IFK BERGA – RÄPPE GOIF 5-0

Sylvasst IFK Berga krossade Räppes stabila motstånd

Under torsdagen tom IFK Berga emot Räppe GoIF i en division 2-match på hemmaplan. Trots lite svagare spel mot slutet landade matchen på starka 5-0 till Berga. "De hade svårt att hänga med".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:10, 29 juni, 2017

Sylvasst IFK Berga krossade Räppes stabila motstånd
Foto: Arkiv

Målskyttar, IFK: David Garrett 2, Måns Olström, Niklas Rydasp, Tom Stare.

Strax bakom Torns IF ligger IFK Berga i toppstiden i division 2. Under torsdagen mötte de Räppe på hemmaplan och plockade ytterligare tre pinnar som tar dem närmare seriens förstaplats som nu bara är en poäng bort.

Det känns väldigt bra. Vi gör en riktigt bra match, framförallt i första halvlek. Sen blir det lite avslaget när vi hade gjort 4-0, det är naturligt. Men vi körde rörligt anfallsspel och de hade svårt att hänga med. Vi skapar möjligheter för mål, helt enkelt, säger Ola Petersson, tränare i IFK Berga.

Ola tyckte trots Bergas överlägsenhet att motståndarna förtjänar några goda ord.

– Räppe är ett bra division 2-lag, men de hade lite otur idag med en del skador under matchens gång. De inledde starkt, men vi fick hål på dem snabbt, säger han.

Ola Petersson betonar att det nu gäller att hålla kvar greppet om självförtroendet och glöden i laget för att fortsätta hålla spelet på så hög nivå.

– Nu vilar vi i 14 dagar, men sen kör vi igång för fullt igen. Vi får försöka behålla det vi har och köra på, att fortsätta jobba med spelidén, säger Ola.

Det finns alltid småsaker att förbättra, men vi får fokusera på det som vi har gjort bra och lyfta fram det, det är så vi bygger självförtroende, avslutar han.

Härnäst väntar matchen mot Österlens FF på bortaplan, som spelas den 30:e juli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Cupfeber i Nybro: ”Det största sedan jag kom hit”

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.17:26, 22 augusti, 2017

Ända sedan det stod klart att det skulle bli Kalmar FF som kommer på besök, har Nybro IF:s starke man, Patrik Berg, jobbat dag och natt med att få allt i ordning till matchen i Svenska cupen. På torsdag smäller det.

– Man är lite nervös för eventuella köer och sådant. Det är en enorm apparat det här. Det största sedan jag kom hit för nio år sedan, säger han.

Till matchen har en läktare hyrts in från Kalmar kommun till Nybro kommun. Tanken är att KFF-klacken ska få plats på den.

– Den har 240 platser. Sedan har vi sålt runt 250 förköpsbiljetter. Samtidigt vill jag poängtera att om man har köpt förköp och vill stå i bortaklacken måste man höra av sig till oss, så löser vi det innan.

Vakter, entrévärdar och mer än 150 egna funktionärer från föreningen ska se till att allt går enligt planerna på torsdag kväll.

– Det är lite annat än en vanlig match, då vi är cirka tio stycken i organisationen, säger Patrik Berg.

Vad betyder den här matchen för Nybro IF?
– Den betyder fantastiskt mycket. Att vi fick just Kalmar FF är rena rama drömmen. Det är den stora derbyfesten och stämningen vi vill åt. Jag hoppas även att våra spelare kan njuta av den här stunden. Rent ekonomiskt är det en jättevinst för oss. Vi drar säkert in 100 000 på den.

Faktum är att Nybro IF enbart är en seger från cupens gruppspel som spelas tidigt nästa vår.

– Det är helt sjukt egentligen. Men om vi går dit får vi tyvärr inte spela på Victoriavallen. Men det är inget vi behöver oroa oss för nu. Först ska vi ta den här stora matchen på torsdag.

Publikrekordet på Victoriavallen kommer från just ett derby mellan Nybro IF och Kalmar FF. Det var 1955 då hela 9 176 personer fanns på plats.

– Det kommer vi inte upp i nu. Men får vi in runt 1 500-2 000 är vi nöjda. Med säkerhetsarrangemanget klarar vi upp mot 4 000-5 000 också, även om vi inte tror att det kommer så många.

Parkeringarna vid Victoriavallen kommer att vara avstängda och får endast användas av funktionärer som jobbar kring matchen.

– Man får ställa sig på sidogatorna, cykla, gå eller bli skjutsad. Jag uppmanar även alla våra föreningsfunktionärer att inte ta bilen hit på torsdag.

Senast lagen möttes var 1997 i dåvarande division 2, där KFF var nere och vände – och vann serien ganska komfortabelt.

Har ni koll på allt inför matchen?
– Jo, men det skulle jag nog säga att vi har. Min familj däremot, är nog inte så glada på mig, eftersom jag lägger tolv timmar om dagen på den här matchen.

Han uppmanar även publiken att komma i tid för att minska risken för köer.

– Vi öppnar entrén redan vid 17.00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Förre LIF-målvakten klar för IFK Berga

"Det stämmer, jag skriver väl på papperna i kväll", säger 29-åringen.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:29, 22 augusti, 2017

Förre LIF-målvakten klar för IFK Berga
Joakim Deurell. Foto: Arkiv.

Joakim Deurell ansluter till IFK Berga. Den 29-årige målvakten ska under hösten agera backup och målvaktstränare till ordinarie keepern Oscar Johansson.

– Det stämmer, jag skriver väl på papperna i kväll. De vill att jag ska hålla igång samtidigt som jag ska styra upp övningar, säger Deurell som ser fram emot hösten:

– Det ska bli roligt. Det är alltid kul att komma till ett lag med ambitioner. IFK Berga har alltid varit tydliga och det gillar jag.

Deurell har tidigare spelat flera säsonger i Lindsdals IF men har Glömminge IF som senaste klubbadress.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

GIF SUNDSVALL–KALMAR FF 1–3

TV: Se samtliga mål från KFF-vinsten

Se målen från Kalmar FF:s 3–1-seger över GIF Sundsvall.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.21:28, 21 augusti, 2017

TV: Se samtliga mål från KFF-vinsten
Foto: Cmore.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen

Lokalbollen: Läckeby tappade greppet – ”Vi blir sårade”

Under måndagskvällen spelades två matcher i de lokala fotbollsserierna. Läckeby föll mot ett starkare Blomstermåla. "De kommer lyfta i tabellen".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:26, 21 augusti, 2017

Lokalbollen: Läckeby tappade greppet – ”Vi blir sårade”
Foto: Arkiv

Division 5 Sydöstra

Läckeby GoIF – Blomstermåla IK 2-4

Målskyttar, Läckeby GoIF: Johan Leandersson, Viktor Fredriksson.

Johan Ewald, tränare i Läckeby GoIF: ”Vi gör ingen bra match överlag, vi gör inte det vi kommer överens om innan. Vi hamnar i 2-0-underläge tidigt och jobbar därefter i uppförsbacke. Sen får de en man utvisad men vi lyckas inte utnyttja det överläget. Vi har en del att jobba med helt enkelt. Vi måste få igång vårt spel igen, med bra passningspel och mycket fart. Vi måste ta mycket löpningar för varandra. Blomstermåla gör det jävligt bra idag, de spelar precis så som vi inte vill att de ska göra. De utnyttjade våra misstag, ställde om blixtsnabbt och vi är inte riktigt på tårna, så vi blir sårade. Jag tror de kommer lyfta i tabellen”.

Matchens lirare, Läckeby GoIF: ”Alla kan mycket, mycket bättre. Alla kämpar, men vi kan spela bättre fotboll”.

Division 6 Kalmar/Öland

Bergkvara AIF – Kalmar City BK 8-0

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

GIF SUNDSVALL–KALMAR FF 1–3

Betygen: KFF:s nya mittbackspar dominerade

Spelet hackade men Kalmar FF vann ändå den viktiga bortamatchen mot Sundsvall med 3–1. Så bra var samtliga KFF-spelare.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.21:14, 21 augusti, 2017

Betygen: KFF:s nya mittbackspar dominerade
Foto: Bildbyrån.

Lucas Hägg-Johansson 5

Sundsvall surrade runt KFF:s box men kom sällan till några riktigt heta chanser. Behövde inte göra några idioträddningar och var samtidigt chanslös på 3–1-målet.

Emin Nouri 5

Hade hyfsad koll på Rajalakso. Följde egentligen bara med upp i offensiven en gång och då nickade Björkander in hans inlägg i egen bur.

Mikael Dyrestam 6

Gjorde första matchen sedan april, men var ändå inte särskilt sliten. Såg stark och snabb ut och samarbetet med nye partnern Elm bådar gott för framtiden. Ny startplats mot Sirius trots att Biskupovic är tillbaka?

Viktor Elm 7

Försvarsgeneralen höll rent framför kassen när Sundsvall lassade på med inlägg och hörnor. Dundrade in 3–0 i bortre på halvvolley efter en hörna. Var klippan som övriga spelare lutade sig emot när spelet inte fungerade i första halvlek.

Stefan Larsson 4

Hade det svettigt mot namnen Eric som flera gånger kom runt och matade in bollar i KFF:s straffområde. Hade inte någon större lycka i passningsspelet heller. Kan ha tappat sin startplats till Agardius.

Jonathan Ring (ut 80) 5

Satte viktiga 1–0, hans första målet efter återkomsten i KFF. Var även inblandad i 2–0 då han klackade fram bollen till Nouri och 3–0 då det var hans hörna som letade sig fram till Elm. Bidrog med poäng men kan ännu mer. Utbytt i slutet.

Herman Hallberg 4

Låg ofta rätt i defensiven men hade svårt att skapa någonting framåt. En stabil insats, inte mer än så.

TV: Se målen från KFF:s vinst över Sundsvall

Harmeet Singh 4

Har tagit över Ismaels tröjnummer (7) och försökte precis som brassen komma ner och hämta boll i uppspelen. Hade bitvis problem med bollbehandlingen. Glimtade till ibland men behöver fler matcher i benen.

Melker Hallberg 4

Svag i första, bättre i andra. Flyttade in på det centrala mittfältet när Agardius kom in och trivs bättre där. Har inte riktigt snabbheten som krävs för att spela på en kant.

Romario Marques Rodrigues (ut 45) 4

Nära att bli målskytt redan efter sju minuter då han snappade upp en lös hemåtpassning. Jobbade hårt men fick ingenting uträttat. Utbytt i paus.

Erton Fejzullahu (ut 66) 5

Inledde bra och var en av få som lyckades hålla i bollen längre stunder på offensiv planhalva. Utbytt.

Philip Hellquist (in 45) 4

Inledde som forward men flyttades sedan ner som högermittfältare. Gjorde det han skulle.

Viktor Agardius (in 66) 5

Tillbaka i den absoluta hetluften efter knäskadan förra sommaren. Kom in och stängde ner Sundsvalls heta högerkant.

Papa Diouf (in 80)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

FaktaBetygsskala:
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng