sILLY SEASON

Nytt kontrakt för FBC-talang

Förra säsongen kom genombrottet. Nu står det klart att 20-åringen förlänger med FBC Kalmarsund.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.11:24, 20 april, 2017

Nytt kontrakt för FBC-talang
Gustav Bäckstedt förlänger med FBC Kalmarsund. Foto: FBC Kalmarsund.

Nye FBC-tränaren Emil Stille börjar få en grupp att forma och förädla. Under onsdagen blev backen Max Johansson klar för laget och på torsdagen meddelade klubben på sin hemsida att talangen Gustav Bäckstedt förlänger sitt kontrakt med två år.

”Gustav är en förebild för unga spelare när det gäller inställning. För några år sedan gav han innebandyn en rejäl chans när han antogs till Kalmar innebandyakademi och blev där tidigt en drivande spelare med sin inställning.

Gustavs styrkor ligger i att han hela tiden är påkopplad vid både träning och match. Han har dessutom blivit en stark en mot en spelare och förlorar väldigt sällan en närkamp. Detta blandar han också med ett rappt och snabbt passningsspel”, skriver klubben på hemsidan.

Förra säsongen fick 20-årige Bäckstedt sitt stora genombrott och stod för tolv poäng (tre mål och nio assist).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel