Kalmarbandet släpper ny musikvideo från Kalmar Flygplats

Horses Without Makeup har släppt en ny EP och en av låtarna har fått en tillhörande musikvideo.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:58, 17 september, 2017

För knappt ett år sedan släppte Kalmarbandet, Horses Without Makeup, sitt första album. Medlemmar i bandet är Martin Rydström, sång och gitarr, Olof Måhlgren på trummor och Andreas Nilsson som spelar bas. Nu har man återigen släppt nytt material i form av en EP, Coffebreak, med tre låtar.

En av de nya låtarna Dust Rat, som även har fått en musikvideo, kom till på en bilresa upp till studion i Stockholm.

– Den är lite diffus kan man säga. Den handlar om att vara någon som ingen ser men att man samtidigt gärna vill synas, säger Martin Rydström som är sångare och gitarrist i bandet.

Musikvideon till Dust Rat är bandets första och man hade en abstrakt tanke om hur den skulle se ut. Med hjälp av Emil Thorsson och Jesper Lindgren från Fuel Factory Film Production kom man till slut fram till ett resultat.

– Vi visste att vi ville ha med en lättklädd man. Vi frågade Bernt Olausson som är med på varenda spelning som händer i Kalmar och han var sugen på att vara med i videon. Sedan hade vi en kontakt som fixade in oss på Kalmar Flygplats där vi fick hålla till på en startbana.

Hur viktigt tycker du att det är med musikvideor idag?

– Nu har man ju Youtube där man kan lägga upp den vilket gör att musiken sprids på ett annat sätt. En lite bredare folkmängd kan få tillgång till den, det blir roligare när man har något att titta på. För oss som band var det lite speciellt att spela in den också. Jäkligt roligt men allt blir mer intensivt på något sätt, säger Martin.

Horses Without Makeups musik har börjat leta sig utanför landets gränser. Man har till exempel många lyssnare i Sydamerika och Spanien. I vår planerar man även en miniturné i USA.

– Vi kommer även att spela på Sticky Fingers i Göteborg tillsammans med Mimikry. De brukar alltid ha slutsålt så det kommer bli kul. Vi har även bokat studiotid så mer musik från oss är på gång, avslutar Martin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu kan du bo i en bubbla

Hotellet är fem miljoner-stjärnigt, enligt dem själva.

Matilda Larsson

Kl.14:24, 20 november, 2017

Nu kan du bo i en bubbla
Foto: Pressbild / Buubble.

Nyligen har ett hotell på Island blivit uppmärksammat i medier.

Hotellet, som heter Buubble, erbjuder sina gäster hotellrum som ser ut som genomskinliga, uppblåsbara bubblor.

I dag erbjuder hotellet totalt fem bubblor, som alla ligger nära turistorten Gyllene Cirkeln, cirka 70 minuter från Reykjavik. Bubblornas exakta plats är dock hemlig för allmänheten, med hänsyn till gästerna.

Alla rum ligger avskilt och erbjuder plats för två personer. Gemensamt kök och badrum finns i närheten men gästerna måste själva ta med sig mat.

Bubblorna har ett modernt ventilationssystem som gör att de håller både värmen och en pump ventilerar runt luften fem till sju gånger i timmen för att rummet inte ska imma igen, enligt deras sajt, bubble.com.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Exklusiv resebyrå öppnar i Kalmar

Nu kommer de till Kalmar.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:35, 18 november, 2017

Exklusiv resebyrå öppnar i Kalmar
Uirá Ramos äger Elitresor.se. Foto: Kalmar Science Park/Camilla Dopson

Idén till Elitresor.se föddes när Uirá Ramos arbetade inom flygbranschen som sales executive för Sydamerikas största flygbolag, LATAM Airlines.

– Det var under en tid då onlineresebyråer just fått uppsving och jag insåg att det fanns ingen som var nischad inom det här segmentet, säger han.

Nu kommer hans verksamhet som smidigt och enkelt kan jämföra och boka resor som håller hög klass, till Kalmar, för att bli en del av Kalmar Science Parks Incubator.

– Poängen med det, är att det ibland faktiskt är billigare med de högre klasserna. På så sätt kan man få högre kvalité på sin resa till ett bra pris.

Det är inte tekniskt möjligt att boka en Economy-biljett hos Elitresor, utan endast de bästa flygstolarna inom Premium economy, Business class och First class. Man kan även boka 4-5-stjärniga hotell och färdiga paketresor, där alltid ett femstjärnigt hotell ingår, där flygstolen är minst Business class och där aktiviteter, som exempelvis ett besök på en Michellin-stjärnigrestaurang, ingår.

– Affärsresenären kommer ofta från fåmansföretag med bra lönsamhet. De är på tjänsteresor 50-150 dagar om året och åker gärna i Premium och Business class. De är inte styrda av resepolicy på samma sätt som stora verksamheter och bokar med kort och samlar poäng.

Den typiska Elitresor.se-kunden har en årsinkomst på 800 000 kronor eller mer och som gärna bokar själva på nätet.

– Affärsresenären kommer ofta från fåmansföretag med bra lönsamhet. De är på tjänsteresor 50-150 dagar om året och åker gärna i Premium och Business class. De är inte styrda av resepolicier på samma sätt som stora verksamheter och bokar med kort och samlar poäng.

Tillsammans med Linnéuniversitet och studenten Stefi Primawati håller Elitresor.se på med att ta fram en hållbarhetsplan.

– Det är en viktig utmaning för oss. Vi vill förstå hur en online-resebyrå kan jobba med hållbarhetstänk, eftersom vi inte kan kontrollera vad kunden bokar. Men vi kan ställa högre krav på våra leverantörer och samarbetspartners. Jobba med kravmärkta hotell och restauranger och så vidare.

Uirá Ramos hoppas att inträdet i Kalmar Science Parks Incubator ska lyfta företaget ytterligare ett steg.

– I Incubator får jag kontaktnät och tillgång till affärsutvecklaren Harry Håkanson. Med Harry diskuterar jag verksamhetsstyrning och de utmaningar jag har, både kortsiktiga och långsiktiga. Jag fick även kontakten till reklambyrån Wilson Creative via Kalmar Science Park och vi har haft ett fantastiskt samarbete som överträffat mina förväntningar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fem unika hotell du måste besöka

Världen är full av hotell men dessa är lite häftigare än andra.

Matilda Larsson

Kl.13:38, 16 november, 2017

Fem unika hotell du måste besöka
Foto: Creative Commons.

Tidigare i år listade The Telegraph 50 av världens unikaste hotell. Vi har valt ut fem av dessa häftiga hotell och vandrarhem och tagit reda på priserna.

1. Treehotel – Harads, Sverige
Det finns sju unika hotellrum på detta hotell, alla är byggda uppe i träden vid den lilla byn Harads, cirka 70 kilometer från Luleå flygplats. Välj att bo i ett UFO, ett fågelnäste eller en spegelkub som reflekterar omgivningen vilket gör det svårt att upptäcka hotellrummet utifrån.

Pris: mellan 4 900 – 12 000 kronor per natt.

hotell, träd

Foto: Press / Treehotel.

2. The Dog Bark Park Inn – Idaho, USA
Detta vandrarhem tar termen ”hundälskare” till en helt ny nivå. Du kan välja att sova i huvudet på denna Beagle. Självklart är detta ställe djurvänligt så du kan ta med dig hunden.

Pris: från 780 kronor per natt.

hund, hotell, vandrarhem

Foto: Press / The Dog Bark Park Inn.

3. Central Hotel & Café – Köpenhamn, Danmark
Det unika med detta hotell i Köpenhamn är att det finns bara ett enda hotellrum. Trots att rummet är ganska litet, finns tillgång till toalett, tv och minibar men framförallt finns morgonkaffet bara ett par steg bort.

Pris: från 2749 kronor per natt.

Köpenhamn, hotell

Foto: Press / Central Hotel & Café.

4. Capsule Value Kanda – Tokyo, Japan
Att sova i kapslar har blivit ett populärt koncept i Japan. Genom att stapla dessa kapslar sida vid sida och på varandra, kan man maximera utrymmet, och sänka kostnaden för en hotellnatt.

Pris: från 260 kronor per natt.

kapsel, hotell, japan

Foto: Press / Capsule Value Kanda.

5. Jumbo Stay – Stockholm Arlanda, Sverige
Det som brukade vara ett riktigt flygplan på mitten 1970-talet, är numera ett vandrarhem. Du kan bland annat välja att sova i cockpit, svarta lådan-rummet eller till och med i motorrummen.

Pris: mellan 450 – 1995 kronor per natt.

flygplan, vandrarhem,

Foto: Press / Jumbo Stay.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hit reser Kalmarborna i vinter: ”Högt tryck nu”

Mörket och kylan är här. Då flyr många Kalmarbor till dessa platser.

Matilda Larsson

Kl.08:45, 9 november, 2017

Hit reser Kalmarborna i vinter: ”Högt tryck nu”
Foto: Genre/Arkiv

Vintersäsongen för resor har börjat och resebyråerna i Kalmar har fullt upp.

Maria Hovold, resesäljare på Ticket resebyrå i Kalmar, har avslöjat vart Kalmarborna reser just nu.

1. Gran Canaria.
– Mest resor säljer vi till Gran Canaria. Dit kan man åka direkt från Kalmar och man är där på fem timmar, vilket lockar många. Man slipper sitta på långa flighter och man kommer till värmen. Man reser ofta hit en vecka, säger Maria Hovold.

2. Thailand.
– Framförallt åker Kalmarborna till Bangkok och Phuket. Då reser man ofta iväg två veckor eller mer även om vi har många som är borta en månad, det är framförallt pensionärer.

3. Teneriffa.
– Man kan åka direkt från Växjö vilket lockar många samtidigt som man kommer till värmen en vecka och det ligger relativt nära.

4. London.
– London alltid populärt bland Kalmarborna. Då åker man oftast från Stockholm eller Köpenhamn. London är alltid högt tryck.

5. Florida.
Miami och Florida över lag är en favorit för många i Kalmar.

Finns det något resmål du skulle rekommendera lite extra?
Kap Verde kommer mer och mer. Man kan flyga direkt från Växjö och då tar det sju timmar så man hinner åka dit under en vecka. Många som tidigare har varit på Gran Canaria väljer senare att åka till Kap Verde, säger Maria Hovold.

Det säljs mycket utlandsresor för tillfället vilket beror till stor del på den kyliga sommaren i år.

– Det är högt tryck nu efter vår dåliga sommar, bokningarna har ökat med 15 procent från föregående år, säger Maria Hovold.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Forskare varnar: Undvik att gå på flygplanet först

Gillar du att kliva på planet först? Ny forskning visar varför det kan vara skadligt för din hälsa.

Matilda Larsson

Kl.16:04, 8 november, 2017

Forskare varnar: Undvik att gå på flygplanet först
Foto: Pixabay.

Många flygbolag använder sig i dag av ett kösystem där passagerarna som sitter längst fram går ombord först och passagerarna som sitter längst bak går på sist.

Nu har dock studier gjorts som menar att risken för att sprida sjukdomar ökar genom det nuvarande kösystemet, skriver The Independent.

Det är forskare från Arizona State University som ville ta reda på hur en person med en sjukdom, såsom ebola, kan sprida sjukdomen vidare på ett flygplan beroende på vilken ordning passagerarna går ombord.

Till exempel när en smittad passagerare sitter på plats 18C måste personen gå förbi 18 rader av passagerare som redan sitter ner, vilket ökar risken för kontaktsmitta bland passagerarna.

Forskarna kom fram till att det alternativ som fungerar bäst är att låta halva planet gå ombord från bakre delen av flygplanet. På så sätt minskar risken för kontaktsmitta med 27 procent.

Om flygplanen vore mindre, med plats för max 50 passagerare skulle risken för smitta minska med ytterligare 13 procent enligt studien.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng