Eliassi tremålskytt när Smedby hängde tio baljor

Elva matcher spelade i lokalbollen på fredagen. Få resultat och kommentarer från samtliga i artikeln.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:27, 16 juni, 2017

Eliassi tremålskytt när Smedby hängde tio baljor
Foto: Arkiv.

Division 4 Östra

Stjärnan – Hossmo 1–1 (0–1)

Målskytt, Hossmo. Lukas Henningsson.

Joachim Lantz, tränare Hossmo: ”Vi borde gjort mer än ett mål i första, då var vi bättre än dem. Efter paus kom de ut med mer energi och var betydligt hetare än oss då. Bägge lagen hade chanser att avgöra men oavgjort var nog rättvist till slut”.

Bäste spelare: Comebackande mittbacken Hampus Loftenius.

 

Fågelfors – Smedby 4–10 (3–6)

Håkan Gustafsson, tränare, Smedby: ”Vi är inte bra i första halvlek. Framför allt målen vi släpper in – de får man inte släppa in. I paus sa vi att vi skulle förbättra defensiven och det gjorde vi också. Det var klasskillnad och det skulle bli än större siffror om vi hade haft skärpan bakåt från början”.

Målskyttar, Smedby: Razgar Eliassi 3, Khalid Isawi 2, Idris Eliassi, Hugo Alderborg, Marcus Danielsson, Modi Alzobidat, Fredrik Petersson.

Bäste spelare, Smedby: Offensive mittfältaren Idris Eliassi.

 

Gullringen – Glömminge 0-0

Stefan Regebro, tränare Glömminge: Det var en typisk 0-0 match, vi har många avstängda och ordinarie spelare borta. Vi lägger mycket jobb på det defensiva, Gullringen har inget riktigt avslut på 90 min. Vi få inte riktigt till det på det offensiva spelet, har chanser att få hem 3 poäng men med med våra förutsättningar är vi nöjda

Matchens lirare Glömminge: Tobias Svensson

 

Division 4 södra

Rejban – Madesjö 1-0 (0-0)

Boris Broberg, tränare Madesjö: Vi var tillbaka pressande, försvarade mest. Vill uttrycka mig så att vi kämpade hela laget. Säsongen har varit präglad av dåligt träningsslit och skador, det finns inte mycket mer att göra än att kämpa på i fortsättningen heller.

 

Lindås-Långasjö – Gullabo/Gullaboås 7-0 (3-0)

Mål lindås/långasjö: Linus Henriksson 3, Anton Nilsson 2, Jesper Sjöfors, Daniel Håkansson

Göran Gunnarsson, tränare Lindås/Långasjö: De började lite trevande från båda lagen, men vi betade in oss efter första målet. Inte någon riktigt match om man säger så, men vi gör en bra match och är väldigt nöjda. Ett par skador som är borta hela säsongen, vårt mål är att vara med och kampa i toppen.

Matchens lirare Lindås/långasjö: Linus Henriksson

John Petersson, tränare Gullabo/gullaboås: Vi försöker ligga rätt i försvarspelet men orkar inte riktigt hela vägen, när de får in första målet börja vi falla ihop. De har total kontroll i andra, vi orkar inte med i tempot. Det gäller att vi försöker komma ihop som grupp i fortsättningen och vända nu.

Matchens lirare Gullabo/Gullaboås: Gustav Magnusson

 

Division 5 sydöstra:

BB 2001 – Böda/Högby 1-1(-1)

Mål Böda/högby: Christian Berg

Mattias Carlsson, tränare Böda/högby: Vi är hyfsade fram till de får in sitt mål, de var nervöst och märktes att de va en bottenmatch, vi fick lite självförtroende då detta var vår första poäng på ett tag. Nu ska det lossna

Matchens lirare Böda/högby: Det var jämt med alla idag

 

Division 5 södra

Påryd – Åryd

Matchen inställd pga vatten på planen.

 

 

Tvärskog IF – Alstermo IF 4-1 (2-1)

Målskyttar: Tvärskog IF: Erik Karlsson 4

Tobias Karlsson, tränare:, Tvärskog: ”Dom slog långa bollar men vi vann de flesta duellerna och lyckades ställa om på ett bra sätt. Vi gör en stabil insats i kväll. Det var en jämn första halvlek sen iandra tog vi över mer och vinner rättvist. Hela laget gör en bra laginsats och jag är nöjd med matchen.”

Matchens lirare: Tvärskog IF: Erik Karsson, Jesper Ternow Blomberg

 

Division 6 Kalmar/Öland:

IFK Borgholm – Högsrum FF 2-0 (1-0)

Målskyttar: IFK Borgholm: Malsor Ulaj, Axel ”Oxen” Pettersson

Edin Dzananovic, tränare: Borgholm: ”Vi är som Liverpool, vi skapar massor med målchanser men är ineffektiva ikväll samtidigt som deras målvakt spelar bra. Men jag är ändå nöjd med segern som var solklar och att vi skapar målchanser, vi är där och förhoppningsvis lossnar det med målskyttet i nästa match.”

Matchens lirare: IFK Borgholm: Patric Addén

 

Rockneby IK – S:t Sigfrid IF 4-1 (2-1)

Målskyttar: Rockneby IK: Alexander Olsson 3, Hugo Gladysz

Fredrik Carlsson, tränare Rockneby: ”Faktum är att vi tar ledningen i början av matchen men det är St. Sigfrid som har mest boll i första halvlek men vi har kontroll på deras uppspel så dom skapar inte mycket chanser. Vi ökar på till 2-0 innan dom reducerar innan paus till 2-1. I halvtid bestämde vi att kliva upp i planen för att störa deras spel och vi lyckas bra med det. Vi utökar vår ledning till både 3 och 4-1 och vinner rättvist.”

Matchens lirare: Rockneby IK: Alexander Olsson

Målskyttar S:t Sigfrid IF: Simon Andersson

Nicklas Holm, tränare: St. Sigfrid: ”Dom började bra och var kvicka men vi kom mer och mer in I matchen. Dom ledde med 2-0 innan vi lyckades reducera,  vi var väldigt nära 2-2 men dom gör 3-1 och där går luften ur oss lite grann. Vi lyckades inte mobilisera mer kraft för att komma tillbaka.  4-1 kommer innan matchens slut. Det var en jämn match överlag.”

Matchens lirare: S:t Sigfrid IF: Albert Joelsson

 

Division 6 Emmaboda

Bosnien-Hercegovina IF – Örsjö IF 1-0 (1-0)

Målskyttar: B/H: Henrik Ahlström

Samir Nadarevic, tränare, Bosnien/H: ”Det har regnat hela dagen så planen var svårspelt. Men jag tycker vi gjorde en bra insats i kväll och vinner rättvist med 1-0. Målet gjord av Henrik Ahlström från distans. Vi borde gjort fler mål men det ville sig inte ikväll men 1-0 ger ju tre poäng och tredje raka segern så det känns att vi är på gång.”

Matchens lirare: B/H: Hela laget och ett extra plus till målvakten Senad Kuljuh som håller nollan

Anders Sjöberg, tränare Örsjö: ”Vi äger 80 % av matchen och borde ha vunnit men vi var ruskigt ineffektiva ikväll: Bollen ville inte samtidigt som Bosniens målvakt var väldigt bra. Vi hade några borta och hade gärna velat flytta matchen men trots det borde vi vunnit. Det känns lite surt men det är bara att ta nya tag i nästa match.”

Matchens lirare: Örsjö IF: Emil Karlsson

 

Flerohopp – Johansfors  6-0 (2-0)

Målskyttar: Marcus Nelimarkka 2, Benjamin Knezevic, Philip Israelsson, Simon Magnusson, Tom Wågström

 

Johnny Elm, tränare, Johansfors:  ”Vi var nio man från start och så får dessutom en utvisning under matchen så vi var tre man kort så det var inte så mycket till match. Men vi ville inte lämna WO . Men inställningsmässigt är jag helnöjd med alla våra killar. Dom  kämpar och sliter och alla gjorde så gott man kunde i en sådan här situation.”

Matchens lirare: Patrik Fagerström. Nasri Ahmed

Flerohopp har inte kunnat nås för en kommentar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Växjö BK – IFK Kalmar 0-5

Ojämnt IFK Kalmar vidare i svenska cupen med storseger

På onsdagskvällen tog Växjö BK emot IFK Kalmar som trots en del ojämnheter visade vem som bestämde. "Vi har avancerat".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:51, 23 augusti, 2017

Ojämnt IFK Kalmar vidare i svenska cupen med storseger
Foto: Arkiv

Målskyttar, IFK Kalmar: Amanda Fredriksson, självmål, Josefin Nilsen, Emma Danielsson, Camilla Näslund.

Trots en kommunikationsmässigt skakig första halvlek lyckades damerna i IFK Kalmar trycka till Växjö BK rejält på bortaplan under onsdagens match i svenska cupen, och är därmed vidare.

Vi vann! Vi har inte tagit ut oss och vi har avancerat. Målsättningen var att vi inte skulle anstränga oss för mycket eller riskera något, och det uppfyllde vi, berättar Jonas Walfridsson, tränare i IFK Kalmar.

Vi vinner med 0-5 utan att ta ut oss helt enkelt. Första halvlek tycker jag inte alls är bra. Vi startar med väldigt mycket olika spelare, några som har suttit på bänken, så kommunikationen och samarbetet fungerar inte riktigt.

Jonas betonar hur snacket i pausen rörde just kommunikationen mellan spelarna och att det gav resultat i en andra halvlek som han beskriver som mycket bättre spelmässigt. Något vidare motstånd fick inte Kalmartjejerna från Växjö.

– De kämpar och försöker så gott de kan, men de saknar kvalitet gentemot oss. De gör en hård arbetsinsats och sprang så länge de orkade, säger Jonas.

Inför hemmamatchen i Elitettan mot Kungsbacka DFF lördagen den 23:e augusti menar Jonas att det är viktigt för laget att skaka av sig den här segern och gå in med en neutral mentalitet.

– Imorgon blir det vila, sen kör vi träning inför matchen på fredag och sen ska vi gå ut och göra det jävligt bra på lördag, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen

IFK Borgholms kollektiv föll: ”Det känns åt helvete”

Onsdagskvällen bjöd på fem matcher i de lokala fotbollsserierna. IFK Borgholm mötte Persnäs på hemmaplan men stod inte emot trycket.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.20:48, 23 augusti, 2017

IFK Borgholms kollektiv föll: ”Det känns åt helvete”
Foto: Arkiv

Division 6 Kalmar/Öland

IFK Borgholm – Persnäs AIF 0-1

Edin Dzananovic, tränare i IFK Borgholm: ”Det känns åt helvete såklart, men det är vad det är. I första halvlek är vi lite tagna på sängen och tror att det ska lösa sig, så vi tar inte jobbet för varandra och kollektivet faller då lite. De är mer aggressiva och bättre, men i andra halvlek så parkerar de bussen lite. Men med facit i hand så står vi ändå där efter 90 minuter med 0-1. Vi får gå tillbaka till grunderna och hitta det vi är bra på nu, att tro lite på oss själva, det är bara att att bita ihop och gå tillbaka till ritbordet”.

Division 6 Emmaboda

Bosnien-Hercegovina IF – Vissefjärda GIF 0-2

Johansfors IF – Orrefors IF 2-1

Konga SK – Alsjöholm IF (inget resultat inrapporterat)

Örsjö IF – Emmaboda IS 0-3

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen

Kalmar Södra gjorde stark laginsats: ”En av årets bästa matcher”

Lokalbollen bjöd under tisdagskvällen på sju matcher. Kalmar Södra tog en poäng mot ett vasst Glömminge.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:07, 22 augusti, 2017

Kalmar Södra gjorde stark laginsats: ”En av årets bästa matcher”
Foto: Arkiv

Division 4 Östra

Kalmar Södra – Glömminge 2-2

Målskyttar, Kalmar Södra: Ali Kadhim, Gholamreza Mohammad Zade.

Johan Mosén, tränare i Kalmar Södra: ”Vi har bra spel idag, vi är tighta defensivt och ställer om bra och lyckas etablera bra anfall. Mot det här motståndet gör vi en av de bästa matcherna i år, det känns bra. Det är en gedigen laginsats där alla jobbar tillsammans och hjälper varandra på ett positivt och bra sätt. Det är alltid skönt när det blir så. Men Glömminge är alltid bra, de är farliga i sina omställningar och fasta situationer, så det går aldrig att slappa av utan man är på tå hela matchen”.

Matchens lirare, Kalmar Södra: ”Alla är så pass bra så jag kan inte särskilja någon idag, så jag berömmer hela laget”.

Smedby – Trekanten 3-2

Ängö – Hossmo 1-1

Division 4 Södra

Gullabo/Gullaboås – Hovshaga 2-1

Pukeberg – Hovmantorp 2-4

Åseda – Madesjö 2-1

Lindås-Långasjö – Sandsbro 0-5

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Förre LIF-målvakten klar för IFK Berga

"Det stämmer, jag skriver väl på papperna i kväll", säger 29-åringen.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:29, 22 augusti, 2017

Förre LIF-målvakten klar för IFK Berga
Joakim Deurell. Foto: Arkiv.

Joakim Deurell ansluter till IFK Berga. Den 29-årige målvakten ska under hösten agera backup och målvaktstränare till ordinarie keepern Oscar Johansson.

– Det stämmer, jag skriver väl på papperna i kväll. De vill att jag ska hålla igång samtidigt som jag ska styra upp övningar, säger Deurell som ser fram emot hösten:

– Det ska bli roligt. Det är alltid kul att komma till ett lag med ambitioner. IFK Berga har alltid varit tydliga och det gillar jag.

Deurell har tidigare spelat flera säsonger i Lindsdals IF men har Glömminge IF som senaste klubbadress.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen

Lokalbollen: Läckeby tappade greppet – ”Vi blir sårade”

Under måndagskvällen spelades två matcher i de lokala fotbollsserierna. Läckeby föll mot ett starkare Blomstermåla. "De kommer lyfta i tabellen".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:26, 21 augusti, 2017

Lokalbollen: Läckeby tappade greppet – ”Vi blir sårade”
Foto: Arkiv

Division 5 Sydöstra

Läckeby GoIF – Blomstermåla IK 2-4

Målskyttar, Läckeby GoIF: Johan Leandersson, Viktor Fredriksson.

Johan Ewald, tränare i Läckeby GoIF: ”Vi gör ingen bra match överlag, vi gör inte det vi kommer överens om innan. Vi hamnar i 2-0-underläge tidigt och jobbar därefter i uppförsbacke. Sen får de en man utvisad men vi lyckas inte utnyttja det överläget. Vi har en del att jobba med helt enkelt. Vi måste få igång vårt spel igen, med bra passningspel och mycket fart. Vi måste ta mycket löpningar för varandra. Blomstermåla gör det jävligt bra idag, de spelar precis så som vi inte vill att de ska göra. De utnyttjade våra misstag, ställde om blixtsnabbt och vi är inte riktigt på tårna, så vi blir sårade. Jag tror de kommer lyfta i tabellen”.

Matchens lirare, Läckeby GoIF: ”Alla kan mycket, mycket bättre. Alla kämpar, men vi kan spela bättre fotboll”.

Division 6 Kalmar/Öland

Bergkvara AIF – Kalmar City BK 8-0

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng