sILLY SEASON

Division 2-klubb värvar från CL98

Forward byter CL98 mot Slätafly – och blir back. "Det ska verkligen bli kul att spela i Flyers".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.13:17, 20 april, 2017

Division 2-klubb värvar från CL98
Fredrik Friberg lämnar CL98 för division 2-klubben Slätafly. Foto: Slätafly/Arkiv.

Torsåsklubben Slätafly Flyers har gjort klart med sitt första nyförvärv. På onsdagen presenterades CL98-forwarden Fredrik Fribergklubbens hemsida.

– I Fredrik får vi en spelare med oerhört hög arbetsetik. Hans fysik, speluppfattning och skott är egenskaper som kommer att göra laget bättre kommande säsong. Att han dessutom är en positiv kravställare går helt i linje med den kulturen vi vill skapa kring laget, säger nye tränaren Christoffer Suominen.

Friberg själv om övergången:

– När Christoffer (Suominen) i Slätafly hörde av sig behövde jag inte fundera allt för länge. Det är ändå med blandade känslor jag lämnar CL98 som är min moderklubb.

– Det ska verkligen bli kul att spela i Flyers och hjälpa laget att komma så högt upp som möjligt i tabellen. Och så blir det på en nygammal position då jag kommer gå som back. Det ska bli extra kul, säger 26-åringen.

Förra säsongen gjorde Friberg 14 poäng (åtta mål, sex assist) på åtta matcher i division 3.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Ännu en CL98-spelare klar för Slätafly

"Han kan hantera både offensiva och defensiva roller".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.22:29, 23 maj, 2017

Ännu en CL98-spelare klar för Slätafly
Lucas Lindström. Foto: Slätafly Flyers.

Vallfärden från CL98 till division 2-laget Slätafly Flyers fortsätter. Efter Fredrik Friberg, Joakim Almqvist och tränaren Fredrik Andersson går nu även försvararen Lucas Lindström samma väg.

– Lucas är en back med spännande egenskaper. Han kan hantera både offensiva och defensiva roller, vilket förstärker hans värde för truppen. Lucas är även träningsvillig och beredd att slita hårt för resultat, vilket vi ser som viktiga egenskaper i vår organisation, säger Flyerstränaren Christoffer Suominen till föreningens hemsida.

Förra säsongen gjorde 23-årige Lindström en poäng på 17 matcher i CL98-dressen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

SSG värvar poängkung från seriekonkurrenten

164 poäng på 64 matcher i CL98. Nu flyttar forwarden över Ölandsbron. "Jag hoppades men trodde inte riktigt på det".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.11:48, 18 maj, 2017

SSG värvar poängkung från seriekonkurrenten
Patrik Idensjö, till höger, lämnar CL98 efter fyra år i klubben. Foto: Arkiv.

På de senaste fyra säsongerna har Patrik Idensjö gjort smått otroliga 164 poäng64 seriematcher i CL98-tröjan. Men när föreningen beslutade att alla seniorspelare var tvungna att lämna laget fick poängsprutan leta ny klubb. Nu har han hittat en.

– Jag hoppades men trodde inte riktigt på det eftersom han tränade med FBC Ungdom. Han har burit CL98 offensivt de sista åren, säger SSG:s tränare Jimmie Nilsson om värvningen.

Sedan tidigare är det klart att även Anton Fransson ansluter till laget.

– Utan att ha full koll på de andra lagens värvningar skulle jag påstå att vi har den bästa offensiva uppställningen i trean, säger Nilsson.

SSG har även knutit till sig målvakten Albin Johansson från Borgholms IBK. Andra spelare som är intressanta är Kim Jonsson Fredsson (CL98) och Felix Jotarv (Borgholms IBK).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Åtta seniorer tvingas bort när CL98 satsar på ungdomarna

Spelarna fick beskedet på Facebook. "Det är så oproffsigt", säger en av dem. "Vi gjorde en inventering", kontrar CL98:s ordförande.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:24, 12 maj, 2017

3 bilder
  • En av spelarna som tvingas sluta i CL98 har spelat i laget under tolv säsonger. Foto: Arkiv/Skärmdump.
    En av spelarna som tvingas sluta i CL98 har spelat i laget under tolv säsonger. Foto: Arkiv/Skärmdump.
  • Foto: Skärmdump.
    Foto: Skärmdump.
  • Foto: Skärmdump.
    Foto: Skärmdump.

CL98:s styrelse har beslutat att inför kommande säsong lyfta upp hela det äldsta juniorlaget, vars stomme är född -00, i föreningens a-lag som spelar i division 3. För att ge plats åt de cirka 25 ungdomarna tvingas åtta seniorspelare i åldrarna 23-34 år att lämna laget.

– Vi har varit medvetna om att det finns en satsning på ungdomarna i föreningen men vi var inte beredda på den här utrensningen. I en normal klubb slussar man upp några juniorer varje säsong, säger spelaren Victor Peolsson, en av spelarna som tvingas lämna.

– Det var spelarmöte i april och då nämndes inte alls de här tankarna – så det kom som en blixt från klarblå himmel. Vi är en åtta-nio stycken som är klubblösa nu, som inte ens har tittat åt ett annat håll. Flera av oss var med och tog upp laget i division 3 för lite mer än ett år sedan. Nu känns det som vi sparkas bort. 

Beskedet att spelarna måste lämna föreningen kom via en sluten grupp som laget har på Facebook (se skärmdumpar i bildspelet).

– Det är lagom illa att få beskedet på Facebook för oss som spelat i laget i två till fem år. Men vi har en kille som har varit där i tolv säsonger som får reda på det på det sättet. Det är så oproffsigt, säger Peolsson.

I meddelandet nämns dålig träningsnärvaro som ett av skälen till varför styrelsen har valt den vägen man gjort.

– Just att de gömmer sig bakom att det har varit dålig närvaro under säsongen är lågt och känns som ett svepskäl. Visst har det varit få på vissa träningar men så har det varit i hela min karriär oavsett om jag har spelat i trean, tvåan eller ettan. Att gömma sig bakom det och motivera att slänga ut halva truppen är extremt oproffsigt.

Thomas Björklund Astemo, ordförande i CL98, förklarar bakgrunden till styrelsens beslut.

– Vi har alltid haft en vision om att vara en ungdomsförening, inte en elitklubb. Vi är nästan 25-30 spelare i varje kull och skulle haft problem med att hitta plats för våra juniorer när de blir seniorer, säger han och utvecklar:

– Jag kan hålla med om att det är något år för tidigt. Hade vi haft 20 a-lagsspelare som var beredda att satsa hade vi inte gjort detta, men nu kommer den första truppen som är 17-18 år gamla och som har spelat i CL98 sedan barnsben. Skulle vi ha kvar det som det är i dag hade vi varit tvungna att flytta upp 12-13 av dem och då skulle vi splittra den homogena gruppen.

Att det är så många seniorspelare som har reagerat över beslutet gör Björklund Astemo något överraskad.

– Under våren gjorde vi en inventering där vi frågade alla seniorspelare om de kunde tänka sig satsa vidare. Bara en-två-tre stycken spelare kunde ge klart besked så. En del sa att de inte visste vad de skulle göra efter jul och någon skulle i väg till Thailand i en månad.

– Samtidigt har vi inte haft den inställningen som vi tycker krävs hos seniorspelarna när det kommer till träningar och matcher. Under säsongen som gick var vi tvungna att fylla på med en femma juniorer varje match och de spelade nog för mycket egentligen.

Att styrelsens beslut meddelades på Facebook kallar spelarna ”oproffsigt”, tankar om det?

– Nu är det inte riktigt så. Det är en sluten grupp där a-lagstränaren kommunicerar med spelarna och det har föregåtts av träffar där spelarna inte har visat intresse. Det finns två sidor av myntet tycker vi, säger Björklund Astemo och tillägger:

– Men känner spelarna ändå att det är fel väg får vi ta till oss det.

Spelarna talar också om att det känns som att de blir utsparkade. Kan du förstå dem?

– Ja… det är svårt att säga. Får man lämna utan att man vill det har jag full förståelse för att man känner så. Men vi kände att vi måste ta ett beslut. Antingen hade det drabbat några seniorspelare eller några juniorspelare. Sedan förstår jag inte att det är så många som känner så. Bilden vi har fått under våren är att ingen har stuckit ut hakan.

Vad händer om två-tre år när nya juniorgrupper kommer underifrån och ska in i seniorverksamheten? Kommer de tvingas sluta när de blir 19-20 när det inte finns plats i a-laget?

– Man får inte ha dubbla lag i division 3 eller division 4 så vår målsättning är att gå upp i division 2 om två-tre år. Då kan vi kan ha lag även i trean och fyran. Lyckas vi gå upp i division 2 tror vi att vi kan fylla upp lagen med runt 60 egna CL-fostrade spelare. 

I morgon, lördag, anordnar CL98:s styrelse ett informationsmöte om förändringarna i föreningen där alla spelare är välkomna att delta. Enligt Björklund Astemo har ingen av seniorerna anmält sig.

– Vi är fortfarande beredda att prata med dem som känner sig förfördelade om en eventuell fortsättning i föreningen. Bland annat behövs det alltid ungdomstränare. De är välkomna att höra av sig.

Victor Peolsson: 

– Nej, i alla fall jag har bestämt mig för att CL98 är ett avslutat kapitel. Jag, och många med mig, bestämde oss direkt när vi fick meddelandet på Facebook.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Försvarare återvänder till FBC Kalmarsund

Han lämnade klubben för två säsonger sedan – nu återvänder den 26-årige backen till FBC. "Jag vill vara med på tåget mot toppen".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:03, 11 maj, 2017

Försvarare återvänder till FBC Kalmarsund
Alexander Berglund återvänder till FBC Kalmarsund. Foto: Arkiv.

För ett par veckor sedan rapporterade 24Kalmar om att Alexander Berglund tränade med FBC Kalmarsund. På torsdagsmorgonen presenterades han som klubbens nästa nyförvärv.

– Det känns kanon att ha Berglund tillbaka. Skadebekymmerna är borta och han är en spelare som passar in bättre i dagens FBC när vi är mer spelförande. Hans styrkor ligger i fötterna och handlederna. Dessutom får vi in en bra individ som föreningen och gruppen gillar, säger sportchefen Adam Kallenberg till FBC:s hemsida. 

I LÄS MER: Han blir nästa FBC-värvning

För två säsonger sedan lämnade den 26-årige försvararen Kalmarsund för division 2 och Slätafly Flyers. I Torsåslaget noterades han för 73 poäng.

– Det känns fantastiskt! Dels för att jag inte kände mig klar på denna nivån och dels för att föreningen har något på gång. Den har utvecklats enormt och jag vill vara med på tåget mot toppen, säger Berglund öm övergången.

Alexander Berglund kommer ursprungligen från Väckelsång utanför Växjö och har tidigare spelat i Carlshamns IBK. Där lirade han under en säsong tillsammans med ett annat FBC-nyförvärv – Andreas Hörberg.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Innebandylag får friplats i division 3

En tredjeplats i "fyran" förra säsongen räckte. Nu flyttas laget upp i division 3.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.09:32, 10 maj, 2017

Innebandylag får friplats i division 3
Slätaflys b-lag har accepterat en plats i division 3. Foto: Arkiv.

Slätafly Flyers b-lag kommer nästa säsong spela i division 3. Laget, som slutade på tredje plats i division 4 östra, har fått en friplats i ”trean” som man har tackat ja till.

I division 3 finns redan de lokala lagen CL98 och SSG.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel