Här är Kalmars nya lunchnätverk: ”Vem som helst får komma”

Med LunchIn vill Johan Lindgren att fler byter ut kontakten på sociala medier mot att träffas ansikte mot ansikte, gärna över en bit mat.

Hanna Thulin

Kl.06:37, 31 augusti, 2017

Här är Kalmars nya lunchnätverk: ”Vem som helst får komma”
Foto: Hanna Thulin

Att skaffa sig ett brett nätverk kan vara a och o oberoende vad man jobbar med. För att göra det lite lättare att träffa nya människor har Johan Lindgren introducerat LunchIn i Kalmar.

– Tanken är att man en gång i veckan ska kunna träffas under en lunch någonstans i Kalmar och skaffa nya kontakter. Det är ingen anmälan innan så man binder inte upp sig på något och allt är gratis förutom det du väljer att äta, säger Johan Lindgren.

Konceptet om LunchIn finns redan i flera städer runt om i världen. Det är inspirerat av det digitala nätverket LinkedIn där man kan knyta affärsmässiga kontakter.

– Det händer så mycket på LinkedIn och det är bara början av vad det kan bli. Genom LunchIn är tanken att man ska kunna ta kontakterna från nätet vidare till att faktiskt träffas och fortsätta diskussionerna ansikte mot ansikte. Kanske behöver man hjälp med något eller vill tipsa andra om en riktigt bra grej, man kan prata om precis vad som helst.

Johan Lindgren är ambassadör för LunchIn i Kalmar, det är han som ser till att det finns en tid och plats där alla kan träffas. De har redan hunnit ha några träffar men hoppas att fler ska kunna tänka sig att skippa matlådan och istället ta chansen att få träffa på några nya värdefulla kontakter.

– Vem som helst får komma vare sig man är företagare, politiker eller jobbar i den offentliga sektorn. Tanken är också att folk som är på besök i Kalmar från till exempel Stockholm ska kunna gå med i gruppen och sedan se vart vi har tänkt luncha. Vi hoppas att detta ska ta fart i Kalmar för jag vet hur viktigt det kan vara med ett brett nätverk, säger Johan och fortsätter:

– Det fina med mötena på LunchIn är att samtalen är väldigt transparenta. Eftersom det inte krävs något medlemskap eller att man betalar pengar för att vara där så blir det också förutsättningslöst, avslutar han.

Nästa träff är redan idag, torsdagen den 31 augusti, vid klockan 11.30 på Kött och Bar. Vill man få reda på mer om LunchIn-gruppens möten och få uppdateringar kan man klicka in här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fastighetsägaren: ”De har skulder till mig på 250 000”

Märkliga omständigheter kring stölden på konkursdrabbade Istanbul. Niko Saber menar att restaurangen är skyldiga honom en kvarts miljon kronor.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.20:16, 22 februari, 2018

Fastighetsägaren: ”De har skulder till mig på 250 000”
Foto: Arkiv.

Under torsdagen rapporterade 24Kalmar om Istanbul BBQ:s konkurs. Strax innan konkursen blev verklighet drabbades restaurangen av ett inbrott där inventarier som restaurangspisar, stekhällar och kylar stals. Det är vad ägaren har påstått, menar konkursförvaltaren Erik Gabrielsson.

Den massiva stölden inträffade under märkliga omständigheter.

LÄS MER: Restaurang tömdes innan konkurs: ”Väldigt konstigt”

– Ägarna menar att de haft inbrott strax före konkursen. Vid tidpunkten för själva inbrottet ska lokalerna dessutom ha varit avlarmade, men när vi kom dit några dagar senare var det larmat, sa konkursförvaltaren Erik Gabrielsson till 24Kalmar tidigare under torsdagen.

Konkursförvaltaren har även talat med försäkringsbolaget – och planerar inom kort att lämna in en polisanmälan om stölden. Själva anmälan gäller enbart själva brottet – och ingen misstänkt gärningsman.

Niko Saber äger fastigheten där Istanbul hyrt in sig sedan april förra året.

– De första tre månaderna betalades hyrorna och allt var frid och fröjd. Men de sista åtta månaderna har de inte betalat, säger han.

Hur mycket pengar rör det sig om?
– De har skulder till mig på 250 000 kronor.

Enligt konkursförvaltaren har flera anonyma tips ramlat in. Något som Niko Saber inte fått ta del av.

– Jag vet ingenting om någon som har sett eller hört något. Det är polisens sak att utreda vad som har hänt.

Tror du att du kommer få tillbaka pengarna?
– Jag hoppas det, men har i ärlighetens namn ingen aning om så kommer bli fallet.

24Kalmar har vid upprepade tillfällen försökt nå ägaren utan framgång.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Profilens nya satsning: ”Kommer köra samma koncept”

Efter 13 år på Öland – nu öppnar han ny verksamhet i Kalmar.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:17, 22 februari, 2018

Profilens nya satsning: ”Kommer köra samma koncept”
Foto: Karl-Oskar Karlsson.

Han var en av grundarna till populära restaurangen Robertos i Färjestaden. Nu blickar Bekim Fazliu fram emot nya utmaningar. Den 1 april slår han upp portarna till den nya satsningen i Matstugan i Djurängen.

Efter 13 år på Robertos och 18 år i branschen vet Fazliu vad som krävs.

– De flesta Kalmarbor som kom till Färjestaden käkade på Robertos. Jag kommer köra samma koncept i Djurängen med hög kvalitet. All ost kommer vara från Sverige och vi kommer välja råvaror med omsorg, gärna så närodlat som möjligt, säger han.

Bekim Fazliu, som är är uppväxt i Djurängen, hoppas kunna locka över sin gamla kundkrets från tiden på Öland.

– Man kommer få väldigt bra mat hos mig, det kan jag lova, säger han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Restaurang tömdes innan konkurs: ”Väldigt konstigt”

Larmet ska ha varit avstängt när lokalen plundrades.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:15, 22 februari, 2018

Restaurang tömdes innan konkurs: ”Väldigt konstigt”
Foto: Arkiv.

24Kalmar har tidigare skrivit om Istanbul BBQ och deras satsning på restaurang och nattklubb i centrala Kalmar. Däremot föll den inte så väl ut som de hade hoppats på och efter att de inte längre fick ha öppet sent och spela hög musik försattes bolaget i konkurs den 13 februari i år.

När konkursförvaltaren och en värderingsman skulle se över värdet på inventarierna i lokalen märkte de att det mesta hade försvunnit.

LÄS MER: Fastighetsägaren: ”De har skulder till mig på 250 000”

– Ägarna menar att de haft inbrott strax före konkursen. Vid tidpunkten för själva inbrottet ska lokalerna dessutom ha varit avlarmade, men när vi kom dit några dagar senare var det larmat, säger konkursförvaltaren Erik Gabrielsson.

Inom kort ämnar Gabrielsson att upprätta en polisanmälan för inbrottet och stölden av restaurangspisar, stekhällar, kylar och övriga inventarier.

– Faktum är ju att någon har tagit sakerna. Det hela känns väldigt konstigt, men det är inte min sak att lägga mig i det polisiära. Det är inte ägarna som har polisanmälts, utan själva brottet. Jag har meddelat försäkringsbolaget att jag kommer polisanmäla det här, säger Gabrielsson.

Efter händelsen har konkursförvaltaren mottagit flera tips från allmänheten.

– Anonyma uppgiftslämnare har kommit in med tips om var grejerna kan finnas. Tips som jag kommer lämna vidare till polisen, säger Gabrielsson.

Har ägarna polisanmält inbrottet?
– Nej, det har de inte gjort.

24Kalmar söker ägaren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rutinerad brödraduo tar över City-pizzerian

Då öppnar de upp sin nya verksamhet i centrala Kalmar.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.20:09, 20 februari, 2018

Rutinerad brödraduo tar över City-pizzerian
Foto: Karl-Oskar Karlsson.

Sedan tidigare driver bröderna Ali och Mehmet Tasin Pizzeria Oxen i Oxhagen. Nu expanderar duon och öppnar nytt i gamla City-pizzerians lokaler på Östra Sjögatan i Kalmar.

– Vi kommer köra samma stuk som på Oxen. Det kommer bli pizzor, kebab, gyros och veganska och vegetariska rätter med god kvalitet, säger Ali Tasin.

Ali har arbetat i branschen sedan han kom till Sverige för åtta år sedan – och har arbetat på Pizzeria Oxen sedan dess. Mehmet har hela 25 år i branschen.

– Sättet vi arbetar på är ganska bra, tycker vi, och det verkar som att kunderna uppskattar arbetet vi lägger ner, säger Ali Tasin.

För tillfället pågår renoveringen av lokalen som ligger vägg i vägg med Pressbyrån.

– Vi öppnar den 1 mars och hoppas att våra kunder som åker ut till Oxhagen från centrum, kommer till oss nu när vi öppnar en pizzeria lite närmare.

De kommer fortsätta driva pizzerian i Oxhagen parallellt med nytillskottet i centrala Kalmar som kommer heta Kvarholmens Pizzeria.

Totalt skapas tre nya arbetstillfällen när den nya pizzerian slår upp portarna.

– Jag kan lova att vi har stans bästa pizzor. Det är en garanti, säger Ali Tasin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu ska de sälja sin prisbelönta verksamhet

Lämnar den populära matvagnen.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:29, 20 februari, 2018

Nu ska de sälja sin prisbelönta verksamhet
Foto: Calmar Falafel. Foto: Privat.

Ölandsfalafeln från foodtrucken Calmar Falafel har knappast undgått någon i regionen. Så sent som i höstas prisades köksmästaren Robert Petersson för sin populära rätt och gick vidare till riksfinalen i Matverk 2018.

– Det känns såklart jättekul att bli uppmärksammad. Vår falafel är redan väldigt populär bland lokalinvånarna, sa Robert Petersson till 24Kalmar då.

LÄS MER: Prisbelönad Ölandsfalafel till riksfinal: ”Såklart jättekul”

Redan i höstas hintade Petersson om att de var på väg att öppna upp en vegansk grossistverksamhet till restauranger.

– Vi är i processen att bli ett bolag som kommer bli ett familjeföretag där vi kommer fokusera på fler veganska rätter, sa han då.

Nu har det blivit verklighet – och via köp- och säljsidan Blocket – ligger den populära foodtrucken ute till försäljning.

Vi söker en engagerad person som kan driva det i samma anda och som tar vara på vår stabila veganska kundkrets”, skriver Calmar Falafel i annonsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng