Ronneby BK - Kalmar AIK (5-1)

Dzelilis mål kunde inte rädda instabilt Kalmar AIK

Under lördagen åkte Kalmar AIK till Ronneby och mötte Ronneby BK men kom hem utan några poäng - "Det känns jävligt tungt det här".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.17:42, 22 april, 2017

Dzelilis mål kunde inte rädda instabilt Kalmar AIK
Foto: Arkiv

Mål Kalmar AIK: Flamur Dzelili

Matchen öppnade med många långbollar och drygt 20 minuter in i spelet var resultatet 1-1. Kalmar spel var högst ostadigt och Ronneby satte 2-1 på sin tredje hörna innan halvtid. I andra halvlek trillade deras mål in på löpande band och i matchens allra sista minut sattes den sista 5-1-bollen och segern cementerades.

– Det känns jävligt tungt det här, 5-1 känns inte alls bra. Vi gör det hyfsat ändå måste jag säga, men första halvlek är ganska tillknäppt, inget av lagen spelar direkt bra. Det är mycket bolltapp hos båda lagen, sen gör de mål på hörnor, säger Erik Johansson, tränare i Kalmar AIK.

– De leder med 2-1 i halvtid, och då pratar vi om att det finns delar i matchen där vi är bättre än dem, men vi får för korta anfall. När de får 3-1 i andra går luften ur oss helt, sen får vi aldrig direkt tillbaka energin. Där tar de över matchen, fortsätter han.

Erik Johansson menar att det inte finns särskilt mycket att ta med sig hem från den här specifika matchen, men framöver är det finslipning av spelet som gäller.

Vi får backa bandet nu och kolla på spelet, särskilt i matchen mot Rydaholm. Men även Ronneby sliter hårt för varandra och vinner på det, att de är hårt jobbande och löper mycket. Det får vi titta på, avslutar Erik.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

saxemara if–kalmar aik 0–0

Tesells nolla gav KAIK-poäng

Uddlöst framåt men vattentätt bakåt när Kalmar AIK tog årets fjärde poäng. "Han gjorde en bra räddning i slutet".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:32, 25 maj, 2017

Tesells nolla gav KAIK-poäng
Erik Johansson. Foto: Arkiv.

För två omgångar sedan tog Kalmar AIK sina första poäng i årets division 3 när man på hemmaplan slog Ljungby med 3–1. I torsdagens match mot Saxemara kom nästa pinne – mycket tack vare målvakten Tobias Tesell.

– Sett till målchanser har de fler än oss. Eftersom vi ligger där vi gör i tabellen är det lite ängsligt och vi slår bort en del bollar. Det ser inte riktigt ut som det gör på träning, säger KAIK-tränaren Erik Johansson.

– Han (Tesell) gör en bra räddning i slutet på ett skott från vinkeln vid sidan av mål. Han styrde ut den till hörna.

Bortalagets bästa chans i matchen kom med 20 minuter kvar att spela. Shaho Abdulahiayan spelade bollen snett-inåt-bakåt till Oskar Andersson som inte fick ordentlig träff på bollen.

– Det var skönt att hålla nollan (lagets första i år) men jag tycker vi kan komma upp i en spelmässigt högre standard, avslutar Johansson.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hammenhögs IF - Färjestaden GOIF 2-0

Färjestaden saknade energi: ”Vi var numret för litet”

Hemmalaget Hammenhög var snäppet vassare än Färjestaden som hade svårt att sätta dit bollarna.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.18:05, 21 maj, 2017

Färjestaden saknade energi: ”Vi var numret för litet”
Hemmalaget Hammenhög var snäppet vassare än Färjestaden som hade svårt att sätta dit bollarna. Foto: Pixabay

De inledande minuterna på matchen var inte i Färjestadens fördel. Hemmalaget Hammenhög gick ut hårt och gjorde första målet efter en kvart.

– Vi gör vissa korrigeringar och jag tycker ändå att vi hittade rätt efter det. I halvlek hade vi förhoppningar att kunna kvittera men vi saknar lite av den extra energin som behövs, säger Håkan Jägerbrink, tränare för Färjestaden och fortsätter:

Vi var numret för litet. Hammenhög är vassare på de där 50/50-bollarna och vi var ganska tama i de båda straffområdena. Det kändes lite som att vi var tillbaka i förra årets krampaktiga bortaspel.

Färjestaden fick aldrig något tillfälle att kvittera utan Hammenhög utökade sin ledning till 2-0 efter cirka 15 minuter in i andra halvlek.

– Efter det kändes det som att de var närmare 3-0 än vad vi var 2-1.

Den som hindrade hemmalaget från att göra ytterligare ett mål var målvakten Josefine Lönn.

– Hon gör några snygga räddningar. Josefine tillsammans med mittbackarna Kajsa Jeansson och Lisa Farquhar förtjänar att omnämnas, avslutar Håkan Jägerbrink.

Härnäst väntar hemmamatch för Färjestaden mot Asarum söndagen den 28 maj.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Team Södermöre körde över motståndet

Fem matcher spelades i lokalfotbollen under söndagen. Sylvassa Team Södermöre nollade Ronneby på hemmaplan.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.19:48, 14 maj, 2017

Lokalbollen: Team Södermöre körde över motståndet
Foto: Arkiv

Division 2 Södra Götaland dam

R/M IF – Glömminge IF 1-4 (1-1)

Målen, R/M: Moa Andersson.

Martin Andersson, tränare i R/M: ”Första halvlek är jämn. Sedan gör de ett tidigt mål i andra halvlek och de gör mål på sina chanser. Vi hänger med huvudet lite när det går emot oss, men vi gör det jättebra hela första halvlek”.

Matchens lirare, R/M: ”Petra Arvidsson. Kämpar hela matchen”.

Målen, Glömminge: Emma Wahlberg, Caroline Järnesjö, Amanda Ahlström 2.

Bengt-Åke Sjöström, lagledare i Glömminge: ”RM gör 1-0 efter 10 sekunder. Vi har mer spel i första halvlek och får in 1-1 rättvist. I andra halvlek har R/M två-tre kontringar, men annars var det Glömminge för hela slanten i andra halvlek”.

Matchens lirare, Glömminge: ”Felicia Waller, enormt slit på planen och vann mycket bollar. Var felfri idag”.

Team Södermöre BK – Ronneby BK 4-0 (2-0)

Målen, Team Södermöre: Ebba Petersén 2, Carolin Holgersson, Melisa Olsson

Tomas Nilsson, tränare Team Södermöre: ”Det var spel mot ett mål i 90 minuter kan man säga. 4-0 kunde lika gärna varit 14-0 nästan, men deras målvakt gjorde några riktigt bra räddningar. Vi var helt överlägsna den här matchen.”

Matchens lirare, Team Södermöre: Hela laget, det var bra rätt igenom.

Kalmar Södra IF – Karlskrona FF 1-2 (1-0)

Målen, Kalmar Södra: Julia Ekelin

Andreas Rydström, tränare Kalmar Södra: ”Vi börjar bäst och var riktigt bra första 25 minuterna av matchen. Sen hittar Karlskrona rätt och de är riktigt bra och starkt lag när de kommer igång. De tar över mer och mer, men de fick kämpa ordentligt för att vända på steken. Vi kämpar på bra, men det var ett rättvist resultat. De var numret för stora för oss.”

Matchens lirare, Kalmar Södra: Målvakten Julia Nilsson, håller oss kvar i matchen länge och väl.

Division 3 Södra dam

Madesjö IF – Ingelstad IK 1-7 (1-5)

Målen, Madesjö: Matilda Klintefors

Jakob Jakobsson, tränare Madesjö: ”Det var egentligen spel mot ett mål hela matchen. Vi hade inte inställningen från början och de fick rulla upp oss under första halvlek. Vi lyfter oss i andra halvlek, men Ingelstad är det bättre laget, det var en rättvis vinst.”

Bästa spelare, Madesjö: Elwira Madeling, gör många fina räddning och det kunde blivit många fler mål om det inte var för henne.

Smedby Boik – Kallinge SK 1-1 (1-1)

Målen, Smedby: Frida Sjögren

Ray Johansson, tränare Smedby: ”Vi möter ett lag som spelar efter sina föutsättningar. De hade ett anfall i sista minuten av första halvlek, som är en frispark som rinner igenom försvaret. Vi hade övertaget i första halvlek och likadant i andra. Kallinge jobbar på våra misstag och vi radar upp chanser, men träffar stolpe och ribba. Vi är trötta och det var en sådan där match där bollen inte vill in.”

Matchens lirare, Smedby: ”Wilma Persson, kommer in och gör ett jättebra jobb”.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Glömminge segrade i intensiv derby-doftande match

Hela 19 matcher spelades i lokalfotbollen under fredagen och 24Kalmar står för rapporteringen.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:13, 12 maj, 2017

Lokalbollen: Glömminge segrade i intensiv derby-doftande match
Foto: Arkiv

Texten uppdateras allt eftersom matchresultaten kommer in.

Division 3 södra Götaland

Kalmar AIK – Ljungby IF 2-1 (2-1)

Målen, Kalmar: Flamur Dzelili 2

Erik Johansson, tränare: ”Vi gör det helt okej första halvlek. Vi har givetvis perioder där vi tappar lite och vi släpper in ett mål efter tio minuter, vilket kändes lite tungt. Sen gör vi 1-1 ganska snabbt inpå och sen tycker jag att vi börja styra mer och får 2-1. Efter halvtid fokuserar vi på att stänga matchen helt enkelt.”

Matchens lirare, Kalmar: ”Flamur Dzelili, men bra kollektiv insats inställningsmässigt och kämparmässigt”

Division 4 Östra

Glömminge IF – Kalmar Södra IF 3-1 (2-1)

Målen, Glömminge IF: André Ohlsson, Marcus Rydasp, Petter Ernberg

Stefan Regebro, tränare i Glömminge IF: ”Idag gör vi en riktigt stabil och bra insats matchen igenom. Det är en typisk derbykaraktär i matchen, mycket kamp och högt tempo och mycket fokus på att hålla rätt positioner. Jag tycker att vi tar tag i det där omgående och även i andra halvlek fortsätter ett jämnt spel, men det är vi som får lägena. De har längre bollar och de skapar oreda, men de får inga klara chanser.”

Matchens lirare, Glömminge IF: ”Idag är det svårt, det är så många som gör en bra insats. Men Marcus Rydasp fick pris för matchens lirare och det förtjänar han.”

Målen, Kalmar Södra IF: Robert Bratt

Johan Mosén, tränare i Kalmar Södra IF: ”Glömminge är väldigt tunga att möta och det visste vi innan. Man kan säga att vi inte är tillräckligt resoluta i första halvlek, man måste spela rejält mot Glömminge och det gör vi inte. Vi bjuder på ett par lägen på grund av detta och då är de svårstoppade, då gör de mål. Vi har en bra känsla i paus på grund av målet vi sätter, men sen lyckas vi inte göra fler. Så är det ibland. Glömminge är bättre än oss som lag idag”.

Matchens lirare, Kalmar Södra IF: ”Den hoppar vi över idag”

Hossmo BK – Ängö BK 3-1 (0-1)

Målen, Hossmo BK: Willy Kulmala, Victor Steinbrecher, Anders Iwarson

Joachim Lantz, tränare i Hossmo BK: ”Det var en ganska dramatisk match, domaren satt hård nivå så det blev en del varningar och utvisningar. Han var lite väl tuff skulle jag säga. Det började med en ganska jämn första halvlek med svagt övertag för Ängö, de är bolltrygga i mittfältet och har en tydlig spelidé. I andra halvlek blir vi bättre i offensiven, men det blev märkligt spel på grund av utvisningarna”.

Matchens lirare, Hossmo BK: ”Victor Steinbrecher, han gör en hel del idag och är duktig i defensiven”.

Målen, Ängö BK: Nicolaus Vekurinmäki

Rikard Milton, tränare i Ängö BK: ”Vi kom inte upp i nivå idag på en plan som var under all kritik, väldigt svår att spela på. Tyvärr dras det ner mer av en domarinsats som är bedrövlig, och jag är fruktansvärt besviken på den. Vi drabbas av två röda kort i andra halvlek och där försvinner matchen helt för oss. Det blir fyra bestraffningar direkt; två utvisningar, straff och sen mål. Sen haglar det gula kort åt båda hållen, så jag är väldigt bevsiken. Sen är det vårt eget fel att vi inte kommer upp i nivå, men det är en annan sak”.

Matchens lirare, Ängö BK: Nicolaus Vekurinmäki och Niklas Johansson.

Trekanten – Smedby 1-4 (1-2)

Målen, Trekanten: Albin Borgryd

Målen, Smedby: Razgar Eliassi, Camil Isic, William Erlingsson, Zana Eliassi

Zlatko Lolic, tränare Trekanten: ”Vi gjorde en väldigt bra match. Det som var väldigt avgörande var att vi tappade fokus i några sekunder, och då straffade Smedby oss. Vi släppte inga stora ytor, men våra motståndare var bättre. Vi fick ju stryk av ett bättre lag.”

Håkan Gustafsson, tränare Smedby: ”Vi hade kontroll för det mesta. Vi tog över och jobbade hårt hela matchen igenom. Första målet vi släppte, var ett misstag, men vi reste oss upp och spelade betydligt bättre. Laget gjorde en fin insats idag.”

Matchens lirare, Trekanten: Martin Andersson gjorde en bra match mellan stolparna.

Matchens lirare, Smedby: Hela laget förtjänar beröm.

Division 4 Södra

Hovmantorp – Pukeberg 2-1 (1-1)

Målen, Pukeberg: Jonathan Söderberg

Philip Rosqvist, tränare Pukeberg: ”En lärorik match för oss. Blev mycket närkamper, och så fort vi spelade på marken, så var vi det bättre laget. Vi måste utveckla vårt spel, både defensivt, och offensivt. Vi kan bättre.”

Matchens lirare, Pukeberg: Ingen stack ut i mängden.

Hovshaga AIF – Gullabo/Gullaboås IF 3-2 (1-2)

Målen, Gullabo/Gullaboås: Fredrik Svensson, Gustav Magnusson

John Petersson, tränare Gullabo/Gullaboås: ”Vi höll det väldigt bra. Vi började lamt, men spelade upp oss under matchen. Vi går in i halvtid med ledningen, men det hjälpte inte mycket. Vi började slarva och blev straffade, och våra motståndare gjorde det bra”.

Matchens lirare, Gullabo/Gullaboås: Målvakten Anton Ek var bäst i laget idag.

Madesjö IF – Furuby IF 3-0 (1-0)

Målen, Madesjö: Robin Paulsson, Erik Lagercrantz 2

Boris Broberg, tränare Madesjö: ”En väl genomförd match. Vi vann helt rättvist idag. Vi var väldigt stabila bakåt, och gjorde knappt några misstag. Vi matade på med bollar och skapade många chanser, och det är också ett plus idag”.

Matchens lirare, Madesjö: Erik Lagercrantz var snäppet bättre idag med sina två mål.

Sandsbro – LindåsLångasjö.

Division 5 Sydöstra

Blomstermåla IK – Läckeby GOIF 4-2 (3-2)

Målen, Läckeby: Viktor Fredriksson, Anton Hertzman.

Anton Hertzman, spelare Läckeby: ”Vi var alldeles för nonchalanta idag. Vi var på tårna alldeles för ofta. Ingen bra inställning, och inte aggressiva alls. Blomstermåla var det bättre laget. Men vi blickar framåt och fokuserar direkt på matchen mot Nickebo på måndag”.

Matchens lirare, Läckeby: Alla kan bättre.

Böda/Högby IF – Timmernabben IF 2-1 (1-0)

Målen, Böda/Högby: Björn Fjällström, Joakim Rudolfsson.

Mattias Carlsson, tränare Böda/Högby: ”Det är extra kul när en fjortonåring kliver in och avgör. Joakim gick in, och gjorde mål på frispark. Matchen var väldigt jämn, och vi hade varsin halvlek. Timmernabben var ett svårt motstånd, men ibland har man flyt och lyckas vinna ändå.”

Matchens lirare, Böda/Högby: Raul Faidiri kämpade hårt för laget idag.

Färjestaden IF – Ruda IF 2-0 (2-0)

Målskyttar, Färjestaden: Jonathan Jansson, Joakim Signell

Måns Fredriksson, tränare Färjestaden: ”De börjar bäst, vi är inte på tårna de första tio minuterna men sen hade vi vår bästa period i andra delen av första halvlek där vi spelar riktigt bra fotboll. Det är då vi gör våra två mål i matchen. Andra halvlek spelar vi också bra och borde kanske gjort något mål till men Ruda hade å andra sidan inte speciellt många målchanser.Jag är nöjd med laget i dag det var en stabil laginsats”.

Matchens lirare, Färjestaden: Jonatan Jansson.

Div 5 Södra

Möre BK – Ingelstad IK

Norra Tång BK – IFK Påryd

Söderåkra AIK – Nöbbele BK 0-5 (0-3)

Division 6 Kalmar/Öland

Bäckebo GOIF – IFK Kåremo 1-1 (1-0)

Kalmar City BK – Persnäs AIF 1-2 (0-1)

Målen, Kalmar City: Självmål

Peter Engman, tränare Kalmar City BK: ”Vi har mest boll men vi är uddlösa framåt.  Vi kan så mycket mer och det är frustrerande att inte få ut mer av spelet. Vi får det inte att stämma alls i dag men det är bara att komma igen men just nu känns det tungt.”

Matchens lirare, Kalmar City: Ali Nechirvan, Fakher Ali, Rikard Johansson

Målen, Persnäs: Gyam Safi, Jonas Jogestål

Torsten Luks, tränare Pärsnäs: ”Vi spelade jättebra i kväll och fick vår första seger, det har sätt bra ut dom senaste matcherna men i kväll fick vi till pricken över i. Absolut rättvist seger vi var närmare 3-0 än kvittering för Kalmar City”.

Matchens lirare, Pärsnäs: Kollektivet och Oskar Pile

Rockneby IF – Ljungbyholm GOIF 3-3 (1-1)

Målskyttar, Rockneby: Felix Pettersson, 2 Joakim Elmqvist.

Fredrik Carlsson, tränare i Rockneby: ”Första halvlek inleder vi bedrövligt med långa bollar. De tar ledningen rättvist men vi kommer in i matchen efter en straffräddning av målvakt Robert Engdal. Vi kvitterar till 1-1 strax efter. I andra halvlek spelar vi efter matchplanen men trots det tar Ljungbyholm ledningen. Vi lyckas kvittera ganska omgående. Sista delen av matchen var rena hawaiin men chanser åt båda hållen där dom återigen tar ledningen men vi lyckas få in bollen innan slutsignalen. Sammantaget rättvist med oavgjort. Vi gör en bra match och visar på god moral”.

Matchens lirare, Rockneby: Felix Pettersson

Division 6 Emmaboda

Bosnien-Hercegovina Emmaboda – Skruv  0-2 (0-0)

Samir Nadarevic, tränare Bosnien: ”Vi fick en felaktig utvisning efter en halvtimmes spel. Trots det håller 0-0 långt in andra halvlek. Men Skruv tar ledningen i mitten av andra halvlek. Vi får återigen en utvisning efter en tveksam situation. Med två man mer gör Skruv 0-2 i slutet av matchen. En tråkig förlust, med mycket gnäll på planen. Vi skyller inte förlusten på domarna men det är tråkigt att domarna inte hade någon bra dag, det tyckte även våra motståndare. Matchen blir förstörd. Vi har inte haft samma lag i någon match av olika anledningar men vi får jobba vidare i fortsättningen”

Matchens lirare, Bosnien: ”Inte idag”.

Flerohopp GOIF – Alsjöholm IF 5-1 (3-0)

Målen, Flerohopp: Benjamin Knezevic 3, Henrik Pettersson, Tom Vågström

Peter Makin, tränare Flerohopp: ”Vi var lite nervösa i början men vi fick matchen dit ville när vi gjorde vårt första mål. Sen fick vi in tvåan snabbt därefter och efter det kontrollerade vi matchen. Det var en välbehövlig seger eter förlusten senast”.

Matchens lirare, Flerohopp: Benjamin Knezevic, Marcus Nelimarkka

Målen, Alsjöholm: Yousef Modar Oudeh

Woriya Dodkanlou, tränare Alsjöholm: ”Siffrorna speglar inte matchen. Spelmässigt gör vi det bra, vi försöker spela fotboll men matchbilden var onödigt ful från båda lagen. Vi fick fyra skador och två röda kort. Det är inte roligt när det blir sån här fotboll”.

Matchens lirare, Alsjöholm: Achmed Jaabar och Jesper Franzén

Text: Viktor Jerner, Daniele Guglielmin och Nicke Grozdanovski.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Växjö United - Kalmar AIK 4-3

Stort steg framåt för Kalmar AIK trots förlust

Kalmar AIK åkte på lördagen till Växjö för match mot Växjö United FC i division 3. Trots en 4-3 förlust ser tränaren Erik Johansson det som ett steg framåt.

Filip Edvardsson

Kl.18:19, 6 maj, 2017

Stort steg framåt för Kalmar AIK trots förlust
Tränaren Erik Johansson ser positivt på framtiden trots förlusten.

Kalmar AIK har haft det tungt den senaste tiden. Därför var insatsen idag ett positivt besked, trots att inga poäng bärgades.

–Det känns som att vi idag kan förhålla oss till vår matchplan på ett bra sätt. Detta har vi haft problem med i tidigare matcher, säger Erik Johansson, tränare i Kalmar AIK.

Och det var en jämn första halvlek i Växjö. Men Kalmar AIK stod upp och lyckades ta ledningen genom lagkaptenen Oscar Borgh. Dessvärre lyckades Växjö United göra två mål innan första halvleken var över.

–Vi tappar fokus under en kort period i första och då straffar de oss, säger Erik Johansson.

Andra halvlek började och Växjö United lyckas utöka sin ledning till 3-1. Detta under en liknande period som Kalmar AIK hade i första när de släppte in målen. Efter motgången började bortalaget äta sig in i matchen och reducera. Detta genom den unga talangen Haris Dreco. Kalmar fortsatte att kämpa och en stund senare lyckas de även kvittera genom Oskar Cardmo-Drott. 

–Vi känner verkligen att vi är på gång och är med i matchen i det skedet. Men tyvärr gör Växjö 4-3 bara en kort stund efter vi kvitterat, säger Erik Johansson.

4-3 blir även slutresultat och Kalmar AIK får hoppa på bussen hem, utan en poäng.

Men Erik Johanson ser positivt på framtiden. Han ser denna matchen som ett stort steg framåt. Men det finns såklart saker att förbättra.

–Vi måste förbättra vår ork så vi kan hålla uppe tempot i matcherna över 90 minuter. Sen måste vi minska våra individuella misstag, vilket i och för sig inte kan tränas bort. En grundläggande sak som att hålla i bollen längre för att kunna vila måste vi också utveckla.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel