KALMAR HC–ALVESTA 3–2

Kalmar HC vägrar förlora

Ny seger för KHC – den här gången efter straffar.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:24, 10 september, 2017

Kalmar HC vägrar förlora
Mikael Friberg målade för Kalmar HC. Foto: Arkiv

Det har varit en tuff helg för grabbarna i Kalmar HC. I fredags spelade man match mot Nässjö, och efter dubbla pass i helgen, var det dags för ny match mot Alvesta på söndagseftermiddagen.

– Vi var lite sega i första, samtidigt som Alvesta kom ut med bra fart. Att det stod 2-0 till dem efter en period var fullt rättvist, säger coach Reine Rydberg.

Då började så sakteliga maskinerier tugga i gång för KHC.

– När vi kom i gång i den andra perioden blev det lite mer utvisningar. Vi satte fart och Alvesta var inte riktigt på tårna. Sedan är det inte så konstigt att vi bara gör ett mål i powerplay. Vi har inte nött det någonting alls egentligen. Alla spelare har fått chansen i alla discipliner.

Ställningen 2-2 efter tre perioder innebar att matchen fick avgöras på straffar. Där drog Kalmar HC det längsta strået.

– Grabbarna gör det kanon och ska ha en stor eloge. Vi slutför matchen med endast 13 spelare. Det visar att vi har en stark stomme och tar oss hela tiden framåt. Det finns väldigt fina intentioner.

FaktaISHOCKEY, TRÄNINGSMATCH:
Kalmar HC – Alvesta 3–2 efter straffar (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)
Målen, KHC: Mikael Friberg, Daniel Bohman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HC ingår sponsoravtal för miljonbelopp

Kalmar HC har gjort klart med en huvudsponsor som skjuter till klubben ett sjusiffrigt belopp.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.12:10, 25 september, 2017

Kalmar HC ingår sponsoravtal för miljonbelopp
Stefan Sandström, VD och grundare för Kambua Internationel och Tobias Johansson, ordförande Kalmar HC tar i hand efter att ha ingått ett sponsoravtal. Foto: Privat

Nu är det klart att Kambua International går in som huvudsponsor för Kalmar HC. Företaget är ett tradingbolag som satsar i sportspel och förvaltar en, för spararna, framgångsrik vinstdelningsprodukt.

Avtalet är skrivet på tre år och motsvarar ett okänt, sjusiffrigt belopp.

– Med hjälp av Kambua kan vi nu inleda en seriös storsatsning som i första hand ska ta oss till HockeyEttan. Vi har beslutat att pengarna ska vara öronmärkta för spelarförstärkningar, men det ger oss också en trygghet i vår ambition att utveckla verksamheten, säger Tobias Johansson, ordförande i KHC.

I sponsorpaketet ingår även den före detta storspelaren Ivan Hansen som en resurs och bollplank. Han har tidigare spelat i bland andra Leksand och HV 71.

– Tack vare vår kärnverksamhet, som enbart handlar om att placera i sport, vill vi också ge tillbaka till idrotten. Därför är vi väldigt glada över samarbetet med Kalmar HC som vi vill hjälpa i satsningen att i första hand avancera till HockeyEttan, säger Stefan Sandström, Kambuas grundare och vd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KRIF–Nybro vikings 4–5

Vikings hattrick-hjälte avgjorde mot KRIF – i boxplay

Laget kämpade för att freda sitt eget mål. Fabian Ilestedt hade andra planer. "Jag körde på det enklaste – tunnel", säger matchhjälten.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.20:45, 24 september, 2017

Vikings hattrick-hjälte avgjorde mot KRIF – i boxplay
Fabian Ilestedt avgjorde bortamatchen mot Kallinge-Ronneby i boxplay. Foto: Arkiv.

Med fyra minuter kvar att spela, 4–4 på resultattavlan och en man mindre på isen, inriktade sig Nybro Vikings-spelarna i första hand på att ta bortamatchen mot Kallinge-Ronneby till förlängning. Alla utom en – Fabian Ilestedt. 

– Det var inte många sekunder kvar av boxplayet. En KRIF-spelare vid blå ska lägga över pucken till den andra backen. Jag ser det tidigt, sticker fram klubban och bryter, säger Ilestedt.

I friläget som följde gjorde forwarden inget misstag. Pucken satt säkert mellan benen på målvakten.

– Jag körde det enklaste – tunnel, säger Ilestedt.

Målet var Ilestedts tredje för kvällen och blev matchavgörande. I och med 5–4-vinsten tog Vikings sin tredje raka seger och toppar nu Hockeyettan södra i ensam majestät.

– Det är alltid kul att göra mål, och att vinna. Jag är dessutom Blekingebo från Sölvesborg så KRIF har alltid varit rivaler. Det gör det lite extra skönt.

Tränaren Andreas Holfelt: 

– Matchen präglas av mycket utvisningar och blir därför sönderryckt. I fem-mot-fem-spelet tycker jag att vi är bättre och vi hittar ett sätt att vinna. När man har alla poängen med sig hem får man vara nöjd.

På onsdag möter Vikings Kungsbackalaget Hanhals på hemmaplan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter 40 år i Kalmarhockeyns tjänst: ”Det är en livsstil”

Sedan 1977 har han brunnit för hockeyn i Kalmar. Förra säsongen såg ut att bli den sista – men nu står han där i båset igen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:00, 24 september, 2017

Efter 40 år i Kalmarhockeyns tjänst: ”Det är en livsstil”
Magnus "Flage" Johansson. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Kalmar HC:s högt ställda förväntningar som nykomlingar i division 2-hockeyn infriades inte under grundserien. Då fick tränarna Stefan Fredriksson och Magnus ”Flage” Johansson stiga åt sidan. Den senare efter att ha varit i klubbens tjänst i 40 år.

– Det är klart att det var tungt och bittert att få gå mitt under säsongen. I efterhand tyckte man kanske att föreningen kunde skött det på ett bättre sätt. Ens ego blev helt klart stukat och man blev väldigt besviken. Men nu är det inga hard feelings, allt är utrett, säger ”Flage”.

Vad var förklaringen från föreningen?
– Det var att spelarna inte hade något förtroende för oss ledare. Då har man heller inget där och göra, men samtidigt kunde det kanske skett smidigare.

Bortsett från två år i Nybro, har Magnus ”Flage” Johansson spenderat merparten av sin fritid i ishallen i Kalmar.

– Så är det ju. Tyvärr har jag försummat mina egna barn lite. Ishockeyn har alltid fått gå först, och det är kanske något man ångrar lite nu i efterhand. Men samtidigt är det en livsstil och de har varit och är förstående.

Inför den kommande säsongen fick han frågan om han var intresserad att ta över klubbens J18-lag, som är en sammanslagning med Nybro Vikings. Ett uppdrag han nappade på.

Var det självklart att tacka ja, trots incidenten förra säsongen?
– Ja, det var det faktiskt. Man har nog ett större föreningshjärta för Kalmar än vad man egentligen trodde. Jag brinner för hockeyn här och vill att klubben ska få i gång en fungerande ungdoms- och juniorverksamhet, där man kan få upp egna spelare i A-laget. I dag har vi bara Mikael Friberg som egen produkt.

Hur ska ni göra för att behålla spelare och utveckla dem till A-lagsspelare?
– Det gäller att vi ledare steppar upp ett steg och att vi visar att vi vill någonting. Många av de duktiga spelarna väljer istället att gå till andra klubbar för att de tror att gräset är grönare på andra sidan. Det är sällan det.

Hur har samarbetet med Vikings fungerat?
– Det funkar bra. Vi tränar ihop två gånger i veckan, en gång i Kalmar och en gång i Nybro. Sedan kör vi lite på varsitt håll. Men grabbarna har utvecklats mycket under den korta tiden jag varit med. Nu gäller det att få igång en verksamhet. Sedan får det bära frukt på lång sikt. Rom byggdes inte på en dag. Det kommer ta tid, kanske fyra, fem, sex år.

Vad tycker du om A-lagets satsning?
– Har man inga egna produkter måste man värva utifrån. Jag tycker att Kalmars satsning är kul och spännande. Framgångar med A-laget skapar ofta intresse som ger ringar på vattnet till lagen under. Sedan kan det givetvis bli lite så att själen försvinner, men det finns inte mycket vi kan göra, när vi inte har några juniorer.

Samtidigt passar han på att hylla ordförande Tobias Johansson.

– Hade inte ”Tobbe” kommit in hade den här satsningen inte blivit av. Det är känslan. Han har ett fantastiskt driv och ser till att Kalmar HC syns väldigt mycket i många olika sammanhang.

Under årens lopp har ”Flage” haft de allra flesta rollerna inom föreningen. Först som spelare. Därefter som ungdomsledare, A-lagstränare, och numera som juniortränare.

– Man är väl idiot, som har lagt all tid här nere.

Eller en föreningsmänniska?
– Haha, ja, det är väl kanske så.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHC ifrågasätter kommunens hyresnivåer: ”Känns inte alls rättvist”

Kalmar HC:s ordförande vill få upp debatten till ytan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:01, 21 september, 2017

KHC ifrågasätter kommunens hyresnivåer: ”Känns inte alls rättvist”
Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC. Foto: Arkiv

På en presskonferens den 1 juni i år tillkännagav Kalmar kommun att man tog över Guldfågeln Arena från Kalmar FF. Därefter har det under en tid förhandlats om Kalmar FF:s hyra av arenan. Enligt uppgifter till tidningen Barometern har siffror som 250 000 kronor per år nämnts. Obekräftade uppgifter har även nämnt 25 000 kronor per match, vilket skulle innebära 375 000 kronor per år.

Nu reagerar Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson på uppgifterna.

– Jag vill verkligen inte låta som någon grinig surgubbe, men det handlar inte om att jag missunnar någon annan förening. Jag vill ha en dialog och god relation med alla inblandade. Däremot ställer jag mig väldigt frågande till uppgifterna om hyresnivån på Guldfågeln Arena, säger Tobias Johansson.

Kalmar HC betalar 20 procent av sina biljettintäkter till hemmamatcherna i Iffehallen till Kalmar kommun.

– Vi är en liten förening, och att vi i sammanhanget ska dra ett så pass tungt lass medan en elitförening, som drar in betydligt mer pengar, inte ska behöva betala någonting, om man ser det i det sammanhanget, det känns inte alls rättvist.

Trots att kommunen äger Guldfågeln Arena, sägs KFF fortfarande få sälja arenanamnet. Något som Kalmar HC, som också bedriver sin verksamhet i en kommunal anläggning, inte får göra.

– När det kom på tal om att sälja arenanamnet på Iffehallen, svarade kommunen att man inte får sälja namn på kommunala anläggningar. Jag undrar varför det är så pass annorlunda villkor när det gäller elitföreningar? Det är svårt för oss i Kalmar HC att ta nästa kliv när vi ständigt får jobba i motvind.

Samtidigt medger Johansson att Kalmar FF betalar tillbaka mer till kommunen i och med spel i allsvenskan.

– Men jag tycker att man borde se till värdet i alla idrotter i staden. Vi begär inte mycket alls. Däremot är vi i en av kommunens absolut sämsta hallar, och betalar en väldigt hög hyra, medan Kalmar FF, som elitförening, har en av de nyaste och modernaste i landet, samtidigt som de inte betalar någonting alls knappt, om man ser det proportionerligt.

I och med att inget beslut är taget hoppas Tobias Johansson att debatten kommer upp till ytan.

– Jag anser att det behöver diskuteras och ifrågasättas, ifall de här uppgifterna skulle stämma. Jag vill inte bråka, men anser att hyresvillkoren borde vara likvärdiga för samtliga Kalmars föreningar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Premiär för Vikings nya intro

Nybro Vikings introgrupp har under en tid arbetat med Vikings nya intro inför den nya säsongen. Se den här:

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:51, 20 september, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng