Therese masserar kunder och kommunicerar med änglar

Ett år efter starten av sitt företag vet Therese Norén att hon hittat helt rätt i sitt yrkesliv.

Hanna Thulin

Kl.19:48, 26 november, 2017

2 bilder
  • Foto: Hanna Thulin
    Foto: Hanna Thulin
  • Foto: Hanna Thulin
    Foto: Hanna Thulin

Den 17 november firade Therese Norén ett år med sitt företag Prisma Kropp & Själ i Trekanten. Hon erbjuder massage och då särskilt aromaterapi eller regndroppsmassage som går ut på att man masserar in eteriska oljor i huden som ska hjälpa mot smärtor och även till att stärka immunförsvaret.

– Jag använder bara starkt koncentrerade oljor av bästa kvalité som är tillverkade av olika växter. Man masserar in dem och så verkar de inifrån kroppen. Basilikaolja är till exempel muskelavslappnande, berättar Therese.

Regndroppsmassagen erbjuder hon även till djur, bland annat hästar och hundar.

– Man masserar in oljan under pälsen och de reagerar väldigt positivt. Min hund var tidigare väldigt rädd när vi var ute och gick men efter att jag masserat in en relaxationsolja på hennes tassar är hon mycket lugnare och kan gå i kopplet utan problem.

Förutom massagedelen så kombinerar hon verksamheten med att vara ett medium. Sedan hon var liten har hon kommunicerat med vad hon då trodde var spöken men som hon nu insett är änglar. När hon masserar kunder kan de välja till exempel healing och då kanaliserar hon samtidigt de änglabudskap hon får.

– Det är inte alltid jag själv förstår bilderna som jag får upp och det är olika hur mottaglig kunden är men oftast blir de hjälpta av det, berättar Therese.

När man pratar om sånt här är det ju alltid de som är skeptiska och har invändningar. Hur bemöter du det?
– Jag brukar inte argumentera med de som är skeptiska. Jag tycker att man kan respektera att vi har olika uppfattning. Det händer att de som varit på vanlig massage här kommer tillbaka och är nyfikna på att få till exempel en healing. Min egna bror är också skeptisk och pratar helst inte om det jag gör, vilket jag respekterar, även om det har hänt att han sagt till andra att jag är ett medium i situationer där spöken kommer upp, säger Therese.

Ibland får Therese särskilda varsel och vet om saker som kommer att hända i förväg. Just tanken om att starta ett eget företaget kom första gången till henne som ett varsel, en plötslig bild i huvudet, trots att hon inte gått i de tankarna tidigare.

– Jag stod och borstade tänderna och ropade helt plötsligt ut ”jag kommer starta ett företag och det kommer hända mycket snabbare än vad jag planerat”. Min man var inte helt övertygad just då men här står jag idag, berättar Therese.

När man får så tydliga bilder, gör inte det att du själv strävar mot den verkligheten? Att det blir som en självförverkligad profetia?
– Inte alls. Jag tror på att alla vägar vävs ihop när det är dags så jag känner ingen press på det sättet.

Just nu ger utbildar hon andra i sina färdigheter och planerar också att lära sig själv mer om hypnosterapi och regressionsterapio som går ut på att man går tillbaka och söker information i tidigare liv. Therese ser inte heller några planer på att lämna Trekanten.

– Jag gillar Trekanten och har en stadig ström av kunder här, det finns inga planer på att lämna. Här får du som kund en gratis parkering precis utanför huset och du kan gå direkt in i salongen. Eftersom det ligger lite utanför är det också mycket lugnare. När kunden är klar med massagen så stiger de ut i en lugn miljö.

Therese kunde ingenting om att starta företag när hon väl drog igång men har lärt sig under vägen och hon ångrar inte att hon tog steget.

– Jag var livrädd till en början men det handlade mest om att våga ta steget. Jag träffade Linn som har Salong Klipp och Hudstugan här i Trekanten och jag hyr in mig hos henne. Det har funkat hur bra som helst. Att ha eget företag innebär lite mer jobb men det är det värt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu ska de sälja sin prisbelönta verksamhet

Lämnar den populära matvagnen.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:29, 20 februari, 2018

Nu ska de sälja sin prisbelönta verksamhet
Foto: Calmar Falafel. Foto: Privat.

Ölandsfalafeln från foodtrucken Calmar Falafel har knappast undgått någon i regionen. Så sent som i höstas prisades köksmästaren Robert Petersson för sin populära rätt och gick vidare till riksfinalen i Matverk 2018.

– Det känns såklart jättekul att bli uppmärksammad. Vår falafel är redan väldigt populär bland lokalinvånarna, sa Robert Petersson till 24Kalmar då.

LÄS MER: Prisbelönad Ölandsfalafel till riksfinal: ”Såklart jättekul”

Redan i höstas hintade Petersson om att de var på väg att öppna upp en vegansk grossistverksamhet till restauranger.

– Vi är i processen att bli ett bolag som kommer bli ett familjeföretag där vi kommer fokusera på fler veganska rätter, sa han då.

Nu har det blivit verklighet – och via köp- och säljsidan Blocket – ligger den populära foodtrucken ute till försäljning.

Vi söker en engagerad person som kan driva det i samma anda och som tar vara på vår stabila veganska kundkrets”, skriver Calmar Falafel i annonsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ännu en verksamhet lämnar Kvarnholmen

Efter drygt fem år – nu lämnar Hilda Nielsen sin salong i centrala Kalmar.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.20:08, 18 februari, 2018

Ännu en verksamhet lämnar Kvarnholmen
Foto: Karl-Oskar Karlsson.

Sedan 2012 har Hilda Nielsen drivit frisörsalongen Hildas Hair & MakeupSödra Långgatan i Kalmar. Snart är det dock slut med det då salongen ligger ute till försäljning.

– Vi börjar bli till åren och när man driver eget är man ständigt uppbunden. Nu längtar vi efter lite mer frihet så vi får tid över till att resa, säger hennes man Richard Nielsen.

LÄS MER: Butik på Kvarnholmen slår igen – satsar på webbshop

Duon meddelar dock att de tror stenhårt på Kvarnholmens utveckling.

– Jag är ständig optimist och tror att Kvarnholmen kommer lyfta i och med det nya universitetet. Det kommer bli ett annat flöde i stan och vi ska vara rädda om det. Det är inte många städer som har så trevliga centrum.

Vad ska ni göra nu?
– Nu ska vi varva ner lite och ta det lugnt. Njuta, helt enkelt.

Vem hoppas ni ska ta över?
– Någon som kan driva det vidare. Verksamheten går bra och det finns en trogen kundkrets. Dessutom är lokalen fantastisk och vi har redan haft spekulanter som tittat på den. Sen finns det ju flera skönhetssalonger på Södra Långgatan, vilket man kanske skulle kunna profilera sig med. Här ser man varandra som kollegor – inte konkurrenter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Affärskontakter i fokus när Startup bar kommer till Kalmar

"Det blir lite matchmaking för investerare och entrepenörer", säger Nicholas Murigu.

Samuel Slättman

Kl.19:42, 17 februari, 2018

Affärskontakter i fokus när Startup bar kommer till Kalmar
Nicholas Murigu, styrelseordförande i Kalmar Co, anordnar tillsammans med Starta & Driva Företag Startup bar. Foto: Arkiv/Hanna Thulin/Töufik Alami.

Onsdagen den 14 mars kommer konceptet Startup bar till restaurang Magasinet i centrala Kalmar.

– Det är en kreativ arena där entrepenörer, intressenter och nyfiket folk kan träffas under avslappnande former. Man kan mingla och njuta av en schysst after work, säger Nicholas Murigu, styrelseordförande i Kalmar Co. 

Startup bar anordnas av tidningsmagasinet Starta & Driva Företag. I konceptet ingår även Pitch bar, vilket innebär att entrepenörer får chansen att träffa investeraren Karl Schultz från investmentbolaget R2K Ventures.

– Då har man chansen att på 15 minuter presentera sin idé. Det blir lite matchmaking mellan entrepenörer och investerare. Om ett intresse uppstår kan man sedan gå vidare med ett uppföljningsmöte, säger Murigu.

På plats kommer även delegationer från Lettland och Ukraina att vara.

– Det är aktörer som främjar socialt entreprenörsskap – de är dörröppnarna nummer ett. De har liknande roller som jag har i Sverige, säger Murigu.

Vilka skulle du säga att det här är intressant för? 
– Både etablerade entrepenörer, studenter som funderar på att starta sitt första företag och de som bara är nyfikna. Enda syftet är egentligen att visa att entreprenörsskap kan vara schyst och avslappnat, säger Murigu.

Förutom Kalmar kommer Startup bar till Stockholm, Uppsala, Malmö, Borås, Jönköping, Örnsköldsvik, Göteborg, Östersund och Sundsvall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

AVSLÖJAR: Matvarujätte nära etablering i Kalmar

"Vi förhandlar med flera olika fastighetsägare", meddelar koncernen.

Samuel Slättman

Kl.19:59, 15 februari, 2018

AVSLÖJAR: Matvarujätte nära etablering i Kalmar
Claes Salomonsson, presskontakt på Axfood. Foto: Pressbild/Axfood.

Hösten 2016 berättade 24Kalmar om matvarukedjan Willys intresse för att etablera sig i Kalmar. Nu meddelar koncernen Axfood (som äger kedjorna Willys och Hemköp) att förhandlingar med flera olika fastighetsägare i Kalmar pågår. Förhandlingarna ska dessutom ha intensifierats under den senaste tiden.

– Vi förhandlar med flera olika fastighetsägare. Vi vill öppna en butik så snart som möjligt, men inget är ännu klart, säger Axfoods presskontakt Claes Salomonsson.

LÄS MER: Stor livsmedelskedja vill etablera sig i Kalmar

Så sent som i september 2017 öppnade koncernens Hemköp-butik på Fiskaregatan i centrala Kalmar. Var den nya Willys-butiken kan hamna är ännu oklart, men Axfood bekräftar att Hansa City är intressant.

– Kalmar är en plats med tillväxt och stor potential där vi gärna vill etablera oss. En stad som fram till nyligen varit en vit fläck på vår butikskarta, säger Salomonsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Brasiliansk restaurang öppnar på Öland

"Vår målsättning är att ta Brasilien till Öland."

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:27, 14 februari, 2018

Brasiliansk restaurang öppnar på Öland
Foto: Strandbaden/Facebook.

Den anrika restaurangen Strandbaden i KöpingsvikÖland har fått nya ägare. Växjö-profilerna Ola och Therese Birgersson bor och arbetar den största delen av året i den tropiska delen av Brasilien i lilla byn Barra do Cunhau, söder om Natal. Nu är det klart att duon kommer ta över Strandbaden från och med våren 2018.

”Vår målsättning är att ta Brasilien till Öland med allt vad det innebär av livsglädje, mat, dryck och nöje”, skriver de i ett meddelande på restaurangens Facebooksida.

De meddelar att konceptet är att få till den perfekta fusionen mellan brasilianskt och svenskt.

”Vilket ställe kan då passa bättre än Köpingsvik med sin kritvita sandstrand och vackra vy”, skriver duon på Facebook.

I restaurangen som kommer heta Rio Strandbaden kommer de servera brassetapas, burgare, churrasco helgrill, tropiska drinkar och iskall öl.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng