extra

Efter misstänkta mordet – kroppen obduceras i Linköping

"Vi hoppas att den ska räta ut en del frågetecken", säger förundersökningsledaren.

Samuel Slättman

Kl.13:04, 10 november, 2017

Efter misstänkta mordet – kroppen obduceras i Linköping
Foto: Arkiv/Casper Johansson.

Vid lunchtid på torsdagen larmades polis till en avliden kvinnas hem utanför Kalmar. Omständigheter kring dödsfallet innebar att polisen upprättade en anmälan om ”fullbordat mord eller dråp utan användning av skjutvapen mot kvinna”. 

– Ibland finns det oklarheter och saker som man behöver utreda i sådana här fall. Det är en del saker vi behöver klargöra och få grepp om och då har det blivit den rubriceringen, förklarar förundersökningsledaren Ulf Martinsson vid polisen i Kalmar.

LÄS MER: Polisen utreder misstänkt mord i Kalmar

Vilka omständigheterna är och vem som hittade kroppen vill Martinsson i nuläget inte gå in på.

LÄS MER: Polisen utreder misstänkt mord i Kalmar

Under torsdagen var polisens tekniker på plats i kvinnans hem och genomförde en teknisk undersökning. Vad som framkom där vill polisen inte avslöja. Kroppen ska nu obduceras vid Rättsmedicinalverket i Linköping.

– Vi hoppas att den kan räta ut en del frågetecken. Vi vet inte exakt när den är klar men någon gång i nästa vecka, säger Ulf Martinsson.

Vad händer mer i förundersökningen just nu?
– Obduktion ska bli gjord och en del förhör, de som känns relevanta, ska hållas. Vi måste få ett bättre grepp om vart vi står, ta in mer information och få mer kött på benen.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Slipper lämna in 156-årigt vapen: ”Har stort affektionsvärde”

Fredrik Fredriksson hade tänkt utnyttja vapenamnestin för att lämna in vapnet som bär på enhel del familjehistoria men slipper nu göra det.

Hanna Thulin

Kl.07:40, 18 mars, 2018

Slipper lämna in 156-årigt vapen: ”Har stort affektionsvärde”

Just nu råder det vapenamnesti i Sverige vilket innebär att vanliga den som har ett vapen i sin ägo kan överlämna det till polisen utan att behöva svara på några följdfrågor.

En av de som planerade att utnyttja amnestin är Fredrik Fredriksson, ägaren till ett 156-årigt vapen som tillverkades år 1861.

– Jag är barnbarnbarnbarnsbarn till Johan-Mickel Nilsson som byggde upp Wikegårds på Norra Öland och jag fann den när jag rensade ut gårdssmedjan där, berättar Fredrik, som är ägare till Wikegårds Camping, och fortsätter:

– Vapnet såg nog till att han, hans fru Emeli och deras åtta barn slapp svälta och fick kött på bordet i slutet på 1800-talet. Det bar faktiskt lite emot att lämna in det på grund av affektionsvärdet och dess historia, men då jag saknar licens hade jag tänkt lämna in den.

vapen3

Fredrik ringde dock till polisen för att höra sig för om vapnet och de informerade honom om att ett så gammalt vapen inte räknas som särskilt farligt.

– Har man ett vapen tillverkat innan 1890, och det laddas ifrån pipmynningen så är det ej licenskrav på det. Jag fick den informationen ifrån vapenansvariga hos polisen när jag ringde dem. För säkerhets skull så ska jag visa upp vapnet hos dem för att säkerställa åldern på det och sedan behålla kvar det som minne från en svunnen tid, avslutar han.

Vapnet kommer nu att hängas upp på caféet ute på Wikegårds med en liten skylt som berättar om dess historia. Kanske kommer det att stå med en och annan anekdot där också.

– Johan-Mickel satt och rengjorde bössan efter dagens jakt i vardagsrummet. Plötsligt brinner ett skott av och träffar kakelugnen. Min farfar Nils var ytterst nära att bli träffad, då han just höll på att lägga in ved. Märket av vådaskottet finns kvar än i dag på kakelugnen, avslutar Fredrik.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

En till sjukhus efter olycka på E22 – föraren misstänks för brott

(Uppdaterad 07.15) Föraren tros ha varit påverkad av både alkohol och droger.

Michael Olsson

Kl.06:15, 18 mars, 2018

En till sjukhus efter olycka på E22 – föraren misstänks för brott
Foto: Arkiv

Klockan 02.12 natten mot söndag fick SOS Alarm in ett larm om en trafikolycka i Kalmar kommun. Olyckan inträffade på E22, i höjd med Ljungbyholm, och blåljuspersonal skickades till platsen.

Enligt larmet var det en singelolycka som hade inträffat i riktning mot Karlskrona och en person uppgavs sitta kvar i fordonet efter olyckan.

Personen fick föras till sjukhus med okända skador och under räddningsarbetet fick vägen stängas av i ungefär en timme.

Polisen skriver på sin hemsida att föraren är misstänkt för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri genom påverkan av droger eller alkohol. Han ska även vara misstänkt för vårdslöshet i trafik.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uno Svenningsson spelade för fullsatt Kalmarsalen

Så mycket bättre-artisten underhöll publiken med trallvänliga låtar.

Hanna Thulin

Kl.21:55, 17 mars, 2018

5 bilder
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin

Det var så gott som fullt hus i Kalmarsalen under lördagen när Uno Svenningsson kom på besök. Senast har vi sett honom i TV4-programmet Så mycket bättre men han har en karriär som sträcker sig mer än 30 år bakåt i tiden.

– Är du så gammal? ropade en åskådare när Uno Svenningsson tog publiken tillbaka till år 1994 då han släppte sin första soloplatta.

uno3

Han började spelningen med att riva av låtar från just det albumet och den största hiten Tro på varann fick igång publiken ordentligt. De hade knappt inte hunnit återhämta sig förrän första Så mycket bättre-låten presenterades, Ingen är som jag, inspirerad av Icona Pops Manners.

Det spelar ingen roll hur många gånger Uno sjunger textraderna du kommer ångra det här i låten med samma namn, det är svårt att tro att alla som tagit sig till Kalmarsalen under lördagen ångrar att de trotsade kylan för att lyssna och njuta av Uno Svenningsson musik.

Bläddra bland bilderna i galleriet ovan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Entreprenörens nya projekt – tar över butik

Nu ger han sig även in i handelsbranschen. "Jag är inte rädd för utmaningar."

Karl-Oskar Karlsson

Kl.20:17, 17 mars, 2018

Entreprenörens nya projekt – tar över butik
Patrik Gustavsson tar över Handlarn i Saxnäs. Foto: Privat/Arkiv.

Entreprenören och mångsysslaren Patrik Gustavsson trivs med många bollar i luften samtidigt. Nu har han kastat upp ytterligare en. Utöver saneringsfirman Ocab, driver han Tusses kemtvätt – och sedan den här veckan, även Handlarn-butiken i Saxnäs.

– Vår dotter Julia går på handelsprogrammet och vi tänkte att det här kan vara en bra grej för att komma in i, säger Patrik Gustavsson, som tagit över butiken tillsammans med frun Anna Gustavsson.

Efter påsk slår de upp portarna till butiken.

– Vi ska göra i ordning och fräscha upp lite först. Det ska bli väldigt spännande och kul, säger Gustavsson.

Tidigare drev Sebastian Westerlund butiken i fyra år.

– Vi kommer köra på i samma anda. Jag är inte rädd för utmaningar.

Butiken kommer att drivas och bemannas med framför allt släkt och vänner, berättar Patrik Gustavsson.

– Det ska bli väldigt skoj det här, konstaterar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tjejer fick lära sig självförsvar: ”Kunskap är en trygghet”

Det är synd att det behövs men samtidigt oerhört viktigt.

Hanna Thulin

Kl.17:25, 17 mars, 2018

4 bilder
 • Jessika See och Ida Karlsson får instruktioner av Elisa Wilhelmsson. Foto: Hanna Thulin
  Jessika See och Ida Karlsson får instruktioner av Elisa Wilhelmsson. Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Olivia Melin och
  Olivia Melin och

NBV Sydost bjöd tillsammans med Kalmar Självförsvar in tjejer till en eftermiddag med träning i självförsvar. Elisa Wilhelmsson är grundare till Kalmar Självförsvar och har över 16 års sammanlagd erfarenhet och utbildning i några av de främsta självförsvarsstilarna.

– Det känns jätteroligt att få vara här och jag är taggad. Det är olika åldrar på de som är här vilket är extra spännande. Kunskap är en trygghet och självförsvar behövs idag oavsett om du känner dig otrygg på jobbet eller om du går hem på kvällen. Det är viktigt att kunna.

Drygt 20 tjejer hade tagit sig till Kalmar Sportcenter för att lära sig de grundläggande teknikerna i självförsvar.

– Elisa är fantastiskt och det känns jättekul att vi har fått till det här samarbetet. Förhoppningsvis är det något som fastnar hos deltagarna efter dagens träff, säger Ida Gratte från NBV.

Elisa började med att gå igenom det mest grundläggande gällande vad man kan göra om någon kommer upp till en och vill slå en över ansiktet.

– Jag själv har råkat ut för mycket och det är anledningen till att jag har en sådan drivkraft framförallt när det kommer till att kunna ta sig ur och klara av situationer. Det är viktigt för mig och förmedla enkla saker till framförallt kvinnor och tjejer, säger Elisa.

Finns det något enkelt tips man kan ge gällande självförsvar?
– Det bästa är att nöta på det genom att träna, det är egentligen det enda rådet jag har. Det och att man ska se sig omkring och vara uppmärksam när man är ute och går.

Två av de som var där för att lära sig mer om självförsvar är Ida Karlsson och Jessika See. Ingen av dem har varit på en liknande kurs förut men var ivriga att få lära sig mer.

– Tyvärr har man ju känt sig utsatt i vissa situationer. Jag har velat gå på en självförsvarskurs i flera år och nu när det här blev aktuellt tog jag chansen, säger Ida Karlsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng