BEKRÄFTAT: David Elm klar för ny klubb

Återvänder till sin moderklubb efter den långa proffskarriären.

Linus Vedmar

Kl.13:28, 15 november, 2017

BEKRÄFTAT: David Elm klar för ny klubb
Foto: Rickard Johansson.

David Elm har haft en lång och framgångsrik proffskarriär. I Sverige har han mestadels spelat i Kalmar FF, och han var bland annat med när klubben vann SM-guld 2008. Dessutom har han spelat i IF Elfsborg samt gjort framträdanden i Premier League med London-klubben Fulham.

Men nu är det dags för nya utmaningar för David Elm. Under dagen bekräftade Johansfors IF att Elm har bestämt sig för att trappa ner och representera klubben den kommande säsongen.

– Efter många ärofyllda år som proffs i många stora klubbar har David Elm bestämt sig för att trappa ner och spela lite i sin moderklubb JIF igen, skriver föreningen på sin hemsida.

LÄS MER: Klara besked – Elm slutar i Kalmar FF

Förstärkningen är välbehövlig för Johansfors. Förra säsongen slutade klubben sist i Division 6.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fotbollslagets efterlysning – söker sista utpost

Precis som många andra lag har Läckeby GoIF det tunt på målvaktsfronten.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:21, 23 februari, 2018

Fotbollslagets efterlysning – söker sista utpost
Foto: Arkiv/Skärmdump.

Under fredagskvällen annonserade Läckeby GoIF ut ett inlägg på föreningens officiella Twitter- och Facebook-konto där de söker en målvakt till lördagens träningsmatch mot Hossmo BK.

Division 5-laget är ett av många lokala fotbollslag i de lägre serierna som brottas med numerären. 24Kalmar har tidigare berättat om problematiken i föreningarna Kalmar AIK, Nickebo IK och Tvärskogs IF.

”Målvakt sökes! Imorgon har vi träningsmatch mot Hossmo BK och har ingen tillgänglig målvakt. Är du sugen? Kontakta coach Ewaldh”, skriver föreningen på sina sociala medier.

Läckeby-tränaren Johan Ewaldh är själv en erfaren målvakt inom den lokala fotbollen. Han har representerat klubbar som Nickebo, Nybro och senast Läckeby.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rinor, 15, drömmer om proffslivet: ”Hade antagit utmaningen”

Efter provspelet i Makedonien väcktes drömmen till liv.

Samuel Slättman

Kl.11:54, 18 februari, 2018

Rinor, 15, drömmer om proffslivet: ”Hade antagit utmaningen”
Foto: Privat.

Kalmar Södra-spelaren Rinor Jonuzi har målet klart för sig – han ska bli fotbollsproffs. 15-åringen, med ett förflutet i IFK Berga och Kalmar FF, provspelade i somras med det makedonska laget Makedonija GP:s (Gjorce Petrov) ungdomslag.

– De har frågat om jag vill komma ner igen, säger Rinor Jonuzi.

Klubbens förstalag spelar i Prva Liga – högstaligan i landet. Föreningen, som ligger i huvudstaden Skopje, har inte erbjudit något kontrakt men vill att Jonuzi kommer ner och tränar med u-laget i sommar.

– Jag vill utmana mig själv så jag hade antagit utmaning att flytta dit. Jag skulle kunna ta det steget. De tränar väldigt hårt och tar allting på allvar. Jag vill försöka komma så långt som möjligt, säger Rinor.

För 2,5 år sedan skadade den nu 180 centimeter långe anfallaren knäet som då gick ur led. För att komma tillbaka har Rinor tränat extra tillsammans med den albanske tränaren Selajdin Zeneli. 

Under passen med Zeneli har fokus legat på teknik, snabbhet och avslut.

– Jag skulle beskriva mig själv som en stark, teknisk spelare med bra avslut. Jag kämpar alltid och gör mitt bästa. Svagheter är väl vänsterfoten och att nicka, huvudspelet, säger Rinor.

Om det blir något fortsatt spel i Makedonien återstår att se. Först ska Rinor och Kalmar Södra spela en ungdomsturnering i Amsterdam under påsklovet. Senare i sommar får Jonuzi dessutom besked om han blivit antagen till Fotbollsakademien i Kalmar, där han just nu är reserv.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Taylors uppgift: lägga det nya LIF-pusslet

Spelaromsättningen i klubben har varit stor. "Vi kommer troligtvis få lite växtvärk".

Samuel Slättman

Kl.07:01, 15 februari, 2018

Taylors uppgift: lägga det nya LIF-pusslet
Efter två år som assisterande tränare är nu Jonathan Taylor reda att axla huvudansvaret i Lindsdals IF. Foto: Samuel Slättman.

Johan Israelsson har tackat för sig och flyttat till IFK Stocksund. Säsongen 2018 är det i stället förre assisterande tränaren, engelsmannen Jonathan Taylor, som styr och ställer på Fjölebro.

– Johan och jag kommer väldigt bra överens. En av anledningarna till det är att vi har samma fotbollsfilosofi. Vi gillar att spela boll men med en oldschool-mentalitet där hårt arbete och professionalism är viktigt, säger Taylor.

LÄS MER: Israelsson lämnar Lindsdal: ”En ovärderlig person”

Uppdraget är 32-åringens första där han ensam bär huvudansvaret. Innan han blev assisterande bakom Israelsson hade han samma roll i college-lag i USA under sex säsonger.

– Jag är en väldigt interaktiv tränare. Jag gillar att snacka med varje spelare och få ut det bästa ur var och en. Ibland måste man så klart coacha ”hela laget” men helst vill jag interagera med individerna.

Det låter som att du kommer behålla och försöka bygga vidare på det som du och Johan har påbörjat?
– Givetvis kommer det bli små taktiska ändringar och korrigeringar här och där, men överlag kommer det förbli lika. Jag vill inte genomföra en stor förändring utan fortsätta på det som vi har startat – men ändå implementera min stil. Förhoppningsvis leder det i en positiv riktning, säger Taylor.

Under senhösten och vintern har stora delar av laget bytts ut. Bland annat har kaptenen Victor Byström slutat, irrationella Ludvig Holmertz spelar i Åtvidaberg och duktige målvakten David Jansson ”trappar ner” i Glömminge. Samtidigt har tio nya spelare tillkommit (se faktaruta).

– Alla lag på den här nivån hade saknat någon som Victor Byström. Han var kapten och hittade alltid ett sätt att få igång grabbarna. Han var en motor på mitten och en bra kille i omklädningsrummet.

– Sådana spelare är svåra att ersätta, men vi har fått in nya bra killar. Förhoppningsvis betalar de tillbaka på planen när vi ger dem förtroende.

Blir det extra utmanande för dig som tränare med tanke på den höga spelaromsättningen?
– Jag skulle inte säga att det gör det hela extra utmanande utan bara mer spännande. Jag får en chans att arbeta med nytt folk och placera in deras egenskaper i en grupp, säger Taylor och fortsätter:

– Längs vägen kommer vi troligtvis få lite växtvärk då vi har ett ganska ungt och nytt lag men jag gillar gruppen av spelare som jag har. Och jag tror att de känner likadant att ha mig som tränare.

Vad är målsättningen för säsongen när det kommer till resultat?
– Vi ska vara på övre halvan och inte nere i botten. Gruppen av spelare vi har håller den klassen, avslutar Taylor.

 

FaktaNyförvärv/Förluster Lindsdals IF:

Nyförvärv: Karwan Eliassi (Nickebo), Nika Chkheidze (Nybro IF), Azad Eliassi (Nickebo), Jesper Nilsén (Berga), Herman Sillerström (Richmond SC), Simon Bern (Nybro), Alexander Kungsman (Nybro), Kujtim Shkreta (Norrvalla FF, Finland), Diako Eliassi (Kalmar FF), Klas Albinsson (IFK Osby).

Förluster: Ludvig Holmertz (Åtvidaberg), Oskar Engström (Berga), Lukas Quist (Berga), Victor Grusell (Glömminge), Thomas Lundberg (Glömminge), David Jansson (Glömminge), Victor Byström (slutar),

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

Sportchefen: ”Det är svårt att lämna”

Tre spelare som lämnade under frimånaden har nu återvänt till ö-klubben.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:48, 7 februari, 2018

Sportchefen: ”Det är svårt att lämna”
Anders Larsson. Foto: Arkiv

Niklas Mellborg var först med att lämna Mörbylånga GoIF efter degraderingen till division 6. Försvaren skrev på för rivalen RM IF – men ångrade sig en månad senare och vände då hem till Mörbylånga igen.

Även Selmir Junkan och Armin Huseinovic lämnade ”Mörby” efter säsongen – till förmån för Färjestadens GoIF. Nu har även den senare nämnda duon återvänt till Skansen.

– Jag tror mycket på den kamratskap som finns i MGoIF oavsett ålder ligger mycket till grund. Vi har roligt ihop tillsammans och det tycker jag är ett bevis på snittet med 20 man på träningarna. Onekligen är det svårt att lämna Mörbylånga, säger sportchef Anders Larsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Borgholm knep bronset i veterancup

Besegrade Vissefjärda i matchen om tredje pris.

Redaktionen

Kl.21:00, 3 februari, 2018

Borgholm knep bronset i veterancup
IFK Borgholms veteraner. Övre raden frå vänster: Roine Nilsson, Thomas Jotarv, Jonatan Karlsson, Henrik Karlsson. Nedre raden från vänster: Johan "TT" Petterson, Johan Petersson, Niklas Lander, Edin Dzananovic. Foto: Privat

Under lördagen spelades den årliga veterancupen i Emmaboda sporthall där mängder av gamla lokalfotbollsprofiler gjorde upp om slutsegern.

IFK Borgholms veteraner slutade trea efter seger i matchen om tredje pris mot Vissefjärda. Vann turneringen gjorde Alvesta efter finalseger mot Madesjö.

Borgholms Roine Nilsson utsågs till turneringens bäste spelare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng