LISTA: 5 misstag du gör på jobbet

Här är fem misstag som du kanske gör på jobbet – och så undviker du dem.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.09:55, 29 oktober, 2017

LISTA: 5 misstag du gör på jobbet
Foto: Pixabay

Med inspiration från Veckorevyn har vi listat fem misstag som du kanske gör dagligen på din arbetsplats.

1. Du tar för mycket ansvar 
Att ta ansvar på jobbet är givetvis bra – till en viss gräns. Att hela tiden pressa sig till det yttersta kan i slutändan straffa sig och påverka din hälsa negativt. Försök att tacka nej till projekt om du känner att du inte hinner med dem och prata med din chef kring situationen.

 

2. Du frågar för lite 
Att ställa många frågor är vanligtvis inte ett tecken på att du är dum utan det visar bara att du är engagerad och villig att göra ett bra jobb. Alla behöver vägledning och råd kring hur man ska göra i sitt jobb då och då. Visst kan det gå till en överdrift men våga hellre fråga en gång för mycket än en gång för lite.

3. Du kommer för sent
Enligt en studie som publicerats i Huffington Post anser chefer att anställda som kommer sent presterar sämre på jobbet än de som kommer i tid – även om så inte är fallet. Att komma in på jobbet med andan i halsen är alltså inte att rekommendera. Försök att planera och ställ alarmet lite tidigare än vanligt i fortsättningen.

4. Du är inte tillräckligt social 
Med tanke på hur många timmar du spenderar på jobbet varje dag kan det göra arbetsdagen mycket roligare om du pratar med dina kollegor då och då. Visst är det bra att vara fokuserad på jobbet men det sociala spelar stor roll oavsett vilket jobb du har. Det innebär inte att du ska sitta och prata om ditt liv hela dagarna men ett ”hej” på morgonen och lite kallprat vid lunchrasten kan göra mycket.

5. Du planerar inte dagen
Det första du bör göra när du kommer in till jobbet är att gå igenom vad som ska göras under dagen. Kolla om du har några deadlines eller möten inplanerade. Gör en plan för vad du ska hinna med under dagen och bocka av allt eftersom.

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vimmel

BILDEXTRA: Kolla in helgens vimmelbilder!

24Kalmars fotograf tog pulsen på Kalmars nattliv. Fastnade du eller någon du känner på bild?

Redaktionen

Redaktionen

Kl.10:27, 22 januari, 2018

BILDEXTRA: Kolla in helgens vimmelbilder!
Foto: Fredrik Mårtensson

24Kalmars fotograf Fredrik Mårtensson var under lördagskvällen ute på Kalmars krogar. Kolla igenom bilderna i galleriet för att se om du eller någon du känner förevigades.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EMMAS MATLAGNING

Mästerkock-Emmas superenkla recept: ”Gott och varierande”

"Våga ta ut svängarna och testa något helt annat"

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.18:07, 21 januari, 2018

Mästerkock-Emmas superenkla recept: ”Gott och varierande”

Korv med bröd – klassiskt, gott, enkelt och varierande. Våga ta ut svängarna och testa något helt annat än de traditionella tillbehören, bara fantasin sätter stopp! Emma har valt ett tillbehör baserat på tomat denna gång, men älskar även att göra korvröror med majonäs som grund! Tips på andra korvtillbehör finner du längre ner!

Chorizo med italienskinspirerad tomatröra
– Kryddstark korv och gyllenbrunt, grillat korvbröd med smält mozzarella inuti. Korven toppas med en röra på tomater, avokado, pinjenötter, citron och vitlök – en oslagbar kombination.
Du behöver (4 port, 8 st korvar)
8 st chorizokorvar
8 st korvbröd (Jag använde Brooklyn hot dog buns)
2 st pkt mozzarella á 125 g

Tomatsalsa
400 g romantica tomater
2 st mogna avokado
1 st vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
70 g pinjenötter
1 st färsk kruka basilika
2 st nypor flingsalt

Garnering
Krasse
Basilikablad
Citronzest
Fingsalt

Gör så här
Sätt ugnen på 220 ºC grillvärme. Rosta pinjenötter i torr panna tills de blivit gyllenbruna. Tärna tomater och avokado fint. Blanda i skål med pinjenötter, riven vitlöksklyfta, citronsaft och finhackad basilika. Smaka av med flingsalt (ca 2 nypor).

ANNONS!! Emma Håkansson

Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg 2-3 st i varje korvbröd. Placera bröden på ugnsplåt och ställ högt upp i ugnen. Låt stå inne i ca 5-10 min, men håll utkik. Bröden ska bli gyllenbruna och lite krispiga. Stek chorizo på medelvärme.

Dags för upplägg! Lägg lite tomatsalsa i korvbröden, lägg i korven och toppa åter igen med tomatsalsa och garnera med krasse, basilikablad, citronzest och flingsalt. Smaklig måltid!

Tips på korvtillbehör: karamelliserad lök, svampröra, coleslow med rotselleri och äpple, sötpotatisröra, tzatziki, chiliketchup, pepparrotskräm, avokadoröra etc etc.

För fler goda recept – följ emmasmatlagning på instagram eller kika in emmas blogg – emmasmatlagning.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FAMILJEFYS MED EMELIE

TV: Förebygg skador i axlarna – träna rotatorkuffen

Emelie Elmes visar hur du förebygger skador i axlarna.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.09:57, 20 januari, 2018

Vad är Rotatorkuffen? Vi börjar där. Det är en muskelgrupp som stabiliserar axelleden. De fyra skelettmusklerna håller tillsammans ledhuvudet i axeln mot skulderbladet. Axlarna är väldigt utsatta och många får värk och förslitningar där.

LÄS MER: Alla artiklar av ”Familjefys med Emelie”

Lägg in dessa tre övningar i din träning och bli stark hela vägen inifrån axeln och ut. Jobba med lätta vikter.

1. Sätt armbågen på knät med en lätt vikt i handen. Vrid ner armen tills den är parallellt med golvet och gå lugnt och kontrollerat upp igen.

2. Använd gummiband i en rörelse nerifrån och snett upp. I denna övning arbetar tre av de fyra stabiliserande musklerna.

3. Håll armbågen mot sidan genom hela övningen. Vrid bara så långt att det känns bra, det behöver inte vara en stor rörelse.

Emelie Elmes 

Här hittar du Emelies Instragramkonto ”Familjefys”

Malkas milon 2

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EMMAS MATLAGNING

Mästerkocks-Emmas recept: ”Ljuvligt god och ett utmärkt alternativ”

Här är Emma Håkanssons mästerliga recept på tortillapanerad sötpotatisfalafel med gurksallad och syrlig majonäs.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.15:53, 14 januari, 2018

Mästerkocks-Emmas recept: ”Ljuvligt god och ett utmärkt alternativ”

Falafeln är ljuvlig god och ett utmärkt alternativ istället för kött. Den vegetariska bollen består oftast av kikärtor smaksatt med spiskummin och persilja, men går att krydda helt efter sitt eget tycke. Emma har valt att grunda sin falafel med just kikärtor, men även sötpotatis som ger en mildare smak. Panera falafeln med ströbröd, panko, sesamfrön eller som i detta fall – krossade tortillachips.

Tortillapanerad sötpotatisfalafel med gurksallad och syrlig majonäs
– Frasig falafel gjord på sötpotatis och kikärtor kontrasterar sig väldigt fint mot den friska majonäsdippen och fräscha salladen bestående av avokado och gurka

Du behöver (4 portioner: Cirka 22 stycken falafelbollar á 20 g)
Sötpotatisfalafel
1 pkt kikärtor 380 g
1,5 st normalstora sötpotatis
1 st ägg
1 dl panko
1 tsk dijonsenap
1 tsk grönsaksfond
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt

50 g krossade tortillachips (förslagsvis chilismak)
Olivolja

Citronaioli
1,5 dl majonnäs (hemgjord eller Hellmans)
Rivet citronskal från en st citron
1 tsk citronsaft
1 st vitlöksklyfta
Ev salt

Avokado- och gurksallad
1 st gurka
2 st avokado
10-12 st småtomater
1 msk olivolja
1 dl hackad mynta
Salt

Serveras med ris

Gör så här
Sätt ungen på 225 ºC. Skala och riv sötpotatisen. Skölj kikärtorna i kallt vatten. Mixa alla ingredienser förutom tortillachipsen till en smet. Krossa chipsen i plastpåse eller mixa till smulor. Rulla fina bollar av smeten och avsluta med att panera i krossade chipsen. Placera falafelbollarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja och ställ in i övre ugn ca 20-25 min. Vänd bollarna försiktigt efter hälften av tiden och ringla över ytterligare olivolja.

ANNONS!! Emma Håkansson

Citronaioli
Blanda majonnäs, riven vitlöksklyfta, citronskal, citronsaft och smaka av med ev lite salt.

Avokado-och gurksallad
Skär gurka och avokado i önskad form och blanda med halverade småtomater, hackad mynta, olivolja och lite salt.

Koka ris enligt anvisningar. Smaklig måltid och njut!

För fler goda recept – följ emmasmatlagning på instagram eller kika in emmas blogg – emmasmatlagning.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Premiär för världsunikt träningskoncept i Kalmar

Stora miljonsatsningen lockade storpublik till nya gymmet.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:03, 13 januari, 2018

Premiär för världsunikt träningskoncept i Kalmar
Foto: Karl-Oskar Karlsson

Under lördagen invigdes Malkars Citys nya gym i GesällenKvarnholmen – och det var många Kalmarbor som var nyfikna på den 1 100 kvadratmeter stora träningsanläggningen.

Redan under fredagen hade träningskonceptet The Trip, ursprungligen från Nya Zeeland, premiär på Malkars.

LÄS MER: BILDEXTRA: Malkars nya gym andas italiensk design

The Trip är ett mörklagt rum med 30 träningscyklar där alla står vända mot en 11 meter bred och 3,40 meter hög konkavformad skärm.

Anläggningen i Kalmar är den blott andra i Sverige som börjat med konceptet. Än så länge finns The Trip på 38 platser i hela världen.

– De (företaget Les Mills) har skapat miljöer där du exempelvis åker genom en skog med jättestora svampar och där du sedan kommer ut i en stad, typ New York, efter att domedagen har inträffat. Det är så jäkla häftigt. Det är helt svart runt omkring vilket ger en känsla av att man sitter mitt i upplevelsen och tränar, säger Lars Malkar.

Vad sa de som testade?
– De tyckte att det var väldigt häftigt och det kan locka en yngre målgrupp för oss, där man vill ha lite mer upplevelse när man tränar. Det kan även attrahera folk som inte är så inne på cyklingen, ett lite bredare motionspass, helt enkelt.

Det nya city-gymmet har även en träningslokal där instruktörer håller i gruppass på en bioduk.

– De virtuella klasserna har vi implementerat på Malkars västra här i Kalmar och i Mönsterås – och det har slagit väldigt väl ut. Vi jobbar mycket med tillgänglighet, vilket gör att man i stort sett kan träna hos oss från 03:00 till 01:00. Genom de här virtuella klasserna breddar vi gruppträningen med flera hundra procent och den nya generationen tycker inte alls att det är konstigt att träna framför en bioduk, säger Malkar.

– Dessutom kommer det nya pass hela tiden med världens bästa instruktörer, vilket även gjort att fler killar har kommit in i gruppträningen. Det finns även möjlighet att får köra lite mer i fred genom att träna på lite udda tider. Det här är något vi vill fortsätta med på alla våra anläggningar.

Nu har det öppnat två gym i Kalmar efter nyår, finns det utrymme för så många träningsanläggningar i stan?
– Vi fokuserar inåt på vår egen verksamhet och trots att vi har en stor anläggning på Torsåsgatan så är vi trångbodda och vi har för varje år ökat i medlemsantal. I och med en stor anläggning i centrala Kalmar kan vi fördela våra medlemmar och på så sätt öka tillgängligheten. Sen är det så att allt fler människor börjar träna och dessutom är det bara 20-25 procent av befolkningen som går på gym eller liknande. Så det finn många kvar att hämta.

Den nya anläggningen är den tionde i ordningen för Malkars.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng