Therese masserar kunder och kommunicerar med änglar

Ett år efter starten av sitt företag vet Therese Norén att hon hittat helt rätt i sitt yrkesliv.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:48, 26 november, 2017

2 bilder
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin
 • Foto: Hanna Thulin
  Foto: Hanna Thulin

Den 17 november firade Therese Norén ett år med sitt företag Prisma Kropp & Själ i Trekanten. Hon erbjuder massage och då särskilt aromaterapi eller regndroppsmassage som går ut på att man masserar in eteriska oljor i huden som ska hjälpa mot smärtor och även till att stärka immunförsvaret.

– Jag använder bara starkt koncentrerade oljor av bästa kvalité som är tillverkade av olika växter. Man masserar in dem och så verkar de inifrån kroppen. Basilikaolja är till exempel muskelavslappnande, berättar Therese.

Regndroppsmassagen erbjuder hon även till djur, bland annat hästar och hundar.

– Man masserar in oljan under pälsen och de reagerar väldigt positivt. Min hund var tidigare väldigt rädd när vi var ute och gick men efter att jag masserat in en relaxationsolja på hennes tassar är hon mycket lugnare och kan gå i kopplet utan problem.

Förutom massagedelen så kombinerar hon verksamheten med att vara ett medium. Sedan hon var liten har hon kommunicerat med vad hon då trodde var spöken men som hon nu insett är änglar. När hon masserar kunder kan de välja till exempel healing och då kanaliserar hon samtidigt de änglabudskap hon får.

– Det är inte alltid jag själv förstår bilderna som jag får upp och det är olika hur mottaglig kunden är men oftast blir de hjälpta av det, berättar Therese.

När man pratar om sånt här är det ju alltid de som är skeptiska och har invändningar. Hur bemöter du det?
– Jag brukar inte argumentera med de som är skeptiska. Jag tycker att man kan respektera att vi har olika uppfattning. Det händer att de som varit på vanlig massage här kommer tillbaka och är nyfikna på att få till exempel en healing. Min egna bror är också skeptisk och pratar helst inte om det jag gör, vilket jag respekterar, även om det har hänt att han sagt till andra att jag är ett medium i situationer där spöken kommer upp, säger Therese.

Ibland får Therese särskilda varsel och vet om saker som kommer att hända i förväg. Just tanken om att starta ett eget företaget kom första gången till henne som ett varsel, en plötslig bild i huvudet, trots att hon inte gått i de tankarna tidigare.

– Jag stod och borstade tänderna och ropade helt plötsligt ut ”jag kommer starta ett företag och det kommer hända mycket snabbare än vad jag planerat”. Min man var inte helt övertygad just då men här står jag idag, berättar Therese.

När man får så tydliga bilder, gör inte det att du själv strävar mot den verkligheten? Att det blir som en självförverkligad profetia?
– Inte alls. Jag tror på att alla vägar vävs ihop när det är dags så jag känner ingen press på det sättet.

Just nu ger utbildar hon andra i sina färdigheter och planerar också att lära sig själv mer om hypnosterapi och regressionsterapio som går ut på att man går tillbaka och söker information i tidigare liv. Therese ser inte heller några planer på att lämna Trekanten.

– Jag gillar Trekanten och har en stadig ström av kunder här, det finns inga planer på att lämna. Här får du som kund en gratis parkering precis utanför huset och du kan gå direkt in i salongen. Eftersom det ligger lite utanför är det också mycket lugnare. När kunden är klar med massagen så stiger de ut i en lugn miljö.

Therese kunde ingenting om att starta företag när hon väl drog igång men har lärt sig under vägen och hon ångrar inte att hon tog steget.

– Jag var livrädd till en början men det handlade mest om att våga ta steget. Jag träffade Linn som har Salong Klipp och Hudstugan här i Trekanten och jag hyr in mig hos henne. Det har funkat hur bra som helst. Att ha eget företag innebär lite mer jobb men det är det värt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nytt koncept har öppnat i klassiskt gatukök

"Det finns inget liknande i Kalmar", säger den nya ägaren.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:59, 10 december, 2017

Nytt koncept har öppnat i klassiskt gatukök
Dimitrios Kylindaris, Alexandros Kaletsios och Alexis Diminikos kommer arbeta på Grekiska Nest. Foto: Karl-Oskar Karlsson

I onsdags slog de upp portarna till det nya konceptet med grekisk snabbmat i gamla Funkabogrillen.

Ny ägare till det klassiska gatuköket är Alexandros Kaletsios, som drivit två liknande restauranger i Grekland. För tre månader sedan flyttade han till Sverige och när möjligheten att ta över gatuköket i Funkabo dök upp slog han till.

LÄS MER: Grekiska gatuköket är tillbaka igen

– Min fru har jobbat här i Sverige i två år på Linnéuniversitetet. Så det fanns inget att tveka på när jag fick chansen att ta över det här stället, säger han.

De senaste åren har gatuköket bytt ägare vid flera tillfällen.

Varför har de tidigare ägarna inte lyckats?
– De har nog inte satsat på rätt saker. Här har vi ett helhetskoncept är är väldigt noggranna i planering och råvaror.

Det är ingen vanlig gatuköksmat som kommer serveras på nya Grekiska Nest.

– Vi kommer bland annat ha grekisk lantkorv, grekiska biffar och man kan beställa det med pitabröd eller som en grilltallrik. Vi tror stenhårt på det här och det finns inget liknande i Kalmar.

Totalt kommer tre personer att arbeta i gatuköket.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: De tjänar bäst där du bor

Här hittar du vilka som toppar löneligan i Kalmar och Öland.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.19:58, 9 december, 2017

LISTA: De tjänar bäst där du bor
Foto: Genre/Wikipedia Commons

Det är Expressen som har sammanställt vilka tio personer i landets kommuner som tjänar bäst. Den genomsnittliga inkomsten för 2016 låg på drygt 390 000 kronor – personerna på topplistorna tjänar betydligt mer än så.

– Det som brukar krävas för att komma upp i inkomster på några miljoner kronor om året brukar vara att ens lön är kopplad till prestationen. Det är få människor som har en grundlön som är så hög, säger Maria Landeborn, sparekonom hos Skandia, till Expressen.

Hennes råd till den som vill öka sin inkomst är dels att skaffa en bra utbildning och nämner jurister, ingenjörer och ekonomer som tre yrkesgrupper med en hög grundlön.

– Men ska man upp i riktigt höga löner så handlar det ofta om att man behöver möjlighet att antingen få bonus, eller att man driver ett eget företag som är väldigt lönsamt. Och möjlighet att få bonus är ofta kopplat till olika säljtjänster, säger Maria Landeborn.

Här hittar du de tio personerna som deklarerade den högsta inkomsten i respektive kommun.

Kalmar kommun:

Thomas Johansson, 54, 4 441 600 kr
Johan Damne, 54, 3 380 400 kr
Carsten Wieger, 57, 3 036 200 kr
Hans Linnér, 62, 3 060 800 kr
Jimmy Samuelsson, 68, 2 939 700 kr
Sten-Ove Salomonsson, 79, 2 603 000 kr
Bernt Sigfridsson, 75, 2 590 400 kr
Mia Olsson, 70, 2 559 400 kr
Tomaz Gorecki, 59, 2 535 900 kr
Jonas Sjögren, 79, 2 533 200 kr

Mörbylånga kommun:

Marianne Wigforss, 62, 5 969 400 kr
Mikael Idensjö, 53, 5 016 200 kr
Erik Eklund, 55, 2 719 000 kr
Lars Högström, 64, 2 299 500 kr
Peter Nilsson, 53, 2 195 300 kr
Tomas Berlin, 71, 2 138 500 kr
Lars Kylefors, 70, 1 784 500 kr
Christer Pålsson, 51, 1 684 500 kr
Rickard Jakobsson, 47, 1 669 500 kr
Conny Kvist, 68, 1 623 800 kr

Borgholms kommun:

Stina Gunhild Maria Boström, 3 175 900 kr
Ekkehard Schwartz, 56, 2 464 000 kr
Sven-Erik Andersson, 70, 2 312 000 kr
Henrik Östenberg, 47, 2 307 900 kr
Stefan Carlsson, 63, 2 286 900 kr
Sven Klefbäck, 71, 2 264 800 kr
Nils Göran Karlsson, 64, 1 771 600 kr
Kurt Olof Vilhelm Henning, 73, 1 695 600 kr
Liselott Franzén, 65, 1 663 500 kr
Christer Andersson, 49, 1 554 000 kr

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans Företag

Widéns Åkeri: ”Alla drar sitt strå till stacken”

Hos familjeföretaget Widéns Åkeri bidrar alla med god stämning och hög arbetsmoral.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.18:18, 7 december, 2017

Widéns Åkeri: ”Alla drar sitt strå till stacken”
Foto: Hanna Thulin

År 1979 drog Göran Widén igång Widéns Åkeri i Kalmar, då hade han endast en lastbil som han i huvudsak körde för ICAs räkning. År 2000 kom sonen Pierre Widén in i företaget och fyra år senare anslöt även dottern Malin Widén. Idag drivs åkeriet som ett riktigt familjeföretag där både pappa, mamma, makar, svärföräldrar och nära vänner arbetar. Företaget omsätter ca 70 miljoner kronor om året och har ca 50 anställda.

– Att familj och nära vänner jobbar i företaget ser jag bara som positivt, säger Pierre.

LÄS MER: Bergfeldts frisörer: ”Här ska alla trivas”

På Widéns Åkeri anländer och lämnar lastbilarna terminalen i en strid ström varje dag. Precis som när åkeriet startades så är ICA fortfarande en viktig kund trots att man sedan dess utökat verksamheten. I huvudsak hämtar man in varorna, lastar om dem och distribuerar sedan ut dem till ICA-butiker runt om i regionen.

En stor del i deras framgång beror på den snabbfothet och flexibilitet som finns hos alla anställda när det krävs förändringar.

– Det är ett jäkligt gott gäng här, de vill alltid företagets bästa och kommer med lösningar på hur vi kan bli bättre. Det är vi måna om och vi vill att de ska känna sig delaktiga, säger Malin.

Stämningen på arbetsplatsen och personalens arbetsmoral är något som både Malin och Pierre lyfter fram som det bästa med deras jobb.

– Det kan vara dagar som det är helt maxat och så kommer det in tre grejer till som ska göras eller så får man en sjukanmälan på morgonen. Då börjar man flytta och fixa, klippa och klistra för att få det att gå ihop och helt plötsligt har man fått det att funka ändå. Alla gör verkligen det lilla extra när det behövs, säger Pierre.

Han berättar att de hade en olycka för inte så längesedan då en av deras chaufförer åkte in i ett mitträcke på vägen och blev ståendes. Med en gång aktiverades flera olika personer och man hade löst problemet och sett till att varorna skulle kunna levereras till kunden på bara en timme.

– Alla ger sitt yttersta för att lösa problemet och den kraften man känner när man hör det sorlet är speciell. Folk verkar också tycka att det är roligt att ställas inför de här utmaningarna istället för att det skulle vara jobbigt.

– Alla drar sitt strå till stacken och det är den tryggheten som ger oss nöjda kunder. Vi har ett gäng som är enormt viktiga i det vi håller på med och de går att lita på till 100 procent! Vi tycker även det är roligt att våra anställda umgås privat och nu ska det till och med startas upp ett korplag i fotboll, säger Malin.

De utmaningar man står inför är också kopplat till personal. Efter nyår kommer man att behöva rekrytera ca 20 chaufförer som kan tänka sig att jobba under våren och sommaren då man har en stor volymökning i verksamheten samt semestrar att täcka och även om man hela tiden får in ansökningar så måste de ha rätt kompetens och behörighet.

– Vår utmaning handlar om vart vi ska leta efter de här människorna.  Innan var det många äldre som hoppade in och körde lite extra men de väljer att inte förlänga sin behörighet då det blir för dyrt. Vi hoppas bland annat att vi ska kunna hitta en lösning där vi kan integrera fler nysvenskar och vi hoppas även kunna få in fler tjejer, säger Pierre.

På frågan om vad som ligger i företagets framtid så är Pierre snabb med att svara:

– Det är precis det vi sitter och diskuterar nu. Jag känner att det är en ny epok som väntar, vad det sedan blir är lite mer oklart. Du får komma tillbaka om en månad så kanske vi har bestämt oss!

Hur är det att driva företaget från Kalmar?

– Jag ser vår placering som en fördel, trots få tillverkningsindustrier har vi en växande turism på Öland och Kalmar vilket möjliggör mer jobb för oss under dessa perioder. Det ställer krav på flexibilitet och det är något vi gillar, avslutar Pierre.

Veckans företag
Vet du något företag som du tycker att vi borde uppmärksamma? Tipsa oss genom att mejla redaktionen@24kalmar.se eller skriv till oss på Facebook.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skandinaviens ledande aktör inviger kontor i Kalmar

"Vi är helt unika i det vi producerar och levererar", säger säljchefen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.13:49, 7 december, 2017

2 bilder
 • Rickard Eriksson och Pelle Sederkvist. Foto: Karl-Oskar Karlsson
  Rickard Eriksson och Pelle Sederkvist. Foto: Karl-Oskar Karlsson
 • Foto: Karl-Oskar Karlsson
  Foto: Karl-Oskar Karlsson

Skyltstället har funnits i Kalmar sedan hösten 2016. På torsdagen inviger företaget sina lokaler på Erik Dahlbergs väg.

– Ett riktigt kanonläge. Det är bra flöde med trafik och många ser oss här, säger Pelle Sederkvist, säljchef i Kalmar.

Företaget köptes upp 2011 av Rickard Eriksson och hans två bröder, Samuel och Pontus. 2013 öppnade man sitt första pilotprojekt – och därefter har konceptet med franchise vuxit explosionsartat. För tillfället har kedjan 36 olika kontor från Malmö i söder till Luleå i norr.

– Tanken från början var att förvärva befintliga bolag, men vi insåg snabbt att det här konceptet med franchise var vår väg att gå, säger Rickard Eriksson.

Pelle Sederkvist sprang på Skyltstället av en ren slump – och fastnade för idén direkt.

– Jag kontaktade Skyltstället direkt och ansökte om att få öppna upp här i Kalmar. Nu tittar jag även på expansion i sydöstra Sverige i till exempel Karlskrona, Oskarshamn och Växjö, säger han.

Under torsdagen bjuds såväl befintliga som potentiella nya kunder in till invigningen i de nya lokalerna.

– Tanken är att man ska kunna komma in här, ta en fika, titta på skyltar i vårt showroom och därefter beställa sin produkt, säger Pelle Sederkvist.

– I dag är vi Skandinaviens ledande aktör inom skyltbranschen och tillverkar 90 procent av allt i våra egna fabriker, säger Eriksson.

Hållbart och miljövänligt är nyckelord för Skyltstället.

– Våra skyltar drar 70 till 80 procent mindre energi än våra konkurrenter. Dessutom är vi legotillverkare till Europas flygplatsers hänvisningar. Vi är helt unika i det vi producerar och levererar, säger Sederkvist.

Företaget har fyra fabriker i Sverige och en i Baltikum.

– Vi har direktkontakt med fabrikerna och kan direkt när vi sitter med kunden ringa upp produktionscheferna för respektive fabrik. Det ska vara smidigt att vara kund hos Skyltstället, vilket jag tror att våra partners uppskattar, säger Pelle Sederkvist.

Hur ser ni på framtiden?
– Vi vill ju fortsätta expandera. Det här är en häftig grej och vi märker av på marknaden i Kalmar att det är många som tror på oss och vårt koncept.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vännerna från Aleppo öppnar restaurang på Kvarnholmen

De säger "hej då" till Arbetsförmedlingen och öppnar restaurang. "Jag ville ha något eget", säger Mahmud Abdullah.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.18:32, 6 december, 2017

Vännerna från Aleppo öppnar restaurang på Kvarnholmen
Mahmud Abdullah öppnar tillsammans med kompisen Tarik Muhamad restaurangen Sinbad. Foto: Samuel Slättman.

I förra veckan tog Mahmud Abdullah, 24, och Tarik Muhamad, 27, över pizzerian Fontana di Trevis lokaler i Ströget i centrala Kalmar. När 24Kalmar besöker matstället väntar killarna på den nya skylten och menyn som beställts och som snart kommer vara på plats.

– Jag hade jobb från Kalmar kommun i sex månader men valde i stället att öppna restaurang. Jag ville ha något eget, säger Abdullah, som fram tills nyligen var inskriven på Arbetsförmedlingens etableringsprogram för nyanlända.

– Jag ville inte bara sitta hemma och vänta, det är inte bra. Jag ville jobba. När jag jobbar mår jag bättre.

Den nya restaurangen heter Sinbad och erbjuder förutom pizza, även syriska maträtter som shawarma. Nästa vecka startar man med hemkörning.

– Jag är från Aleppo. I Syrien hade jag och min pappa en restaurang som jag jobbade på i sex år. Det är många svenskar som verkar gilla syrisk mat, säger Abdullah.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng