Het debatt väntas fylla kyrkan: ”Folk triggas igång av ämnet”

Tusentals besökare har lockats till debatterna om gud existens. I helgen kommer arrangemanget till Kalmar och Lorensbergskyrkan. "Målet är att försöka avgöra vem som har det största och tyngsta skälet till sin övertygelse".

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.06:54, 20 april, 2017

Het debatt väntas fylla kyrkan: ”Folk triggas igång av ämnet”
Tommy Dahlman är moderator för debatten. Foto: Mostphotos/Pressbild

”Gud, ett hjärnspöke eller grunden till all existens?” Det är rubriken och debattämnet som ska diskuteras i Lorensbergskyrkan i Kalmar på söndag.

Lorensbergskyrkan var den största kyrkan i det formatet vi kunde få till. Vi har varit på sex platser och haft över 4000 åhörare, vi har haft fullpackat vart vi än har varit, säger koordinator och moderatorn i debatten, Tommy Dahlman. 

Tillsammans med författaren Christer Sturmark och teologen Vesa Annala ska Dahlman driva en debatt om Guds existens. Allt kommer ske i hederlighet och respekt mot varandra berättar moderatorn.

Folk triggas igång av ämnet, annars skulle det inte vara så populärt. Det är många unga som besöker arrangemangen.

Debatten kommer pågå mellan Sturmark och Annala i cirka en och en halv timme. I slutet vävs publiken in då de får skicka in frågor via sina telefoner. Under den tiden brukar det komma in en rad olika ämnen, till exempel om evolutionen.

– Trots olika ämnen försöker vi alltid komma tillbaka till grunddebatten, finns det skäl till att Gud finns?, berättar Dahlman.

Målet med debatten är enligt moderatorn att försöka avgöra vem som har det största och tyngsta skälet till sin övertygelse.

Speciellt för besöket i Kalmar är den lokala anknytningen, Vesa Annala arbetar nämligen som pastor i Adventskyrkan. Teologen är specialiserad på livsåskådning och inbjuden till debatten delvis för att tillföra sin personlighet och intellektuellt förklara den kristna tron.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel