LISTA: Elva saker mindre framgångsrika människor gör på helgen

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.08:56, 18 juni, 2017

Det är sidan This is Insider som har hävdar att mindfulness är vad som skiljer en framgångsrik person från en som inte är det. De listar följande elva saker som mindre framgångsrika människor gör under helgen och som bör undvikas.

1. De har ingen plan

Varenda minut behöver inte vara planerad in i minsta detalj men det är bra att ha en övergripande idé över vad som ska ske eller vad som måste göras under helgen.

2. De ägnar sig åt sina närstående

Under en hektisk helg kan det vara svårt att få tid över till sina nära och kära. Det kan man ägna sig åt under ledigheten.

3. De låter tekniken ta över

Lägg bort telefonen, stäng av arbetsmejlen och var tydlig till dina kollegor att du inte kommer att svara. Försök att inte bli beroende av tekniken.

4. De har inte roligt

Oavsett om du är ensam eller hänger med kompisar – se till att göra något som gör dig lycklig när du har tid över.

5. De sover hela tiden

Du behöver kanske lite återhämtning efter att ha druckit för mycket under fredagen. Eller så är det bara jättetrött. Oavsett anledning kan detta förstöra din sömnrytm och det måste du se över.

6. De drar på sig kostnader

Under veckan sparar du pengar för att sedan bränna allt under helgen. Det är klart man ska spendera pengar ibland men om du gör det för mycket kan det vara läge att överväga billigare alternativ ibland.

7. De reflekterar inte

Mitt i veckan hinner man kanske inte tänka över sitt liv och sia mål. Det är viktigt att göra det då och då.

8. De slutar aldrig tänka på jobbet

Under en fredag är det bra att lägga upp en plan för kommande måndag. Att vara förberedd är bra, att vara en arbetsnarkoman är det inte.

9. De latar sig – och ångrar det

Det är en inte fel att bara chilla under en helg. Fast om din lathet gör dig uttråkad eller deppad är det nog läge att tänka över vad du gör under helgen.

10. De slappnar inte av

Det finns även människor som planerar in för mycket saker att göra under helgen. För att vara produktiv och framgångsrik på jobbet är det viktigt att ladda batterierna under helgen. Finns det ingen lugn stund på helgen eller att du inte känner dig utvilad kan det ha dålig effekt på dina prestationer.

11. De förbereder sig inte för vardagen

Söndagskvällar är perfekta för att planera den kommande veckan. Du kan skriva en att göra-lista, uppdatera din kalender eller bar tänka på vad du vill åstadkomma under kommande dagar. Människor som inte är framgångsrika misslyckas på alla dessa punkter.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Melker Hallberg i topp tillsammans med Real Madrid-Stjärnan

I U21-EM har Sveriges prestationer varit upp och ner. En som presterat bra är Melker Hallberg med sin fina passningsfot. Något som visar sig på statistik som UEFA tagit fram.

Filip Edvardsson

Kl.16:36, 22 juni, 2017

Melker Hallberg i topp tillsammans med Real Madrid-Stjärnan
Foto: Arkiv

Kalmar FF:s mittfältare Melker Hallberg har varit stabil under de inledande gruppspelsmatcherna. Likt hans roll i KFF har han haft mycket boll och fördelat spelet. Det visar sig nu på statistik som Uefa har tagit fram. Där ligger Melker Hallberg tvåa på listan över de som slagit flest passningar under turneringen. Hela 118 stycken har det blivit på två matcher.

Toppar listan gör Real Madrids supertalang, Marcos Llorente Asensio med 123 passningar.

uefa

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch på torsdagen klockan 20.45. Där står Slovakien för motståndet

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar-tjej utnämnd till Sveriges bästa spelare i Rugby-EM

Första delen av damernas Rugby-EM slutade i en fin nionde plats för Sverige. En som kan vara lite extra nöjd är Victoria Petersson som blev utsedd till turneringens spelare i Sverige.

Filip Edvardsson

Kl.19:57, 21 juni, 2017

Kalmar-tjej utnämnd till Sveriges bästa spelare i Rugby-EM
Foto: Ekborren foto

Under helgen avgjordes första delen av damernas europamästerskap i Rugby. På lördagen gick det tufft då det blev tre raka förluster. Något Victoria Petersson från Kalmar Södra Rugby inte var nöjd med.

– Förvisso mötte vi tuffa lag i Frankrike, Wales och Belgien. Men jag tycker inte vi kommer upp i nivån som vi vet att vi kan göra. Det var inte alls bra helt enkelt, säger Victoria Petersson.

söndagen spelade Sverige mot Holland och Polen. Det slutade med två vinster och en hedersam nionde plats.

– Det är vi väldigt nöjda med. Vi var rankade 11 inför turneringen så vi överträffade oss själva om man ser till rankingen, säger Victoria Petersson.

Victoria Petersson har all anledning att vara nöjd. Förutom att de slutade nia blev hon utsedd till Sveriges bästa spelare under turneringen. Något hon är nöjd med.

– Klart det är väldigt kul, men jag vill lyfta fram mina lagkamrater. De gör ett fantastiskt jobb de med, säger Viktoria Petersson.

Det är dock inte bara i landslaget hon nåt framgångar. Även i klubblaget har det gått väldigt bra. Kalmar Södra Rugby har efter en nästintill perfekt säsong tagit sig ända fram till SM-Final. Dessvärre för Kalmar får Viktoria Petersson inte delta i matchen.

– Jag kan inte delta hur gärna jag än hade velat. Skaderisken är helt enkelt för stor inför den andra delen av EM som spelas veckan efter, säger Victoria Petersson.

Ser vi bort efter Em finns det många möjligheter. Huvudspåret är att spela i Kalmar. Samtidigt har flera lagkamrater i landslaget valt att söka lyckan i Frankrike och England till nästa säsong. Något som Viktoria Petersson är kluven till.

– Jag vill ju spela sjumanna-rugby. Det är det jag tycker är roligast. I England och Frankrike spelar man 15-manna rugby vilket är väldigt annorlunda. Men vem vet vad som händer i framtiden, men just nu känns det som att jag vill fortsätta här på hemmaplan i Kalmar, säger Victoria Petersson.

Dock har hon ett speciellt mål som hon gärna vill uppnå.

– Självklart vill jag bli så bra som möjligt som spelare, men huvudmålet är att kvala in till OS med landslaget. Det hade varit en dröm, säger Viktoria Petersson.

Den andra delen av Rugby-EM spelas i Ryssland den 8-9 Juli.

 

 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vissefjärda starkast i derbyt efter Häggbrings show

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.21:32, 20 juni, 2017

Ettan mot trean, derby och uppskattningsvis 300 åskådare på plats i solskenetpå Emmaboda idrottsplats. Förutsättningarna kunde inte varit bättre inför mötet mellan Emmaboda och Vissefjärda.

img_6764
Storpubliken på Emmaboda IP fick se hela åtta mål.

Och publiken hade ingen anledning att vara besviken. Om man gillar mycket mål förstås.

Vissefjärda öste på och efter 20 minuters spel hade laget ryckt åt sig en betryggande 3-0-ledning.

– Det är skönt att få 3-0 så pass tidigt. Sedan tycker jag vi går ner oss lite och släpper in lite väl billiga mål, säger Samuel Häggbring, som ständigt oroade hemmaförsvaret med sina löpningar i djupled.

Gustaf Malmquist reducerade på frispark innan Samuel Häggbring hamnade i målprotokollet för första gången när han såg till att Vissefjärda gick i från till 4-1.

Den galna derbyhalvleken slutade 4-2 till gästande Vissefjärda.

– Vi är inte med tyvärr. Det var bra fram till de gör 1-0, sedan viker vi oss och står inte upp i närkamperna, jag är missnöjd, säger Thomas Svensson, tränare i Emmaboda.

thomas svensson emmaboda is tränare
Emmaboda IS-tränaren Thomas Svensson förlorade mot sitt gamla lag.

Tidigt i andra satte Häggbring spiken i kistan när han placerade in både 5-2 och 6-2.

– Vi kommer inte åt honom på hela matchen och han är extremt kvick i djupet, så enkelt är det, säger Thomas Svensson.

Några fler mål blev det inte. Närmast var hemmalaget vars straffspark räddades elegant av Vissefjärdas sista utpost Erik Welander.

– Det här var så fantastiskt skönt. Man vet aldrig med derbymatcher och jag är så glad för killarnas skull att vi lyckades göra en så pass bra match i dag, säger Vissefjärdas spelande tränare, Anton Malmqvist.

Samuel Häggbring:

– Jag visste att det antingen skulle bli så att vi körde över dem eller att det skulle bli en jämn match och att Emmaboda skulle avgöra i slutet. Jag är glad att det blev det första alternativet, så jäkla gott.

I och med derbysegern klättrar Vissefjärda förbi Emmaboda i tabellen och toppar serien med en match mer spelad än trean Konga.

emmaboda - vissefjärda mathbild

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar Beach Sport Camp har startat: ”Vi vill att fler ska bli Supersportisar”

Kalmar Beach Sport Camp är i full gång nere vid Långviken. Under lägret kommer barnen testa på 10 olika sporter där det kan vara allt ifrån beachhandboll till drakflygning.

Filip Edvardsson

Kl.13:32, 19 juni, 2017

2 bilder
  • Lukas Nilsson, fritidsutvecklare på Kalmar kommun. Foto: Filip Edvardsson.
    Lukas Nilsson, fritidsutvecklare på Kalmar kommun. Foto: Filip Edvardsson.
  • Foto: Filip Edvardsson
    Foto: Filip Edvardsson

Kalmar Beach Sport Camp startar idag. För andra året i rad anordnas lägret med Lukas Nilsson, fritidsutvecklare på Kalmar kommun, som en av de drivande krafterna bakom evenemanget.

Förra året körde vi tre dagar där 160 barn deltog. Då hade vi sex olika aktiviteter. I år är det fyra dagar, tio aktiviteter och över 200 barn som deltar. Så det går framåt vilket jag tycker är väldigt kul.

Men det har krävts mycket arbete. Redan direkt efter förra lägret började planeringen inför årets upplaga. En av de viktigaste punkterna är att hitta ledare till lägret, något som varit en smidig process.

– Ungdomarna får anmäla sig till att bli ledare. De är i åldrarna 16-18 år. Efter det går de en tvådagars-utbildning där de lär sig saker som att bra att veta inför lägret och vad som är bra att tänka på, säger Lukas Nilsson.

Och hela tanken med lägret, som hålls i samarbete med olika lokala föreningar, är att få in fler barn i föreningslivet. Det ska helt enkelt finnas fler ”Supersportisar” som Lukas Nilsson kallar det.

– En ”Supersportis” är en som håller på med flera olika sporter samtidigt. Det tycker vi är viktigt. Vi har kört evenemang under namnet Supersportis tidigare och vi kommer köra det igen under stadsfesten i år, säger Lukas Nilsson.

Det märks att hela arrangemanget är väl genomtänkt. Bland annat har de ordnat tre bussar som går från olika ställen i utkanten av Kalmar där 125 barn åker med. Detta för att alla ska kunna vara en del av lägret. Ytterligare en sak som gör det möjligt för alla att vara med är att det är kostnadsfritt.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med. Det ska inte finnas något hinder. Fördelningen mellan killar och tjejer är jämn samt att vi har ett antal med utländsk bakgrund. Så mångfalden är en viktig fråga för oss som driver detta, säger Lukas Nilsson.

Alla barnen kommer under dagarna testa på tio olika sporter. Allt ifrån drakflygning till parkour. Något udda sporter jämfört med andra liknande läger.

– Vi vill att de ska testa på något nytt. Där finns många sporter som man aldrig testat innan. Vi vill öppna upp ögonen hos barnen för de sporterna som lätt hamnar i skymundan, säger Lukas Nilsson.

FaktaAktiviteter under lägret

Beachhandboll
Beachvolleyboll
Basket
Parkour
Slack-Line
Stand-Up Paddle
Kitesurfing
Seglo  ng
Slöjd (Där man gör egna drakar)
Filmskapande (Man får göra sin egen film)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HELGENS BROTT OCH OLYCKOR

Tappad bensintank under färd och klös-attack – det här hände i helgen

Mellan fredagen och söndagen har det hänt en hel del gällande både olyckor och brott i Kalmar, här finns sammanställningen.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:50, 18 juni, 2017

Tappad bensintank under färd och klös-attack – det här hände i helgen
Foto: Arkiv

Fyra inbrott i Kalmar på kort tid – Polisen rapporterar om fyra olika inbrott i Kalmar under helgen, varav två på Norra vägen.

Misshandel och narkotikabrott i krogsvängen i helgen – Polisen rapporterar om en del stök i Kalmars nattliv under den gångna helgen.

Två bilar kolliderade på E22 – Strax efter 17 på söndagseftermiddagen inkom ett larm till SOS om en bilolycka i den södra delen av kommunen.

Bil tappade bensintanken – mitt under färd – På söndagen kring lunchtid inkom ett larm till SOS om ett bensinutsläpp på västra Öland.

Man gripen för misshandel i centrala Kalmar – En man greps under natten till följd av att han slagits med en annan man.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.