sILLY SEASON

Försvarare återvänder till FBC Kalmarsund

Han lämnade klubben för två säsonger sedan – nu återvänder den 26-årige backen till FBC. "Jag vill vara med på tåget mot toppen".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:03, 11 maj, 2017

Försvarare återvänder till FBC Kalmarsund
Alexander Berglund återvänder till FBC Kalmarsund. Foto: Arkiv.

För ett par veckor sedan rapporterade 24Kalmar om att Alexander Berglund tränade med FBC Kalmarsund. På torsdagsmorgonen presenterades han som klubbens nästa nyförvärv.

– Det känns kanon att ha Berglund tillbaka. Skadebekymmerna är borta och han är en spelare som passar in bättre i dagens FBC när vi är mer spelförande. Hans styrkor ligger i fötterna och handlederna. Dessutom får vi in en bra individ som föreningen och gruppen gillar, säger sportchefen Adam Kallenberg till FBC:s hemsida. 

I LÄS MER: Han blir nästa FBC-värvning

För två säsonger sedan lämnade den 26-årige försvararen Kalmarsund för division 2 och Slätafly Flyers. I Torsåslaget noterades han för 73 poäng.

– Det känns fantastiskt! Dels för att jag inte kände mig klar på denna nivån och dels för att föreningen har något på gång. Den har utvecklats enormt och jag vill vara med på tåget mot toppen, säger Berglund öm övergången.

Alexander Berglund kommer ursprungligen från Väckelsång utanför Växjö och har tidigare spelat i Carlshamns IBK. Där lirade han under en säsong tillsammans med ett annat FBC-nyförvärv – Andreas Hörberg.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel