Jonstorps IF–kALMAR HC

KHC:s första förlust: ”Stora minuset var special teams”

Kalmar HC hade 39 skott på mål – bara ett gick in. "Får man hundra PP-lägen måste man göra fler mål"

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.18:52, 8 oktober, 2017

KHC:s första förlust: ”Stora minuset var special teams”
Kalmar HC förlorade mot Jonstorp med 4–1. Foto: Arkiv.

Kalmar HC är inte längre obesegrat i Hockeytvåan. Efter två raka vinster förlorade man bortamatchen mot Jonstorp med 4–1.

– Det stora minuset var special teams. Får man hundra powerplay-lägen måste man göra fler mål. Vi borde gjort minst två-tre stycken, säger KHC-tränaren Reine Rydberg.

Kalmar HC brände sju av åtta lägen i spelformen med en man mer på banan. Inte förrän Jarkko Oikarinen tryckte in 4–1-pucken med sex minuter kvar att spela fick man hål på Simon Zurawski i JIF-målet.

– Vi var alldeles för ineffektiva och borde varit mer fysiska framför deras kasse, säger Rydberg.

Tre av Jonstorps fyra mål kom till i powerplay. Det fjärde var ett oturligt självmål som styrdes in via en KHC-försvarares skridsko.

– De (Jonstorp) är alltid bra på hemmaplan där de spelar fysiskt. Det var en riktig hockeymatch med lite efterslängar och trashtalk och det har vi inte haft i de andra matcherna i år.

 

FaktaJonstorps IF–Kalmar HC 4–1 (2–0, 1–0, 1–1)

Målskytt, KHC: Jarkko Oikarinen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HC - Boro Vetlanda HC

Kalmar HC siktar mot fin avslutning på grundserien

"Jag hoppas att vi kan komma upp och få revansch efter matchen sist."

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.08:06, 17 december, 2017

Kalmar HC siktar mot fin avslutning på grundserien
Foto: Arkivbild.

Kalmar HC har minst sagt övertygat den sista tiden. Klubben har radat upp vinster under november och december, och därmed också säkrat en plats i Alltvåan. Men i onsdags blev det förlust, den första sedan mötet med Jonstorp i mitten på november.

När Boro Vetlanda gästar Iffehallen hoppas därför huvudtränaren Reine Rydberg att hans manskap kommer till spel med en revanschlust, så klubben kan gå till uppehåll med en bra känsla.

– Jag hoppas att vi kan komma upp och få revansch efter matchen sist och att vi är på tå, säger han.

– Det är ju lite så här att detta är det sista man kommer ihåg, så det är klart att man vill ha en positiv bild med sig inför julvilan. Så det jobbar vi för.

Sedan tidigare är det klart att juniorerna Anton Lindqvist och Oscar Jacobsson förstärker Kalmar HC. Båda två kommer från den allsvenska klubben Vita Hästen, och kan få rikligt med speltid under matchen.

– Jag hoppas att de steppar upp och vill visa att de vill kriga. Det är ju lite det som de här matcherna är bra för, att få se dem, säger Reine Rydberg, och fortsätter:

– Boro är motiverade och slåss om en plats till Alltvåan, så det är en väldigt bra match för spelarna att visa att man kan vara med hela vägen.

Reine Rydberg är mycket nöjd över Kalmars insats under grundserien, inte minst eftersom spelare har försvunnit och truppen har varit begränsad.

Hur är känslan i gruppen inför matchen?

– Den är jätte bra! Det var föreningens mål att man vill ta sig uppnåt och detta var ett delmål. När det försvann lite spelare på skador och några som gav upp och flytta hem, så blev det en börda för de killarna som var kvar. Att fixa detta med så lite spelare i truppen tycker jag är jätte bra.

Har ni några förstärkningar på gång?

– Vi har ju Jimmy Svensson som har skrivit på och han kommer i mellandagarna eller efter nyår.

Trots att matchen inte är av någon större sportslig betydelse, så hoppas Rydberg på en bra publiksiffra när grundserien rundas av på hemmais.

– Jag tycker de ska komma en 600 – 700 och lyfter fram laget. De är ändå tvåa i serien och så länge vi har varit fullt med folk så håller vi en hög nivå. Så jag hoppas att man uppskattar oss och tar sig till hallen och hejar fram gånget.

FaktaHockeyTvåan Södra B

Kalmar HC - Boro Vetlanda HC

16:00

Iffehallen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gislaveds SK–Kalmar HC

Allsvenska juniorer till Kalmar HC – spelar mot Gislaved

KHC lånar in två unga talanger från Vita Hästen. "Spännande att se hur de tar för sig".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.08:00, 13 december, 2017

Allsvenska juniorer till Kalmar HC – spelar mot Gislaved
Reine Rydberg. Foto: Arkiv/Tove Dolff.

Kalmar HC har redan säkrat en plats i Alltvåan efter jul. I de två avslutande matcherna mot Gislaved (borta) och Boro/Vetlanda (hemma) handlar det i stället om att ta fler poäng än tabellettan Mörrum och därmed vinna serien.

– Det är det vi jobbar för, plus att vi vill behålla vår vinnarrad. Att vinna flera matcher på raken är sådant som bygger självförtroende, säger tränaren Reine Rydberg. 

I onsdagens match saknas David Algulin (sjuk) och dessutom är Jarkko Oikarinen krasslig och riskerar att missa bataljen.

På pluskontot finns Niklas ”Sjöa” Sjöström som är tillbaka i truppen. Dessutom har man lånat in de båda juniorerna Anton Lindqvist och Oscar Jacobsson från allsvenska laget Vita Hästen. Båda är forwards, är födda -98 och har tränat med KHC under veckan.

Potentiella nyförvärv?
– Det är svårt att säga. Allsvenskan är stilla nu så det är därför de kan komma och visa upp sig. Det ska bli spännande att se hur de tar för sig, säger Rydberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HC–Olofströms IK

Nyförvärv spelklart när Kalmar HC jagar plats till alltvåan

KHC hoppas på femte raka vinsten när Olofström gästar Iffehallen.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.08:00, 6 december, 2017

Nyförvärv spelklart när Kalmar HC jagar plats till alltvåan
Foto: Arkivbild.

Det är revansch som gäller när formstarka Kalmar HC på onsdagen tar emot Olofströms IK på hemmais. Senaste mötet mellan lagen slutade 4-3 till Olofströms fördel, ett resultat som Linus Dahlstedt hoppas kunna undvika när lagen nu möts på nytt.

– Vi har ju lite att ta igen på Olofström sen förlusten borta mot de, säger han.

– Nej, men det ska bli kul att spela på hemmaplan framförallt. Sen tycker jag att vi har fått igång vårt spel på sista tiden. Så vi ser fram emot matchen.

Kalmar HC har sannerligen fått igång spelet den senaste tiden. De senaste fyra matcherna har samtliga slutat med vinst, och det är framförallt 11-0-segern mot Lund Giants som sticker ut.

Till onsdagens match är det japanska nyförvärvet Yushiroh Hirano spelklar, efter att han tidigare stoppats från spel på grund av pappersarbete.

Niklas Sjöström är fortfarande skadad, men vi har fått tillbaka Daniel Rosenqvist från sjukdom, berättar Dahlstedt.

– Vi har lite mer folk än vad vi har haft de senaste matcherna. Vi har legat på 15 personer på sistone.

Linus Dahlstedt har haft en produktiv säsong så här långt med 12 mål och 10 assist på 18 matcher. Anledningen stavas delvis kedjekamraterna Robin Dahlstedt och Jarkko Oikarinen, enligt han själv.

– Ja, men vår kedja har fungerat bra, med Robin och Jarkko. Så det är bara att fortsätta som vi har gjort, säger han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

OSBY IK–KALMAR HC

Alltvåan nära för Kalmar HC efter ny storvinst

Sju poäng ner til strecket – tolv kvar att spela om. Det ser ljust ut för Kalmar HC i jakten på en biljett till alltvåan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:13, 3 december, 2017

Alltvåan nära för Kalmar HC efter ny storvinst
Robin Dahlstedt målade två gånger om i Kalmar HC:s storseger. Foto: Tove Dolff.

Mot bottenlaget Osby fanns inget annat än tre KHC-poäng på kartan. Efter en trevande förstaperiod tuggade maskineriet i gång i andra och tredje.

– Deras två mål är markeringsmissar men i de sista två perioderna är det bara ett lag på banan, tycker jag. Vi skapar mycket och har fint tålamod i spelet, det funkade bra i dag, säger Reine Rydberg, tränare för Kalmar HC.

Efter 60 minuters spel stod det 2–6 på tavlan.

Nu är alltvåan nära?
– Nä, vi ska inte ropa hej ännu. Vi har fyra tuffa matcher kvar att spela och med den situationen med skador och sjukdomar vi haft kan man inte se längre fram än en match i taget.

Mot Osby bildade lånen från Åseda och Nybro Vikings, Max Lyrén och Victor Bohman, backpar.

– De klarade av det riktigt bra och jag är imponerad över hur deras spel fungerade med tanke på att de aldrig träffat varandra tidigare, säger Rydberg.

På onsdag tar Kalmar HC emot Olofström i Iffehallen. Vinst för KHC där, samtidigt som Jonstorp inte slår Alvesta, så är alltvåan-platsen säkrad.

FaktaISHOCKEY, DIVISION 2:
Osby IK – Kalmar HC 2–6 (2-2, 0-3, 0-1)
Målen, KHC: Robin Dahlstedt 2, Linus Dahlstedt, Jarkko Oikarinen, Viktor Crus-Rydberg, Joacim Löfgren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

OSBY IK–KALMAR HC

Landslagsspelaren kommer inte till spel för Kalmar HC

Pappersexercis gör att japanens debut dröjer.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:29, 3 december, 2017

Landslagsspelaren kommer inte till spel för Kalmar HC
Jarkko Oikarinens Kalmar HC jagar en plats i alltvåan. Foto: Arkiv

På söndagen kan Kalmar HC ta ett stort kliv närmare alltvåan efter nyår. Vinst borta mot bottenlaget Osby, och alltvåan är runt hörnet.

– Vi räknar med att det kommer bli full fart från Osby. Det är alltid svårt att åka och spela de här bortamatcherna. De allra flesta lagen är väldigt aggressiva på sina hemmaisar, säger Reine Rydberg, tränare i Kalmar HC.

För Kalmar HC:s del har de senaste veckorna mestadels handlat om att spara kraft.

– Vi är ju inte så många, så man måste spara på energin. Vi har fått lite hjälp av killar som har slutat så killarna kunnat få lite andrum på träningarna. I övrigt har vi nött lite powerplay och boxplay och försökt slipa på det som vi kunnat.

I veckan blev det klart att Victor Bohman lånas in från Nybro Vikings. Kontraktet sträcker sig hela 2017 ut. Dagen efter presenterades även den japanske landslagsforwarden Yushiroh Hirano. Hans kontrakt gäller säsongen ut.

– Jag såg honom lite när han spelade i Tingsryds J20-lag och har hört gott om honom efter det. Det ska bli spännande att se vad han kan tillföra, säger Rydberg.

Yushiroh Hirano är dock inte spelklar till söndagens match. Det är däremot Victor Bohman.

I Kalmar HC saknas Niklas Sjöström, Björn Kullberg och Kevin Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng