Flera spelare underkända när KFF kördes över

Första matchen efter uppehållet slutade i en blytung förlust för KFF mot Djurgården. Ingen av spelarna kom upp i nivån som de kan och behöver vara på för att ta poäng.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.21:53, 3 juli, 2017

Flera spelare underkända när KFF kördes över
Foto: Arkiv

Ole Söderberg 5

Gjorde en bra insats. Han är chanslös på alla fyra målen. Känns som kommunikationen i försvaret inte riktigt funkade så där får han ta på sig en del ansvar.

Emin Nouri 3

Hade det väldigt tufft mot bland annat Othman El Kabir som kom runt ett antal gånger. Slog även bort en del bollar som kanske borde hittat till rätt adress. Hade ett par fina brytningar som avstyrde farliga chanser.

Marko Biskopovic (Ut 73) 4

Den i backlinjen som kommer undan med godkänt betyg. Var stabil i brytningsspelet. Kunde försökt få till lite mer uppspel längs marken då KFF:s anfallare hade det väldigt tufft mot främst Jonas Olsson i luften. Blev utbytt när KFF skulle satsa framåt för ett reduceringsmål.

Stefan Larsson 3

Ny position som mittback för dagen. Visserligen fick Nanne in snabbhet i mittförsvaret som han eftersökt. Men det märks att det är nytt för honom då han var osäker i positionsspelet och bland annat blev bortgjord ganska enkelt av Gustav Engvall vid 4-1 målet.

Markus Thorbjörnsson 2

Hade likt Emin Nouri det tufft på sin kant mot poängkungen Magnus Eriksson. Tappade position ett flertal gånger där 3-1 målet när han tappar Magnus Eriksson helt är det tydligaste exemplet. Kom upp ett par gånger till fina inläggslägen och servade in bollen till anfallare som inte nåde fram.

Herman Hallberg 2

Hade det tufft. Det hände inte så mycket kring Hallberg den yngre som kämpade och slet. Matchbilden där KFF tvingades jaga bollen nästan konstant passade inte honom alls.

Melker Hallberg 3

Hade likt sin bror en tuff match. Hade det svårt i numerärt underläge mot Djurgårdens trio på mittfältet. Han fick aldrig riktigt tid att sätta upp ett spel för KFF då Djurgården var uppe i press direkt. När han fick tid slog han bra bollar. Dock leda de inte till särskilt mycket framåt.

Viktor Elm 2

Var osynlig matchen igenom. Det märktes att Viktor inte spelat innermittfältare på ett tag. Han vann lite boll och fick inte så mycket att jobba med. Blev tillsammans med Melker Hallberg förbipasserad gång på gång av Djurgårdens formstarka mittfältare.

Måns Söderqvist (Ut 46) 2

Gjorde inte speciellt mycket väsen av sig i återkomsten på den gamla hemmaarenan. Sprang och kämpade på utan att få ut så mycket av det. Utbytt i halvlek efter en tuff smäll i första.

Papa Diouf (Ut 82) 3

Hade det väldigt tufft mot Jacob Une Larsson och Jonas Olsson i luftrummet. Fick ett par djupledsbollar att jobba på. De slutade i skott utanför eller tapp av bollen. Samspelet med anfallskollegan Romario klickade inte bortsett från en kontring i början som var nära att resultera i ett ledningsmål.

Romario 4

Som vanligt var där ett par aktioner där han visar sin fantastiskt fina teknik. Utöver det hände det inte mycket kring brassen som inte hade en chans fysiskt mot Djurgårds-försvaret. Satte straffen i början stensäkert vid stolproten. Kommer ofta för långt ner och hämtar boll. Det leder till att KFF blir ännu färre än vad de redan är där uppe. Då blir det svårt att etablera anfallsspel.

Filip Sachpekidis (in 46) 2 

Kommer in och gör en ganska platt insats. Gör ingen skillnad och ger ett flertal gånger inte sin ytterback understödet som behövs.

David Elm (in 73) 4

Kommer in och gör en godkänd insats. Nära att komma fri ett par gånger efter slarv av Djurgården. Kan ta kampen med Jonas Olsson på ett annat sätt tillskillnad från Romario Och Diouf.

Anton Maikulla (in 82) 3 

Fick bara tio minuter på planen. Kämpade på men syntes knappt de få gångerna Kalmar hade bollen. Svår insats att bedöma efter så kort tid men jag skulle säga att den var varken bra eller dålig. Stabil 3:a.

 

 

FaktaBetygsskala:

1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

BLOGG: Han tar över Kalmarklubben – tills vidare

Klubben avslöjar dessutom att man gjort klart med sex nyförvärv.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:00, 24 november, 2017

BLOGG: Han tar över Kalmarklubben – tills vidare
Arnel Vuckic, här i Ängö BK:s dress, tar över Kalmar City BK. I alla fall tillfälligt. Foto: Arkiv

Arnel Vuckic har tränat Ängö BK:s c-lag de senaste säsongerna. Nu tar han klivet över till Kalmar City BK – åtminstone som en tillfällig tränarlösning.

– Han har även tagit plats i styrelsen hos oss och vi letar tränare och har ett namn på gång. Tills vidare har Arnel tagit tag i tränarbiten och kommer köra på under tiden, säger Mirza Begovic, ordförande i klubben.

Kan det bli en permanent lösning med Arnel?
– Det är absolut inte omöjligt. Vi utesluter ingenting.

Den gångna säsongen blev jobbig för den nystartade klubben som slutade sist i division 6 Kalmar/Öland på nio inspelade poäng.

– Vi hade ingen ordning vid sidan av planen då. Det smittar av sig och spelarna blir oroliga. Dessutom var vi utan tränare under stora delar av året. Nu har vi tagit tag i de bitarna och fått in en aktiv styrelse där det är ordning och reda. Tränarfrågan har kommit i andra hand,  men det ska vi lösa så småningom.

Under de första provträningarna har det kommit upp emot 40 spelare.

– Det är många nya killar och vi har även fått sex nya påskrifter.

Vilka är det?
– Det vill jag inte avslöja än. Det presenterar vi när truppen är spikad.

Nästa vecka anordnar klubben en testmatch.

– Då kommer det en hel del nya ansikten. Det ser spännande ut och vi är optimistiska inför kommande säsong, säger Begovic.

I de södra delarna av Kalmar byter Anton Johansson moderklubben Kalmar Södra mot seriekonkurrenten Hossmo BK.

”Efter 18 år i Kalmar Södra väljer Anton Johansson att skriva på för Hossmo BK. Tack för dina insatser i Kalmar Södra Anton, du kommer bli saknad. Kom ihåg att det gör ont att möta Södra när man spelar i Hossmo.”, skriver klubben på sitt Twitter-konto.

ska%cc%88rmavbild-2017-11-24-kl-17-52-04

Foto: Hossmo BK.

För fler lokalbollsnyheter – klicka dig in till Bonnbollsbloggen!

Vad händer i din förening? Tipsa oss gärna:
073-387 5133, eller mejl; karl-oskar.karlsson@24kalmar.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skyttedrottning på division 1-klubbens radar

31 mål på 22 matcher den gångna säsongen. Nästa år kan hon komma att måla på Tallhöjden.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:15, 23 november, 2017

Skyttedrottning på division 1-klubbens radar
Tallhöjden. Foto: Idrottsplats.se

Vimmerby IF tog klivet upp i division 1 efter en stark säsong. Lagets bästa spelare, skyttedrottningen Nathalie Johansson, har tränat med nästa års seriekonkurrent Färjestadens GoIF.

– Jag känner Josefine Lönn (målvakt) som spelar där. Sen tycker jag att de har ett intressant spelsätt och de är skickliga individuellt. Jag tror att det skulle passa mig bra, säger Nathalie Johansson till Dagens Hultsfred.

FGoIF klarade sig kvar efter en strulig säsong, där laget först uteslöts efter en WO-match, men sedan fick en andra chans, och tog den.

Nygamle tränaren Johan Hellsten är tillbaka och IFK Kalmars avancemang till allsvenskan kan göra att fler spelare söker sig över bron för spel på Tallhöjden.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Kalmar FF tar in målvakt på provspel

21-åringen kommer till Kalmar nästa vecka.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:24, 23 november, 2017

Kalmar FF tar in målvakt på provspel
Hampus Strömgren, senast i Åtvidaberg, testar med Kalmar FF nästa vecka. Foto: Bildbyrån

Den gångna säsongen blev det två matcher i superettan med Åtvidaberg för målvakten som var utlånad från Mjällby AIF.

Nu står 21-åringen utan kontrakt och kommande vecka ska Kalmar FF syna honom.

LÄS MER: Nigeriansk landslagsman klar för testspel i Kalmar FF

– Det ska bli kul. Jag har inga större förväntningar så, utan ska bara göra min grej och sen får vi se vart det leder, säger Hampus Strömgren.

Vad är du för typ av målvakt?
– Jag skulle säga att jag är bra i luftspelet och har bra reflexer. Annars gör jag min grej och tror på det jag gör.

Kalmar FF:s målvaktssituation är högst oklar inför 2018. Ole Söderberg har kontrakt med föreningen, medan höstens ohotade etta Lucas Hägg Johansson och tredjemålvakten John Håkansson, sitter på utgående kontrakt.

21-åringen från Karlshamn ser sin chans att ta en plats i KFF-truppen.

– Jag gjorde två matcher i superettan och är väldigt nöjd med mina insatser där. Det var liksom ett kvitto på att jag håller på den nivån.

Vad är ambitionen om det skulle bli Kalmar FF?
– Oavsett klubb så är alltid min ambition att vara förstemålvakt. Det handlar om att hitta en klubb där man hör störst tro på sig själv och där klubben tror på en.

Är det aktuellt med provspel hos andra klubbar?
– Inget är planerat i alla fall, även om jag vet att det finns lite intresse.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ölänningen stämmer IFK Göteborg

Kräver runt en halv miljon kronor.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:29, 23 november, 2017

Ölänningen stämmer IFK Göteborg
Gustav Engvall, här i IFK Göteborgs tröja. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Det var i augusti 2016 som Färjestadens GoIF-fostrade Gustav Engvall såldes till Bristol City i engelska andraligan från IFK Göteborg.

Anfallaren hade rätt till en del av övergångssumman själv, enligt avtalet, men parterna är oense om hur mycket pengar Engvall har rätt till. Göteborgs-Posten rapporterar att ölänningen har lämnat in en stämningsansökan mot Blåvitt.

LÄS MER: Bekräftat: Öländske anfallsstjärnan klar för brittisk klubb

Ärendet kommer tas upp i Svenska fotbollförbundets skiljenämnd och enligt Fotbollskanalen ska det röra sig om en halv miljon kronor som Gustav Engvall anser att hans tidigare arbetsgivare är skyldig honom.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fotbollslaget samlar in pengar till svårt sjuka barn

Den lokala föreningen vill göra skillnad. "En fantastisk sak".

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:28, 22 november, 2017

Fotbollslaget samlar in pengar till svårt sjuka barn
Foto: Arkiv

Inför säsongen bestämde sig division 6-klubben Ljungbyholms GoIF att samla in pengar till organisationen Min Stora Dag, som anordnar aktiviteter och minnesvärda stunder för allvarligt sjuka barn.

– Det var vår tränare Henrik Bertilsson som kläckte idén och laget var inte sena att hoppa på. Vi kom fram till att vi skulle skänka 100 kronor för varje poäng vi tog i seriespelet. Tyvärr tog vi ”bara” 31 stycken, men vi fick med några sponsorer på tåget också, säger Karl-Henric Elling från Ljungbyholms GoIF.

I dagsläget har laget fått in 5 270 kronor – och har nu startat en kampanj för att få in ännu mer innan man avslutar insamlingen.

– Vi tänkte lägga ut information på hemsidan och hoppas att fler vill vara med och bidra till en sådan fantastisk sak.

Hur går man till väga om man vill vara med?
– Då swishar man till 900 5133 och märker betalningen med GOIF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng