Stormatch väntar för KFF: ”Finns ingen frälsare”

Efter en tuff match i måndags mot Djurgården väntar en ny match mot ett stockholmslag för Kalmar FF. Nu är det AIK som gästar KFF under söndagen på Guldfågeln Arena.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.10:12, 9 juli, 2017

Stormatch väntar för KFF: ”Finns ingen frälsare”
Foto: Bildbyrån

Efter storförlusten mot Djurgården i måndags är det ett laddat KFF som kliver ut på hemmaplan för att ta revansch. På andra sidan väntar AIK som kommer från en 5-0 vinst i Europa-League kvalet, samt visat upp en god form. Dock har KFF det klart för sig hur de ska spela mot Solna-laget.

– Det är ju ett stabilt lag, vilket man ser på deras resultat så vi är säkra på att det kommer bli en tuff match. De spelar med ett 3-5-2 system vilket inte är vanligt att stöta på i allsvenskan. Det betyder ju också att de kanske försöker hitta annorlunda ytor hos oss som vi inte är vana vid i vanliga fall. Det öppnar å andra sidan upp nya ytor för oss som kanske inte finns i andra matcher, säger Henrik Rydström, assisterande tränare i Kalmar FF.

Efter en bra träningsvecka med två tydliga mål uppsatta har laget gjort allt för att förbereda sig till max inför söndagens match, samt inför framtiden som komma skall.

– Vi har haft två fokus under veckan. Det ena på matchen mot AIK där vi förberett oss. Det andra är ett långsiktigt fokus som sträcker sig över resten av säsongen, och hur vi ska utvecklas som lag, säger Henrik Rydström.

Även om storförlusten i måndags sitter färskt i minnet ser Henrik Rydström, trots allt det negativa, att laget fick ut något positivt av matchen inför framtiden.

– Det var en tuff match för oss. Det man kan ta med sig är att spelarna kände att mycket av det dåliga var kopplat till oss själva. När det är så kan vi själva påverka det. Det hade varit värre om spelarna tyckte att det kändes bra mot Djurgården. Nu när vi är medvetna om att det var hos oss det brast har vi möjligheten att välja hur vi vill göra.

Ett steg i rätt riktning är att nyckelspelaren Ismael åter är tillbaka i matchtruppen. Något som lyfter både kvaliteten på plan, men även stämningen i laget.

Ismael är en go kille att ha med, sen är han i mitt tycke en av de bästa mittfältarna i allsvenskan, säger Henrik Rydström.

Dock har laget under veckan pratat om att en spelare inte kan göra allt.

– Vi har tryckt på att det inte finns någon frälsare som kan komma in och fixa allt. Alla måste dra åt samma håll för att vi ska kunna lyfta oss.

Matchen spelas under söndagen på Guldfågeln Arena klockan 17.30.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KFF-ikonen invald i Wall of Fame: ”En väldigt stor ära”

En av Kalmars FF:s största profiler genom tiderna är årets val till den prestigefulla Wall of Fame.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.14:11, 21 september, 2017

KFF-ikonen invald i Wall of Fame: ”En väldigt stor ära”
Foto: Kalmar FF/Bildbyrån

Varje år utser Kalmar FF:s historiska akademi en eller två legendariska spelare och ledare som hedras med en plats på Wall of FameGuldfågeln Arena.

I år är det Henrik Rydströms tur att få sitt porträtt på väggen. Hyllningen sker i samband med helgens hemmamatch mot Östersunds FK.

– Det är givetvis en väldigt stor ära. Det är ju bara att kolla på vilka namn som har förärats det tidigare. Samtliga är ju förebilder för mig, säger Henrik Rydström i ett pressmeddelande.

Rydström blir den 24:e legendaren som avporträtteras på Wall of Fame. Han fick beskedet av ordförande Mattias Rosenlund innan onsdagens match mot Halmstads BK.

– Jag blev genuint glad. Det fanns inte i min tankevärld att jag skulle bli invald nu, säger Rydström.

Motiveringen:

Mer engagemang och lidelse för sin förening än KFF:s nummer 8 gav prov på under en A-lagskarriär som spände över 20 säsonger går inte att föreställa sig. Alltid obrottsligt lojal men aldrig okritisk. En fullödig pådrivare, både som spelare och som tränare”.

henrik-rydstro%cc%88m

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHC ifrågasätter kommunens hyresnivåer: ”Känns inte alls rättvist”

Kalmar HC:s ordförande vill få upp debatten till ytan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:01, 21 september, 2017

KHC ifrågasätter kommunens hyresnivåer: ”Känns inte alls rättvist”
Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC. Foto: Arkiv

På en presskonferens den 1 juni i år tillkännagav Kalmar kommun att man tog över Guldfågeln Arena från Kalmar FF. Därefter har det under en tid förhandlats om Kalmar FF:s hyra av arenan. Enligt uppgifter till tidningen Barometern har siffror som 250 000 kronor per år nämnts. Obekräftade uppgifter har även nämnt 25 000 kronor per match, vilket skulle innebära 375 000 kronor per år.

Nu reagerar Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson på uppgifterna.

– Jag vill verkligen inte låta som någon grinig surgubbe, men det handlar inte om att jag missunnar någon annan förening. Jag vill ha en dialog och god relation med alla inblandade. Däremot ställer jag mig väldigt frågande till uppgifterna om hyresnivån på Guldfågeln Arena, säger Tobias Johansson.

Kalmar HC betalar 20 procent av sina biljettintäkter till hemmamatcherna i Iffehallen till Kalmar kommun.

– Vi är en liten förening, och att vi i sammanhanget ska dra ett så pass tungt lass medan en elitförening, som drar in betydligt mer pengar, inte ska behöva betala någonting, om man ser det i det sammanhanget, det känns inte alls rättvist.

Trots att kommunen äger Guldfågeln Arena, sägs KFF fortfarande få sälja arenanamnet. Något som Kalmar HC, som också bedriver sin verksamhet i en kommunal anläggning, inte får göra.

– När det kom på tal om att sälja arenanamnet på Iffehallen, svarade kommunen att man inte får sälja namn på kommunala anläggningar. Jag undrar varför det är så pass annorlunda villkor när det gäller elitföreningar? Det är svårt för oss i Kalmar HC att ta nästa kliv när vi ständigt får jobba i motvind.

Samtidigt medger Johansson att Kalmar FF betalar tillbaka mer till kommunen i och med spel i allsvenskan.

– Men jag tycker att man borde se till värdet i alla idrotter i staden. Vi begär inte mycket alls. Däremot är vi i en av kommunens absolut sämsta hallar, och betalar en väldigt hög hyra, medan Kalmar FF, som elitförening, har en av de nyaste och modernaste i landet, samtidigt som de inte betalar någonting alls knappt, om man ser det proportionerligt.

I och med att inget beslut är taget hoppas Tobias Johansson att debatten kommer upp till ytan.

– Jag anser att det behöver diskuteras och ifrågasättas, ifall de här uppgifterna skulle stämma. Jag vill inte bråka, men anser att hyresvillkoren borde vara likvärdiga för samtliga Kalmars föreningar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindsdalsanfallaren stängs av efter derbyknuff

"Ångrade mig direkt – men det borde inte bli en längre avstängning".

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:11, 21 september, 2017

Lindsdalsanfallaren stängs av efter derbyknuff
Filip Quist stängs av i två matcher. Foto: Arkiv

Det var i derbymatchen mellan Lindsdals IF och IFK Berga på Fjölebro som Lindsdalsanfallaren Filip Quist visades ut efter gruff i slutskedet.

– Vår spelare Fredrick Rosqvist blev tacklad bakifrån ganska fult, som jag upplever det. Då blev det lite gruff och jag gick dit för att knuffa till Jesper Nilsén (spelare i Berga) för att visa att det inte var okej. Han trillade, men reste sig snabbt upp igen, säger LIF-anfallaren.

Domaren var snabb med att dra upp det röda kortet – med förklaringen att det var ett överfall.

– Visst, det är en väldigt onödig knuff av mig. Jag ångrade mig direkt – men det borde inte bli en längre avstängning, menar Quist.

Eftersom domaren klassade utvisningen som grov missade Quist matchen mot Räppe. Däremot var han tillbaka senast mot Prespa Birlik, i väntan på dom från disciplinnämnden.

På torsdagen kom domen. LIF-anfallaren stängs av mellan den 22 september och 5 oktober – och missar därmed de två nästkommande matcherna mot Asarum och Österlen.

– Sådana situationer sker ju varje match. Tre matchers avstängning känns väldigt hårt för lite gruff.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstads BK–Kalmar FF 1–1

TV: Se Dioufs vackra nickmål mot HBK

Emin Nouri servade och Papa Diouf smashade. Se samarbetet som gav 1–0-ledning mot Halmstads BK.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.23:02, 20 september, 2017

TV: Se Dioufs vackra nickmål mot HBK
Foto: Bidbyrån/Krister Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstads BK–Kalmar FF 1–1

Betygen: Decimerat Kalmar FF stal poäng mot HBK

Så bra var samtliga Kalmar FF-spelare i 1–1-matchen mot Halmstads BK.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.21:30, 20 september, 2017

Betygen: Decimerat Kalmar FF stal poäng mot HBK
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

Lucas Hägg-Johansson 6

Räddade Gudmundssons låga skott med en hand och nekade Kinoshita på stopptid med en fin benparad. Tvingades kapitulera vid ett senare tillfälle när Gudmundsson satte 1–1 men kan knappast lastas för det. Hade bra hjälp av sin högra stolpe vid två tillfällen.

Emin Nouri 4

Hann slå ett makalöst inlägg till Papa Dioufs 1–0 och levererade en minst lika underbar crossboll till Fejzullahu innan han tveksamt blev frilägesutvisad. Hade en kort men händelserik afton.

Viktor Elm 4

Hade problem med snabbe Gudmundsson matchen igenom. Var den som kollrades bort innan 1–1-målet. Stod även för en hel del viktiga brytningar.

LÄS MER: KFF-match avbröts – publiken tvingades lämna arenan

Mikael Dyrestam 5

Placeringssäker, snabb och lugn. Hade alltid en fot i vägen när HBK försökte sätta in bollen i straffområdet.

Viktor Agardius 4

Kom fel in i matchen men ryckte snabbt upp sig. Kunde inte följa med upp i anfallen efter utvisningen.

Jonathan Ring (ut 77) 5

Skapade flera situationer som kunde resulterat i bra lägen men alltid var det något som saknades. Lyckades hålla i bollen på offensiv planhalva vid ett par tillfällen vilket tillät lagkamraterna att andas.

Romario 5

Var lika bolltrygg och passningssäker som vanligt. Lyckades, trots en man mindre, sätta igång ett par farliga anfall i slutet av första och i början av andra. Inte lika aktiv sista 20 minuterna.

Herman Hallberg 5

Gjorde ett viktigt jobb i defensiven. Täckte stora ytor centralt vilket tvingade HBK att anfalla på kanterna.

Melker Hallberg (ut 77) 4

Fick fokusera på defensiven efter utvisningen och gjorde det man kan begära. Utbytt.

Erton Fejzullahu 4

Slet ensam på topp under nästan hela matchen. Fick inte många bollar att jobba med rättvänd men oerhört stark i spelet med ryggen mot mål.

Papa Diouf (ut 30) 5

Osynlig fram tills chansen dök upp i matchminut 19. Nicken satt perfekt ner i backen och in i mål. Offrades efter en halvtimmes spel då Nouri fick rött kort.

Stefan Larsson (in 30) 4

Ersatte Nouri rakt av. Hade lite problem under de första minuterna men skötte sedan sin uppgift när han blivit varm.

Filip Sachpekidis (in 77)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harmeet Singh (in 77)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

FaktaBetygsskala:

1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng