FBC:s bakslag – nyförvärvet lämnar laget

I maj blev poängspelaren klar för FBC Kalmarsund. Nu lämnar han föreningen på grund av studier.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.22:09, 17 juli, 2017

FBC:s bakslag – nyförvärvet lämnar laget
Andreas Hörberg lämnar FBC Kalmarsund. Foto: Arkiv.

För två månader sedan skrev Andreas Hörberg på ett treårskontrakt med FBC Kalmarsund. Nu står det klart att forwarden, som förra säsongen gjorde 60 poäng i division 1-laget Carlshamns IBK, i stället flyttar till Göteborg.

– Det blev en ko-vändning. Jag ska plugga ett tekniskt basår vilket garanterar mig en plats på civilingenjörslinjen på Chalmers. Jag har sökt den här utbildningen i flera år och nu när jag kom in vill jag ta den chansen, säger Andreas Hörberg till Barometern.

LÄS MER: KLART: FBC värvar poängmaskin

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund–IBK Göteborg

Seriesuveränen gästar Kalmar: ”Kul att vara underdogs”

FBC-tränaren inför mötet med Göteborg: "Vi har ingenting att förlora."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:17, 18 november, 2017

Seriesuveränen gästar Kalmar: ”Kul att vara underdogs”
Rasmus Bernhardsson, tränare i FBC Kalmarsund. Foto: Arkiv

Obesegrade serieledarna kommer på besök. Då vill FBC Kalmarsund ta revansch efter debaclet mot Linköping förra helgen.

– Det ska bli kul att få spela match igen. Vi snackade en hel om det i torsdags på träningen att det ska bli kul att vara underdogs i en match för en gångs skull. Vi har ingenting att förlora, så det känns spännande och inspirerande, säger FBC-coachen Rasmus Bernhardsson.

Vad vet ni om IBK Göteborg?
– Vi har inte sett några matcher med dem än, men vet att det är ett väldigt bra lag. På papperet är det många tjejer med SSL-meriter och som varit med länge. De hade ett bra lag redan förra säsongen men har spetsat till truppen inför denna.

Han framhåller tålamod och effektivitet som nyckelord inför toppmötet.

– Vi ska försöka spela vårt spel och ha tålamod i allt vi gör, där vi ska sätta ett bra försvarsspel. Det tummade vi på lite senast. Sedan vill vi vara heta framåt och sätta lägena vi får. Vi kommer inte kunna skjuta 40 skott mot Göteborg.

Cajsa Mattlin är långtidsskadad och missar lördagens drabbning. I övrigt är det ett friskt och helt FBC Kalmarsund.

– Det känns bra. Vi hade en väldigt bra träning i torsdags och tjejerna är riktigt laddade.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund–Östra SK

Speciell match för FBC:s Jönköpingskoloni

"Det är svårt att säga något annat, det är killar man haft väldigt länge, och några man till och med har spelat med", säger FBC-tränaren inför mötet med klubben som han själv tog upp i allsvenskan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:00, 18 november, 2017

Speciell match för FBC:s Jönköpingskoloni
Emil Stille ställs mot sitt gamla lag. Foto: Arkiv

Kalmarsund jagar en playoff-plats till Superligan. Östra SK slåss med näbbar och klor för att överleva och behålla sin allsvenska status. På lördagen gästar Emil Stille, Tim Nyander och Max Johansson förra klubb Kalmar sportcenter.

Ett motstånd som FBC-tränaren Emil Stille känner väldigt väl. Förra säsongen coachade han laget som tog steget tillbaka upp i allsvenskan. Han hymlar inte heller med att matchen kommer bli speciell för hans egen del.

– Det är svårt att säga något annat, det är killar man haft väldigt länge, och några man till och med har spelat med. Så det är klart att man har många band till klubben och till spelarna där, säger han.

Inför förra säsongen hämtades Tim Nyander in från Östra. Till den här säsongen plockade Stille med sig backen Max Johansson från Jönköpingsklubben.

– Jag sa till killarna i går att jag kan stå och rabbla i timmar hur Östra gör i alla lägen, men det skulle vi inte må bra av. Det viktigaste är att lägga fokus på oss själva och att ha koll på deras viktiga bitar.

Vilka bitar är det?
– De är i mångt och mycket ett spelskickligt lag, vilket är lite ovanligt bland bottenlag. Sedan hoppas jag att vår spets fäller avgörandet till slut.

Johan Wittberg och Anton Nilsson missade matchen förra helgen på grund av skador. Till Östra-matchen ser Nilsson ut att kunna spela. Kapten Wittberg ser dock mer tveksamt ut.

– ”Nisse” (Anton Nilsson) tränade för fullt i går (läs i torsdags) och kommer förmodligen kunna starta. ”Witte” har problem med sina ljumskar och har inte tränat i veckan. Vi får se hur han mår när det är dags. Inte omöjligt att han är med i truppen, men vi vill inte chansa heller.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Linköping IBK Ungdom–FBC Kalmarsund

Kalmarsund gick på grund mot Linköping

Bottennapp av FBC-damerna. "Vi i ledarstaben ta på oss det här."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.17:36, 12 november, 2017

Kalmarsund gick på grund mot Linköping
Tung förlust för Rasmus Bernhardsson FBC Kalmarsund. Foto: Arkiv

Det var ett FBC Kalmarsund som aldrig kom upp i nivå i den viktiga bortamatchen mot Linköpings IBK Ungdom.

Trots att laget hade 1-1 i första periodpausen var inte tränare Rasmus Bernhardsson särskilt nöjd med vad hans lag presterade.

– Vi började väldigt lojt och kom inte alls upp i den kapaciteten vi kan. Ser man på det över hela matchen var det tyvärr vår bästa period i dag, säger han.

Hemmalaget sprang ifrån till 4-1 innan Kajsa Ek tröstmålade med drygt fyra minuter kvar.

– Extremt tung eftermiddag och någonstans får vi i ledarstaben ta på oss det här. Vårt uppdrag är att motivera tjejerna och det misslyckades vi med i dag.

– Dessutom satte vi kanske inte det allra bästa laget på banan, om man ser det så här i efterhand. Nä, det var inte bra alls det här. Det är bara att ta nya tag till träningen i morgon och Göteborg nästa helg.

FaktaINNEBANDY, ALLSVENSKAN:
Linköpings IBK Ungdom–FBC Kalmarsund 4–2
Målen, FBC: Ellen Willsund, Kajsa Ek.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Linköping IBK Ungdom–FBC Kalmarsund

FBC-damerna släpper in minst mål i Sverige

Målsnåla Kalmarsund gästar förre FBC-tränarens farmalag.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.06:36, 12 november, 2017

FBC-damerna släpper in minst mål i Sverige
Sanna Mangs har imponerat mellan FBC-stolparna i inledningen av säsongen. Foto: Arkiv

Söndagens motståndare har vunnit blott en match hittills den här säsongen. FBC-coachen Rasmus Bernhardsson lyfter ändå ett varningens finger för Linköpings IBK:s farmalag. Klubbens SSL-lag tränas för övrigt av förre Kalmarsund-tränaren Christoffer Suominen.

– Eftersom att det är Ungdom vi möter försvårar det scoutingen lite. Man vet aldrig riktigt vad de skickar ner från SSL-laget. Så jag förväntar mig en tät och ganska jämn match, säger Bernhardsson.

Förra helgen var spelfri på grund av landslagsturnering. Innan uppehållet lossnade målskyttet för annars så målsnåla FBC Kalmarsund.

– Det var skönt att göra sex kassar. Vi vet om att vi släpper till väldigt lite bakåt. Det är bara i sista tredjedelen vi behöver bli effektivare.

Faktum är att FBC-damerna är det laget i samtliga förbundsserier som har släppt in allra minst antal mål så här långt. 14 baklängesmål är ett imponerande facit.

Hur har ni lyckats få till en sådan tajt defensiv?
– Först och främst har vi väldigt många defensivt skickliga backar och är ganska snåla i försvarsspelet. Målen vi släppt in har ofta berott på individuella misstag – och de som kommit i uppställt spel kan vi definitivt räkna på två händer. Sedan har Sanna Mangs i målet gjort det fantastiskt bra.

Senast mot Lund saknades tilltänkta poängförvärvet Emelie Rosenqvist, då hon nyligen bytt just Lund mot FBC Kalmarsund. Mot Linköping är hon tillbaka i startuppställningen.

– Givetvis blir det en inkörssträcka för henne som för alla andra, men vi hoppas få ut lite poäng av henne så småningom. Det kommer lossna där, säger Bernhardsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Åstorp/Kvidinge IBS–FBC Kalmarsund

Tre FBC-poäng efter rock’n’roll-match

"Det var som en berg- och dalbana i dag", konstaterar FBC-tränaren Emil Stille efter 8-7-vinsten borta mot Åstorp/Kvidinge.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:25, 11 november, 2017

Tre FBC-poäng efter rock’n’roll-match
Kim Nilsson. Foto: Arkiv

Ett Kalmarsund utan stöttepelarna och trotjänarna Johan Wittberg och Anton Nilsson klev ut och lade i högsta växeln direkt. Efter fem minuters spel hade både Marcus Johansson och Simon Nilsson hunnit med att hamna i målprotokollet.

– Vi kommer ut fantastiskt bra i inledningen och gör precis det vi snackat om och hade bud på mer. Sedan reducerar de och då är vi inte riktigt ödmjuka, samtidigt som domarna inte hade sin bästa dag kanske, men vi beter oss jävligt illa också, säger Emil Stille, tränare i FBC Kalmarsund.

Innan perioden var över hade hemmalaget vänt på tillställningen och roffat åt sig en 3-2-ledning.

– Efter första gick vi ut med en annan attityd mot domarna och stängde ner Åstorp i andra perioden.

Inför tredje var gästerna i förarsätet.

– Vi ska avgöra matchen tidigare men bjuder dem på 6-5 och då blev det rock’n’roll under sista delen av matchen.

Kalmarsund lyckades ändå hålla undan till slut och knep alla tre poängen via 8-7 i Åstorp/Kvidinges speciella hemmaarena.

– Det är som en skolgympasal och liten läktare med högljudd publik. Jag tror många kommer ha problem här nere, helt klart. Hur som helst skönt att vinna en jämn match, det var viktigt för självförtroendet. Men det var som en berg- och dalbana i dag, säger Stille.

Något som gladde FBC-coachen lite extra var att hans superstjärna Kim Nilsson noterades för fyra poäng i matchen.

– Han har tre-fyra ryggsäckar på sig varje match i stort sett. Domarna tror att han ska klara av det och blir inte behandlad som alla andra, säger Stille, som även framhäver Simon Nilssons insats i matchen.

– Han kliver verkligen fram och visar vägen, berömmer FBC-coachen.

FaktaINNEBANDY, ALLSVENSKAN:
Åstorp/Kvidinge IBS–FBC Kalmarsund 7–8 (3-2, 1-3, 3-3)
Målen, FBC: Kim Nilsson 2, Marcus Johansson 2, Simon Nilsson, Tim Nyander 2.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng