90-talsfestivalen gör ”bonussläpp”

Sommarens festival "Vi som älskar 90-talet" har presenterat en ny artist.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.15:39, 17 maj, 2017

90-talsfestivalen gör ”bonussläpp”
Foto: Wikipedia Commons

I december presenterades planerna på den nostalgiska musikfestivalen. Den 22 juli kommer bland annat Aqua, Vengaboys och Culture Beat till Fredriksskans.

På onsdagen presenterade arrangörerna en ny artist, som de själva kallar ett ”bonussläpp”. Det handlar om Twenty 4 Seven.

Det är en holländsk eurodance-akt som bildades 1989 och fick en hit med singeln ”I Can’t Stand It”. 1993 fick de sitt stora genombrott med ”Slave To The Music” och detta har följts av flera hits.

Gruppen blev stora internationellt och 2007, efter elva års frånvaro,  gjorde de comeback. Twenty 4 Seven medverkade även under fjolårets upplaga av ”Vi som älskar 90-talet”.

I faktarutan hittar du samtliga artister som kommer till festivalen på Fredriksskans.

FaktaArtisterna på "Vi som älskar 90-talet":

Aqua
E-Type
Vengaboys
Pandora
Technotronic
Snap!
2 Unlimited
DJ Sash!
Culture Beat
Dr. Alban Vs. Haddaway
Paradisio
Basic Element
Rob N Raz feat. D-Flex
Twenty 4 Seven
Captain Hollywood
Brooklyn Bounce
Whigfield
Toy-Box
Safri Duo
Me & My
Världens Snabbaste Allsång® med Nic Schröder & Elton Bolton

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tatueringsmässan arrangerar tävling för lokala band: ”Blåsa liv i musikscenen”

Det vinnande bandet får uppträda live vid höstens tatueringsmässa i Kalmar. "Vi vill ge lokala band chansen".

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.14:40, 19 maj, 2017

Tatueringsmässan arrangerar tävling för lokala band: ”Blåsa liv i musikscenen”
Foto: Arkiv

24Kalmar har tidigare rapporterat om artistsläppen till Kalmar tatueringsmässa i oktober. Bland annat kommer Raubtier.

Nu uppger arrangörerna att de har bokat det Hazy/Dizzy, ett uppskattat hyllningsband till rocklegendarerna AC/DC, samt bandet Lillasyster.

En nyhet är att man i år arrangerar en tävling för band från Kalmarregionen.

”Med denna tävling vill vi ge lokala band chansen att få uppträda med sin musik och hjälpa till att blåsa liv i den lokala musikscenen”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Banden ska skicka in ett ”smakprov” till arrangörerna och sedan utses segraren tillsammans av arrangörerna och följarna på Facebook.

Vinnarna får sedan uppträda och spela live på tatueringsmässans stora scen, som förband till Raubtier.

Kalmar tatueringsmässa äger rum på restaurang Sandra den 27-29 oktober.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Folkär duo gör julkonsert i Kalmar

2017 blir åttonde året i rad som Malena Ernman ger sig ut på en julturné och återigen besöker hon Kalmar. Årets gästartist är Lasse Berghagen.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.11:29, 17 maj, 2017

Folkär duo gör julkonsert i Kalmar
Malena Ernman och Lasse Berghagen kommer till Kalmarsalen den 20 december. Foto: Pressbild

Malena Ernman och Lasse Berghagen tillhör landets mest folkkära artister och i år ger de sig återigen ut på en gemensam julturné med ”Julen är nära”.

Sedan åtta år tillbaka har Malena Ernman gjort kritikerrosade julturnéer och hon har varit i Kalmar vid flera tillfällen.

– Förra året gjorde jag arenor och ishallar och det var fantastiskt kul med så stor publik. Men jag längtade tillbaka till närheten och intimiteten som finns på konserthusen, säger Malena Ernman i ett pressmeddelande.

Ernman och Berghagen var ute på julturné tillsammans 2015 och besökte då bland annat Kalmar.

– Jag vet ingen som är så rolig att jobba med som Lasse. Efter förra turnén så kändes det som vi hade så mycket mer att göra tillsammans. Vi har bara börjat.

Arrangörerna beskriver ”Julen är nära” som en ”personlig julkonsert” och det klassiska julfavoriter blandat med folkmusik, jazz och opera.

Turnén besöker 15 städer och har premiär den 28 november. Konserten i Kalmarsalen den 20 december blir också finalen. Biljetterna släpps på fredag.

Innan julturnén ska Malena Ernman bland annat uppträda på Kronprinsessans Victorias firande under Victoriadagen i juli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mellostjärna kommer till Borgholm

Med två starka låtar från Melodifestivalen i bagaget kommer hon nu till Borgholm för att showa.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:06, 5 maj, 2017

Mellostjärna kommer till Borgholm
Wiktoria spelar i Borgholm i sommar. Foto: Pressbild

I år tävlade Wiktoria i Melodifestivalen med låten ”As I Lay Me Down” och fick näst mest av svenska folkets röster i finalen. Förra året slutade hon två i melodifestivalen med låten ”Save Me”.

Nu åker hon på turné i Sverige och ett av stoppen blir i Borgholm. Den 5 augusti kan den som vill få höra henne sjunga som en del av Diggiloo-gänget. 

 

FaktaÖvriga artister som är med i Diggiloo 2017:

Robin Bengtsson
Tommy Nilsson
David Lindgren
Charlotte Perrelli
Jessica Andersson
Özz Nujen
Bruno Mitsogiannis

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stort intresse när P3-profiler intar Kalmar

På torsdagskvällen har P3 Älskar premiär för i år – och valet av plats föll på Kalmar och Krögers. "P3 tyckte att det var ett trevligt ställe", säger Tellis Agrotis.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.20:15, 3 maj, 2017

Stort intresse när P3-profiler intar Kalmar
Tina Mehrafzoon, Kodjo Akolor och Josefin Johansson är tre av profilera som dyker upp i Kalmar på torsdagskvällen. Foto: Pressbild

Det är fjärde året som P3 Älskar-turnén arrangeras och detta blir första gången som evenemanget kommer till Kalmar. P3 Älskar är en klubbkväll med livemusik, stand-up, musikquiz och vimmel. Besökarna har möjlighet att träffa ett antal av Sveriges Radio P3:s mest kända profiler.

– Det var vi som fick frågan av P3 och jag var skeptiskt till en början. Jag tycker själv att lokalerna är för små för de artister som kommer. Men P3 tyckte att det var ett trevligt ställe och perfekt eftersom det är indelat i olika etapper. Under kvällen kommer det att finnas fyra olika scener, säger Krögers ägare Tellis Agrotis till 24Kalmar.

Krögers har ett tillstånd på 850 personer i lokalerna. P3 Älskar har alltid fritt inträde och 18-årsgräns, så det är först till kvarn som gäller på torsdagskvällen.

– Det är insläpp klockan 19 och då kommer krogen att ha varit stängd sedan 18 så att alla som var där innan får ställa sig i kö på nytt. Det är för att alla ska få samma möjlighet att komma in, säger Tellis.

– Jag är också väldigt glad att kommunen har varit så tillmötesgående med att ge oss tillstånd till detta trots att det är en vanlig arbetsdag efter. Jag hoppas att det blir så lite stök som möjligt.

Eventet startar klockan 19.00 och bland de som spelar livemusik under kvällen finns Urban Cone, Syster Sol och Hov1. Det bjuds även på stand-up från bland annat Victor Linnér, Josefin Johansson och Elinor Svensson.

– Kalmar, Kalmar, Kalmar, det är en ära att få komma tillbaka till dig. Vi hade en av våra första spelningar hos dig som vi aldrig kommer att glömma. Vi förväntar oss en minst lika härlig kväll, säger bandet Urban Cone till Sveriges Radio.

Besökarna kan även bli serverade något drickbart av Morgonpassets Kodjo Akolor, Martina Thun och Sara Kindberg, eller delta i ett musikquiz som leds av Tina Mehrafzoon från Musikguiden. Arrangörerna utlovar också rundpingis med P3 Star-gänget.

P3 Älskar-turnén har premiär i Kalmar och kommer sedan till Stockholm (5 juni), Helsingborg (28 september) och Östersund (3 november).

FaktaP3 Älskar i Kalmar:

Artister:
Syster Sol
Urban Cone
Hov1
Adrijana
Ansiktet

Stand-up:
Marcus Berggren (Tankesmedjan)
Elinor Svensson (Tankesmedjan)
Johanna Wagrell (Tankesmedjan)
Victor Linnér (Morgonpasset i P3)
Josefin Johansson

Gästbartenders från Morgonpasset:
Kodjo Akolor
Martina Thun
Victor Linnér
Sara Kinberg

Musikquiz: Tina Mehrafzoon (Musikguiden i P3)

Speed-dejting: Farah Abadi (Relationsguiden i P3)

Karaoke: Maria Maunsbach och Lina Asp (Ligga med P3)

Rundpingis med P3 Star:
Karolina Widerström
Sofia Dalén
Doni Jusufi
Kalle Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Isle of You reser runt i världen: ”En väldigt häftig upplevelse”

Popduon Isle of You har redan hunnit med två resor till Amerika detta året där de spelat för väldigt intressanta publiker. Eller vad sägs om interner på ett fängelse i Colombia och Kanadas bästa artistbokare?

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:34, 29 april, 2017

2 bilder
  • Ida Johansson och Elina Danielsson från bandet Isle of You har bland annat spelat i Kanada och fick då chansen att besöka Niagarafallen. Foto: Privat
    Ida Johansson och Elina Danielsson från bandet Isle of You har bland annat spelat i Kanada och fick då chansen att besöka Niagarafallen. Foto: Privat
  • Isle of You spelade även på ett barnhem i Colombia. Foto: Privat.
    Isle of You spelade även på ett barnhem i Colombia. Foto: Privat.

Popduon Isle of You från Öland har haft en intensiv inledning av 2017. I slutet av februari flydde Elina Danielsson och Ida Johansson kylan i Sverige för att åka till varmare breddgrader i Sydamerika.

Destinationen var Colombia. Dit åkte de inte bara för att sola och ha det gott utan gitarrerna fick följa med. De gjorde två spelningar i landet men inte på de mest väntade ställena.

– Vi spelade på ett fängelse där. Först var tanken att vi bara skulle uppträda för de kvinnliga internerna men det slutade med att vi fick spela för männen också. Det var en väldigt speciell men häftig upplevelse, säger Elina Danielsson.

Hon berättar att de hade vissa förväntningar på hur det skulle vara att besöka ett fängelse där men att det inte alls var som de hade trott.

– Vi trodde att det skulle vara lite läskigt och obehagligt men så var det inte alls. Vi möttes bara av värme, uppskattning och respekt. Några av dem berättade vad de satt inne för och det var främst droger som hade dragit in dem i kartellen. Vi träffade en jättesnäll kille som var 26 år och som skulle sitta inne i 41 år till. Men vi kände oss aldrig hotade på något sätt.

Hur gick det med språket? Förstod de vad ni sjöng om?

– Haha, nä! De hade ingen koll och räckte upp handen. Då fick vi förklara att den här låten handlar om att killar borde dejta de här två tjejerna. Det är så långt ifrån deras vardag som man kan komma. Men alla ville höra mer och det är den bästa publiken som vi har haft!

När de var i Colombia besökte de även ett barnhem där de togs emot med öppna armar.

– Det var ett barnhem som kändes hoppfullt. Många av barnen hade familjer men vistades där under dagen för att få någon sorts utbildning som de annars inte har tillgång till. De älskade vår musik och vi hann inte ens spela klart en låt innan de ville höra en till, så det var bara att köra på, säger Elina.

De hann knapp med att komma tillbaka till Sverige innan det var dags att ta ytterligare en resa över Atlanten. Förra helgen åkte de till Kanada för att delta i Canadian Music Week i Toronto.

– Det är ju inget land man tänker på att åka till på semester annars men folket var väldigt trevliga och det är vacker natur. Vi passade på att besöka Niagarafallen när vi var där vilket var häftigt.

Men största anledningen till varför de åkte dit var för att uppträda. Canadian Music Week är en showcasefestival där många artister spelar över hela staden på flera olika krogar.

– Det var fantastiskt roligt och en häftig upplevelse. Det är musikbranschens centrum på många sätt. Vi pratade med många viktiga personer och fick inspirations från de vi lyssnade på. Det var bara musik som gällde, säger Elina och tillägger:

– Det var läskigt också för man ser ju inte på någon i publiken vad de har för yrke. Vi fick höra efter en spelning att en av Kanadas bästa och främsta bokare satt i publiken vilket var väldigt kul, det hade varit jättenervöst att veta om det innan spelningen.

Just nu förbereder sig Elina och Ida för festivalsommaren som är i antågande. De ska bland annat spela på Peace & Love i Borlänge men hinner få med några lokala stopp i länet också för den som vill se dem. De gästar Prästgården Café på Öland och Latitud 57 i Oskarshamn.

– Annars skriver vi låtar just nu och laddar för att släppa ytterligare en singel. I och med hur musikbranschen ser ut just nu så är det singlar som gäller men visst är det en dröm att någon gång få släppa ett helt album, avslutar Elina.

Lyssna på Isle of Yous senaste singel här:

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel