LISTA: Elva saker mindre framgångsrika människor gör på helgen

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.08:56, 18 juni, 2017

Det är sidan This is Insider som har hävdar att mindfulness är vad som skiljer en framgångsrik person från en som inte är det. De listar följande elva saker som mindre framgångsrika människor gör under helgen och som bör undvikas.

1. De har ingen plan

Varenda minut behöver inte vara planerad in i minsta detalj men det är bra att ha en övergripande idé över vad som ska ske eller vad som måste göras under helgen.

2. De ägnar sig åt sina närstående

Under en hektisk helg kan det vara svårt att få tid över till sina nära och kära. Det kan man ägna sig åt under ledigheten.

3. De låter tekniken ta över

Lägg bort telefonen, stäng av arbetsmejlen och var tydlig till dina kollegor att du inte kommer att svara. Försök att inte bli beroende av tekniken.

4. De har inte roligt

Oavsett om du är ensam eller hänger med kompisar – se till att göra något som gör dig lycklig när du har tid över.

5. De sover hela tiden

Du behöver kanske lite återhämtning efter att ha druckit för mycket under fredagen. Eller så är det bara jättetrött. Oavsett anledning kan detta förstöra din sömnrytm och det måste du se över.

6. De drar på sig kostnader

Under veckan sparar du pengar för att sedan bränna allt under helgen. Det är klart man ska spendera pengar ibland men om du gör det för mycket kan det vara läge att överväga billigare alternativ ibland.

7. De reflekterar inte

Mitt i veckan hinner man kanske inte tänka över sitt liv och sia mål. Det är viktigt att göra det då och då.

8. De slutar aldrig tänka på jobbet

Under en fredag är det bra att lägga upp en plan för kommande måndag. Att vara förberedd är bra, att vara en arbetsnarkoman är det inte.

9. De latar sig – och ångrar det

Det är en inte fel att bara chilla under en helg. Fast om din lathet gör dig uttråkad eller deppad är det nog läge att tänka över vad du gör under helgen.

10. De slappnar inte av

Det finns även människor som planerar in för mycket saker att göra under helgen. För att vara produktiv och framgångsrik på jobbet är det viktigt att ladda batterierna under helgen. Finns det ingen lugn stund på helgen eller att du inte känner dig utvilad kan det ha dålig effekt på dina prestationer.

11. De förbereder sig inte för vardagen

Söndagskvällar är perfekta för att planera den kommande veckan. Du kan skriva en att göra-lista, uppdatera din kalender eller bar tänka på vad du vill åstadkomma under kommande dagar. Människor som inte är framgångsrika misslyckas på alla dessa punkter.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Unga militärer tränades i Kalmar

Unga kvinnor och män fick i helgen testa på och lära sig om militäryrkets innebörd.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.16:23, 11 september, 2017

Unga militärer tränades i Kalmar
Militärutbildningen höll till vid Kalmar flygplats. Foto: Privat

I helgen anordnade försvarsutbildarna i Kalmar en Military Weekend för unga kvinnor och män som överväger att söka sig till Sveriges försvar. 

Utbildningen pågick fredag till söndag och var placerad vid Kalmar flygplats. Den militära utrustningen kom till väl användning när regnet drog in över Kalmar.

– Trots regnovädret hölls humöret på topp och inne i militärtälten kunde deltagarna hålla sig torra och varma, säger kurschefen Patric Lindgren.

Deltagarna fick prova på olika aktiviteter med militär prägel, så som fältsjukvård, radiosignalering, övernattning i tält och i logement samt provskjuta automatkarbin.

Utbildningen avslutades med utdelning av kursbevis och deltagarna uttryckte sina intressen av fortsatta aktiviteter i olika försvarssammanhang i framtiden.

Under 2017 avskaffades den allmänna värnplikten i Sverige och istället återinförde Sverige en militär grundutbildning för både män och kvinnor födda 1999 till 2000.

Felicia Haglund

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny jättesatsning ska lyfta ungdomsfotbollen

Målet är att utbilda samtliga barn- och ungdomsledare i Kalmar län. "Vi vill ta det ansvaret", säger Kalmar FF:s klubbchef.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.13:33, 5 september, 2017

2 bilder
  • Maria Mårtensson, hållbarhetsstrateg på Länsförsäkringar i Kalmar län, Göran Persson, projektledare och ungdomstränare i Kalmar FF och Anna Blom, vd för Länsförsäkringar i Kalmar län. Foto: Samuel Slättman.
    Maria Mårtensson, hållbarhetsstrateg på Länsförsäkringar i Kalmar län, Göran Persson, projektledare och ungdomstränare i Kalmar FF och Anna Blom, vd för Länsförsäkringar i Kalmar län. Foto: Samuel Slättman.
  • Anders Klevsand, klubbchef i Kalmar FF. Foto: Arkiv.
    Anders Klevsand, klubbchef i Kalmar FF. Foto: Arkiv.

På en pressträff under tisdagen presenterade Kalmar FF och Länsförsäkringar i Kalmar län en ny satsning på ungdomsfotbollen. Det fyraåriga projektet Fotboll med hjärtat har som mål att utbilda och certifiera samtliga barn- och ungdomstränare i länet.

De tre grundbultarna i utbildningsarbetet är att ha kul, utbilda barnen och ungdomarna till goda medborgare och utveckla bra fotbollsspelare.

– Vi vill ta det ansvaret och dela med oss av vår kompetens till alla föreningar i området. Fler ska börja spela, de ska spela längre, de lokala ungdomslagens kompetens ska öka och fotbollen ska vara en arena där människor växer, säger Kalmar FF:s klubbchef Anders Klevsand. 

– Vi vill förbättra relationerna med alla lokala klubbar. Hundra klubbar ska kunna ta både ett, två och tre steg framåt och utveckla fotbollen. Målet är inte att ta spelare till Kalmar FF utan vi vill att de stannar och utvecklas i sina föreningar.

I praktiken kommer den kostnadsfria utbildningen i en förening att genomföras i fem olika steg. Stegen innefattar bland annat introduktion, analys, två praktiska träningar och en föreläsning. Vid avslutad utbildning kommer sedan alla deltagare få sin certifiering på Guldfågeln Arena i samband med en allsvensk match.

– Vi vill vara en naturlig kontaktyta. Vi skräddarsyr utbildningsdagar och datum ihop med föreningarna, säger Klevsand.

Anna Blom, vd för Länsförsäkringar i Kalmar län, förklarar att de nappade på idén främst tack vare den samhälleliga nyttan.

– Det som är bra för Kalmar län, det är också bra för vårt bolag. Det som är dåligt eller utmanande för Kalmar län, det är också dålig eller utmanande för vårt bolag. Vi vill att det ska vara möjligt att leva, bo, arbeta, driva verksamhet och delta i aktiviteter här för all framtid. Det är utgångspunkten till varför vi kände att det här är ett så bra samarbete att gå in i, säger Blom.

Förutom det ekonomiska stödet (250 000 kronor per år) har Länsförsäkringar också tagit fram den gemensamma värdegrunden för projektet.

– För oss är det naturligt att engagera oss i Kalmar län för det är vår hemmaplan, förklarar Maria Mårtensson, hållbarhetsstrateg på Länsförsäkringar i Kalmar län:

– Det handlar om glädje, gemenskap, respekt för varandra och att främja en god laganda både på och av plan. Det här är värderingar som vi kan stå för och stå upp för. Vi tror att om man får med de här värderingarna som ung tar man också med sig det i vuxenlivet.

FaktaFotboll med hjärtat: 

Är ett samarbete mellan Kalmar FF och Länsförsäkringar i Kalmar län som riktar sig mot barn- och ungdomsledare för lag i 5-15 årsåldern. Utbildningen är gratis för den deltagande föreningen och är till för länets samtliga pojklag, flicklag och funktionshindrade lag.

Projektet pågår under fyra år och ska sedan utvärderas. Ledare i Färjestadens GoIF:s P06-lag och Trekanten IF:s P02-P05-lag har redan genomgått utbildningen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson är död

Den folkkära underhållaren blev 80 år gammal.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.07:03, 31 augusti, 2017

Skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson är död
Foto: Bildbyrån

Den folkkära skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson, bosatt i Kristianstad och känd från bland annat ”Göta kanal”-filmerna, har gått bort, det rapporterar TV4.

”Loffe” blev 80 år gammal och skulle så sent som den 4:e augusti vara med i sommarfarsen ”Rent mjöl i påsen”, men fick hoppa av på grund av personliga skäl.

När Loffe i mars fyllde 80 gjorde han en intervju med SVT och pratade om hur det känns att komma upp i åren.

– Inget vidare faktiskt, det är rätt sorgligt att bli gammal. Men att fylla 80 år är faktiskt ett mål som jag haft, att så gammal ska jag försöka bli. Nu får jag sätta upp ett nytt mål så att jag får fylla 90 också, berättade han då.

Utöver ”Göta kanal” har han medverkat i filmer som ”Repmånad”, ”Rallybrudar” och gjorde debut i 1950 års ”Anderssonskans Kalle”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

kalmar ff–ik sirius 4-2

Elm målskytt och skadad: ”Det gör ont”

Mittbacken nickade in sitt fjärde mål för säsongen – men fick sedan kliva av. "Det har kommit in lite blodkärl och nervtrådar".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.18:56, 27 augusti, 2017

Elm målskytt och skadad: ”Det gör ont”
Foto: Bildbyrån.

I 4–2-segern mot Sirius nickade Viktor Elm in 2–0-målet efter 14 minuters spel. Målet var mittbackens fjärde totalt i år och det tredje på de fyra senaste allsvenska matcherna.

– Det var ett inkast, en kort variant, men sen får vi inte in bollen direkt utan vi håller den där ute. Jag ställer mig egentligen bara i position och så blir det en perfekt boll på pannan och den sitter bra, säger Elm och fortsätter:

– Hel plötsligt kommer man in i såna här sviter. Bollen kommer till en när man är där uppe och det blir mål. Det är lite tur och tillfälligheter och svårt att förklara – men det är roligt

TV: Se alla sex mål från KFF:s seger över Sirius

 

Under halvtidsvilan togs beslut om att Viktor Elm skulle kliva av på grund av en smärtande häl.

– Det är hälsenan, hälbenet som det har kommit in lite blodkärl och nervtrådar som inte ska vara där. Det gör ont. Men nu får man lite vila i alla fall (landslagsuppehåll).

Hur gick diskussionerna under pausen?

– Leder man med 2–1 och det är en tajt match och man känner att man inte kan sprinta då vågar man inte chansa. Jag sa direkt att det är bäst att ni byter ut mig för jag är inte hundra, berättar Elm.

Betygen: Kalmar FF vann målkalaset mot Sirius

En annan KFF-målskytt i matchen, Erton Fejzullahu, var inte sen med att hylla sin lagkapten efter slutsignalen.

 

– Vad ska jag säga? Han är kung, jag är prins. Han gör en sjukt bra match i dag, synd att han inte får spela 90 minuter. Han gör mål i dag också och han är i en jävla form – det är sådana spelare man vill ha runtom sig, säger Fejzullahu.

LÄS MER: KFF:s matchhjälte gör landslagsdebut – för Kosovo

FaktaKalmar FF–IK Sirius 4–2 (2–1)

1–0, Papa Diouf (Erton Fejzullahu) 7'.

2–0, Viktor Elm (Emin Nouri) 14'.

2–1, Jesper Arvidsson (Niklas Bush Thor) 19'.

3–1, Herman Hallberg (Viktor Agardius) 52'.

4–1, Erton Fejzullahu (Viktor Agardius) 62'.

4–2, Niklas Busch Thor (Kim Skoglund) 64'.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar FF - IK Sirius

Här är KFF-truppen som möter det oväntade topplaget

Här är listan på de spelare som på söndagen möter IK Sirius på Guldfågeln arena.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.07:05, 27 augusti, 2017

Här är KFF-truppen som möter det oväntade topplaget
Foto: Bildbyrån

Klockan 15.00 på söndagen är det avspark på Guldfågeln Arena för matchen mellan hemmaförsvarande Kalmar FF och det oväntat vassa IK Sirius. Just nu ligger de fyra i allsvenskan, medan vi finner Kalmar FF på plats 12 efter en milt sagt kämpig säsong.

Nedan ser ni hela den trupp som Nanne Bergstrand, tränare i Kalmar FF, har valt ut inför matchen:

Ole Söderberg
Lucas Hägg-Johansson
Markus Thorbjörnsson
Viktor Agardius
Harmeet Singh
Emin Nouri
Stefan Larsson
Romario Marques Rodrigues
Mahmoud Eid
Melker Hallberg
Calle Johansson
Viktor Elm
Filip Sachpekidis
Papa Diouf
Jonathan Ring
Romario Pereira Sipiao
Herman Hallberg
Adrian Edqvist
Mikael Dyrestam
Erton Fejzullahu

Som vi har rapporterat tidigare så kommer Marko Biskupovic inte starta på grund av en skada i ansiktet.

Följ matchen LIVE på 24Kalmar imorgon med start klockan 15.00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng