Kalmar Södra IF – Hossmo BK

Skyttis redo för heta division 4-derbyt

Kalmar Södra tar emot Hossmo BK. "Man får vara beredd på att vad som helst kan hända".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.06:53, 18 maj, 2017

Skyttis redo för heta division 4-derbyt
Foto: Privat.

På torsdagskvällen spelas en av säsongens hetaste derbyn i lokalfotbollen. Kalmar Södra IF tar emot Hossmo BK i division 4 östra.

– För killarna som har spelat i Södra sedan barnsben är det alltid speciellt att möta Hossmo. De har mött varandra sedan pojklagsåren och har gått i samma skolor och klasser. Det är nog mest därifrån det kommer, säger Södras tränare Johan Mosén.

Hemmaklubben har marknadsfört derbyt som ”årets match” på reklamskyltar och sociala medier. Man hoppas på att över 400 personer hittar till Skyttis. Förutom själva fotbollen lockar Södra med glassutdelning och tävlingar i paus.

– Jättekul att man hittar en krydda som gör att matchen står ut lite. Det blir alltid extra mycket publik när de här lagen möts. Nu vill man göra det till en folkfest, säger Mosén, som tvingar sig själv att inte ryckas med allt för mycket.

– Som tränare är jag är lite tråkig, det är fortfarande tre poäng vi spelar om. Man får inte sex pinnar bara för att man vinner ett derby. Alla spelare måste inse att man måste göra ett jäkla jobb för att vinna en sådan här match.

Om du får sia, hur slutar matchen?

– Det brukar alltid bli fart och fläkt i alla fall. Jag har varit med om både målsnåla matcher och fullständiga målkalas. Man få vara förberedd på att vad som helst kan hända.

– Jag tror vi vinner med 2–0. Vem som gör mål spelar ingen roll, avslutar Mosén.

Matchen är även Veckans tv-match24Kalmar. På torsdagskvällen kommer du kunna se målen och höjdpunkterna här på sajten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel