Therese masserar kunder och kommunicerar med änglar | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Therese masserar kunder och kommunicerar med änglar

Ett år efter starten av sitt företag vet Therese Norén att hon hittat helt rätt i sitt yrkesliv.

Hanna Thulin

Kl.19:48, 26 november, 2017

2 bilder
  • Foto: Hanna Thulin
    Foto: Hanna Thulin
  • Foto: Hanna Thulin
    Foto: Hanna Thulin

Den 17 november firade Therese Norén ett år med sitt företag Prisma Kropp & Själ i Trekanten. Hon erbjuder massage och då särskilt aromaterapi eller regndroppsmassage som går ut på att man masserar in eteriska oljor i huden som ska hjälpa mot smärtor och även till att stärka immunförsvaret.

– Jag använder bara starkt koncentrerade oljor av bästa kvalité som är tillverkade av olika växter. Man masserar in dem och så verkar de inifrån kroppen. Basilikaolja är till exempel muskelavslappnande, berättar Therese.

Regndroppsmassagen erbjuder hon även till djur, bland annat hästar och hundar.

– Man masserar in oljan under pälsen och de reagerar väldigt positivt. Min hund var tidigare väldigt rädd när vi var ute och gick men efter att jag masserat in en relaxationsolja på hennes tassar är hon mycket lugnare och kan gå i kopplet utan problem.

Förutom massagedelen så kombinerar hon verksamheten med att vara ett medium. Sedan hon var liten har hon kommunicerat med vad hon då trodde var spöken men som hon nu insett är änglar. När hon masserar kunder kan de välja till exempel healing och då kanaliserar hon samtidigt de änglabudskap hon får.

– Det är inte alltid jag själv förstår bilderna som jag får upp och det är olika hur mottaglig kunden är men oftast blir de hjälpta av det, berättar Therese.

När man pratar om sånt här är det ju alltid de som är skeptiska och har invändningar. Hur bemöter du det?
– Jag brukar inte argumentera med de som är skeptiska. Jag tycker att man kan respektera att vi har olika uppfattning. Det händer att de som varit på vanlig massage här kommer tillbaka och är nyfikna på att få till exempel en healing. Min egna bror är också skeptisk och pratar helst inte om det jag gör, vilket jag respekterar, även om det har hänt att han sagt till andra att jag är ett medium i situationer där spöken kommer upp, säger Therese.

Ibland får Therese särskilda varsel och vet om saker som kommer att hända i förväg. Just tanken om att starta ett eget företaget kom första gången till henne som ett varsel, en plötslig bild i huvudet, trots att hon inte gått i de tankarna tidigare.

– Jag stod och borstade tänderna och ropade helt plötsligt ut ”jag kommer starta ett företag och det kommer hända mycket snabbare än vad jag planerat”. Min man var inte helt övertygad just då men här står jag idag, berättar Therese.

När man får så tydliga bilder, gör inte det att du själv strävar mot den verkligheten? Att det blir som en självförverkligad profetia?
– Inte alls. Jag tror på att alla vägar vävs ihop när det är dags så jag känner ingen press på det sättet.

Just nu ger utbildar hon andra i sina färdigheter och planerar också att lära sig själv mer om hypnosterapi och regressionsterapio som går ut på att man går tillbaka och söker information i tidigare liv. Therese ser inte heller några planer på att lämna Trekanten.

– Jag gillar Trekanten och har en stadig ström av kunder här, det finns inga planer på att lämna. Här får du som kund en gratis parkering precis utanför huset och du kan gå direkt in i salongen. Eftersom det ligger lite utanför är det också mycket lugnare. När kunden är klar med massagen så stiger de ut i en lugn miljö.

Therese kunde ingenting om att starta företag när hon väl drog igång men har lärt sig under vägen och hon ångrar inte att hon tog steget.

– Jag var livrädd till en början men det handlade mest om att våga ta steget. Jag träffade Linn som har Salong Klipp och Hudstugan här i Trekanten och jag hyr in mig hos henne. Det har funkat hur bra som helst. Att ha eget företag innebär lite mer jobb men det är det värt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Öländsk camping bland de bästa i landet

En av landets populäraste husbilssajter har listat Sveriges bästa ställplatser – och på topp tio-listan hittar vi en öländsk camping.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.15:40, 24 maj, 2018

Öländsk camping bland de bästa i landet
Foto: Arkiv.

MISSA INTE: Alla nyheter från Öland – besök våra nya sajt 24Öland.se

Det är husbil.se som sammanställt information från användarna på sajten och därmed listat Sveriges 50 bästa ställplatser.

Överst på listan hittar vi Ställplatsstockholm med sina 48 platser, varav 38 stycken med el.

Stenåsa Stugor och Camping placerar sig på nionde plats med motiveringen:

”Naturskön camping nära havet – 400 meter till stranden med 26 husbilsplatser.”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De öppnar ny butik: ”Vill vara tillgängliga”

Då slår de upp portarna: "Våra produkter har varit populära.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:22, 23 maj, 2018

De öppnar ny butik: ”Vill vara tillgängliga”
Foto: Arkiv/Karl-Oskar Karlsson

Sedan ett antal år tillbaka driver bönderna Tony Åhlund och Emanuel Olsson en butik under namnet Mysinge Kött i Bårby på södra Öland. Om knappt en månad slår de upp portarna till ytterligare en, i Färjestaden.

– Vi tycker att butiken i Bårby fungerat bra och våra produkter har varit populära. När det här tillfället dök upp bestämde vi oss för att testa, säger Emanuel Olsson.

Mysinge Kött har övertagit Skördebutikens tidigare lokaler och invigningen sker onsdagen den 13 juni.

– Då kommer vi ha en premiärkväll med lite provsmakning med olika leverantörer på plats.

Känner ni er redo?
– Ja, men det tycker vi. Många grejer är på plats redan och vi vill göra det här för att komma närmare kunden och dessutom vill vi vara mer tillgängliga, säger Emanuel Olsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Centrala butiken upphör: ”Väljer konsten, hälsan och familjen”

Lördag blir butikens sista dag.

Hanna Thulin

Kl.18:30, 21 maj, 2018

Centrala butiken upphör: ”Väljer konsten, hälsan och familjen”
Foto: Martin Persson

Heminrednings- och presentbutiken Busiga RumStorgatan i Kalmar meddelar att man kommer att stänga.

På sin Facebooksida skriver de att arbetet med butiken har tagit för mycket tid – tid som de hellre lägger på familjen.

Redan nu kommer barnen i kläm med butiken och våra bisysslor har börjat ta mer tid. Så vi måste helt enkelt välja för att det skall fungera. Vi väljer konsten, hälsan och familjen. När vi väl tagit beslutet kändes det som ett stort ok från våra axlar lyfte och vi längtar efter att få färdigställa de jobb och projekt vi redan påbörjat.

Sista dagen som man kan handla i butiken blir på lördag denna vecka.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmarchef på topp 100-lista: ”Såklart jätteglad”

När Handelskammaren listar 100 kompetenta kvinnor finns ett lokalt namn med.

Andreas Norinder

Kl.11:30, 21 maj, 2018

Kalmarchef på topp 100-lista: ”Såklart jätteglad”
Anna Blom, vd för Länsförsäkringar i Kalmar län, till höger på bilden. Foto: Arkiv/Samuel Slättman

Det är Anna Blom, vd för Länsförsäkringar Kalmar län och stationerad i Kalmar, som uppmärksammas av Handelskammaren. Listan är skapad för att öka mångfalden och kompetensen i det sydsvenska näringslivet.

– Det är egentligen förvånansvärt att det 2018 behövs en lista som visar att det finns kompetenta kvinnor – det borde vara en självklarhet att det finns lika många kompetenta kvinnor som män, säger Anna Blom i ett pressmeddelande.

Genom att söka och filtrera listan kan man lätt få fram kompetenta kvinnor inom ämnen som entreprenörskap, hållbarhet, marknad och vd.

Ulrika Dieroff, chef för affärsservice på Handelskammaren, säger att det är ”uppenbart att valberedningar och bolag behöver hjälp att hitta de kompetenta kvinnor som finns därute”.

– Jag hoppas att listan hjälper de som behöver inspiration till att söka utanför sina vanliga nätverk i jakt på kompetens. Jag är såklart jätteglad över att finnas med på samma lista som väldigt kompetenta, kvalificerade och meriterade personer, oavsett om de är män eller kvinnor, säger Anna Blom.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dessis framtid snart bestämd: ”Vi är relativt nära ett beslut”

Det nuvarande kontraktet går ut i höst: "Vi måste justera något och ta ett rejält omgrepp".

Magnus Jansson

Kl.06:41, 21 maj, 2018

Dessis framtid snart bestämd: ”Vi är relativt nära ett beslut”
"Vi ska försöka fixa det här så snart som möjligt", säger Ressel Rederis VD Ulla Ressel. Foto: Magnus Jansson

Framtiden för färjan Dessi är på väg att bestämmas. I förra veckan var representanter från familjeföretaget Ressel Rederi på besök i regionen. I torsdags satt VD Ulla Ressel och hennes dotter Desirée – tillika ekonomiansvarig i företaget – i möte med Färjestadens Företagsgrupp och Mörbylånga kommun.

– Vi är relativt nära ett beslut. Både vi och de har fått hemläxa och ska försöka fixa det här så snart som möjligt. Men det är inte klart förrän man skrivit under, poängterar Ulla.

LÄS MER: TV+TEXT: Säsongspremiären avklarad för Dessi: ”En vacker färd”

Färjan trafikerar Kalmarsund mellan Färjestaden och Kalmar för åttonde säsongen i rad. Det nuvarande kontraktet går ut i höst. Uppdragsgivare är Färjestadens Företagsgrupp, som backas upp av Mörbylånga kommun, Kalmar kommun och Trafikverket.

– Det är ingen hemlighet att Dessi haft väldigt sviktande passagerarsiffror. Så i nuläget är det en minusaffär för oss att köra henne. Ska man binda upp sig för framtiden så kan det inte vara så, då måste man justera något och ta ett rejält omgrepp: ”Hur ska vi köra, vad ska vi fokusera på?”. Att köra tomma turer är som att sitta och riva tusenlappar, säger Desirée och fortsätter:

– Det blir ju svart eller vitt. Ser vi en framtid med förutsättningarna så kan det bli affär. Går vi hem och räknar på de förutsättningar som ligger – och märker att det fortfarande blir röda siffror – då blir det ingen affär. Vi är ett privat, litet företag och kan inte ha en dålig affär framför oss, för det har sluttat varje år nu. Dessi är som ett störtande plan.

Desirée och Ulla Ressel. Färjan M/S Dessi är döpt efter Desirée. Foto: Magnus Jansson

Desirée och Ulla Ressel. Färjan Dessi är döpt efter Desirée. Foto: Magnus Jansson

Det avtalet som parterna diskuterar sträcker sig över fem år. Den långa tidsperioden är främst något som uppdragsgivaren haft önskemål om.

– Vi har också velat ha det tidigare, men har samtidigt inte velat sitta fast i ett dåligt avtal. Det ska ju vara bra för bägge parter. Vi får se vad det blir, säger Ulla.

Årets säsong har börjat positivt. Det är dock för tidigt att dra för stora växlar av passagerarstatistiken. Rederiet upplever att den stora frågan som man kämpar med att är att bli allmänt kända i området och komma ut till en större massa.

– Många vet inte ens att vi börjat köra i år. Enligt våra enkätundersökningar är folk jättenöjda och ger tummen upp, men det blir ju inte så många tummar om ingen åker med oss, säger Desirée.

Ytterligare en aspekt att ta hänsyn till är framtida förändringar i Kalmar och Färjestaden som eventuellt kan påverka färjetrafiken negativt. När träbryggan i Kalmarsundsparken stod färdig inför 2014 ska rederiet ha tappat 25 procent av sina passagerare från tidigare år.

– Det var en stor grej. Alla badgäster, som förut tog färjan över till Öland, försvann för oss då. Det var ett hårt slag att ta och det gör också att man har funderingar och tankar kring att binda upp sig i fem år, säger Desirée Ressel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng