LISTA: Elva saker mindre framgångsrika människor gör på helgen

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.08:56, 18 juni, 2017

Det är sidan This is Insider som har hävdar att mindfulness är vad som skiljer en framgångsrik person från en som inte är det. De listar följande elva saker som mindre framgångsrika människor gör under helgen och som bör undvikas.

1. De har ingen plan

Varenda minut behöver inte vara planerad in i minsta detalj men det är bra att ha en övergripande idé över vad som ska ske eller vad som måste göras under helgen.

2. De ägnar sig åt sina närstående

Under en hektisk helg kan det vara svårt att få tid över till sina nära och kära. Det kan man ägna sig åt under ledigheten.

3. De låter tekniken ta över

Lägg bort telefonen, stäng av arbetsmejlen och var tydlig till dina kollegor att du inte kommer att svara. Försök att inte bli beroende av tekniken.

4. De har inte roligt

Oavsett om du är ensam eller hänger med kompisar – se till att göra något som gör dig lycklig när du har tid över.

5. De sover hela tiden

Du behöver kanske lite återhämtning efter att ha druckit för mycket under fredagen. Eller så är det bara jättetrött. Oavsett anledning kan detta förstöra din sömnrytm och det måste du se över.

6. De drar på sig kostnader

Under veckan sparar du pengar för att sedan bränna allt under helgen. Det är klart man ska spendera pengar ibland men om du gör det för mycket kan det vara läge att överväga billigare alternativ ibland.

7. De reflekterar inte

Mitt i veckan hinner man kanske inte tänka över sitt liv och sia mål. Det är viktigt att göra det då och då.

8. De slutar aldrig tänka på jobbet

Under en fredag är det bra att lägga upp en plan för kommande måndag. Att vara förberedd är bra, att vara en arbetsnarkoman är det inte.

9. De latar sig – och ångrar det

Det är en inte fel att bara chilla under en helg. Fast om din lathet gör dig uttråkad eller deppad är det nog läge att tänka över vad du gör under helgen.

10. De slappnar inte av

Det finns även människor som planerar in för mycket saker att göra under helgen. För att vara produktiv och framgångsrik på jobbet är det viktigt att ladda batterierna under helgen. Finns det ingen lugn stund på helgen eller att du inte känner dig utvilad kan det ha dålig effekt på dina prestationer.

11. De förbereder sig inte för vardagen

Söndagskvällar är perfekta för att planera den kommande veckan. Du kan skriva en att göra-lista, uppdatera din kalender eller bar tänka på vad du vill åstadkomma under kommande dagar. Människor som inte är framgångsrika misslyckas på alla dessa punkter.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förhör hålls i mordutredning utanför Kalmar

Polisen är fortsatt förtegen om det misstänkta mordet utanför Kalmar.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.14:52, 13 november, 2017

Förhör hålls i mordutredning utanför Kalmar
Foto: Arkiv/Emma Uddesson.

24Kalmar har tidigare rapporterat om den döda kvinna som hittades i sitt hem utanför Kalmar förra torsdagen. Under helgen har polisen genomfört flera förhör – men förundersökningsledaren Ulf Martinsson vill inte svara på om misstankarna om mord, alternativt dråp, har försvagats eller förstärkts.

– Det här är en typ av dödsfall, som händer till och från, som vi inte kan hantera som ett vanligt dödsfall. Då behöver vi inleda en förundersökning, säger Martinsson.

LÄS MER: Efter misstänkta mordet – kroppen obduceras i Linköping

Nästa steg i utredningen är resultatet av den obduktion av kroppen som kommer att göras i Linköping. 

– En stor del är obduktionen och analysen av provsvaren. Vi får avvakta den och sedan bedöma allt i ett sammanhang, säger Martinsson.

Obduktionen kommer troligtvis att genomföras under den här veckan. Polisen har avböjt att kommentera fler uppgifter om kvinnan, vem som slog larm och var det inträffade.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: De blir programledare i Musikhjälpen 2017

En artist, en programledare och en radioprofil.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.08:24, 8 november, 2017

KLART: De blir programledare i Musikhjälpen 2017
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Nu är det äntligen klart vilka som kommer att leda Musikhjälpen i Umeå med start den 11 december. I år är det tre helt nya programledare bakom mikrofonerna – artisten Molly Sandén, programledaren Kalle Zackari Wahlström och P3-profilen Farah Abadi.

– Det känns otroligt spännande men också en ära att få komma tillbaka till glasburen och nu som programledare. Det är ett stort ansvar och jag känner mig hedrad, säger Farah Abadi i ett pressmeddelande.

Årets tema i Musikhjälpen är ”Barn är inte till salu”.

– Barnsexhandeln är något som få vågar prata om men som är ett av vår tids största problem. Brotten sker ofta under radarn så det är väldigt svårt att lokalisera dem. Problematiken behöver komma upp till ytan så människor får kunskap och kan vara mer uppmärksamma, säger Molly Sandén.

Kalle Zackari Wahlström har i flera program på SVT testat olika former av träning, provat på jobbet som idrottslärare och träffat folk som gjort udda livsval. Nu blir det dock en helt annan typ av utmaning.

– Jag tycker temat känns läskigt men det betyder ju inte att man inte ska prata om det. Tvärtom antagligen. Jag blir tokig när jag tänker på att det finns barn i världen som far illa. Kan vi, jag, göra nåt för att hjälpa dem måste vi, jag, göra det, säger Kalle Zackari Wahlström.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stökigt i Kalmar under natten: ”Fick uppsöka sjukhus”

Det har varit en händelserik natt i Kalmar.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.08:45, 5 november, 2017

Stökigt i Kalmar under natten: ”Fick uppsöka sjukhus”
Foto: Arkiv

Det har varit en stökig natt i Kalmar. Det handlar främst om bråk mellan fotbollssupportrar där det varit hetsig stämning.

Vid 01.30  blev två män misshandlade genom främst slag av en annan man.

Supportrar som inte är från Kalmar ska ha sjungit sånger på Larmtorget. Två män från Kalmar blev irriterad på det och sade ifrån. Detta ledde i sin tur till bråket som mynnade ut i en misshandelsanmälan.

Ingen av männen behövde uppsöka sjukhus.

Senare på natten uppstod ett bråk vid ett gatukök i centrala Kalmar. När patrullen kom dit var det väldigt rörigt. En taxichaufför och en kund ska ha börjat bråka. Ett bråk som ledde till handgemäng.

– En person fick uppsöka sjukhus efter bråket, säger Kim Hild, pressinformatör hos polisen region syd.

Enligt polisen har totalt 15 personer omhändertagits under natten. Dock har de flesta blivit frisläppta under morgonen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skolan vinnare i nya budgeten: ”Där vi lägger mest tyngd”

Majoritetens budgetförslag presenterat – detta kommer dina skattepengar att gå till.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.11:59, 24 oktober, 2017

Skolan vinnare i nya budgeten: ”Där vi lägger mest tyngd”
De fyra majoritetskommunalråden Bertil Dahl (V), Johan Persson (S), Ingemar Einarsson (C) och Dzenita Abaza (S) presenterade på tisdagen budgeten för 2018. Foto: Samuel Slättman.

På tisdagen släppte den politiska majoriteten i Kalmar sitt budgetförslag för 2018. Förutom de redan offentliggjorda satsningarna på idrottsanläggningar, fiberanslutning till samtliga hushåll och den nyinrättade bygdepengen, innehöll förslaget en stor ekonomisk kaka till skolverksamheten.

– Skolan, förskolan, fritidshemmen och så vidare – det är där vi lägger mest pengar och mest tyngd i den här budgeten, säger Bertil Dahl (C).

LÄS MER: Majoriteten presenterade jättesatsning på idrotten: ”Har blivit en livsstil”

Driftkostnaderna för verksamheter som barn- och ungdomsnämnden samt gymnasieförbundet ansvarar för utökas med 83 miljoner kronor per år. Dessutom investeras 400 miljoner kronor under de kommande tre åren i att bygga 30 nya förskoleavdelningar i de nya förskolorna i Läckeby, Norrliden och Södra staden.

– Det här är den enskilt största satsningen under de här tre åren, säger kommunalrådet Johan Persson (S).

I Lärarförbundets årliga sammanställning som släpptes i oktober rankades Kalmar som Sveriges fjärde bästa skolkommun.

– Vi kommer fortsätta för att bli en bra skolkommun. Jag vet inte om jag vågar säga det men vi satsar på att bli nummer ett. Kanske inte nästa år men året därpå, säger Bertil Dahl.

Andra nyheter i majoritetens förslag var utbyggnader av cykelvägar (46,5 miljoner kronor under tre år), 250 centralt belägna parkeringsplatser, en ny småbåtshamn vid gästhamnen och att Folkets Park rustas upp för 25 miljoner kronor.

Majoriteten meddelade även att kommunalskatten (exklusive landstingsdelen) kommer ligga kvar på 21,81 procent – en procentenhet över rikssnittet.

– Vår skattesats ligger fast. Vi ser de utmaningar som vi har framåt i sektorn. Det kommer bli tuffare de kommande åren, det visar SKL:s (Sveriges kommuner och landsting) prognoser väldigt tydligt. Nu har vi haft ett par bra år som gjort att vi kunnat minska vår skuldsättning, säger Johan Persson.

På frågan om vilka delar i budgeten som man fick välja bort svarade Vänsterpartiets Bertil Dahl svävande.

– Det är alltid så att vi är tre partier som har olika önskelistor, och det finns såklart önskningar kvar hos oss alla som vi inte riktigt fick med.

FaktaAxplock ur majoritetens budgetförslag:

750 000 kronor till musselodlingar och provtagningar i vattendrag.

46,5 miljoner kronor under tre år för utbyggnad av cykelvägar i bland annat Ljungbyholm, Smedby, Berga, Rinkabyholm och på Falkenbergsvägen och Malmen.

Kalmarhem ska producera minst 75 bostäder/år.

Nytt samarbete med Växjö och Karlskrona vid förhandlingar som rör infrastrukturen.

Anlägga en strandpromenad från Sylvanderparken till lotsutkiken.

25 miljoner kronor för att rusta upp Folkets Park.

Ny småbåtshamn vid gästhamnen.

Arbeta tillsammans med Kalmar City för att bli Årets Stadskärna.

250 nya parkeringsplatser vid Cellgraven.

Bygga pollare vid Stortorget för att öka säkerheten vid evenemang.

Tre nya förskolor i Läckeby, Södra staden och Norrliden.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vanvårdade katter omhändertas: ”Låg avföring på golvet”

Länsstyrelsen fattade beslutet efter ett besök i den äldre mannens bostad.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:49, 24 oktober, 2017

Vanvårdade katter omhändertas: ”Låg avföring på golvet”
OBS, genrebild. Foto: Pixabay

I slutet av september genomförde Länsstyrelsen en oanmäld inspektion i en bostad i Borgholms kommun. Vid kontrollen sågs ett tiotal katter i och utanför huset.

Flera av katterna visade tecken på sjukdom i ögonen och hade pälslösa fläckar. I bostaden låg kattavföring och vid entrén luktade det starkt av katturin.

Mannen, som redan innan inspektionen var förbjuden att äga mer än fem katter, ansåg inte att det var något fel på djuren. Avföringen och doften av urin ska ha berott på att han inte hunnit städa.

I ett nytt beslut meddelar Länsstyrelsen att 72-åringen nu endast får äga två katter. Senast den 14 november ska uppgifter om att övriga djur har avyttrats, annars skickas ärendet till Polismyndigheten med uppgiften att omhänderta övriga katter.

Om 72-åringen vill behålla två av husdjuren måste de kastreras och vid behov ges veterinärvård. Vägrar mannen att följa de nya direktiven riskerar mannen att beläggas med förbud att ta hand om djur.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng