Kalmar HC åker till Alvesta i premiären

Spelschemat för Hockeytvåan Södra B 2017-18 släpptes idag. För Kalmar HC väntar Alvesta SK i premiären.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.11:11, 22 juni, 2017

Kalmar HC åker till Alvesta i premiären
Foto: Tove Dolff

Kalmar HC som värvat friskt under försäsongen får börjabortaplan. Alvesta SK är det som kommer stå för motståndet i premiären av Hockeytvåan Södra B. Matchen kommer spelas den 1 oktober. Under förra säsongen spelades samma match i tredje omgången. Då var det Kalmar HC som segrade med 2-3 efter en jämn match.

Hemmapremiären spelas på onsdagen veckan efter. Då är det Mörrums GoIS IK som gästar Iffehallen.

Datumen för matcherna är preliminära.

FaktaLag i Hockeytvåan Södra B

Lund Giants HC
Osby IK
Jonstorps IF
Värnamo GIK
Mörrums GoIS IK
Nässjö HC
Alvesta SK
Kalmar HC
Sölvesborgs IK
Olofströms IK
Boro Vetlanda HC
Gislaveds SK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KRIF–Nybro vikings 4–5

Vikings hattrick-hjälte avgjorde mot KRIF – i boxplay

Laget kämpade för att freda sitt eget mål. Fabian Ilestedt hade andra planer. "Jag körde på det enklaste – tunnel", säger matchhjälten.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.20:45, 24 september, 2017

Vikings hattrick-hjälte avgjorde mot KRIF – i boxplay
Fabian Ilestedt avgjorde bortamatchen mot Kallinge-Ronneby i boxplay. Foto: Arkiv.

Med fyra minuter kvar att spela, 4–4 på resultattavlan och en man mindre på isen, inriktade sig Nybro Vikings-spelarna i första hand på att ta bortamatchen mot Kallinge-Ronneby till förlängning. Alla utom en – Fabian Ilestedt. 

– Det var inte många sekunder kvar av boxplayet. En KRIF-spelare vid blå ska lägga över pucken till den andra backen. Jag ser det tidigt, sticker fram klubban och bryter, säger Ilestedt.

I friläget som följde gjorde forwarden inget misstag. Pucken satt säkert mellan benen på målvakten.

– Jag körde det enklaste – tunnel, säger Ilestedt.

Målet var Ilestedts tredje för kvällen och blev matchavgörande. I och med 5–4-vinsten tog Vikings sin tredje raka seger och toppar nu Hockeyettan södra i ensam majestät.

– Det är alltid kul att göra mål, och att vinna. Jag är dessutom Blekingebo från Sölvesborg så KRIF har alltid varit rivaler. Det gör det lite extra skönt.

Tränaren Andreas Holfelt: 

– Matchen präglas av mycket utvisningar och blir därför sönderryckt. I fem-mot-fem-spelet tycker jag att vi är bättre och vi hittar ett sätt att vinna. När man har alla poängen med sig hem får man vara nöjd.

På onsdag möter Vikings Kungsbackalaget Hanhals på hemmaplan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter 40 år i Kalmarhockeyns tjänst: ”Det är en livsstil”

Sedan 1977 har han brunnit för hockeyn i Kalmar. Förra säsongen såg ut att bli den sista – men nu står han där i båset igen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:00, 24 september, 2017

Efter 40 år i Kalmarhockeyns tjänst: ”Det är en livsstil”
Magnus "Flage" Johansson. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Kalmar HC:s högt ställda förväntningar som nykomlingar i division 2-hockeyn infriades inte under grundserien. Då fick tränarna Stefan Fredriksson och Magnus ”Flage” Johansson stiga åt sidan. Den senare efter att ha varit i klubbens tjänst i 40 år.

– Det är klart att det var tungt och bittert att få gå mitt under säsongen. I efterhand tyckte man kanske att föreningen kunde skött det på ett bättre sätt. Ens ego blev helt klart stukat och man blev väldigt besviken. Men nu är det inga hard feelings, allt är utrett, säger ”Flage”.

Vad var förklaringen från föreningen?
– Det var att spelarna inte hade något förtroende för oss ledare. Då har man heller inget där och göra, men samtidigt kunde det kanske skett smidigare.

Bortsett från två år i Nybro, har Magnus ”Flage” Johansson spenderat merparten av sin fritid i ishallen i Kalmar.

– Så är det ju. Tyvärr har jag försummat mina egna barn lite. Ishockeyn har alltid fått gå först, och det är kanske något man ångrar lite nu i efterhand. Men samtidigt är det en livsstil och de har varit och är förstående.

Inför den kommande säsongen fick han frågan om han var intresserad att ta över klubbens J18-lag, som är en sammanslagning med Nybro Vikings. Ett uppdrag han nappade på.

Var det självklart att tacka ja, trots incidenten förra säsongen?
– Ja, det var det faktiskt. Man har nog ett större föreningshjärta för Kalmar än vad man egentligen trodde. Jag brinner för hockeyn här och vill att klubben ska få i gång en fungerande ungdoms- och juniorverksamhet, där man kan få upp egna spelare i A-laget. I dag har vi bara Mikael Friberg som egen produkt.

Hur ska ni göra för att behålla spelare och utveckla dem till A-lagsspelare?
– Det gäller att vi ledare steppar upp ett steg och att vi visar att vi vill någonting. Många av de duktiga spelarna väljer istället att gå till andra klubbar för att de tror att gräset är grönare på andra sidan. Det är sällan det.

Hur har samarbetet med Vikings fungerat?
– Det funkar bra. Vi tränar ihop två gånger i veckan, en gång i Kalmar och en gång i Nybro. Sedan kör vi lite på varsitt håll. Men grabbarna har utvecklats mycket under den korta tiden jag varit med. Nu gäller det att få igång en verksamhet. Sedan får det bära frukt på lång sikt. Rom byggdes inte på en dag. Det kommer ta tid, kanske fyra, fem, sex år.

Vad tycker du om A-lagets satsning?
– Har man inga egna produkter måste man värva utifrån. Jag tycker att Kalmars satsning är kul och spännande. Framgångar med A-laget skapar ofta intresse som ger ringar på vattnet till lagen under. Sedan kan det givetvis bli lite så att själen försvinner, men det finns inte mycket vi kan göra, när vi inte har några juniorer.

Samtidigt passar han på att hylla ordförande Tobias Johansson.

– Hade inte ”Tobbe” kommit in hade den här satsningen inte blivit av. Det är känslan. Han har ett fantastiskt driv och ser till att Kalmar HC syns väldigt mycket i många olika sammanhang.

Under årens lopp har ”Flage” haft de allra flesta rollerna inom föreningen. Först som spelare. Därefter som ungdomsledare, A-lagstränare, och numera som juniortränare.

– Man är väl idiot, som har lagt all tid här nere.

Eller en föreningsmänniska?
– Haha, ja, det är väl kanske så.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHC ifrågasätter kommunens hyresnivåer: ”Känns inte alls rättvist”

Kalmar HC:s ordförande vill få upp debatten till ytan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:01, 21 september, 2017

KHC ifrågasätter kommunens hyresnivåer: ”Känns inte alls rättvist”
Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC. Foto: Arkiv

På en presskonferens den 1 juni i år tillkännagav Kalmar kommun att man tog över Guldfågeln Arena från Kalmar FF. Därefter har det under en tid förhandlats om Kalmar FF:s hyra av arenan. Enligt uppgifter till tidningen Barometern har siffror som 250 000 kronor per år nämnts. Obekräftade uppgifter har även nämnt 25 000 kronor per match, vilket skulle innebära 375 000 kronor per år.

Nu reagerar Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson på uppgifterna.

– Jag vill verkligen inte låta som någon grinig surgubbe, men det handlar inte om att jag missunnar någon annan förening. Jag vill ha en dialog och god relation med alla inblandade. Däremot ställer jag mig väldigt frågande till uppgifterna om hyresnivån på Guldfågeln Arena, säger Tobias Johansson.

Kalmar HC betalar 20 procent av sina biljettintäkter till hemmamatcherna i Iffehallen till Kalmar kommun.

– Vi är en liten förening, och att vi i sammanhanget ska dra ett så pass tungt lass medan en elitförening, som drar in betydligt mer pengar, inte ska behöva betala någonting, om man ser det i det sammanhanget, det känns inte alls rättvist.

Trots att kommunen äger Guldfågeln Arena, sägs KFF fortfarande få sälja arenanamnet. Något som Kalmar HC, som också bedriver sin verksamhet i en kommunal anläggning, inte får göra.

– När det kom på tal om att sälja arenanamnet på Iffehallen, svarade kommunen att man inte får sälja namn på kommunala anläggningar. Jag undrar varför det är så pass annorlunda villkor när det gäller elitföreningar? Det är svårt för oss i Kalmar HC att ta nästa kliv när vi ständigt får jobba i motvind.

Samtidigt medger Johansson att Kalmar FF betalar tillbaka mer till kommunen i och med spel i allsvenskan.

– Men jag tycker att man borde se till värdet i alla idrotter i staden. Vi begär inte mycket alls. Däremot är vi i en av kommunens absolut sämsta hallar, och betalar en väldigt hög hyra, medan Kalmar FF, som elitförening, har en av de nyaste och modernaste i landet, samtidigt som de inte betalar någonting alls knappt, om man ser det proportionerligt.

I och med att inget beslut är taget hoppas Tobias Johansson att debatten kommer upp till ytan.

– Jag anser att det behöver diskuteras och ifrågasättas, ifall de här uppgifterna skulle stämma. Jag vill inte bråka, men anser att hyresvillkoren borde vara likvärdiga för samtliga Kalmars föreningar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Premiär för Vikings nya intro

Nybro Vikings introgrupp har under en tid arbetat med Vikings nya intro inför den nya säsongen. Se den här:

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:51, 20 september, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nässjö HC - Kalmar Hc 2-6

Sex olika målskyttar när Kalmar HC vann

Under söndagen spelade Kalmar HC träningsmatch borta mot Nässjö HC.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:38, 17 september, 2017

Sex olika målskyttar när Kalmar HC vann
Foto: Arkiv

Bland annat så provspelade forwarden Jaakko Heiskanen och visade nästan med en gång vad han går för genom att spela fram M.J Grahams till matchens första mål i minut sju.

Kalmar HC visade att de var det klart bättre laget redan i första perioden. Andra målet gjordes i 11:e minuten av Daniel Bohman. Innan periodpaus fick Nässjö chansen att göra 1-2.

I andra perioden spelade Nässjö upp sig men Kalmar stod emot och gjorde 1-3 genom ett solonummer av Fabian Bohman.

Nässjö inledde tredje perioden genom att göra 2-3. Kalmar såg dock till att utöka ledningen ytterligare med ett mål vardera av Shawn Mueller, Jonas Karlsson och Linus Dahlstedt.

Kalmar har seriepremiär på bortaplan mot Alvesta SK den 1 oktober klockan 16.00. Innan dess kommer man möta Boro/Vetlanda HC hemma i IFFE-hallen den 20 september i en träningsmatch.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng