Växjö United - Kalmar AIK 4-3

Stort steg framåt för Kalmar AIK trots förlust

Kalmar AIK åkte på lördagen till Växjö för match mot Växjö United FC i division 3. Trots en 4-3 förlust ser tränaren Erik Johansson det som ett steg framåt.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.18:19, 6 maj, 2017

Stort steg framåt för Kalmar AIK trots förlust
Tränaren Erik Johansson ser positivt på framtiden trots förlusten.

Kalmar AIK har haft det tungt den senaste tiden. Därför var insatsen idag ett positivt besked, trots att inga poäng bärgades.

–Det känns som att vi idag kan förhålla oss till vår matchplan på ett bra sätt. Detta har vi haft problem med i tidigare matcher, säger Erik Johansson, tränare i Kalmar AIK.

Och det var en jämn första halvlek i Växjö. Men Kalmar AIK stod upp och lyckades ta ledningen genom lagkaptenen Oscar Borgh. Dessvärre lyckades Växjö United göra två mål innan första halvleken var över.

–Vi tappar fokus under en kort period i första och då straffar de oss, säger Erik Johansson.

Andra halvlek började och Växjö United lyckas utöka sin ledning till 3-1. Detta under en liknande period som Kalmar AIK hade i första när de släppte in målen. Efter motgången började bortalaget äta sig in i matchen och reducera. Detta genom den unga talangen Haris Dreco. Kalmar fortsatte att kämpa och en stund senare lyckas de även kvittera genom Oskar Cardmo-Drott. 

–Vi känner verkligen att vi är på gång och är med i matchen i det skedet. Men tyvärr gör Växjö 4-3 bara en kort stund efter vi kvitterat, säger Erik Johansson.

4-3 blir även slutresultat och Kalmar AIK får hoppa på bussen hem, utan en poäng.

Men Erik Johanson ser positivt på framtiden. Han ser denna matchen som ett stort steg framåt. Men det finns såklart saker att förbättra.

–Vi måste förbättra vår ork så vi kan hålla uppe tempot i matcherna över 90 minuter. Sen måste vi minska våra individuella misstag, vilket i och för sig inte kan tränas bort. En grundläggande sak som att hålla i bollen längre för att kunna vila måste vi också utveckla.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Eldsjälen Magni brinner för sitt Lindsdal

Han får alla att trivas och lägger ner större delen av sitt liv på Lindsdals IF. Möt en av de största eldsjälarna i Sveriges föreningsliv.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:01, 21 oktober, 2017

Eldsjälen Magni brinner för sitt Lindsdal
Magnus Magni. Lagledare, glädjespridare och eldsjäl i Lindsdals IF. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Magnus Magnis engagemang i sitt älskade Lindsdals IF började redan 1975, då som pojklagsledare. Därefter tog han klivet upp i juniorlaget och när herrarnas a-lag stod utan lagledare, då kallades Magnus Magni upp.

– Det var runt 1995-1996 någon gång. Det var Thomas Emilsson som var tränare här ute på den tiden, minns han.

Sedan dess har han blivit kvar. Aldrig något gnäll och aldrig någon tanke på att sluta arbeta med föreningen och laget i hans hjärta.

– Klart det varit motigt ibland, men då gäller det att tänka positivt och försöka göra det bästa av situationen. Man blir alltid på bättre humör när man kommer hit och får träffa grabbarna.

Sedan två år tillbaka är eldsjälen Magni anställd av Lindsdal.

– Det är en enorm förmån att få vara det och få greja här på anläggningen. Det finns mycket att göra, men samtidigt väldigt fritt. Jag sköter allt från underhåll, till tvättning av kläder och klippning av grönytor. En del pappersarbete blir det också.

Efter jobbet bär det oftast hemåt en sväng för en bit mat, innan han, efter en kort stund, åker tillbaka till Fjölebro för träning.

– Vissa veckor tränar grabbarna måndag, tisdag, torsdag och fredag mellan 17.30 till 19.00. Då blir man kvar här någon timme efter. Sedan är det ofta bilbingo på onsdagar som vi i Lindsdal är med på och jag är lite ansvarig för. Så då blir man där den enda träningsfria kvällen.

– På lördagar kan det vara bortamatch i Malmö. Då åker vi härifrån vid åtta på morgonen och är hemma åtta på kvällen. Söndagarna brukar jag sälja Bingolotter utanför Ica i Lindsdal.

Det blir inte mycket ledig tid?
– Nä, men det gäller att hitta luckor att koppla av.

Hinner du det?
– Oh, ja. Det är inga problem. Jag tycker inte det är jobbigt på något sätt. Jag brinner för det och den här föreningen.

Vad är det bästa med Lindsdal?
– Jag skulle nog säga att det är precis lagom. Familjärt med bredd och topp. Det är en välskött och fin förening.

Under årens lopp har flera hundra spelare kommit och gått. Klubben har bytt hemvist från klassiska Majavallen till Fjölebro. Men Magnus Magni har bestått.

– Så länge jag bara orkar kommer jag hänga i. Det är tugget och det sociala med grabbarna som gör det värt att lägga ner all tid här ute. Jag vill att alla ska må bra och trivas, det är mitt främsta mål.

Är det något i Lindsdal du inte är involverad i?
– Njae, det är väl styrelsen då. I och med att jag är anställd kan jag inte sitta med där också. Men det är rätt skönt att inte behöva vara med där och fatta beslut. Jag har varit med där i flera omgångar tidigare.

När Magnus Magni började i herrlaget låg laget i division 4. Numera är man en stabil division 2-förening.

– Organisatoriskt är vi väldigt bra här ute. Det är bra folk som jobbar runt föreningen med ordning och reda. Nu när Johan Israelsson (tränare) försvinner är jag säker på att de kommer hitta en ny duktig ersättare.

Och den nye tränaren kan räkna med dig vid sin sida?
– Absolut, jag har inga planer på att trappa ner.

FaktaLindsdalsröster om Magnus Magni:

Johan Israelsson, flerårig tränare på Fjölebro:
– Magnus Magni är en varm människa med en underfundig och rolig humor. Han är en av de personer jag kommer sakna som allra mest när jag nu lämnar Lindsdals IF. Söker man på "eldsjäl" på Google så får man upp en bild på Magnus. En människa jag hyser den största respekt för.

David Jansson, målvakt i Lindsdal:
– Det är svårt att beskriva och förstå vilket jobb han lägger ner om man inte varit i eller runt klubben och sett det själv. Ett exempel är när vi har spelat en fredagskväll eller dag innan helgdag, såväl hemma som borta, och när det är träning klockan 10.00 dagen efter. Då har spelare och ledare fått sina kläder tvättade och tillbakalagda i sina lådor. Under mina tre säsonger har han inte missat en match, möjligtvis missar han ett par träningar, men då på grund av att han sitter och säljer jordgubbar eller bingolotter till Lindsdals IF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

Kåremo kvalsegrare i kavaj

Tuna Södra lämnade walk over till sista kvalmatchen. Därmed blev IFK Kåremo klara för division 5 på torsdagsträningen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.21:11, 20 oktober, 2017

Kåremo kvalsegrare i kavaj
John Petersson. Foto: Privat

Kåremo slutade tvåa i division 6 Kalmar/Öland och hade inlett kvalet på ett lysande sätt med två raka 1-0-segrar mot Böda/Högby och Emmaboda.

På lördag skulle laget ha mött Tuna Södra i den sista kvalmatchen. På torsdagskvällen fick de beskedet i samband med den sista träningen att matche inte blir av. Tuna Södra, som förlorat de båda inledande kvalmatcherna med 9-0, lämnar walk over. Därmed blev Kåremo kvalsegrare i kavaj.

– Det var lite tråkigt att få det slutet. Det hör ju ändå till att få spruta lite skumpa i omklädningsrummet och få sjunga segersången en sista gång. Men det är inget vi rår för. Givetvis känns det ändå bra att kvala upp till femman, säger tränaren John Petersson.

Laget släppte endast in 23 mål på 22 matcher den här säsongen.

– Det är defensiven som är en stor nyckel till den här framgången. I höst har vi dessutom bara förlorat en match.

Är ni mogna för femman?
– Ja, jag hoppas det, men tycker vi har ganska mycket att jobba på. Men i morgon är det fest och då ska vi njuta ordentligt. Sedan får vi börja jobba inför division 5.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Här spelar reportern ”gris” med Kalmar FF

Kalmar FF i fokus när Svenska Spel gästade Guldfågeln Arena.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.17:17, 20 oktober, 2017

TV: Här spelar reportern ”gris” med Kalmar FF
Henrik Rydström och Gusten Dahlin. Foto: Skärmdump.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Räddade kvar laget i ettan – nu lämnar stöttepelaren

Färjestaden tappar viktig kugge. "Trist att lämna nu."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:23, 20 oktober, 2017

Räddade kvar laget i ettan – nu lämnar stöttepelaren
Lisa Farquhar, här i IFK Kalmar-dessen, lämnar Färjestaden. Foto: Arkiv

Inför årets säsong tog hon steget över bron från IFK Kalmar till Färjestadens GoIF. Nu lämnar succébacken Ölandsklubben.

Sambon Johan Israelsson har som bekant fått ett nytt jobb uppe i Stockholm som sportchef i IFK Stocksund. Då hänger Lisa Farquhar med till huvudstaden.

– Det känns trist att lämna nu. Jag hade nog fortsatt om jag varit kvar här. Jag känner att jag hittat en glädje i det här på hösten. Det är en jäkligt go grupp, säger hon till Ölandsbladet.

Efter en berg- och dalbanesäsong kunde Färjestaden till slut säkra kontraktet i division 1. Lisa Farquhar har en stor del i det. Men nu väntar nya utmaningar.

– Tanken är att vara med någon cup inomhus och sedan kanske fortsätta i något lag däruppe. Men det beror på hur det löser sig med jobb och allt, säger hon till tidningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bergaspelaren kan bli årets forward i tvåan

För 15:e året i rad ska division 2-fotbollens bästa spelare utses.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:33, 20 oktober, 2017

Bergaspelaren kan bli årets forward i tvåan
David Garrett kan bli årets forward i division 2. Foto: Arkiv

David Garrett är nominerad till priset som årets forward i division 2. Berga-anfallaren är en av tre forwards från den östra Götalandsserien som har chans på priset.

Inför säsongen anslöt Garrett till Berga efter några års collegefotboll som han varvat med spel i Hossmo BK under sommarmånaderna.

Totalt noterades han för 19 mål den gångna säsongen.

Vinnarna i de olika serierna presenteras i början av november. Därefter koras de bästa spelarna i landet på varje position två veckor senare.

Joel Wedenell i Hässleholms IF och Mohammed El Kayed i KSF Prespa Birlik är de två övriga som nominerats från Bergas serie.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng