Bygglov beviljat för nytt hotell i Kalmar

Samhällsbyggnadsnämnden har gett klartecken – nu kan det centralt belägna tvåvåningshotellet börja byggas.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:14, 21 april, 2017

3 bilder
  • Hotellets entré kommer vetta mot Sandåsgatan. Foto: Ronander Laursen arkitekter.
    Hotellets entré kommer vetta mot Sandåsgatan. Foto: Ronander Laursen arkitekter.
  • Foto: Ronander Laursen arkitekter.
    Foto: Ronander Laursen arkitekter.
  • Foto: Ronander Laursen arkitekter.
    Foto: Ronander Laursen arkitekter.

I oktober rapporterade 24Kalmar om EA Fastigheters planer på att bygga ett nytt hotell i kvarteret Vinrankan vid Södra vägen i närheten av Sandrarondellen. På samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i onsdags fick planerna grönt ljus då bygglov beviljades.

– Hotellet kommer att vara som ett vanligt hotell förutom att det är obemannat. Det rör sig om korttidsutyrning av rum där den som hyr inte behöver besittningsskydd. Man kan också tänka sig studenter som hyresgäster, även om det kanske skulle bli lite dyrare än ett vanligt studentboende. På sommaren tror vi också att turister vill hyra, sa Daniel Ahlqvist, projektledare på EA Fastigheter, i oktober.

Av detaljplanen framgår att tvåvåningshotellet kommer bli 473 kvadratmeter stort och ha 26 rum för uthyrning. Entrén ska vetta ut mot Sandåsgatan och fasaden byggs av grått tegel med fönsterbågarna i grönt.

Vad hotellet kommer heta är ännu inte känt. För att se bilder och ritningar över hotellet och rummen, bläddra i bildspelet ovanför. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel