Premiär på Friends Arena för Kalmar Södra-Robert: ”Jättespännade upplevelse”

På lördagen gör Robert Risberg det som Zlatan, Ronaldo och Messi har fått äran att göra - spela fotboll på Sveriges nationalarena.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.07:00, 17 juni, 2017

Premiär på Friends Arena för Kalmar Södra-Robert: ”Jättespännade upplevelse”
Robert Risberg utanför Friends Arena. Foto: Press

Under Musikhjälpen 2016 auktionerade Friends Arena ut en chans att få spela en match på Sveriges nationalarena. En av medlemmarna i den rikstäckande föreningen Round Table snappade upp auktionen och såg till att samla in personer till två lag som snabbt skramlade ihop 50 000 kronor.

Under lördag är det äntligen dags för matchen att bli av och en av de som står med i startuppställningen och ska representera de södra delarna av Sverige är kalmarbon Robert Risberg.

Hur har uppladdningen inför matchen gått?

– Den har gått bra. Jag har varit med och tränat med Kalmar Södra och fått stå lite i mål. Det ska bli jäkligt kul att få spela, säger Robert som även är ordförande för klubben.

De som möts under matchen är medlemmar i Round Table och det kommer att bli ett slag mellan södra och norra Sverige.

– Jag måste ju tro att vinstchanserna är goda. Jag känner inte så många av de andra men jag vet att det är några som är aktiva fotbollsspelare. En kille från Skövde tar det på så stort allvar att han har köpt med sig 10 par skor.

I fredags fick Robert en liten försmak för hur det kommer att vara att spela på nationalarenan i Solna då han var och kollade på när Sverige tog emot Frankrike inför fullsatta läktare.

– Det var en trevlig tillställning men det kändes ju lite tråkigt att man var tvungen att vänta en hel vecka till sin egna match. Det var nästa så att man ville gå ner och känna lite på mattan.

Fullsatt kommer det troligtvis inte att vara under lördagens match men det kommer att pågå aktiviteter runt matchen och målat är att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag.

– Vi har bjudit in folk och det kommer dyka upp lite vänner men vem som helst får komma in och titta. Hela dagen kommer att bli en jättespännande upplevelse, avslutar Robert.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO IF–KALMAR FF

Jens Nilsson inför derbyklassikern: ”Kommer handla om attityd”

För 20 år sedan smällde han upp en frispark i krysset på Fredriksskans – då i Nybro IF-tröjan. Nu är det återigen dags för derbyklassiker.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.06:48, 24 augusti, 2017

Jens Nilsson inför derbyklassikern: ”Kommer handla om attityd”
Jens Nilsson. Foto: Bildbyrån.

Säsongerna -96 och -97 var Jens Nilsson en giftig anfallare i Nybro IF-tröjan. Under sitt sista år i klubben, alltså för 20 år sedan, låg hans Nybro och Kalmar FF i samma division 2-serie.

– Vi hade tagit klivet upp från division 3 och Kalmar FF hade precis ramlat ur. Jag missade vårmötet men på hösten var jag med på Fredriksskans. Det slutade 4–3 till KFF men jag satte en frispark i krysset, berättar Nilsson, numer assisterande tränare i just Kalmar FF.

LÄS MER: Stark KFF-trupp till derbyt mot Nybro IF

På torsdagskvällen klockan halv sju är det återigen dags för derby mellan lagen. Denna gången på Victoriavallen i Nybro.

– Det är en match som kommer att handla om attityd och inställning från vår sida. Att Nybro kommer ha det råder det ingen tvekan om. Känner Nybro att de kommer in rätt i matchen finns det en risk att de känner att de kan vinna – det måste vi sätta stopp för direkt, säger Nilsson, som ser fram emot inramningen runt matchen.

– Det är härligt att komma ut på lite mindre arenor, i alla fall när det är i grannstaden man spelar. Det är fint när folk kommer nära planen och man ser ansiktena på publiken. Samtidigt får de lite äldre återuppleva gamla minnen.

LÄS MER: Kalmar FF skapar cupfeber i Nybro

Nilssons senaste derby slutade med sju gjorda mål och förlust, ett scenario som inte kommer att upprepa sig om man ska tro KFF-tränaren.

– Nej, jag tror inte det kommer bli något målkalas. Jag tror det slutar 2–0 till oss i KFF. Viktor Elm kommer göra ett av målen, det är jag ganska övertygad om, säger Nilsson och skrattar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Växjö BK – IFK Kalmar 0-5

Ojämnt IFK Kalmar vidare i svenska cupen med storseger

På onsdagskvällen tog Växjö BK emot IFK Kalmar som trots en del ojämnheter visade vem som bestämde. "Vi har avancerat".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:51, 23 augusti, 2017

Ojämnt IFK Kalmar vidare i svenska cupen med storseger
Foto: Arkiv

Målskyttar, IFK Kalmar: Amanda Fredriksson, självmål, Josefin Nilsen, Emma Danielsson, Camilla Näslund.

Trots en kommunikationsmässigt skakig första halvlek lyckades damerna i IFK Kalmar trycka till Växjö BK rejält på bortaplan under onsdagens match i svenska cupen, och är därmed vidare.

Vi vann! Vi har inte tagit ut oss och vi har avancerat. Målsättningen var att vi inte skulle anstränga oss för mycket eller riskera något, och det uppfyllde vi, berättar Jonas Walfridsson, tränare i IFK Kalmar.

Vi vinner med 0-5 utan att ta ut oss helt enkelt. Första halvlek tycker jag inte alls är bra. Vi startar med väldigt mycket olika spelare, några som har suttit på bänken, så kommunikationen och samarbetet fungerar inte riktigt.

Jonas betonar hur snacket i pausen rörde just kommunikationen mellan spelarna och att det gav resultat i en andra halvlek som han beskriver som mycket bättre spelmässigt. Något vidare motstånd fick inte Kalmartjejerna från Växjö.

– De kämpar och försöker så gott de kan, men de saknar kvalitet gentemot oss. De gör en hård arbetsinsats och sprang så länge de orkade, säger Jonas.

Inför hemmamatchen i Elitettan mot Kungsbacka DFF lördagen den 23:e augusti menar Jonas att det är viktigt för laget att skaka av sig den här segern och gå in med en neutral mentalitet.

– Imorgon blir det vila, sen kör vi träning inför matchen på fredag och sen ska vi gå ut och göra det jävligt bra på lördag, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen

IFK Borgholms kollektiv föll: ”Det känns åt helvete”

Onsdagskvällen bjöd på fem matcher i de lokala fotbollsserierna. IFK Borgholm mötte Persnäs på hemmaplan men stod inte emot trycket.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.20:48, 23 augusti, 2017

IFK Borgholms kollektiv föll: ”Det känns åt helvete”
Foto: Arkiv

Division 6 Kalmar/Öland

IFK Borgholm – Persnäs AIF 0-1

Edin Dzananovic, tränare i IFK Borgholm: ”Det känns åt helvete såklart, men det är vad det är. I första halvlek är vi lite tagna på sängen och tror att det ska lösa sig, så vi tar inte jobbet för varandra och kollektivet faller då lite. De är mer aggressiva och bättre, men i andra halvlek så parkerar de bussen lite. Men med facit i hand så står vi ändå där efter 90 minuter med 0-1. Vi får gå tillbaka till grunderna och hitta det vi är bra på nu, att tro lite på oss själva, det är bara att att bita ihop och gå tillbaka till ritbordet”.

Division 6 Emmaboda

Bosnien-Hercegovina IF – Vissefjärda GIF 0-2

Johansfors IF – Orrefors IF 2-1

Konga SK – Alsjöholm IF (inget resultat inrapporterat)

Örsjö IF – Emmaboda IS 0-3

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Elm om framtiden i KFF: ”Jag väntar mig ett samtal”

Skador har förstört stora delar av säsongen och i höst går kontraktet ut. "Vi får se vad som händer".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:49, 23 augusti, 2017

Elm om framtiden i KFF: ”Jag väntar mig ett samtal”
David Elm. Foto: Bildbyrån.

En skadad fot och ännu en hjärnskakning har förstört stora delar av David Elms säsong. I höst löper 34-åringens kontrakt med Kalmar FF ut och frågan är om det blir några fler år i föreningen.

– Han (Thomas Andersson Borstam, sportchef) har inte jagat mig om något avtal, det har han inte gjort. Vi får se vad som händer. Jag väntar mig att det kommer ett samtal, oavsett vilket håll det blir, säger Elm, som sedan ett par veckor är tillbaka i fotbollsträning.

– Det har varit huvudvärk, hjärntrötthet, yrsel och andra grejer. Jag vet inte hur många hjärnskakningar jag har haft, men det är fler än fem i alla fall.

Hur känns kroppen just nu?

– Det tar ett tag att komma igång igen, man känner att man ligger lite efter. Å andra sidan jag har ingen brådska, det får ta den tid det tar. Jag ska försöka bygga upp mig så mycket som möjligt – det kan ju vara sista gången, avslutar Elm.

På torsdagskvällen reser Kalmar FF till Nybro för att spela svenska cupen-derby mot division 2-laget Nybro IF. Matchen startar klockan 18.30.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stark KFF-trupp till derbyt mot Nybro IF

"Vi vill gärna gå vidare i cupen, den är inget vi tar lätt på", säger KFF:s assisterande tränare Jens Nilsson.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.15:41, 23 augusti, 2017

Stark KFF-trupp till derbyt mot Nybro IF
Foto: Bildbyrån/Arkiv.

I måndags spelade Kalmar FF bortamatch mot GIF Sundsvall och på söndag kommer Sirius till Guldfågeln Arena. Trots det tuffa spelschemat är det en stark KFF-trupp som beger sig tre mil västerut för cupklassikern mot Nybro IF på torsdag.

– Vi har resonerat så att vi vill gärna gå vidare i cupen, den är inget vi tar lätt på. Samtidigt vill vi ha så mycket energi som möjligt kvar inför söndagens match, säger KFF:s assisterande tränare Jens Nilsson. 

Endast tre spelare som deltog i 3–1-vinsten mot GIF Sundsvall är inte aktuella för spel mot NIF: Stefan Larsson, Harmeet Singh och RMD (Romario Marques Rodrigues)

– Det är en ren belastningsfråga. Romario är inte fulltränad än, samma sak gäller för Singh. Stefan Larsson har haft ett hårt slitage den senaste tiden så vi kände att han får vila, säger Nilsson.

Kalmar FF:s trupp (19 spelare): 

Målvakter: Ole Söderberg, Lucas Hägg Johansson.

Försvarare: Markus Thorbjörnsson, Marko Biskupovic, Viktor Agardius, Emin Nouri, Anton Maikkula, Viktor Elm, Mikael Dyrestam.

Mittfältare/Anfallare: Philip Hellquist, Mahmoud Eid, Melker Hallberg, Calle Johansson, Filip Sachpekidis, Papa Diouf, Jonathan Ring, Romario, Adrian Edqvist, Erton Fejzullahu.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng