BLOGG: Du är snart där…

”Lev livet.” ”Man lever bara en gång.” ”Carpe diem.” ”YOLO”. Och så vidare. Många floskler finns om hur man ska fånga dagen och leva i nuet. Låter klyschigt, men det stämmer nog ändå rätt bra.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.08:54, 9 augusti, 2017

Senaste året har varit omvälvande för mig. I maj 2016 köpte vi hus, efter att ha letat från och till ganska länge. Jag och min sambo väntar vårt första barn – oerhört spännande, men även lite läskigt. Det här är två av de största händelserna man är med om enligt de flesta och jag kan väl inte annat än hålla med.

Det stundande husköpet gav lite fjärilar i magen men har efter inflyttningen i september känts helt rätt, vi har inte ångrat oss en sekund. Att skaffa barn har vi båda velat länge, men när det väl blev på riktigt kändes det som ett så stort steg; att vi nu faktiskt är vuxna på riktigt och snart är föräldrar. Jag är dock övertygad om att även det kommer att kännas helt rätt när den lille parveln väl har tittat ut.

I februari blev jag uppringd av Pontuz och erbjuden jobb på Pontuz Löfgren AB. Det kändes till en början lite läskigt att byta jobb (jag hade ändå varit på min förra arbetsplats i dryga sex år), det är ju lätt att bli lite bekväm… Men såhär 2,5 månad efter att jag väl bytt jobb känns även det helrätt.

Det jag vill komma fram till är att magkänslan ofta stämmer. Vi ska lyssna på den. Vi lever som sagt bara en gång, och att fastna i gamla hjulspår (i mitt fall en bekväm hyresrätt i stan, ett liv utan barn och kvar på samma arbetsplats) är något jag tror att man ska försöka undvika.

Vi människor behöver känna inspiration, glädje och framtidstro. Något som jag kände hade försvunnit lite. Nu är allt det där tillbaka och jag ser väldigt positivt på framtiden.

Som en viss artist som för ett par veckor sedan gästade Borgholms slottsruin sjunger: ”Jag tror, att när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än.*”, så är jag övertygad om att detsamma gäller för mig. Det bästa har inte hänt än.

(*låtcitaten från Håkan Hellström såklart.)

Eric Giljam

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Majestätisk Ragnar Östberg-villa till salu

En över 300 kvadratmeter stor Kalmar-villa signerad Ragnar Östberg är nu ute för försäljning.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.19:14, 14 augusti, 2017

Majestätisk Ragnar Östberg-villa till salu
Foto: Pontuz Löfgren AB.

Den 311 kvadratmeter stora 30-talsvillan på Fredriksskansgatan 15 är nu till salu, via mäklarfirman Pontuz Löfgren AB.

Villan är ritad av Ragnar Östberg, vars klassiska stil och arbete med Stockholms stadshus gjorde honom till en av tidiga 1900-talets främsta arkitekter, och färdigställdes år 1931.

Villan har källare, åtta rum (varav fem sovrum) och vilar på en drygt 1100 kvadratmeter stor tomt. Utgångspriset ligger på 11,9 miljoner kronor.

Ta en titt på både exteriörer och interiörer nedan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Villa ritad av legendarisk arkitekt till salu

Den J Fred Olson-ritade villan är en av Kalmars 20-talspärlor.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.18:59, 11 augusti, 2017

Villa ritad av legendarisk arkitekt till salu
Foto: Pontuz Löfgren AB

Josef Fredrik ”J Fred” Olson var Kalmars allra första stadsarkitekt och under åren 1904 till 1937 var han med och formade det utseende som idag är synonymt med Kalmar och dess fastigheter.

En av alla de villor han hann rita under sina verksamma år ligger på Gustaf Vasavägen 10 och är nu till salu via den lokala mäklarfirman Pontuz Löfgren AB, till ett utgångspris på 9,5 miljoner kronor.

Bland annat innehåller boendet – som byggdes 1921 – källare, två garage, åtta rum, havsutsikt och en tomt på 622 kvadratmeter.

Ta en titt på både interiörerna och exteriörerna i bildspelet nedan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klartecken för nytt Bovieran

Det lyxiga seniorboendet ska byggas mitt i samhället. "Tror att den kan smälta in bra på den här tomten".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.21:19, 9 augusti, 2017

Klartecken för nytt Bovieran
Ritningar: Bovieran.

Det är tidningen Ölandsbladet som rapporterar att konceptet Bovieran, som erbjuder lyxiga seniorboende, ska byggas i centrala Färjestaden.

– Bovieran har funnits med oss under ganska lång tid. Vi har haft många kontakter och tagit med dem i vår planering. Vi fann deras koncept tilltalande. De har en stor byggnad, men vi tror att den kan smälta in bra på den här tomten, säger Mörbylångas kommunalråd Henrik Yngvesson (M), till Ölandsbladet.

Boendet ska byggas strax söder om fritidsgården Ladan. Enligt Yngvesson kan inflyttningen ske tidigast under senhösten 2019.

Bovieran-hus är känd för sina exotiska innergårdar med tak. Under vintern 2014 var det inflyttning för Bovieran i Funkabo, Kalmar. Förra hösten började även lägenheter för Bovieran i Borgholm att säljas.

Tidigare i år besökte 24Kalmar Olof Elmquist i Bovieran i Kalmar. Se inslaget från besöket. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Häng med till kungafamiljens semesterparadis

Under sommaren vistas kungafamiljen på Solliden på Öland. 24Play fick en guidad tur i den stora slottsparken.

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Kl.06:58, 6 augusti, 2017

Mellan åtta-tio veckor varje år vistas kungafamiljen på sitt sommarslott. Det var drottning Viktoria som anlade den stora slottsparken 1906.

Och fortfarande är det kungafamiljen som har full kontroll över parkens utseende. I 24Play kan du titta närmare på den imponerade parken.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De köpte drömkvarnen: ”Blev helt tokig i den”

Strandtorps kvarn blev en av Hemnets mest klickade annonser. Ett par från Öland blev de lyckliga köparna. "Det känns bra, vi är jätteglada".

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.19:54, 1 augusti, 2017

3 bilder
  • Foto: Montage/Svenskt Fastighetsförmedling/Privat
    Foto: Montage/Svenskt Fastighetsförmedling/Privat
  • Foto: Svensk Fastighetsförmedling
    Foto: Svensk Fastighetsförmedling
  • Foto: Svensk Fastighetsförmedling
    Foto: Svensk Fastighetsförmedling

I slutet av juni lades Strandtorps kvarn ut till försäljning. Kvarnen byggdes på mitten av 1800-talet var i drift till omkring 1930. Den var tidigare känd som ”Våffelkvarnen” och från 70-talet fram till 2012 drevs det kafé där.

Sedan dess har det använts som fritidsboende. När annonsen lades ut fick den stor uppmärksamhet och till slut var det två ölänningar som slog till. Andrea Karlsson och hennes sambo Björn Nilsson är numera kvarnägare.

– Det känns bra, vi är jätteglada. Jag blev helt tokig i kvarnen när jag såg den för första gången. Vi åkte och tittade och fastnade för den direkt, säger Andrea till 24Kalmar.

Vad var det som gjorde att ni fastnade för kvarnen?

– Det är ett väldigt unikt objekt. Vi skulle aldrig köpa någon vanlig sommarstuga. Om någon skulle kunna göra det bra med kvarnen så är det vi.

De har varit ett par i ungefär sju år och för tre år sedan köpte de en 1800-talsgård i Lenstad mellan Skogsby och Gårdby. Där har paret renoverat flitigt och nu är det dags för ett nytt renoveringsobjekt.

”Orkar vi verkligen det här igen?” var det första min sambo sa. Det är såklart att vi gör svarade jag. Det kommer att krävas mycket men det är inte ett lika stort arbete som det vi redan har gjort med gården, säger Andrea.

– Vi ska börja med att göra kvarnen beboelig. Det kommer att ta tid och det behövs göras en hel del. Men vi är händiga båda två, annars hade det inte gått att köpa kvarnen.

Hur känns det att som ölänning nu vara ägare till en stor kvarn?

– Jättebra. De som sålde sa att det var väldigt glada att det var just två ölänningar som köpte den.

Hur har nära och kära reagerat på köpet?

– De tycker att det är hur kul som helst, vi fick jättemycket reaktioner igår när vi la ut det på sociala medier. Jag har även gjort ett Instagramkonto för kvarnen, där ska vi lägga upp allt som har att göra med renoveringen.

Kvarnen har fyra våningar med tre rum och ett kök. Det finns en altan som sträcker sig runt hela kvarnen med vidsträckt utsikt. Tomten är på totalt 13 000 kvadratmeter och innehåller ett flertal fornlämningar.

Det fanns en del spekulanter men slutpriset stannade på utgångspriset, 1 395 000 kronor. Tillträdet ska se i slutet av sommaren. Sedan väntar en rejäl renovering innan kvarnen kan förvandlas till ett drömlikt fritidsboende.

– Vi är bra tillsammans. Jag kommer ofta med idéerna och sedan är det Björn som utför dem. Men jag är bra på att måla och så, säger Andrea med ett skratt.

Här kan du se fler bilder från kvarnen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng