Lokalbollen

”Idag var det bra drag på grabbarna”

Fredagskvällarna är alltid fulla av matcher i lokalbollen och denna fredagen är inget undantag. Här kan du läsa resultat och kommentarer från de sexton matcher som spelades.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.22:40, 19 maj, 2017

”Idag var det bra drag på grabbarna”
R/M jublar efter att ha gjort mål mot Färjestaden. Foto: Jonathan Rudman

Division 2 Östra Götaland

IFK Berga – Lindsdals IF 2-0 (0-0)

Här kan man läsa fler detaljer om matchen.

 

Division 4 Östra

Tuna – Glömminge 0-1 (0-0)

Mål Glömminge: Andre Olsson

Stefan Regebro, tränare Glömminge IF: ”Idag var det bra drag på grabbarna. Vi startar väldigt piggt och har ett spelövertag i första som tyvärr inte visade sig på resultattavlan. I andra kom Tuna ut starkt. Dock lyckades vi jobba oss in i matchen igen och göra mål på en retur efter ett inlägg. Jag är väldigt nöjd med insatsen då vi åker med 11 spelare plus två på bänken som egentligen har lagt av”.

Matchens lirare: Emil Börjesson. Han hittar sin roll väldigt bra idag och gör en riktigt bra insats.

 

Smedby – Stjärnan 2-1 (1-0)

Mål Smedby: Camil Isic & Rasqar Eliassi

Håkan Gustafsson, tränare i Smedby Boik: ”Jag tycker vi gör en bra insats. Vi möter ett lag som slår mycket långbollar vilket kan vara en tuff utmaning. Dock för vi spelet väldigt bra och trycker ner dem ju längre matchen lider. Jag tycker däremot att vi borde ha dödat matchen innan halvlek, men så är det ibland och vi är jättenöjda med tre poäng idag.

Matchens lirare: Jag vill lyfta hela laget. Vår form pekar uppåt och vi gör det bra tillsammans som lag

 

Division 4 Södra

Gullabo/Gullaboås – Madesjö 1-2 (0-1)

Målen Gullabo/Gullaboås: John Petersson

John Petersson, tränare i Gullabo/Gullaboås IF: ” Det är första halvlek som är under all värdighet. Det finns inte ord för hur dåligt det är. Vi kommer inte fram till någonting och visar ingen vilja. Efter halvlek blir det dock lite bättre och vi lyckas kvittera i slutet. Dock tar de ledningen anfallet efter. Och om man ska vara ärlig var det rättvist sett över hela matchen”.

Matchens lirare Gullabo/Gullaboås: Anton Ek. Han gör det väldigt bra. Vår kapten Gustav Magnusson gör även han en bra match.

Målen Madesjö IF: Erik Lagerkrantz & Linus Sjökvist

Boris Broberg, tränare i Madesjö IF: ”Jag tycker att vi framförallt gör en väldigt bra första halvlek där vi visar bra med energi. I andra tappar vi lite och de lyckas kvittera i 89: minuten på deras första riktiga avslut. På övertid gör vi dock rättvist vårt andra mål och sätt över hela matchen var det välförtjänt. Övertidsvinster är alltid fantastiskt sköna att få med sig”.

Matchens lirare: Jag tycker att vi gör det bra lagmässigt. Därför vill jag lyfta fram hela truppen idag.

 

Lindås-Långasjö – Hovshaga 2-0 (2-0)

Mål, Lindås-Långasjö: Linus Henriksson & Johan Gunnarsson

Göran Gunnarsson, tränare i Lindås-Långasjö: ”Vår inledning är fruktansvärt bra. Det var längesedan vi spelade så bra och vi borde ha gjort mer än två mål under den perioden. Vi är stabila över hela planen i 90 minuter och släpper inte till någonting samtidigt som vi äger bollinhavet ganska kraftigt. Jag var aldrig riktigt orolig om jag ska vara helt ärlig Det var helt enkelt en bra insats av grabbarna”.

Matchens lirare: Linus Henriksson är bra idag. Annars skulle jag vilja trycka på laginsatsen. Den är riktigt fin.

 

Pukeberg – Rejban 4-1 (2-0)

Målen Pukeberg: Kalle Johansson, Jonathan Söderberg, Rasmus Jonsson & Markus Arvidsson

Philip Rosqvist, tränare i Pukebergs BK: ”Jag tycker att vi gör en rätt bra insats. Vår högsta nivå är fin men vi är lite ojämna i prestationen över 90 minuter. Defensivt tycker jag vi håller ihop det bra och Rejban kommer inte till speciellt många chanser. Sen tycker jag anfallslinjen gör det bra och sätter chanserna de får. Det är helt enkelt en stabil insats”.

Matchens lirare: Kalle Johansson och Felix Fransson är de jag vill lyfta fram. Felix styrde försvaret som mittback medan Kalle var vass på vänsteryttern.

 

Division 5 Sydöstra

Läckeby – IFK Oskarshamn 5-0 (3-0)

Målen, Läckeby: Filip Andersson 3, Viktor Fredriksson, Mikael Thörnqvist Johansson.

Johan Ewald, tränare Läckeby: ”Vi gjorde en väldigt bra start. Vi satt tre tidiga mål, men tappade senare intensitet. Vi satt 4-0, och då var matchen redan stängd. Oskarshamn försökte trycka på, men istället kontrade vi, och satt 5-0. Vi vann helt rättvist.”

Matchens lirare, Läckeby: Hela laget förtjänar beröm.

 

Nickebo – Blomstermåla 4-0 (2-0)

Målen, Nickebo: Mustafa Khaled, Ali Soukie, Anton Gustavsson, Omar Eliassi

Mustafa Khaled, spelare Nickebo: ”Vi spelade bra. Vi rullade på, och lät de inte komma så nära oss. Vi höll nollan, och tryckte på framåt. Vi löpte och visade oss, och skapade en del ytor. Idag gjorde vi en riktigt bra match.”

Matchens lirare, Nickebo: Sabah Eliassi var stabil i målet.

 

R/M – Färjestaden 2-1 (0-1)

Målen, R/M: William Alvarmo, Sebastian Jansson.

Målet, Färjestaden: Timmy Anerbrink.

Johan Hellsten, tränare R/M: ”Vi missade ett straff. Och istället fick vi se Färjestaden ta ledningen. Vi var passiva under första halvleken. Men i andra klev vi upp, och vågade spela mer. Vi vann helt rättvist till slut.”

Måns Fredriksson, tränare Färjestaden: ”Det var en jämn match. Vi hade det mesta av spelet. Vi kunde sätta två mål. Men istället fick vi in två mål mot oss, från avsparken. En direkt rakt i målet, och en som blir skarvad och som går sedan i mål. Vi hade matchen, men de gjorde mål på sina två enda chanser. Surt.”

Matchens lirare, R/M: Albin Gustafsson gjorde en kanonmatch trots sina blotta 16 år.

Matchens lirare, Färjestaden: Timmy Arnebrink kämpade för laget idag.

 

Division 5 Södra

Flygsfors/Gadderås – Norra Tång 1-4 (0-1)

Målen, Norra Tång: Oskar Högberg, Robin Karlsson, Marcus Agnesson, Emil Jonsson.

Tomas Johansson, tränare, Norra Tång: Vi gjorde en jättebra spelmässigt match idag. Vi kunde sätta dit våra lägen, och fick fart på anfallet. Vårt försvar var nästan helt ohotad, och tycker att vi vinner rättvist idag.”

Matchens lirare, Norra Tång: Emil Jonsson och Marcus Agnesson stod för en riktigt bra match idag.

 

Påryd – Torsås 4-0

Varken Påryd eller Torsås har tyvärr gått att nå för en kommentar.

 

Nöbbele – Möre 5-0

Tyvärr har det tyvärr inte gått att nå Möre för en kommenter.

 

 

Tvärskog – Söderåkra 6-1 (4-0)

Målskyttar, Tvärskog: Erik Karlsson 3, Tobias Karlsson, Josef Werner, Noah Svensson

Joakim Andersson, lagkapten, Tvärskog: ”Dom spelar bra första kvarten tills vi får in vårt första mål. Sedan trillar målen in i rask takt och sen kontrollerar vi matchen till slutsignalen ljuder. I andra halvlek så luftar vi lite unga spelare som gör det bra. Vi vinner rättvist i kväll

Matchens lirare, Tvärskog: Hela laget förtjänar beröm. Fredrik Einarsson   målvakt.

Målskytt, Söderåkra: Jesper Jaensson

Tyvärr har det inte gått att nå Söderåkra för en kommentar. 

 

Division 6 Kalmar/Öland

Hulterstad – Bäckebo 0-1 (0-0)

Bosse Wallet, tränare Hulterstad: ”Första halvlek var jämn vi hade hade mest boll och dom hade kontringar.  Det var inga direkta målchanser från något av lagen i första halvlek. I andra halvlek började dom bäst men vi kom in i matchen på ett bra sätt. Vi skulle haft en straff som domarna tyvärr missade och i anfallet efter får dom straff som dom gör mål på. Vi flyttar fram laget i kvitteringsjakten och skapar en del målchanser. Vi blir återigen berövade en straff på slutet efter en solklar hands.  Det var en sur förlust vi var värda minst en pinne i kväll”

Matchens lirare, Hulterstad: Vår målvakt Johnny Näslund gör det bra likaså Rasmus Haglund.

Målskytt, Bäckebo: Anton Rickardsson

Niklas Knutsson, tränare Bäckebo: ”Väldigt mycket kamp och ingen skönspel. Vädret var toppen men planen var lite svårspelat. Vi lyckades inte få igång spelet som vi ville, vi hamnar på hälarna. Vi vet vad vi kan men får inte ut det.  I andra spelar vi bättre och tar ledningen på straff. Sen på slutet så skapar dom en del chanser men vi lyckas hålla undan till en viktig seger”.

Matchens lirare, Bäckebo: Hela kollektivet. Vi gör ingen bra match men vi kämpar där ute extra plus till målvakten Hennes Bengtsson som håller nollan

 

Ljungbyholm – Kalmar City 3-0 (1-0)

 

Tyvärr har det inte gått att nå Ljungbyholm för en kommentar.

Peter Engman, tränare, Kalmar City: ”Det är jämnare på plan än siffrorna visar. 0-3 speglar inte matchen Första halvek spelar vi bra men vi får inte in bollen trots att vi skapar en del chanser Vi har haft problem under hela säsongen hittills med offensiven. Defensivt spelar vi bra däremot.  Vi släpper som vanligt in ett mål i slutet av första halvlek och det är inte rättvist i det läget. Vi gör sämre andra halvlek. Vi kämpar dock vidare  men orken tryter i takt med att dom får sina mål.”

Matchens lirare, Kalmar City: 15-årige Isa Mihany i målet, Richard Johansson, Jimmy Brask.

 

Division 6 Emmaboda

Flerohopp – Skruv 1-3 (1-2)

Målet, Flerohopp: Mattias Evestål

Daniele Guglielmin, spelare Flerohopp: Vi började bra. Vi var heta och försökte skapa chanser från minut ett. Tråkigt nog, så blev vår bästa målskytt hittills skadad, och fick kliva av direkt. Istället började Skruv trycka på, och just när de hade kontroll, så lyckades vi ta ledningen. Vi tappade dock intensitet, och fick se oss besegrade när de kvitterade, och vände matchen.”

Matchens lirare Flerohopp: Henrik Pettersson höll hög klass i anfallet idag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Svante Ingelsson missar U-19 EM

Svante Ingelsson har lämnat återbud till U-19 EM i Georgien.

Filip Edvardsson

Kl.14:23, 28 juni, 2017

Svante Ingelsson missar U-19 EM
Arkiv: Foto

Idag kom beskedet att Kalmar FF:s Svante Ingelsson tacker nej till sin plats i U-19 EM som avgörs mellan den 2-15 Juli i Georgien.

Allt mer tyder på att han är påväg bort från Kalmar FF. Under en längre tid har Svante Ingelsson ryktats till den italienska Serie A-klubben Udinese. Förra veckan var han nere i Italien och bekantade sig med en klubb, som av allt att döma är Udinese.

– Han är där för att bygga på sina kunskaper, sa Thomas Andersson-Borstam när 24Kalmar pratade med honom förra veckan.

Klubbarna ska enligt fotbollstransfers.com sedan tidigare vara överens om en övergångssumma på sju miljoner kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glömminge krossade motståndet: ”Vi dödar matchen direkt”

Elva matcher spelades i de lokala fotbollsserierna under tisdagen. Glömminge dundrade in en utklassning när de mötte Fågelfors på hemmaplan: "Vi dominerar totalt".

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:04, 27 juni, 2017

Glömminge krossade motståndet: ”Vi dödar matchen direkt”
Foto: Arkiv

Texten uppdateras i takt med att matchrapporteringen kommer in. 

Division 4 Södra

Gullabo/Gullaboås IF – Lessebo GoIF 1-4

Målskyttar, Gullabo: Gustav Magnusson.

John Petersson, tränare i Gullabo: ”Jag tycker att det är rejäla framsteg jämfört med de matcher som har varit. Vi har 1-1 i halvtid och vi vinner mycket i mitten, vi tar kampen. De är duktiga i sitt anfallsspel, men vi sårar dem. Vi behåller boll stundtals och rinner igenom. Mot slutet blir vi trötta och får springa mycket, sen under sista tio gör de två mål till. Men vi stod oss väldigt bra, alla kämpar och springer”.

Matchens lirare, Gullabo: ”Jag tycker att Gustav Magnusson gör det väldigt bra, han är ensam på topp. Sen tycker jag även att Omid Ataie är väldigt duktig med bollen och tillför en helt ny dimension i spelet när han är med”.

Division 4 Östra

Glömminge IF – Fågelfors IF 8-1 (6-0)

Målskyttar, Glömminge: Emil Börjesson 3, Petter Ernberg 3, Isak Olsson, Mattias Knutsson.

Stefan Regebro, tränare i Glömminge: ”Vi tar tag i det omgående och gör mål efter två minuter. Vi sätter då karaktären på hela matchen och dominerar sen totalt. Så fort vi tappar boll så återerövrar vi den omgående. Vi dödar matchen direkt helt enkelt. I halvtid så byter vi in hela laget och då i andra sätter Fågelfors en fin frispark till 6-1, sen kommer vi in och gör två mål och spelar av matchen”.

Matchens lirare, Glömminge: ”Det är svårt efter en sådan här match, jag vill hylla hela laget idag, det är mycket djupled och fart”.

Hossmo BK – Gullringen 1-3 (1-1)

Mål Hossmo BK: Anders Yvansson

Joachim Lantz, tränare Hossmo BK: ”Ganska jämn och fysisk match. Jämnt med chanser, de är lite hetare och dåligt försvarspel i egen box från vår sida. Mest kamp och lite spel”.

Matchens lirare  Hossmo BK: Tobias Jacobsson

Division 5 Sydöstra

Böda/Högby – Mörbylånga

Vi har sökt både Böda/Högby och Mörbylånga utan resultat.

Färjestaden GoIF  – SSG IF 3-3 (1-1)

Målen Färjestaden: Jonathan Jansson 2, Isak Alsén.

Måns Fredriksson, tränare Färjestaden GoIF: ”Ölandsderby, stundtals gnälligt och tuffa tag. Bra början, men vi viker ner oss och är inte riktigt där vi varit i de senaste matcherna. Inte riktigt nöjda trots att vi kvitterar två gånger i underläge”.

Matchens lirare Färjestaden GoIF: Jonathan Jansson.

Målen SSG IF: Anton Fransson 2, Martin Gustavsson

Joachim Christensson, tränare SSG IF: ”Seriens bästa möte borta så vi är nöjda med en poäng vilket var vårt mål. Leder långt in på matchen. Vi har gjort två matcher bra på raken så siktar på en tredje innan uppehållet nu på lördag”.

Matchens lirare SSG IF: Anton Fransson

Runsten/Möckleby IF – Nickebo IK 0-0

Omar Eliassi, tränare Nickebo IK: ”Vi var tillbaka-pressade i andra men vår målvakt var riktigt bra då, jämnt i första. De hade många bra chanser. Vi fick en utvisad så då ökade trycket på oss”.

Matchens lirare Nickebo IK: ”Kämparinsats, Satba Eliassi”

Timmernabbens IF – Läckeby GOIF 3-2 (2-1)

Målskyttar Läckeby GOIF: Philip Andersson 2.

Johan Ewald, tränare i Läckeby GOIF: ”Jag tycker vår insats är under isen idag då vi inte kommer upp i någon vidare nivå. Anfallsspelet var väl helt okej i andra. Dock känns det som vi bara slänger in bollen på chans ofta tillskillnad från innan då vi spelat oss fram till chanserna. Deras spel är väldigt fysiskt vilket vi inte riktigt klarar av att hantera idag. Vi kan mycket bättre än vad vi visar.”

Matchens lirare Läckeby GOIF: ”Ingen, alla kan höja sig till nästa match”.

Division 5 Södra

Möre BK – Söderåkra AIK 2-2 (1-2)

Målskyttar Möre BK: Anton Florå, Julian Simonsson.

Stefan Sandgren, lagledare i Möre BK: ” Vi börjar bra första 20 och tar ledningen. En stund efter det tappar vi det mesta och de lyckas både kvittera och ta ledningen. Andra halvlek bestod sedan mycket av närkampsspel. Dock hade vi övertaget sett till målchanser. I 94: minuten lyckades vi till slut kvittera efter en frispark så någonstans måste man ju vara nöjd med det.

Matchens lirare Möre BK: ”Jonatan Gertsson. Han gör ett bra jobb på innermittfältet”.

Vi har sökt Söderåkra AIK utan framgång.

Tingsryds FF – Torsås GOIF 3-3 (1-2)

Vi har sökt Torsås GOIF utan framgång.

Division 6 Kalmar/Öland

Hulterstad AIK – Bergkvara AIF 0-4 (0-1)

Målskyttar Bergkvara AIF: Viktor Martinsson, Adam Johansson, Erik Appelkvist, Filimon Asmeron.

Bosse Wallet, tränare i Hulterstad AIK: ”Jag tycker vi spelar hyfsat i första trots motvinden. Vi släpper bara in ett mål och håller i det ganska bra. I andra är vi inte alls med då de gör tre mål under första kvarten. Sett över hela matchen tycker jag vi ändå skapar en del bra chanser. Problemet är att vi inte riktigt har skärpan att sätta dit dem när vi väl är där framme.”

Mats Martinsson, tränare i Bergkvara AIF: ”Första halvlek är lite sådär. Det blåste väldigt mycket vilket ställde till problem för oss, men vi lyckas ta ledningen efter 30 minuter. Inför andra hade vinden lugnat ner sig vilket gjorde att vårt spel kom igång bättre. Redan en kvart in i andra hade vi avgjort matchen. Tempot skönt lite efter det av förklarliga skäl. Det var en bekväm seger som jag aldrig riktigt kände var hotad.”

Matchens lirare Hulterstad AIK: Erik Nilson, vår back gör det bra idag.

Matchens lirare Bergkvara AIF: Idag är det kollektivet jag vill lyfta fram. Vi hade ett bra tålamod matchen igenom.

Division 2 Mellersta Götaland dam

Alvesta GOIF – Emmaboda IS 0-1 (0-0)

Målskyttar Emmaboda IS: Miranda Gjakova.

Frida Andersson, spelare i Emmaboda IS: ”Jag tycker vi gör en bra kämparinsats idag. Vi har mer bollinnehav än dem och för spelet men får inte ut så mycket av det. Det blir även en del långbollar sett över hela matchen från vår sida. Vi skapar en del medan de inte har några jättelägen bortsett från att de kommer upp ibland. Ser man över hela matchen är det ett rättvist resultat.”

Matchens lirare Emmaboda IS: Tea Gustavsson och Sandra Berg gör båda bra matcher idag.

Text: Viktor Jerner, Annie Johnsson och Filip Edvardsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter

Sju matcher spelades i lokalfotbollen under måndagskvällen och vi har samlat ihop resultaten. Ängö BK mötte Hultsfred FK på hemmaplan, men största motståndaren blev vinden – "Det var väldigt svårspelat".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:03, 26 juni, 2017

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter
Foto: Arkiv

Division 4 Östra

Ängö BK – Hultsfred FK 2-2

Målskyttar, Ängö BK: Jonathan Fredriksson, Anton Arvidsson.

Rikard Milton, tränare i Ängö BK: ”Det känns väl som att det var en match präglad av vinden, det var väldigt svårspelat. Vi hade motvind i första och då lyckades de sätta bra press och vi hade svårt att spela oss ur det. De tar ledningen med en frispark som vinden hjälper. I andra har vi medvinden och för spelet mer, och då kvitterar vi och sen tar ledningen. Tyvärr orkar vi inte stänga igen utan släppar in ett mål till. Så 2-2 är rättvist sett till matchen, men jag är besviken över vår första halvlek”.

Matchens lirare, Ängö BK: ”Daniel ”Kejsaren” Nielsen är väldigt stabil idag. Han är mittback och gjorde många viktiga brytningar, det skänkte trygghet i de stormigaste situationerna”.

Division 4 Södra

Madesjö IF – Växjö BK 1-5

Målskyttar, Madesjö: Adam Olofsson.

Boris Broberg, tränare i Madesjö IF: ”Det var rättvist så det är inte så mycket att säga om det, de var betydligt bättre helt enkelt. De har lite speed och löpvilja och duktigt passningsspel. De ledde med 2-0 när vi fick in vårt mål”.

Matchens lirare, Madesjö: ”Den som är bäst i vårt lag idag är Erik Ingemansson, han visade bäst kvalitet”.

Pukeberg BK- Lindås-Långasjö FF 2-2 (1-1)

Målskyttar Pukeberg: Simon Jonsson, Ümer Nuri Ibo

Philip Rosqvist, tränare, Pukeberg: ”Det var en tuff och jämn match och sett till matchen så var det ett rättvist resultat. Vi spelade inte så bra anfallsspel som vi önskade och det är därför vi inte vinner matchen. Jag ändå nöjd med en poäng och att vi kom tillbaka resultatmässigt två gånger och att vi lyckades kvittera på övertid”.

Matchens lirare Pukeberg: ”Det var jämt överlag”.

Målskytt, Lindås: Linus Henriksson 2

Göran Gunnarsson, tränare i Lindås/Långasjö: ”Vi gör en bra matchinledning där vi borde ha gjort några mål men oturen grinade oss i ansiktet denna kväll. För när vi äntligen tar ledningen så kvitterar Pukeberg omgående och det resultatet stod sig halvleken ut. Vi tappar lite där och Pukeberg är det bättre laget just då. I andra halvlek såg matchbilden ut som i början av matchen. Vi var det bättre laget och tar ledningen en kvart in i andra halvlek. Vi spelar bra och håller tillbaka Pukeberg men lyckas inte knyta ihop säcken för de flyttar upp laget och kvitterar i slutminuterna. Surt att inte vinna men tycker ändå killarna gör det bra. Vi följer vår matchplan under hela matchen”.

Matchens lirare: ”Rejäl laginsats från vår sida”.

Division 5 Södra

Alstermo IF – IFK Påryd 3-2 (0-1)

Målskyttar, Påryd: Rasmus Sellgren,  Adam Nilsson

Pontus Skruvik Nilsson, spelare, Påryd: ”Det var en dålig match från vår sida med bara långa bollar. Deras målvakt var spelfördelare och vi fastnade i deras sätt att spela. Kommer vi inte upp i normal standard riskerar vi åka på förluster och det var det som hände i dag. Trots att vi ledde matchen två gånger lyckas vi inte hålla tätt bakåt utan släpper in dem i matchen . Vi räcker inte till i dag samtidigt som Alstermo gör det bra utefter sina förutsättningar. Detta är bara att glömma och ta nya tag i nästa match”.

Matchens lirare, Påryd: ”Vi kan betydligt bättre”.

Flygsfors/Gadderås IF – Nöbbele BK 1-0 (0-0)

Målskytt, Flygsfors: Anton Isgren

Arben Sula, assisterande tränare i Flygfors: ”Det var jämt, vi mötte ett fysiskt tungt lag men jag tycker vi ändå hade kontroll på dem. De var bra på fasta situationer men vi höll dem borta från vårt mål. Vi har ju tidigare inte haft marginalerna med oss men ikväll får vi äntligen utdelning för allt slit. Detta var våra första poäng för säsongen och nu känns det att vi är med i kampen om nytt kontrakt igen. Jag är jättestolt över grabbarna . Det var skönt att äntligen få vinna”.

Matchens lirare: ”Laget är matchens lirare”.

Ingelstad IK – Tvärskog IF 2-2 (1-1)

Målskyttar, Tvärskog: Jesper Ternow Blomberg, Erik Karlsson

Tobias Karlsson, tränare i Tvärskog: ”Chansmässigt var det en jämn match, de hade väl mer boll än vad vi hade men det var medvetet från vår sida. Vi gör en bra bortamatch och jag är nöjd med en poäng mot ett svårspelat Ingelstad. Vi lyckades kvittera två gånger och visade upp en bra moral och kämparanda. Poängen innebar att vi lyckades behålla vårt försprång gentemot Ingelstad i toppen”.

Matchens lirare: Jacob Elmblad, Jakob Ternow Blomberg

Division 6 Kalmar/Öland

Högsrum – Kalmar City

Vi har sökt både Högsrum och Kalmar City utan resultat.

Text: Viktor Jerner & Nicke Grozdanovski.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Topprestation av Färjestadens GoIF i Bromölla

Färjestadens GoIF besegrade Bromölla IF i damernas division 1. Detta efter att tjejerna levererade en av säsongens bästa prestationer hittills.

Filip Edvardsson

Kl.21:27, 25 juni, 2017

Topprestation av Färjestadens GoIF i Bromölla
Foto: Arkiv

Nere på Strandängen i Bromölla vankades det division 1-fotboll för damer. Detta i form av Färjestadens GoIF som gästade Bromölla IF. Och det var gästerna som tog tag i taktpinnen direkt.

– Vi börjar bra. Vi är stabila i försvarsspelet och har ett bra lugn i anfallspelet,säger Johan Jaensson, assisterande tränare i Färjestadens GoIF.

Trots det var det hemmalaget som skulle ta ledningen 20 minuter in i matchen. Efter det tappade Färjestaden initiativet och var ganska tillbakapressade.

– Deras mål gjorde att vi blev stressade och tappade fokus. Så fram till halvlek var det Bromölla som hade övertaget, säger Johan Jaensson.

I takt med att domaren blåste igång andra halvlek tog Färjestaden tillbaka initiativet och styrde matchen. Det skulle ge utdelningen i form av en straff som Camilla Näslund säkert satte dit, 1-1 var ett faktum. Bortalaget fortsatte att ha övertaget och på ett fint inlägg av Viktoria Eriksson tar bollen på en Bromölla-försvarare, och in i mål.

– Det var väldigt skönt att vi kunde vända så snabbt som vi gjorde, säger Johan Jaensson.

Efter ledningsmålet uppstod en viss nervositet hos Färjestaden.

– Efter vi gjorde målet var det stressat. Vi var väldigt rädda för att släppa in ett kvitteringsmål, säger Johan Jaensson.

Färjestadens GoIF lyckades dock hålla undan och därmed kan Ölands-laget räkna in tre nya poäng på kontot.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: ”Vi har bud på trean men det ville sig inte ikväll”

I lokalfotbollen spelades det bara en match under söndagen.

Filip Edvardsson

Kl.20:02, 25 juni, 2017

Lokalbollen: ”Vi har bud på trean men det ville sig inte ikväll”
Foto: Arkiv

Division 3 Ö dam:

Mörbylånga GoIFAnkarsrum IS 2-2 (1-2)

Målskyttar: Josephine Larsson, Therese Trofast

Sara Erlandsson, tränare, Mörbylånga: ”Första halvlek inte bra från våran sida förutom första tio då vi också tar ledningen med 1-0. Sen tycker jag Ankarsrum tar över och vi har problem med deras uppspel och är inte på tårna. Dom vänder på matchen och leder i paus med 1-2. I andra halvlek höjer vi oss betydligt och spelar bättre fotboll. Vi får också utdelning när vi kvitterar till 2-2. Vi har också bud på trean men det ville sig inte i kväll. Även om man alltid vill vinna så är varje poäng viktig och sett till matchbilden var det rättvist. Jag är nöjd med våran andra halvlek, så den tar vi med oss till kommande matcher.”

Matchens lirare: Jennie Pettersson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng