Kalmarsundsrevyn ska komma i toppform: ”Vi vill växa som revy”

Förberedelserna för Kalmarsundsrevyn 2018 är igång och man har börjat med att värva en ny talang för att se till att man kommer i toppform inför det nya året.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.06:33, 29 augusti, 2017

Kalmarsundsrevyn ska komma i toppform: ”Vi vill växa som revy”
Foto: Eva Milesson, Martin Rydell, Martina Sundén, Anna Rydell och Magnus Kviske välkomnar Martin Hallberg Jarflod till Kalmarsundsrevyn Toppform 2018. Foto: Hanna Thulin

På nyårsafton är det som vanligt premiär för årets version av KalmarsundsrevynKalmar Teater. Arbetet för att få ihop den perfekta showen har redan påbörjats.

– Många nummer är redan färdigskrivna men sen handlar det om att få en bra blandning av också där vi får plocka bort och lägga till saker. Vi har folk som reser in för att se föreställningen så vi kan inte bara ha sketcher som hänvisar till lokala händelser utan vi tittar även i ett riks- och internationellt perspektiv, säger Martin Rydell.

– Vi skriver 80 procent av materialet själva och det är alltid en utmaning att göra alla nöjda. Sedan får man tänka på att inte upprepa sig utan hela tiden vara nya och fräscha. Vi är tredje största revyn i landet och tittar alltid på möjligheter som gör att vi kan bli bättre och växa som revy, säger Anna Rydell. 

Årets revy kommer att heta Toppform och passande nog så går man ihop med Malkars gym som huvudsponsor.

– Det känns som att Kalmar är i toppform just nu med många vinster. Vi har blivit Årets sommarstad tre år i rad, kalmarborna tränar mer än någonsin och det byggs väldigt mycket nytt. Tanken är att namnet ska knyta ihop allt det, säger Anna Rydell.

Måste ni själva vara i toppform för att hålla på med revy?

– Det kan vara väldigt fysiska nummer ibland där man ska dansa och sjunga samtidigt. Förra året hade vi ett nummer där jag knappt orkade med en halv vers eftersom vi studsade upp och ner så mycket, så man måste vara ganska bra tränad fysiskt, säger Magnus Kviske.

– Sen måste man vara i toppform mentalt också, tillägger Martin Rydell.

På scenen kommer publiken att få se välbekanta ansikten. Förutom Martin, Rydell, Anna Rydell och Magnus Kviske så kommer även Martina Sundén och Eva Milesson att showa loss. Den som står för det nya blodet i årets föreställning är Martin Hallberg Jarflod, som ursprungligen kommer från Vetlanda.

– Jag har gjort revyer både i Vetlanda och Osby i Skåne. Jag träffade Anna och Martin under Revy-SM och vi fick bra kontakt med varandra. De frågade om jag ville vara med och köra här och det var knappt något tvekan om saken, säger han och fortsätter:

Det känns underbart och det är ren och skär glädje att få vara med här. Igår var första gången som jag träffade hela gänget och det kändes riktigt bra med en gång. Det kommer bli jätteroligt!

Som vanligt är det bandet Rekyl som står för livemusiken. Niklas Brevestedt, Roger Olsson och Michael Petersson får även de sällskap av en ny talang, nämligen Josef Apelqvist på klaviatur.

Premiären sker på nyårsafton och som det ser ut nu är det 24 föreställningar planerade under januari och februari men om man kollar på publiksuccén från tidigare år så är det inte omöjligt att man väljer att lägga in extraföreställningar. Biljetterna släpps den 2 oktober.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Stämningsfullt när Lucia tågade på Kalmar slott

För 25:e året lussade Kalmarbygdens Lucia på slottet. Se och lyssna på den stämningsfulla julkonserten från Gröna salen.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.21:09, 12 december, 2017

På tisdagskvällen gav Kalmarbygdens Lucia den traditionsenliga julkonserten på Kalmar slott. Tillsammans med sina tärnor spred årets Lucia Nilla Ek vacker sång och julstämning i Gröna salen.

Efter Luciatåget intog operasångerskan Yvonne Tuvesson Rosenqvist scenen och senare uppträdde även Badrumskören, Kalmar Manskör och Natalja och Konstantin Shakov.

LÄS MER: Hon blev Kalmarbygdens Lucia 2017

Se och lyssna på Luciatåget i spelaren högst upp i artikeln.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV+TEXT: Linnéstudentens torra ordvitsar gör viral succé

"Man har väl blivit någon form av d-kändis", säger den förre Kalmarbon.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.20:15, 12 december, 2017

TV+TEXT: Linnéstudentens torra ordvitsar gör viral succé
Flera av klippen har över två miljoner visningar på Facebook. Foto/Skärmdump: Privat/Ett gott skratt.

Använder du Facebook är chansen stor att du någon gång den senaste tiden har sett Niclas Norlindhs ansikte skymta förbi. Kanske har du även lyssnat på några av hans ordvitsar.

– Från början var det en liten plojgrej som vi skulle testa. Nu har det växt till något jäkligt stort, säger Norlindh.

LÄS MER: TV: Kalmarkillens imitationer gör succé på nätet

Sedan september har en handfull klipp med den förre Kalmarstudenten publicerats på Facebook-sidan Ett gott skratt. I filmerna sitter Niclas och en annan person mittemot varandra och drar ordvitsar av varierande kvalitet. Börjar någon att skratta tilldelas den andra en poäng.

– Humor engagerar. Dessutom känner alla en polare med dålig humor som de taggar under klippet – det är därför filmerna har fått så stor spridning, säger Norlindh.

Tillsammans har klippen över elva miljoner visningar och göteborgaren Norlindh, som lämnade Kalmar sommaren 2016 efter tre års journalistik-studier, blir nu igenkänd när han vandrar på Stockholms gator.

– Ja, det har jag blivit. Jag har blivit stoppad på stan ett 20-tal gånger och fått ta några selfies. Man har väl blivit någon form av d-kändis, säger Norlindh och garvar.

– Många kommer fram och frågar om det inte är jag som är ”han på Facebook” och tycker det är jävligt roligt att träffas. Man får ta det för vad det är, så länge folk är glada är det bara kul.

Varför tror du att det har blivit en sådan succé?
– Först och främst gillar människor att skratta. Sedan tror jag att folk uppskattar att vi har gjort det själva. Man ser att det finns någon form av produktion bakom klippen men man ser också att det inte har kostat miljontals kronor, säger Norlindh som arbetar som redaktör på medieföretaget Nyheter365.

Att leka med ord är något som alltid har roat Niclas och han skriver alltid sina egna vitsar. Men hur det från början blev så att han var en av de som skulle vara med i klippen kan han inte svara på.

– Kanske var jag ”den roliga göteborgaren” och det var därför som jag fick vara med. Staden Göteborg är ju starkt förknippat med dålig humor så det passade väl in, säger han.

I spelaren nedanför kan du se när Niclas utmanar Glenn Hysén i en match i Den som skrattar förlorar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Legendariska bandet gör extra spelning i Kalmar

Efterfrågan har varit enorm – då kommer bandet tillbaka till Kalmar.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.15:32, 12 december, 2017

Legendariska bandet gör extra spelning i Kalmar
Sven-Ingvars. Foto: Benjamin Goss

Den 22 mars i år gick Sven-Ingvars frontman Sven-Erik Magnusson ur tiden, efter en tids sjukdom.

Efter 60 år av turnerande fortsätter det legendariska bandet sin resa – nu med Sven-Ingvars son, Oscar Magnusson, som sångare.

LÄS MER: Folkkärt dansband till Kalmarsalen

Det står sedan tidigare klart att Sven-Ingvars kommer till Kalmar i vår med en spelning i Kalmarsalen den 6 april.

På grund av stor efterfrågan har Kalmarsalen ordnat ytterligare en konsert med bandet. Den 22 december 2018 kommer de tillbaka till Kalmar för en ny spelning under turnénamnet ”Länge leve Sven-Ingvars”.

Biljetterna till den konserten släpptes under tisdagseftermiddagen.

Under lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre”TV4, hyllades Sven-Erik Magnusson, när de medverkande artisterna tolkade bandets låtar, framför ögonen på sonen Oscar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Så mycket bättre”-artist kommer till Kalmar

Biljetterna släpps på torsdag.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.15:09, 12 december, 2017

”Så mycket bättre”-artist kommer till Kalmar
Magnus Carlsson. Foto: Pär Bäckstrand/TV4.

I början av 2018 ger sig Weeping Willows-sångaren Magnus Carlsson ut på en vårturné. Förra året var han en av artisterna i det populära tv-programmet ”Så mycket bättre”. Därefter har det blivit ett hektiskt år för Carlsson, som kommer till Kalmar och Kalmarsalen tillsammans med Gunnar Frick, den 4 februari nästa år.

– Jag är oftast ute och spelar med stora band på scenen som Weeping Willows, en symfoniorkester eller det bandet jag turnerat med nyligen som soloartist. Därför känns det extra roligt att spela tillsammans med bara Gunnar eftersom det blir totalt avskalade versioner då, vilket är storslaget i sig. Vi spelar ’låtar i mitt liv’ och så tillkommer det en story som förknippas med låtarna, så vill man se mig i ett litet format är det här ett ypperligt tillfälle. Uttrycket ’less is more’ tar verkligen ut sin rätt här, hälsar Magnus Carlson.

Biljetterna till konserten släpps på torsdag, den 14 december.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succé för Kalmarbandets nya singel

Släpper ny platta till våren. "Det kommer bli sjukt häftigt det här."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:00, 11 december, 2017

Succé för Kalmarbandets nya singel
2 Blyga Läppar. Foto: Pressbild

I fredags släppte det Kalmarbaserade bandet 2 Blyga Läppar en ny singel som streamades över 24 000 gånger – redan under den första dagen.

– Låten fick ett fantastiskt mottagande, vilket känns fantastiskt kul. Det ska bli intressant att se hur den står sig mot all julmusik som spelas just nu. Men vi tänker att folk lär tröttna på det snart, säger Linus Sundvall.

LÄS MER: Kalmarband tar över helt kryssningsfartyg: ”Få förunnat”

Vad är det för typ av låt?
– Man kan väl säga att det är en liten flört med 80-tals-pudelrocken. Vi försöker alltid blanda stilar i våra egna låtar hela tiden och vill inte begränsa oss. Tidigare har vi bland annat haft med lite reggae-toner i någon låt och så där.

”Nu som då” är 2 Blyga Läppars sjunde singel sedan den senaste plattan. Enligt Sundvall kan fansen räkna med ett nytt skivsläpp under våren.

– Vi brukar släppa våra singlar en och en och därefter samlar vi ihop dem till en platta. Så kommer vi göra den här gången också och går allt som vi tänkt blir det till våren.

Tidigare i höstas blev 2 Blyga Läppar delägare i nöjeskrogen Sandra och satsningarna på utestället har avlöst varandra under hösten och vintern. Nästa stora evenemang på hemmaplan för bandet blir den 26 januari – när de kommer göra en spelning på Sandra.

Dessutom arrangerar 2 Blyga Läppar en egen kryssning i början av mars, något som 24Kalmar har skrivit om tidigare.

– Det kommer bli sjukt häftigt det här, säger Linus Sundvall.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng