Man åtalas för uppmärksammad inbrottsvåg

En 33-årig man har åtalats efter att ha begått flera inbrott i dagsljus på Malmen i början av april.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.21:08, 19 maj, 2017

Man åtalas för uppmärksammad inbrottsvåg
Foto: Arkiv

Mannen bröt sig in i flera bostäder under söndagsmorgonen, i en av dem befann sig en kvinna som stötte på mannen. Han försvann snabbt från bostaden men fick med sig nycklar därifrån.

33-åringen har även stulit hjälmar, väskor, en gitarr, skor med mera från andra inbrott. Förutom stölderna är mannen även misstänkt för häleri då han blivit påkommen med stöldgods som inte går att koppla direkt till mannen.

Man söks efter inbrottsvåg i centrala Kalmar

Vid ett senare tillfälle har mannen brutit sig in i två bostäder i Rockneby och kommit över jaktutrustning och ammunition. Mannen erkänner dessa inbrott. Till hjälp ska han ha haft en 10 år yngre kvinna som körde bilen. Hon åtalas bland annat för rattfylleri då hon varit narkotikapåverkad när hon körde.

Kvinnan åtalas även för stöld, narkotikabrott och olovlig körning. Hon ska ha innehaft en machete vilket är förbjudet enligt lagen. Den 33-åriga mannen åtalas även han för narkotikabrott efter att ha använt bland annat amfetamin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel