Kalmarsundsrevyn siktar på fjärde raka guldet – med prutthumor | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Kalmarsundsrevyn siktar på fjärde raka guldet – med prutthumor

I helgen ska branschen rösta fram 2016 års bästa nummer och Kalmarsundsrevyn hoppas på fortsatta framgångar. "Det känns som en bekräftelse när man vinner".

Andreas Norinder

Kl.06:37, 3 augusti, 2017

3 bilder
 • Kalmarsundsrevyn har med två nummer i årets Revy-SM. Foto: Maddoc/Mattias Johansson
  Kalmarsundsrevyn har med två nummer i årets Revy-SM. Foto: Maddoc/Mattias Johansson
 • "Bönor" med Martina Sundén, Eva Milesson och Anna Rydell. Foto: Maddoc/Mattias Johansson
 • Martin Rydell tävlar med monologen
  Martin Rydell tävlar med monologen "Full kyrka". Foto: Maddoc/Mattias Johansson

Kalmarsundsrevyn har lyckats vinna en guldmedalj i tre raka upplagor av Revy-SM, och det i olika klasser – sång (2014), monolog (2015) och sketch (2016). På lördag är det dags igen och man har lyckats få med två nummer till årets SM.

– I år kanske de får ge guldet till någon annan, det är kul om det sprids ut lite. Det känns som en bekräftelse när man vinner, helt underbart, säger Anna Rydell till 24Kalmar.

LÄS MER: Nytt publikrekord för Kalmarsundsrevyn: ”Oerhört stolta”

Hon är upptagen med sommarteatern i Borgholm och kan inte själv medverka i helgens föreställningar. Samma sak hände ett av åren när hon spelade på Krusenstiernska.

– Det känns lite tråkigt att jag inte kan vara med på scenen, med det fick bli så. Jag blir mer nervös nu än om jag är där. Det som är bra med SM är att man kan skicka ersättare, även om det inte blir lika kul för de som var med i numret från början.

I år blev Kalmarsundsrevyn direktkvalificerade till finalen i klassen ”Sång och musik” med numret ”Bönor”, skriven av Anna Rydell. Man fick även med ”Full kyrka” till fredagens semifinal i klassen ”Monolog”, skriven av Martin Rydell och Owe Martinsson.

Förutom Anna Rydell så var Martina Sundén och Eva Milesson med i numret. Dock är även Martina upptagen med en sommarteater. Båda deras roller ersätts av Martin Rydell.

Hur skulle du beskriva ”Bönor”?

– Det är ett väldigt bra typiskt revynummer. Vi tar en populär låt från förra året och skriver en text med en lokal anknytning där det finns en finurlig poäng. Bönor kan vara snygga tjejer och bönor som man äter, säger Anna och fortsätter:

– Om man äter för många så kan man bli dålig i magen…och det blir kul med snygga tjejer som råkar prutta. Den gick direkt till final så det måste varit någon annan än jag som har prutthumor, säger Anna med ett skratt.

Hon beskriver Revy-SM som ”en stor firmafest” för de som håller på med revyer. SM-dagarna inleds med repetitioner på onsdagen innan det blir semifinaler på torsdag och fredag. På lördagen avslutas allt med ”Grande finale” och fem stycken guldmedaljer ska delas ut.

På fredagen tävlar Martin Rydell med monologen ”Full kyrka” som baseras på Svenska kyrkans uppmärksammade resor som riksmedierna rapporterade om i fjol.

– Martin spelar en präst som kommer direkt in i kyrkan från en Thailandsresa och ska predika. Han säger han att är jetlaggad men är i själva verket lite ”halvlullig” från spriten på resan, säger Anna Rydell.

– De föreslår bland annat att kyrkan ska hitta på nya saker, som thaimassage i klocktornet. Det är ett aktuellt nummer där Martin får spela på sin komiska talang.

Att behövas tävla i semifinalen är inte en nackdel, utan kan istället vara ett plus anser Anna.

– Jurygrupperna får se numret flera gånger och det kan vara lättare att fastna för det då, säger Anna Rydell.

Här kan du läsa mer om årets Revy-SM.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Skrattsalvor när humorduon uppträdde

Showen "Bara skoj", med Jecko & Jessie hade sin första föreställning under torsdagen. Skratt och tokigheter för hela familjen.

Jesper Norell

Kl.17:48, 27 juli, 2017

4 bilder
 • Foto: Jesper Norell
  Foto: Jesper Norell
 • Foto: Jesper Norell
  Foto: Jesper Norell
 • Foto: Jesper Norell
  Foto: Jesper Norell
 • Foto: Jesper Norell
  Foto: Jesper Norell

Borggården var fullsatt under torsdagseftermiddagen på Kalmar slott när humorduon Jecko & Jessie tog scenen med sin show ”Bara skoj”. Det blev en skrattfylld timme med slapstick, trolleri och en styrkeuppvisning av Jessie i formen av poledance.

Hanna, tillsammans med barnen Amanda, Emelie, Gustaf, Kasper och Valdemar, har sett fram emot showen. Barnen känner sedan tidigare till Jecko & Jessie, och har tittat på en del av deras tidigare verk.

– Det blir roligt. Tror jag iallafall, säger Gustaf.

Showen som gör sitt tredje år i Kalmar var lika knasigt som Jecko och Jessies frisyrer. Dödsföraktande trick, akrobatik, och en typiskt barnslig avslutning i form av en toalettrulle som sprutades ut i publiken med lövblås.

Underhållning som både barn och vuxna kunde uppskatta.

Kolla in bildspelet för att se hur det såg ut under showen:

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Så ersätts Schyffert i Badjävlar

Febersjuka Henrik Schyffert var tvungen av hoppa av. Nu är det klart hur showen fyller luckan.

Jesper Norell

Kl.09:21, 20 juli, 2017

KLART: Så ersätts Schyffert i Badjävlar
Foto: Morgan Norman

Efter att ha legat i feber i en vecka hoppade komikern Henrik Schyffert av stand-up-turnén Badjävlar, som har premiär på Rävspelet i Kalmar på torsdagskvällen.

På turnéns Instagramsida avslöjas det att Schyffert nu ersätts av tre komiker under föreställningarna.

LÄS MER: Badjävlar inleder turnén i Kalmar – utan Henrik Schyffert

Det blir Niklas Andersson den 20-23 juli, Özz Nujen den 24-15 juli och Peter Apelgren den 26-28 juli.

Utöver ersättarna består turnén fortfarande av stjärnspäckade gruppen Fredrik Lindström, Johan Rheborg, Nour El Refai, Emma Knyckare, David Batra, Soran Ismail och Måns Möller.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Badjävlar inleder turnén i Kalmar – utan Henrik Schyffert

På torsdagskvällen väntar skrattfest i Kalmar. Men en av de riktigt stora saknas. "Jag måste tyvärr hoppa av", meddelar Henrik Schyffert.

Jesper Norell

Kl.19:28, 19 juli, 2017

Badjävlar inleder turnén i Kalmar – utan Henrik Schyffert
Foto: Pressbild/Morgan Norman.

På torsdagskvällen kommer stand-up showen ”Badjävlar” till Rävspelet på Fredriksskans. Stoppet i Kalmar blir det första under en åtta dagar lång turné.

Man kan se fram emot en föreställning på cirka 2,5 timmar där komikerna Soran Ismail, Nour El Refai, Fredrik Lindström, Emma Knyckare, Johan Rheborg, David Batra och Måns Möller kommer stå på scen.

LÄS MER: Stjärnspäckad komikergrupp till Kalmar

– Badjävlar är sommarens höjdpunkt då man äntligen får spela sällskapsspel hela nätterna med Fredrik Lindström, ha ändlösa politiska diskussioner med Nour El Refai och testa crossfit i gryningen med Johan Rheborg, men framför allt åka upp och ner längs kusterna och möta Sveriges bästa stand up-publik, säger David Batra.

Alla i gruppen är härdade komiker med scenvana, men just den här sammansättningen är helt ny. De sju har inte turnerat ihop med Badjävlar tidigare.

– När jag blickar tillbaka på ett år så är numer dessa sommarturnéer alltid en av höjdpunkterna. Det ska bli så sjukt kul att träffa alla kollegor och framförallt all publik igen, säger Soran Ismail.

Sommarölänningen Henrik Schyffert, som skulle deltagit i showen, kommer inte stå på scen då han drabbats av feber.

”Jag åkte på nått förra veckan och har legat däckad i feber sedan dess. Det är ingen fara med mig men just nu är jag helt sänkt så jag måste tyvärr hoppa av Badjävlar i år. Supertråkigt”, skriver han på sin Facebooksida.

Så sent som i förra veckan fick Schyffert ställa in två planerade framträdanden på Kackelstugan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Känd komikerduo kommer till Kalmar

Till hösten kommer Anders & Måns nya show att sättas upp på Kalmar teater.

Andreas Norinder

Kl.11:15, 14 juni, 2017

Känd komikerduo kommer till Kalmar
Foto: Pressbild

Den populära komikerduon Anders & Måns har jobbat ihop i närmare 20 år. De har medverkat i tv och radio med program som ”Fråga Anders och Måns”, ”Wallraff”, ”Så funkar det” och ”Succéduon”.

I hösten ger de sig ut på turné med nya showen  ”Nu har vi väl trevligt?”. Premiären är i Lund den 19 oktober och den 9 november kommer duon till Kalmar teater.

Detta blir en uppföljning på 2014 års hyllade turné ”Primater med topplån”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Standup-turné kommer till Kalmar

I maj kommer showen till staden med fyra komiker som är kända från radio, tv eller podcasts.

Andreas Norinder

Kl.10:51, 4 maj, 2017

Standup-turné kommer till Kalmar
Foto: Skärmdump

Föreställningen ”Känd från podcast” har sin premiär på Restaurang Sandra i Kalmar den 17 maj.

De fyra komikerna som kör stand-up är Johanna Wagrell (B.la Parlamentet), Elinor Svensson (Tankesmedjan i P3), Albin Olsson från humorgruppen Specialisterna och podcastaren Johan Hurtig, som även är född och uppvuxen i Kalmar.

Detta blir den första av nio shower på cirka en månad. Turnén kommer bland annat till Stockholm, Malmö, Jönköping och Göteborg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng