KHC:s nye kanadensare: ”Tack alla fans”

Kalmar HC:s nyförvärv M.J. Graham landar i augusti. Men redan nu hyllar han supportrarna. "Har hört att KHC har de bästa fansen i ligan".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.18:50, 17 juli, 2017

KHC:s nye kanadensare: ”Tack alla fans”
M.J. Graham. Foto: Kalmar HC.

I mitten av maj blev den kanadensiska forwarden M.J. Graham klar för spel i Kalmar HC. I en intervju publicerad på klubbens hemsida hyllar han nu föreningens supportrar.

– Jag är väldigt exalterad och ser fram emot att träffa alla fans och har hört av många spelare att KHC har de bästa fansen i ligan! Jag ser fram emot att komma till Sverige, se Sveriges kultur och förhoppningsvis lära mig lite av det svenska språket under tiden. Tack alla fans för det varma välkomnande jag har fått på internet, säger Graham som ansluter till laget i augusti.

LÄS MER: Talang från Kanada redo för spel i KHC

När han ombeds beskriva sig själv som spelare använder 24-åringen ord som ”lagspelare” och ”hårt arbetande”.

– Jag har haft förmånen att vara kapten och bära en bokstav med varje klubb jag har spelat för under mina tre professionella säsonger. Jag är tacksam över mina egenskaper som jag alltid vill finjustera – hastighet, händer, skott. Jag arbetar extremt hårt under barmarkssäsong för att bli bättre varje år och jag har ett bra team av off season-coacher som jag är skyldig mycket av min framgång.

Varför valde du spel i Kalmar HC och en flytt till Kalmar?

– Som vi alla vet är hockeyvärlden liten och jag pratade med många spelare om KHC och hörde bara bra saker om organisationen, staden och fansen. Både min agent och jag var båda överens om att spela utomlands var ett smart drag för min spelstil då jag är en teknisk forward. Jag är hedrad över att ha skrivit kontrakt med KHC och ser mycket fram emot att träffa laget i augusti.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund–Åstorp/Kvidinge

Bernhardsson: ”Säsongens viktigaste match”

Nyckelmatch väntar för FBC-damerna när tabelltrean gästar Kalmar.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:07, 25 november, 2017

Bernhardsson: ”Säsongens viktigaste match”
Foto: Arkiv

Vinsten mot tidigare obesegrade serieledarna Göteborg gav mersmak. Nu vill FBC Kalmarsund fortsätta bygga en segersvit när tabelltrean Åstorp/Kvidinge gästar Kalmar sportcenter.

– Det var mycket som fungerade bra mot Göteborg, men det kändes ändå som att vi hade en växel till att lägga i, säger FBC-coachen Rasmus Bernhardsson.

Känslan är att lite bättre motstånd passar er?
– Jo, men så kan det vara. Vi får lite annan draghjälp att sätta tempot i matcherna och behöver inte vara det bollförande laget hela tiden. Defensivt är vi bra, det vet vi ju om.

Lördagens motståndare skuggar i tabellen, endast en poäng bakom FBC.

– En nyckelmatch för oss. Vi har under hela veckan präntat in att det här förmodligen är den viktigaste matchen den här säsongen. Vi står inför ett vägskäl där vi antingen tar upp kampen med Göteborg eller måste kämpa med näbbar och klor för att nå andraplatsen.

Har ni koll på motståndet?
– Lite koll har man väl, men det är alltid svårt att analysera på förhand. Det är ett målglatt lag och det kan passa oss bra. Vi är starka bakåt och utnyttjar vi våra chanser offensivt har vi goda chanser. Nyckeln är att sätta försvarsspelet.

Stina Lindqvist har varit sjuk i veckan men har lämnat klartecken för spel. Wilda Svanberg spelar med JAS-laget i helgen och Ida Ambjørseie spelar med divison 1-laget, vilket i sin tur gör att Jill Karlström tar plats på bänken som back-up till Sanna Mangs.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC jagar tredje raka i svår ”parkettmatch”

"Har kommit med hem med ett kryss som bäst därifrån", säger FBC-tränaren.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.07:28, 25 november, 2017

Efter två raka vinster (Åstorp/Kvidinge och Östra SK) är FBC Kalmarsunds herrar på jakt efter tredje raka trepoängaren. Men att hämta hem en seger i bortamötet med Fagerhult/Habo är ingen enkel uppgift.

– Jag är från Jönköpingstrakten men jag tror ändå att jag bara har kommit med hem med ett kryss som bäst därifrån. Det är parkettgolv och Fagerhult har spelat i den här serien i hundra år känns det om, säger FBC-tränaren Emil Stille. 

I FBC är alla spelare, sånär som på Simon Henriksson (sjuk), tillgängliga.

– Vi måste börja hitta tydliga roller i femmorna. Förstafemman vet var de har varandra men den tydligheten ska vi hitta i andra- och tredjelinan också, säger Stille.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Arenaköpet överklagas

Kommuninvånare anser att kommunens övertagande av Guldfågeln Arena inte har gått rätt till.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.20:02, 24 november, 2017

Arenaköpet överklagas
Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Arkiv

Personen har överklagat kommunfullmäktiges beslut om att ta över Guldfågeln Arena från Kalmar FF.

”Jag vill som medborgare och skattebetalare i Kalmar kommun att beslutet om arenaförvärv laglighetsprövas”, står det i överklagan till förvaltningsrätten.

LÄS MER: KLART: Arenaköpet klubbat i kommunfullmäktige

Trots att en majoritet, 52 mot 8, röstade för arenaköpet vid fullmäktigesammanträdet i slutet av oktober, anser kommuninvånaren att det hela inte har gått rätt till

”Hade beslutsunderlaget varit tillfyllest skulle de folkvalda känt till hur det egentligen förhöll sig med den påstådda risken att Kalmar FF som förening skulle kunna hamna på obestånd när banken säger upp krediten för bolaget Kalmar FF Fastigheter AB”, står det i överklagan.

Det är oklart hur långt tid överklagandet av arenaköpet försenar kommunens övertagande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALINNEBANDY: Islossning för för CL98

Storvinster för CL98, Slätafly och SSG:s damer. Tung bortaförlust för Nybro i Blekinge. Här är resultaten och målskyttarna från kvällens innebandymatcher.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.21:59, 24 november, 2017

LOKALINNEBANDY: Islossning för för CL98
Foto: Arkiv

Division 2:

FBC Karlskrona – FBC Kalmarsund Ungdom 4–3 efter förlängning

Målen, FBC U: Jesper Husberg, Marcus Andersson, Hannes Örnestig.

Carlshamns IBK – Nybro IBK 7–3

Målen, Nybro: Emil Johansson, Oliver Lindén, André Nilsson.

Christian ”Gunte” Gunnarsson, tränare, Nybro: ”Det var två jävligt dåliga lag, där det minst dåliga vann. Vi kom inte in i matchen alls. Visst, det är ett speciellt golv här men vi måste ge det en chans. Det är sättet vi förlorar på som gör mig förbannad.”

Matchens lirare, Nybro: Andreas ”Adde” Johansson var en av få som tog jobbet.

Slätafly/SK IBK – Månsarps IBK 11–5

Målen, Slätafly: Daniel Karlsson 3, Fredrik Friberg 3, Johan Ramwall 2, Ola Karlsson 2, Robin Karlsson.

Fredrik Andersson, tränare, Slätafly: ”Skönt med islossning. I dagens match ägde vi boll i nästan hela tiden. Vi hade bra snurr i anfallszon vilket gjorde att det blev ett enklare spel. Vi provade lite nytt idag och jag är väldigt positiv till de förändringarna. Sen är Månsarp tyvärr ett lag som kommer få det väldigt tufft i den här serien. Men de krigade på bra.”

Matchens lirare, Slätafly: Daniel Karlsson och Robin Karlsson.

Division 3 östra:

Sandbäckshults IBK – CL98 IC 2–11

Målen, CL98: Filip Gustafsson 2, Kevin Sandebäck 2, Anton Holm 2, Kasper Hultgren, Gabriel Adamsson, Tobias Magnusson, Emil Andersson, Jonathan Karlberg.

Mikael Sandebäck, tränare, CL98: ”Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret efter två struliga veckor med mycket sjukdomar och lite förluster. Antagligen kommer det bli så här med det unga laget vi har den här säsongen att vi blandar bländande insatser med riktiga plattmatcher. Trots att siffrorna blev så stora som de blev tycker jag att matchen var betydligt jämnare. 6-2 till oss hade varit rättvist, men vi gjorde vår match och var kliniska. Skönt för målskillnaden med i den här jämna serien.”

Matchens lirare, CL98: Emil Andersson och Daniel Ingvarsson.

Division 4 södra:

Borgholms IBK – Jämjö IBK 3–5

Målen, Borgholm: Sebastian Bengtsson, Tobias Johansson, Oscar Andersson.

Division 1 dam:

Olofströms IBK – CL98 IC 6–5

Målen, CL98: Melinda Holmqvist 2, Lina Wågström 2, Alwa Hulten.

Division 2 södra:

SSG IF – IBK Svala 12–3

Målen, SSG: Malou Hallström 3, Jill Thuresson 2, Rebecca Gustavsson 2, Josefin Nilsson, Emelie Nordqvist, Emma Sannestam, Molly Ämtvall, Emma Fredsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

BLOGG: Han tar över Kalmarklubben – tills vidare

Klubben avslöjar dessutom att man gjort klart med sex nyförvärv.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:00, 24 november, 2017

BLOGG: Han tar över Kalmarklubben – tills vidare
Arnel Vuckic, här i Ängö BK:s dress, tar över Kalmar City BK. I alla fall tillfälligt. Foto: Arkiv

Arnel Vuckic har tränat Ängö BK:s c-lag de senaste säsongerna. Nu tar han klivet över till Kalmar City BK – åtminstone som en tillfällig tränarlösning.

– Han har även tagit plats i styrelsen hos oss och vi letar tränare och har ett namn på gång. Tills vidare har Arnel tagit tag i tränarbiten och kommer köra på under tiden, säger Mirza Begovic, ordförande i klubben.

Kan det bli en permanent lösning med Arnel?
– Det är absolut inte omöjligt. Vi utesluter ingenting.

Den gångna säsongen blev jobbig för den nystartade klubben som slutade sist i division 6 Kalmar/Öland på nio inspelade poäng.

– Vi hade ingen ordning vid sidan av planen då. Det smittar av sig och spelarna blir oroliga. Dessutom var vi utan tränare under stora delar av året. Nu har vi tagit tag i de bitarna och fått in en aktiv styrelse där det är ordning och reda. Tränarfrågan har kommit i andra hand,  men det ska vi lösa så småningom.

Under de första provträningarna har det kommit upp emot 40 spelare.

– Det är många nya killar och vi har även fått sex nya påskrifter.

Vilka är det?
– Det vill jag inte avslöja än. Det presenterar vi när truppen är spikad.

Nästa vecka anordnar klubben en testmatch.

– Då kommer det en hel del nya ansikten. Det ser spännande ut och vi är optimistiska inför kommande säsong, säger Begovic.

I de södra delarna av Kalmar byter Anton Johansson moderklubben Kalmar Södra mot seriekonkurrenten Hossmo BK.

”Efter 18 år i Kalmar Södra väljer Anton Johansson att skriva på för Hossmo BK. Tack för dina insatser i Kalmar Södra Anton, du kommer bli saknad. Kom ihåg att det gör ont att möta Södra när man spelar i Hossmo.”, skriver klubben på sitt Twitter-konto.

ska%cc%88rmavbild-2017-11-24-kl-17-52-04

Foto: Hossmo BK.

För fler lokalbollsnyheter – klicka dig in till Bonnbollsbloggen!

Vad händer i din förening? Tipsa oss gärna:
073-387 5133, eller mejl; karl-oskar.karlsson@24kalmar.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng