Två inbrott på samma gata – tjuv tog dyr tävlingscykel

Under natten till torsdagen passade tjuvarna på att slå till mot en gata i centrala Kalmar.

Hanna Thulin

Kl.15:07, 22 september, 2017

Två inbrott på samma gata – tjuv tog dyr tävlingscykel
Foto: Arkiv

Under natten till torsdagen ska tjuvarna ha tagit sig in i två källarförråd på Wallingatan i Kalmar.

Enligt en polisanmälan ska ett lås till förrådet ha klippts upp och ägaren har noterat att hens cykel bytt plats.

I den andra polisanmälan ska man ha tillgripit en tävlingscykel med tillhörande cykelväska. Värdet på cykeln uppgår till 25 000 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hårda vintersmällen – måste laga vägar för miljonbelopp

Vintern har inte varit snäll mot Kalmars vägbanor – så mycket kommer det kosta att återställa vägarna.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:25, 22 mars, 2018

Hårda vintersmällen – måste laga vägar för miljonbelopp
Foto: Pixabay.

Det skiftande vintervädret har ställt till det rejält på många vägsträckor i Kalmar. Benny Wennberg, chef på serviceförvaltningen i Kalmar kommun, kan konstatera att skadorna på vägbanorna är omfattande.

– I storleksordningen är det åtta miljoner kronor som det här kommer att gå på för att laga, och det är det allra mest akuta, säger han.

LÄS MER: Så mycket har snöröjningen i Kalmar kostat

Enligt Wennberg är det en ovanligt hög siffra.

– Det blir så när vädret har varit så här växlande med töväder och sedan fryser på, om vartannat.

Totalt är det vägsträckor på åtta kilometer som behöver asfalteras.

Någon särskild led som är extra hårt ansatt?
– Man kan säga att det är lite här och lite där som vi behöver lägga på toppbeläggning, men framför allt är det våra stora leder som är hårt trafikerade, som drabbats värst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De är årets omsorgsenhet: ”Vilken överraskning”

Något de verkligen har lyckats med är kontinuiteten mellan personalen och omsorgstagarna.

Hanna Thulin

Kl.11:11, 22 mars, 2018

De är årets omsorgsenhet: ”Vilken överraskning”
Foto: Hanna Thulin

Under torsdagen överraskades personalen på Rinkabyholm-Trekantens hemtjänst, inklusive träffpunkterna Mjölkörten och Trekanten, med omsorgens kvalitetspris ”Årets enhet”. Årets enhet är den enhet som har bäst målresultat av alla omsorgens enheter under 2017 i Kalmar kommun.

– Vilken överraskning! Jag har bara varit enhetschef här i ett år och har mest fokuserat på att lära känna den här fantastiska gruppen. Att få det här priset känns jätteroligt, säger Ulrika Linnér.

LÄS MER: Enhetens framgångsrecept – mindre arbetsgrupper

En stor anledning till att just Rinkabyholm-Trekantens hemtjänst fått årets pris är att man lyckats med kontinuiteten.

– När man gör undersökningar så är det den punkten som är viktigast för omsorgstagarna. Det är viktigt att skapa en relation vilket inte går om de får träffa nya personer varje dag, säger Ulrika Linnér.

Det är tack vare hårt jobb från samordnaren Sanna Lindahl som man har lyckats så bra med schemaläggningen samt att det är så låg frånvaro hos personalen. Kalmar kommun har som mål att hamna på topp 30 i riket när de gäller omsorg och den prisade enheten hamnar långt över det.

– Det är ingen slump att just de här får priset då de har ett helhetsänk inom enheten. De är ett föredöme i det sättet som de arbetar, Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande.

Vad man kommer att använda prispengarna till återstår att se.

– Vi var nyligen på planeringsdag och känner oss fyllda av inspiration därifrån. Kanske kan vi spara pengarna till nästa dag eller ta in någon extern föreläsare för att få lära oss ännu mer. Aktiviteter tillsammans gör mycket för gruppen, säger Ulrika Linnér.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför lämnar succéföretaget Kalmar

"Jag har full förståelse för att detta kommer ganska plötsligt för några", säger företagets vd.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.10:57, 22 mars, 2018

Därför lämnar succéföretaget Kalmar
Marcus Smith, vd för Socialview. Foto: Arkiv.

Det hyllade marknadsföringsföretaget Socialview har tagit Kalmar och hela landet med storm och har snabbt expanderat och vuxit till en ledande aktör i branschen. Företaget startades 2014 och omsatte under 2017 hela 16 miljoner kronor.

Så sent som för ett år sedan flyttade Socialview till nya och större lokaler på Kvarnholmen – och i samband med det öppnade man även upp ett kontor i Stockholm.

LÄS MER: SocialView flyttar – och nyetablerar: ”Handlar om tillväxt”

I ett pressmeddelande meddelar företaget att det är i Stockholm som expansionen kommer ske och hela Kalmarkontoret kommer att flytta med till det nya huvudkontoret i huvudstaden.

Flytten ska vara helt genomförd efter sommaren, men redan den 1 april öppnar huvudkontoret i Stockholm upp.

Totalt är det 15 anställda i Kalmar som berörs.

– Jag har full förståelse för att detta kommer ganska plötsligt för några. För oss är det däremot ett naturligt steg att flytta verksamheten till Stockholm för att ge våra medarbetare chansen att utvecklas på nya nivåer, att behålla vår ledande position och för att uppnå vår vision med företaget, säger Marcus Smith, vd för Socialview, i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Adée i samarbete med stora artister – släpper låt för #metoo

Öländskan aktuell i ny låt tillsammans med flertalet stora namn.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.10:02, 22 mars, 2018

Adée i samarbete med stora artister – släpper låt för #metoo
Adée är en av de 56 artisterna som medverkar i låten Vad dom än säger. Foto: Arkiv

För en tid sedan släppte den öländska artisten Adée en ny låt efter samarbete med producenten JKEYsom tidigare har arbetat med bland andra Jay-Z, Pharrell, Snoop Dog, Missy Elliot och Beyoncé.

Nu är Adée en av 56 artister som medverkar i låten Vad dom än säger, som skapats till förmån för Sveriges kvinnojourer, som är starkt relaterad till förra höstens #metoo-rörelse.

LÄS MER: Adées låt med Beyoncé-producenten släppt – lyssna på den här

Kajsa Grytt, Carolina Wallin Pérez, Bishat, Rebecka Rolfart, Sarah Riedel och Sonja Aldén är några av artisterna som är med och sjunger i låten.

– Studiobesöken innebar att artist efter artist bytte av varandra. Det var som rullande band, men med fantastiska möten. Många ville stanna och få träffa nästa artist. Många ville göra mer – framträda tillsammans, demonstrera, träffas och umgås. Det var som att isolerade öar möttes och förenades kring något vi hade gemensamt. För i samband med besöken och alla mailkonversationer som detta inneburit har många berättelser framkommit. Dels kring situationer som går att relatera till #metoo och det har även fällts tårar i grupp över hur träffade många har känt sig av texten och hur träffade de blivit av att de redan ser sina döttrar hamna i samma position, säger låtskrivaren Pernilla Söderblom i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Miljonregn över förlossningsvården i Kalmar

Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting är nu överens om en historiskt stor satsning.

Hanna Thulin

Kl.08:42, 22 mars, 2018

Miljonregn över förlossningsvården i Kalmar
Foto: Arkiv

Överenskommelsen mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, omfattar 1,8 miljarder kronor som ska användas under 2018. Pengarna kan bland annat gå till mer personal i förlossningsvården, en förbättrad arbetsmiljö och förstärkt eftervård för kvinnor som fött barn.

Totalt kommer Kalmar landsting att få 43,3 miljoner varav 39,9 miljoner kronor kommer att användas inom förlossningsvården och 3,3 miljoner till avgiftsfri livmoderhalscancerscreening.

LÄS MER: Viktig marsch för människans rättighet: ”Inte tryggt att föda barn.”

–  Den som väntar barn i Kalmar ska känna sig trygg. Därför gör vi historiskt stora satsningar på förlossningsvården och sätter mål för en bättre förlossningsvård med fler anställda och färre förlossningsskador, säger socialminister Annika Strandhäll.

I överenskommelsen ingår att landstingen väljer vilka insatser de bedömer ger mest nytta för att uppnå målen, samtidigt som fokus för medlen till landstingen ska användas till att stärka kompetensförsörjningen och bemanningen samt se över och utveckla arbetssätten och förbättra arbetsmiljön.

–  Vi är mycket nöjda med att vi träffat en tilläggsöverenskommelse med regeringen om fortsatta och ökade resurser till kvinnors hälsa och förlossningsvården. Det pågår redan ett omfattande förbättringsarbete men med de extra medel som nu tillförs så kan vi fortsätta med fler insatser både till kvinnors hälsa och för att säkerställa så att alla föräldrar ska kunna känna sig trygga både före, under och efter graviditeten, säger Anders Henriksson, 1:e vice ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

Medlen får också användas för insatser inom neonatalvården, det vill säga vården som ges tidigt födda barn. Satsningen omfattar hela vårdkedjan inklusive förebyggande insatser, från mödravårdscentral till eftervård för kvinnan efter graviditet och förlossning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng