LISTA: 10 jobb för dig som vill slippa folk | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

LISTA: 10 jobb för dig som vill slippa folk

Vill du tjäna bra med pengar, men slippa komma i kontakt med folk ska du titta på den här listan.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.15:42, 30 september, 2017

LISTA: 10 jobb för dig som vill slippa folk
Montage: Creative Commons

Alla jobb innebär att du kommer i kontakt med andra människor på ett eller annat sätt och måste visa prov på social kompetens. Men det finns en del jobb som kräver mindre social kunskap än andra – som fortfarande ger bra betalt.

Veckans Affärer har med hjälp av en amerikansk databas – som rankar hur mycket varje yrke kräver att man har kontakt med andra – samt SCB:s statistik över månadslönerna i Sverige gjort en lista över välbetalda jobb för dig som vill slippa människor. Dock kräver många av dem en hög utbildning.

Författare – Det jobb på listan som enligt databasen kräver minst ”sociability” är författaryrket. I ensamhet kan du skriva böcker, manus eller låttexter och få ut en genomsnittslön på 35 900 kronor, skriver Veckans Affärer.

Ekonom – Genom att forska, förbereda rapporter och göra planer för att få fram ekonomiska problem, som har samband till bland annat produktion av varor, kan du få ut en månadslön på mellan 41 000 och 45 000 kronor.

Matematiker – Det är inte direkt ett jobb som vem som helst kan ge sig in på. Att undersöka matematik och användningen av det på olika områden kräver en del kunskap. Men det ger dig en snittlön på 57 400 kronor och relativt lite kontakt med människor.

Cell- och molekylärbiolog – Återigen ett jobb som handlar om att forska och undersöka saker. Gillar du biologi och hatar folk är det här jobbet för dig. På köpet får du en månadslön på 38 800 kronor.

Astronom – Genom att observera och tolka astronomiska fenomen för att öka kunskapen inom området kan du få en genomsnittslön på 44 000 kronor, skriver Veckans Affärer.

Gruvarbetare som kör fordon – Om man är gruvarbetare och kan köra olika fordon i underjordiska gruvor går det att få ut en lön på runt 37 000 kronor.

Flygtekniker – Undersöker flygplansmotorer och olika aggregat. Det finns specialister inom både flygplan och helikopter. Enligt statistiken ligger genomsnittslönen på drygt 40 000 kronor.

Statistiker – Ytterligare ett jobb med matematik inblandat. Använder statistiska och matematiska teorier för att uttyda och sammanfatta data för att få fram användbar information. Genomsnittslönen ligger på 39 800 kronor.

Webbadministratör – Utvecklar webbsajter och sköter bland annat webbdesign som en del av sitt jobb. Kräver inte så mycket kontakt med människor och ger en månadslön på 32 600 kronor.

Geolog – Kan vara både ett jobb och en hobby. Men har man akademisk utbildning och jobbar i yrket med att studera bland annat berggrunden och strukturer av Jorden kan det ge en lön på nästan 40 000 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skansen hoppas på landslag till avgörande EM-kvalet

Panama och Australien nobbade Öland – nu siktar Hotel Skansen på ett nytt landslag. "Vi håller tummarna för att vi får hit något av lagen."

Karl-Oskar Karlsson

Kl.15:31, 14 maj, 2018

Skansen hoppas på landslag till avgörande EM-kvalet
Fredrik Norén, hotelldirektör på Skansen, hoppas på svenska landslagets Gustav Engvall eller Belgien. Foto: Arkiv/Bildbyrån.

I höst spelar det svenska U21-landslaget den sista EM-kvalmatchen mot toppkonkurrenten BelgienGuldfågeln Arena. Nu hoppas Fredrik Norén, hotelldirektör på Hotel Skansen, att något av lagen vill förlägga uppladdningen på Öland.

– Vi har vetat om den här matchen ett tag och har en god relation till Destination Kalmar sedan tidigare. Om jag får tippa så tror jag att vi får Belgien, det hoppas jag i alla fall, säger han.

LÄS MER: Avgörande landslagsmatch till GFA: ”Betyder oerhört mycket”

U21-landslaget har inlett EM-kvalet med fyra segrar och två oavgjorda matcher. Med det ligger man tvåa i sin kvalgrupp, tre poäng bakom Belgien.

– Det är fantastiskt roligt att återigen få möjlighet att arrangera en landskamp på Guldfågeln Arena. Det betyder oerhört mycket för staden och för vår region att få bjuda på en match med den här digniteten. Eftersom det kan vara en direkt avgörande match hoppas och tror vi på en stor publikanstormning, säger Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund i ett pressmeddelande.

Hotel Skansen har tidigare varit med i matchen om att få landslag till Öland. Inför det stundande världsmästerskapet i Ryssland var såväl Panama som Australien på tapeten, men nobbade Öland till slut.

– Det här är en spännande och förmodligen avgörande match. Uppladdningen lär säkert ske två-tre nätter, men vi håller tummarna för att vi får hit något av lagen, säger Fredrik Norén.

Under EM-kvalet har ölänningen Gustav Engvall, numera i IFK Göteborg, varit en given del av Roland Nilssons landslagstrupp.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Leende konsert samlade in pengar till välgörenhet

Så mycket inbringade spelningen.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.13:32, 14 maj, 2018

Leende konsert samlade in pengar till välgörenhet
Foto: Pressbild/Operation Smile.

Operation Smile samlar in pengar till förmån för personer som föds med läpp-, käk- eller gomspalt.

Körkonserten Om våren och kärleken som arrangerades den 8 maj i Algutsrums kyrka inbringade hela 31 000 kronor till organisationen.

Thore W Nilsson, Attila Gracza, Christer Svensson och Åke Eklund stod för musiken och Gärdslösa kammarkör, Vox Communis och Badrumskören för sången.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nytt pris till minne av hyllad Kalmarprofil

Den legendariska fotografen får ett pris uppkallat efter sig.

Andreas Norinder

Kl.11:26, 14 maj, 2018

Nytt pris till minne av hyllad Kalmarprofil
Skotte Lindes minne lever vidare i ett nytt fotopris. Foto: Kalmar läns museum

I augusti förra året kom beskedet att Kalmarprofilen Curt ”Skotte” Linde hade avlidit. Linde blev 95 år gammal och var en välkänd person i staden.

Han föddes och växte upp på Kattrumpan i Kalmar och genom åren gjorde han sig känd som fotograf, krönikör, revyskådespelare, manusförfattare och ägare av fotobutiken Skottefoto på Storgatan.

LÄS MER: TV: Premiär för föreställning som hyllar Kalmarprofil

Nu är det hans arv som fotograf som ska uppmärksammas. Kalmar stads hembygdsförening efterlyser bilder till den nya tävlingenÅrets Kalmarbild till minne av Skotte Linde”.

Både yrkesverksamma fotografer och amatörer kan delta. Kriteriet är att bilden är tagen i Kalmar under 2018.

”Människor, företeelser, händelser, byggnader, gator och fasader. Vilken är din bästa bild av Kalmar 2018? Varmt välkommen med ditt bidrag”, skriver Kalmar läns museum.

Sista dagen för inlämning är vid årskiftet. Därefter ska en jury bestående av tre fotografer ta fram det vinnande bidraget.

Vinnaren samt ett urval av övriga tävlingsbilder ska sedan visas i en utställning på Kalmar läns museum mellan februari-april 2019. Här kan du läsa mer om tävlingen.

Lindes karriär fotograf inleddes tidigt. Vid 24 års ålder blev han tidningen Barometerns allra första anställda fotograf. Han var även skribent på samma tidning samt på Östra Småland.

I höstas satte nöjesprofilerna Magnus Kviske och Martina Sundén upp en föreställning som hyllade Skotte och hans gärningar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Populära utflyktsmålet har stängt hela sommaren

Därför håller den öländska pärlan stängt under hela högsäsongen.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.10:44, 14 maj, 2018

Populära utflyktsmålet har stängt hela sommaren
Foto: Karl-Oskar Karlsson

Sedan 2007 är det Marie Persson som driver det populära utflyktsmålet Gårdby kafé och lanthandel. Under de senaste tio åren har det speciella fiket blivit ett uppskattat resmål och inte allt för sällan har det varit fullsatt.

Strax innan skördefesten slog Marie Persson igen kaféet för en omfattande renovering. Nu står det klart att den kommer fortlöpa över hela sommaren 2018. Nytt öppningsdatum väntas bli i augusti/september.

ga%cc%8ardby-kafe-2

”Jag jobbar vidare med renoveringen och allt flyter på. Jag har förändrat en del men bevarat känslan och atmosfären som flertalet har uppskattat. För att kunna hålla öppet i 10 år till utan avbrott, så vill jag göra denna renovering så färdig det bara går, därav det senarelagda öppningsdatumet. Jag önskar er alla en fin vår och sommar, så ses vi till hösten”, skriver Marie Persson på Gårdby kafé och lanthandels Facebooksida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Moped stals vid inbrott

Polisen har ingen misstänkt för stölden.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:23, 14 maj, 2018

Moped stals vid inbrott
Foto: Arkiv.

Någon gång innan fredag morgon förra veckan bröt sig någon eller några in i en verkstadslokal på Två Systrars väg i Norrliden.

Enligt polisanmälan ska en moped ha stulits från platsen.

Polisen har ingen misstänkt för stölden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng