LOKALBOLLEN

Lokalbollen: Flygsfors/Gadderås sprängde sig loss från förlusttrenden

Det har spelats fyra matcher i våra lokaler serier under tisdagen. 24Kalmar bjuder här på dagens lokalbollsskörd.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:53, 2 maj, 2017

Lokalbollen: Flygsfors/Gadderås sprängde sig loss från förlusttrenden
Foto: Arkiv/Montage

Smålandscupen

Flygsfors/Gadderås IF – Furuby IF 5-1

Mål Flygsfors/Gadderås: Aldrin Zhuta (2), Stefan Maksimovic (2) och Jonathan Alexandersson (1).

Agim Hasani, tränare i Flygsfors/Gadderås: ”Det var väldigt skönt efter senaste tidens förluster. Vi studsade tillbaka rätt fint. Det stod 1-1 i halvtid men vi hade kontroll på matchen hela vägen. I andra halvlek exploderade vi, och la i en helt ny växel. Allt funkade idag. Furuby är tunga och fysiska och gjorde det jättebra med långa inkast och hörnor, så vi fick verkligen kämpa tills vi fick in 2-1-bollen. Då flyttar de fram positioner och öppnar upp bakåt, så vi kan kontra in några bollar där”.

Matchens lirare Flygsfors/Gadderås: ”Hela laget gör en kanoninsats, men Liridon Hasani gör en särskilt vass insats, han var riktigt riktigt bra idag”.

Division 5 Södra

IFK Påryd – Ingelstad IK 4-2

Mål IFK Påryd: Tom Emilsson (2), Pontus Skruvik Nilsson, Adam Nilsson

Peter Karlsson, tränare i IFK Påryd: ”Det var trögt i första halvleken, vi tog dock ledningen efter en halvtimme men de kvitterade med en straff. Vi gör sedan lite ändringar i andra halvlek som gör att vi tar över matchen och drar ifrån till 4-1. De gör sedan ett sista reduceringsmål när det är 10 minuter kvar. Ingelstad spelar bra, de har flera ungdomar som löper väldigt mycket, vilket vi hade problem med i första halvlek, vi gav dem för mycket tid. Det rättade vi till i andra”.

Matchens lirare IFK Påryd: Adam Nilsson.

Division 6 Kalmar/Öland

Hulterstad AIK – IFK Kåremo 0-4

Bosse Wallet, tränare i Hulterstad: ”Det är lite surt, vi får nämligen en utvisning redan efter tio minuter. Domaren fick någon snedtändning eller något, han stack efter matchen innan jag hann fråga vad som hände. Sen fick vi inrikta oss på försvaret efter det. Precis innan halvtid gör de 0-1. Försvarsmässigt står vi ändå hyfsat starkt tycker jag, men vi är passiva just i målen. Det är så surt det här med domaren, Kåremo är i och för sig bättre än oss här, men vi fick kämpa i motvind. Vi fick även vår kapten skadad efter fem minuter, så vi fick ändra om även där. Så det var en tråkig match idag”.

Matchens lirare Hulterstad: Målvakten Johnny Näslund.

Division 6 Emmaboda

Johansfors IF – Skruvs IF 0-2

Johnny Elm, tränare i Johansfors: ”Det var en riktigt dålig match måste jag säga. Det byttes mest boll och var mest nedsparkar. Vi gjorde två misstag mer än dem helt enkelt, det var det som avgjorde. Det kändes som en 0-0-match egentligen, så det var ingen höjdare. Man är van att träna på konstgräs och det märks skillnad nu på de tidiga gräsplanerna. Det var ingen propaganda-fotboll direkt.”

Matchens lirare Johansfors: ”Elias Lennartsson, vår vänsterback, gör en bra match. Han går fram och tar initiativ, spelar rejält och tufft”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel