Kalmar Kanalsimning

Förkyld favorit vann: ”Övervägde om jag skulle komma”

När han väl bestämt sig för att starta var det inget snack. 18-åringen vann Kalmar kanalsimning i överlägsen stil.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:48, 12 augusti, 2017

3 bilder
  • Victor Johansson, Jönköping SS, vann herrklassen på tiden 19.43,53. Foto: Samuel Slättman.
    Victor Johansson, Jönköping SS, vann herrklassen på tiden 19.43,53. Foto: Samuel Slättman.
  • Miranda Arvidsson, Kalmar SS. Foto: Samuel Slättman.
    Miranda Arvidsson, Kalmar SS. Foto: Samuel Slättman.
  • Ellen Olsson, Skåre Swimclub. Foto: Samuel Slättman.
    Ellen Olsson, Skåre Swimclub. Foto: Samuel Slättman.

Inför lördagens kanalsimning var Victor Johansson, Jönköping SS, den stora favoriten till att ta hem segern. Och visst levererade Nässjö-sonen i den tuffa motvinden.

– I början var det lugnt, men efter öppningen: shit vad det var vågigt! Det var väldigt svårt att navigera men så fick jag syn på de gula bojarna och då kände jag att jag låg bra till, säger 18-årige Johansson, och förklarar:

– Att hela tiden ha en kraft som trycker en bakåt, det är stor skillnad. Samtidigt valde jag att simma utan våtdräkt, vilket gynnar de andra egentligen. Dräkten är en boost man får i och med att man flyter upp på ytan medan jag låg lite djupare i vattnet.

Johansson, som satte svenskt rekord på 1 500 meter för tre veckor sedan, har varit förkyld under veckan och var länge osäker på om han skulle komma till start.

– Den gick nog faktiskt över tills i dag. Jag mådde lite sådär i går och övervägde om jag skulle komma hit, men det gick ju bra ändå.

Du var alltså nära på att ställa in?

– Alltså, jag tar ju det säkra före det osäkra. Det var en liten förkylning men jag ville inte att det skulle bli något extra och leda till någon annan sjukdom, men det är lugnt nu, säger Johansson, och öppnar för en återkomst till Kalmar:

– Får jag samma chans nästa år och om det finns tid så absolut, då kommer jag tillbaka.

Även i damklassen segrade förhandsfavoriten. Öppet vatten-specialisten Ellen Olsson var, precis som förra året, helt överlägsen. Tvåa i mål var hemmahoppet Miranda Arvidsson, Kalmar SS.

– Det var samma sak som förra året, jag tappade glasögonen flera gånger och näsklämman försvann också, men jag är nöjd ändå. Jag vet inte hur långt före hon (Ellen Olsson) var, för jag såg henne inte, säger Arvidsson.

Vinden och de tuffa strömmarna var, enligt Arviddsson själv, till hennes fördel.

– Det var många som stannade eller till och med åkte baklänges vid broarna men jag kände att det var min styrka. Jag lyckades ta mig förbi allihopa på de ställena.

På upploppet vid Slottsfjärden närmade sig simmare bakifrån. Men Arvidsson upptäckte faran i tid, la in en extra växel och spurtade hem silvermedaljen och 5 000 kronor i prispengar.

– Jag såg henne komma och då var jag tvungen att köra på igen. Hon låg bredvid mig några sekunder innan jag märkte det.

FaktaTopp tre – herrar:
Victor Johansson 19.43,53.
Kristian Kron 20.26,96.
Christoph Fildebrand 20.48,78.

Topp tre – damer: 
Ellen Olsson 23.22,38
Miranda Arvidsson 26.03,01
Alida Liljequist 26.03,36

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN: ”Det gick käpprätt åt skogen”

Ett ynka mål var det som ställde till det i en av söndagens lokalbollsmatcher.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:21, 20 augusti, 2017

LOKALBOLLEN: ”Det gick käpprätt åt skogen”
Foto: Arkiv

Division 2 Östra Götaland

Nybro IF – IFK Malmö 1-1 (0-0)

Mål Nybro: Eric Olsson

Här kan ni läsa mer om matchen.

 

Division 2 Sydöstra Götaland Dam

Kalmar Södra IF – IFK Karlshamn 3-1 (2-1)

Målskyttar: Johanna Andersson, Ellen Adolfsson, Julia Ekelin

Andreas Rydström, tränare, Kalmar Södra: ”Vi äger matchen från början till slut och borde ha lett med mer än de 2-1 som vi har i paus. Men deras målvakt gör en bra insats mellan stolparna samtidigt vi var lite ineffektiva.  Men i det stora hela är jag väldigt nöjd med hur vi genomför matchen. I andra halvlek blir spelet lite sämre men vi fortsätter spela positiv fotboll och håller koll på matchens skede. En viktig seger för oss inför fortsättningen av serien.”

 Matchens lirare: Lisa Karlsson gör en fantastisk match

 

Division 3 Östra Dam

IFK Borgholm – Västervik FF 2-2 (2-2)

Målskyttar: Matea Corkovic & Ida Nilsson

Andreas Prins, tränare, Borgholm: ”Matchen ganska jämn så oavgjort var rättvist sett till matchbilden. Samtliga mål kom i första halvlek, sen i andra halvlek skapade båda lagen några heta chanser utan att sätta pricken över i:ett.  Det var en dålig match överlag och vi kom inte upp i normal standard. Det var ostrukturerad, tempofattigt och mycket bolltapp ute på plan. Västervik är bättre än vad deras tabellplacering visar så dom gjorde det svårt för oss i dag. Men kommer vi upp i den nivå vi kan så vinner vi en sådan här match. Nu får vi ta med oss denna poäng och komma igen i kommande matcher för vi kan bättre än så här”

 Matchens lirare: Ida Nilsson

 

Krokstorp IF – Mörbylånga GOIF 1-0 (1-0)

Sara Erlandsson, tränare, Mörbylånga GOIF: ”Det gick käpprätt åt skogen för oss. Det var frustrerande att vi inte får in någon boll av alla dom chanser vi skapar. Men vi har svårt för lagen som ligger längre ner i tabellen samtidigt så ska Krokstorp ha eloge för dom krigade för varandra och gjorde det svårt för oss. Men kommer vi upp i normal standard så ska vi vinna en sådan här match. Men det var väldigt viljelöst och vi spelade inte för varandra utan det var väldigt mycket solospel från vår sida. Då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Vi har haft tuffa matcher och långa resor under senaste tiden och det sliter på tjejerna och det märktes idag. Vi får komma igen i nästa match.”

Matchens lirare: Alla kan bättre men mittfältaren Malin Lorentzon försökte styra upp spelet och gjorde det bra

 

Division 3 Södra Dam

Ingelstad IK – Madesjö IF 11-0 (6-0)

Jakob Jakobsson, tränare, Madesjö: ”Vi möter ett lag som är alldeles för bra för serien. De leder serien medens vi ligger sist och då är det en svår motståndare vi möter.  Vår serie är delad och det är stor skillnad mellan de olika lagen. Vi försöker i alla fall och ger inte upp trots att siffrorna rinner iväg. Det finns stunder i matchen där vi gör det bra men det räcker inte mot ett sådant här motstånd. Vi får komma igen i nästa match.”

Matchens lirare: Thelma Olofsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Så gick det för Kalmarborna i Ironman

Kalmar och Färjestaden fick i lördags över 150 nya Ironmans! Här kan du se alla tider på de som kommer från Kalmar och Färjestaden.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:06, 20 augusti, 2017

LISTA: Så gick det för Kalmarborna i Ironman
Foto: Arkiv

Totalt 2036 personer gick i mål under lördagens folkfest och blev utnämnda till Ironman. Här kan du se alla tider på de som är från Kalmar och Färjestaden. Namnen kommer från Ironmans hemsida och baseras på de som fyllt i de båda städerna som hemort. (*) efter sluttiden innebär att man valde att bryta loppet.

Kalmar

ska%cc%88rmavbild-2017-08-20-kl-15-16-42 ska%cc%88rmavbild-2017-08-20-kl-19-52-27ska%cc%88rmavbild-2017-08-20-kl-15-18-41

Färjestaden

ska%cc%88rmavbild-2017-08-20-kl-15-27-37

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HC värmer upp: ”Serien är bättre än förra året”

Tidigare i veckan gick Kalmar HC på is vilket gav en försmak för hur den kommande säsongen kan komma att se ut.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.06:59, 20 augusti, 2017

Kalmar HC värmer upp: ”Serien är bättre än förra året”
Reine Rydberg tycker lagbygget inför den kommande säsongen ser spännande ut. Foto: Hanna Thulin

I måndags gick Kalmar HC på is för första gången denna säsongen. Planen från tränare Reine Rydberg, som tog över laget i mitten av förra säsongen, var att hålla det så enkelt som möjligt.

– Vi har gått på is ganska tidigt för att vara i division 2. Men man måste få låta det ta tid innan saker sitter som de ska och ha respekt för det. Jag tyckte det kändes helt okej för att vara första gången på is. Vi är många nya spelare också och alla har inte fått sitt material än så det blir lite som det blir, säger han.

Kalmar HC har gjort en hel del nyförvärv inför säsongen. De flesta var på plats under premiären och några är fortfarande på väg till Kalmar.

BILDEXTRA: Ispremiär för Kalmar HC

– Man märker att många redan är ivriga på att visa upp sig. Man genar lite och vill mycket men jag försöker mana alla till att ta det lugnt och känna på det istället. Det är inte nu som vi ska vara som bäst.

Rydberg har varit delaktig i lagbygget och tycker att det känns riktigt bra.

– Det ser väldigt spännande ut. Jag tror att vi kan få ihop det riktigt bra. Vi har fortfarande någon plats öppen och letar efter det vi behöver. Det viktigaste är att försöka hitta spelare som fungerar tillsammans.

Kalmar HC:s uttalade mål inför säsongen är att ta steget upp i division 1, ett steg som man inte var så värst långt ifrån i våras.

–  Det måste ju vara ett mål, men ett mål får inte vara så stort att man inte vågar göra något. Vi måste jobba på att få ihop gruppen och så måste man ha lite tur på vägen. Målet är att ta sig dit sedan får vi ha några kortare mål på vägen, säger Reine och fortsätter:

– Jag tror att serien är bättre än förra året. De lagen som har kommit in är bättre än de som försvann, kanske med undantag av HA74. Men det ska bli kul att matcha sig mot det motståndet.

På lördag den 26 augusti spelar KHC sin första träningsmatch. Då är det Mörrum som står för motståndet.

FaktaKalmar HC:s träningsmatcher:
26 augusti – Mörrums Gois (b)
6 september – Boro/Vetlanda (b)
9 september – Nässjö HC (h)
10 september – Alvesta SK (h)
17 september – Boro/Vetlanda (h)
20 september – Alvesta SK (b)
27 september – Mörrums Gois (h)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Västerås BK 30 - IFK Kalmar 2-5 (2-2)

Hattrick-Fredriksson fortsätter ösa in mål för IFK Kalmar

IFK Kalmar kommer från en förlust men visade under lördagen att man fortfarande har siktet inställt på att vinna serien.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:49, 19 augusti, 2017

Hattrick-Fredriksson fortsätter ösa in mål för IFK Kalmar
Foto: Arkiv

På lördagen åkte IFK Kalmar till Västerås för att kräva revansch från förra matchen. Det började inte så bra då Västerås fick sätta första målet. Men IFK Kalmar var snabba med att kvittera.

– I första halvlek har vi extrem motvind vilket gör att Västerås kan gå på chans mot oss med sina rensningar, säger Jonas Walfridsson, tränare IFK Kalmar.

IFK visade återigen att man vet hur man gör mål. Amanda Fredriksson, som har stått för flera hattrick denna säsongen, gjorde ytterligare tre mål under matchen. Erin Gunther gjorde resterande två.

– Vi är ganska mycket bättre i 90 minuter och kontrollerar matchbilden så vi var ganska lugna. Det är kul att vi gör så många mål, det visar att vi är duktiga offensivt i det här laget.

Han vill berömma hela laget för sin insats.

– Det är många som sätter Amanda och Erin i lägen. Vi hade också en förlust senast vilket visar att vi hade revanschlusta och verkligen tog tillvara på den.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Torns IF – IFK Berga 2-2 (2-0)

IFK Berga vinner poäng mot serieledaren

Torns IF startade matchen bäst men IFK Berga visade att man hade mer att ge när de båda lagen möttes under lördagen.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.18:14, 19 augusti, 2017

IFK Berga vinner poäng mot serieledaren
Foto: Arkiv

IFK Berga gästade serieledarna Torns IF under lördagen och till en början såg det ut som att man skulle behöva åka hem utan några poäng.

Torns IF fick göra två mål i första halvlek men efter pausen kom IFK Berga ut på plan och visade att man inte hade gett upp riktigt än. Första målet gjordes av David Garrett efter en hörna.

– Torns började darra lite efter det målet vilket är naturligt, det är klart att de gärna vill att matchen ska ta slut så man backar hem, säger Ola Petersson, tränare Berga.

Andra målet satte Tom Stahre efter en frispark. Berga fick en del chanser mot slutet av matchenn men det fick även Torns.

– Det är moraliskt starkt av oss att kunna reducera på det sättet. Det är inte många lag som tar poäng här nere. I andra halvlek hjälpte vi varandra bättre över hela planen men framförallt i försvaret. Det känns rättvist att det blev oavgjort.

På frågan om vem som förtjänar titeln matchens lirare svarar Petersson så här:

–Tom Stahre styrde backlinjen på ett föredömligt sätt och han fick dra ett stort lass. Annars ska hela laget ha eloge för att de inte ger upp och krigar ända till slutet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng