FBC-forwarden: ”Vi kan betydligt bättre”

Martin Willsund uppmanar lagkamraterna till att höja kvalitén på spelet.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.11:25, 5 december, 2017

FBC-forwarden: ”Vi kan betydligt bättre”
Martin Willsund, i gul väst, anser att Stille är den bästa coachen han har haft. Foto: Arkiv

Efter svaga resultat fick Emil Stille lämna rollen som FBC-tränare. Nu är det återigen upp till Adam Kallenberg att försöka lyckas med att ta FBC Kalmarsund till SSL.

I Stilles sista match var forwarden Martin Willsund uppsatt i samma kedja som storstjärnan Kim Nilsson, i ett försök att få in ny energi i laget.

LÄS MER: Så resonerade FBC Kalmarsund: ”Självförtroendet var som bortblåst”

– Stille har gjort ett väldigt bra jobb, han är den bästa coachen jag har haft, framförallt taktiskt, säger Willsund.

Hur resonerar ni i truppen nu när det kommer in en ny tränare?

– Det blev det som det blev, nu är det upp till alla i laget att visa att vi kan betydligt bättre än vad vi visat hittills. Det är vi på planen som bär det största ansvaret, säger Martin Willsund.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: FBC sparkar tränaren och tar in två trotjänare

24Kalmars avslöjande bekräftat – FBC Kalmarsund meddelar att huvudtränaren Emil Stille och assisterande tränaren Håkan Robertsson byts ut.

Martin Sköld

Martin Sköld

Kl.23:56, 4 december, 2017

KLART:  FBC sparkar tränaren och tar in två trotjänare

Allsvenska FBC Kalmarsund som satsar mot SSL har efter elva omgångar spelat in 18 poäng och ligger på femte plats i Allsvenskan Södra. Tre poäng från kvalplats till SSL. Nu väljer FBC Kalmarsund att sparka huvudtränare Emil Stille och assisterande tränare Håkan Robertsson. FBC Kalmarsund kommenterar i ett pressmeddelande:

”Laget och föreningen har efter en svag säsongsinledning med bara 18 poäng på 11 matcher satt sig själva i ett svårt utgångsläge och behöver utifrån detta agera genom att göra förändringar i ledarstaben samt justera lagets målsättning”

LÄS MER: AVSLÖJAR: Han blir FBC:s nya tränare

Vid förra säsongen hade Kalmarsund 21 poäng på elva matcher vilket då till slut ledde till en andra plats i serien och SSL-kval. Precis som 24Kalmar avslöjade så tar Adam Kallenberg, som var huvudtränare förra säsongen, över tillsammans med assisterande tränare Tom Holmqvist.

– Med struktur, en tydlig spelidé, ödmjukhet och hårt arbete skall vi tillsammans som förening göra vad vi kan för att vända på detta. Viljan att visa att vi är ett starkare och bättre lag än vad vi fram tills nu visat är stark i hela föreningen säger Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund.

Emil Stille som värvades som tränare till säsongen från Östra SK kommenterar själv:

– Känner givetvis en stor besvikelse över att inte få fullfölja mitt uppdrag. Jag respekterar föreningens beslut rakt av och önskar laget stor lycka till framåt, säger Emil Stille.

FBC Kalmarsund reviderar även sin målsättning:
– Vi reviderar målsättningen från att vinna serien till att komma topp fyra och nå kval. I ett kval är målet att toppa lagets form och ge oss själva chansen att ta oss till SSL säger, klubbchefen Per Viberg.

Samtidigt plockar man in förstärkningar i form av Jacob Lingmerth och Victor Johansson, två trotjänare från FBC Kalmarsund Ungdom.

– Vår övertygelse är att Jacob och Victor kommer att tillföra hjärta och spetsa en redan bra trupp. Vi kommer även att ha ögon och öron öppna fram tills att transferfönstret stängs den sista januari. Det kan bli aktuellt att värva en eller ett par spelare utifrån, men det måste vara helt rätt spelare och framförallt rätt spelare med rätt egenskaper för att ytterligare förstärkning av laget skall bli aktuellt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund–Skoghalls IBK

Platt fall för FBC Kalmarsund – förlorade hemma mot jumbon

"Det är för jävla dåligt", säger skyttekungen Marcus Johansson, efter Kalmarsunds bottennapp mot Skoghalls IBK.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.17:42, 2 december, 2017

3 bilder
  • Gustav Bäckstedts Kalmarsund föll tungt hemma mot Skoghall. Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Gustav Bäckstedts Kalmarsund föll tungt hemma mot Skoghall. Foto: Karl-Oskar Karlsson
  • Marcus Johansson var besviken efter matchen. Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Marcus Johansson var besviken efter matchen. Foto: Karl-Oskar Karlsson
  • Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Foto: Karl-Oskar Karlsson

Med jumbon på besök sökte FBC Kalmarsund efter ett trendbrott – och fick det precis motsatta. Trots helt nyvaskade formationer föll topptippade laget mot Skoghalls IBK med hela 6-10, efter två mål i tom kasse.

Det började dock helt okej för hemmalaget som gick till den första pausvilan i en trygg 4-2-ledning.

– Då tyckte jag till och med att vi var värda att leda med något mål till. Tyvärr känns vi svaga mentalt när vi åker på målen bakåt och går ner oss, säger Emil Stille, tränare i FBC Kalmarsund.

Marcus Johansson stod för ett mål och två målgivande passningar i matchen.

– Det är för jävla dåligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi har så mycket mer att ge, men de ställer upp med en köttmur och vi skjuter 150 skott i täck. De jublar och eldar på medan vi sitter helt tysta på bänken. Det är ingen som eldar på alls hos oss, säger han.

Inför slutperioden var ställningen 5-5. FBC förlorade den sista akten med hela 5-1.

– Man lägger ändå tre-fyra kvällar i veckan på träningar för det här. Jag är så otroligt besviken. Vi måste kunna vara mer skärpta och skjuta förbi deras täck eller suga på den tills man har läget. Sedan känns det som att varje boll trillar in bakåt när de får sina spelvändningar på oss, säger Johansson.

Hur ska ni göra för att vända på det här?
– Nu är det så tätt inpå. Det är många delar som gör att vi inte hittar riktigt rätt. Vi har lite snedvriden självbild, men sedan är det givetvis en ledarfråga och det är möjligt att jag och Håkan (Robertsson, assisterande tränare) inte når ut hela vägen alla gånger, säger coach Stille.

Med halva serien spelad ligger FBC Kalmarsund utanför topp fyra som innebär playoff mot SSL.

– Det är långt kvar och vi kommer kriga på. Men vi måste få upp engagemanget och energin, menar Marcus Johansson.

I och med trepoängaren i Kalmar sportcenter hoppade Skoghalls IBK upp två placeringar och har kontakt med lagen ovanför strecket.

FaktaINNEBANDY, ALLSVENSKAN:
FBC Kalmarsund–Skoghalls IBK 6–10 (4-2, 1-3, 1-5)
Målen, FBC: Alexander Berglund, Martin Willsund, Gustav Bäckstedt, Max Johansson, Johan Wittberg, Marcus Johansson.
Skott: 36-22.
Publik: 442, Kalmar sportcenter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund–Skoghalls IBK

Helt nya formationer när FBC tar emot jumbon

"Vi har varit lite lata och bekväma", säger Johan Wittberg.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:23, 2 december, 2017

Helt nya formationer när FBC tar emot jumbon
Johan Wittberg. Foto: Arkiv

Efter tio spelade omgångar parkerar topptippade FBC Kalmarsund utanför kvalplatserna mot SSL. En missräkning modell större, anser många. Det gör även lagkaptenen Johan Wittberg.

– Det är givetvis inte godkänt. Mycket fokus har legat på att vi inte ska vara bäst nu, utan i kvalet. Men då gäller det att ta sig dit med. Man kan inte bara snacka om saker och ting. Samtidigt hade vi varit tvåa om vi vunnit senast mot Fagerhult, säger han.

Tabelltoppen är extremt jämn och en trepoängare kan göra stor skillnad.

– Men det spelar ingen roll om det är Warberg eller Skoghalls IBK man möter. Alla matcher är värda tre poäng och vi måste tänka så och skala av det hela, säger ”Witte”.

Till lördagens match mot tabelljumbon Skoghalls IBK har tränare Emil Stille valt att vaska om en hel del i formationerna. Bland annat verkar det som att den fruktade förstakedjan med Kim Nilsson, Marcus Johansson och Tim Nyander kommer splittras.

– Många har varit lite lata och bekväma när lag har ställt sig lågt mot oss. Då har vi fått problem att luckra upp försvaren. Det kan vara bra med en liten nytändning, säger Wittberg, som ser ut att bilda en femma tillsammans med Simon Nilsson och Gustav Bäckstedt på backplats. Centerpositionen tar Mattias Jansson hand om, och Marcus Johansson går som forward bredvid ”Witte”.

Kim Nilsson ser ut att bilda en femma tillsammans med backarna Anton Nilsson och Max Johansson. Framåt får storstjärnan Tim Nyander och Martin Willsund som radarpartners.

Enligt träningarna under veckan består tredjefemman av Alexander Berglund, Christopher Dahl, Alex Vult Von Steijern, William Larsson och Adam Nilsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalinnebandy: ”Nu är vi med igen”

FBC Ungdom, CL98 och Borgholms IBK vann under fredagen.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.22:33, 1 december, 2017

Lokalinnebandy: ”Nu är vi med igen”
Foto: Arkivbild.

Division 2 herrar

FBC Kalmarsund Ungdom–Slätafly/SK IBK 9–4 (4–2, 2–1, 4–2)

Målskyttar, FBC Ungdom: Melvin Hallström, Jens Linde, Marcus Andersson 2, Jesper Husberg, Oskar Andersson 3, Alex Vult von Steijern

Magnus Nilsson, FBC Ungdom: Vi gör en strålande match. De gör 1-0 lite turligt men sen går vi upp till 4-1 och vi går runt på tre femmor och maler ner de. Jag tycker att det är en jäkligt stark laginsats. Albin Jakobsson var jätte bra och Fille göra några idioträddningar med, och kollektivet gör det jätte bra. Vi går ner oss ett par minuter och slarvar och gör det lite för snyggt, men vi är bra både offensivt och defensivt i dag. De ska ha en stor eloge, killarna. Nu är vi med igen!

Matchens lirare, FBC Ungdom: Albin Jakobsson

Målskyttar, Slätafly/SK IBK: Lukas Bertilsson, Martin Gustafsson, Olof Bondesson, Daniel Karlsson

 

Division 3 herrar

Hovmantorps GOIF–CL98IC 2–5 (1–1, 1–3, 0–1)

Målskyttar, Hovmantorps GOIF: Mathias Pettersson, Christoffer Josefsson

Målskyttar, CL98IC: Filip Gustafsson, Gabriel Andersson, Emil Andersson

 

Division 4 herrar

Gantesbo IBK–Borgholms IBK 7–8 (2–3, 2–1, 3–4)

Målskyttar, Gantesbo IBK: Jon Eriksson 2, Adam Nordström 2, Andreas Hult 3,

Målskyttar, Borgholms IBK: Johan Cedergren, Marcus Karlsson 3, Patric Addén 3, Tobias Johansson,

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre Kalmarsundspelaren lovar fyra mål i VM-debuten

När Sverige idag möter Tyskland gör nio spelare VM-debut. En av debutanterna är Sofia Joelsson som skulle kunna slå målrekord. "Idag gör jag fyra", säger hon.

Jonathan Rudman

Jonathan Rudman

Kl.13:23, 1 december, 2017

Förre Kalmarsundspelaren lovar fyra mål i VM-debuten
Sofia Joelsson gör VM-debut i kväll. Foto: Bildbyrån

Nio spelare gör klockan 15:00 VM-debut när Sverige går in turneringen mot Tyskland. För en spelare, 21-åriga Sofia Joelsson, är det en debut som kommer tidigare än vad hon trodde.

– Det ska bli jättekul. Det är något jag har längtat efter och idag är det dags. Jag trodde inte att de skulle bli så här tidigt. Jag gjorde en väldigt bra första säsong i SSL och sedan kunnat utveckla mitt spel ännu mer och behålla min plats. Det är något jag har tränat hårt för, men jag trodde inte det skulle komma här snabbt, säger Sofia Joelsson.

På sina 19 landskamper har Sofia Joelsson gjort 45 poäng.

– Jag ska bidra mycket med mitt hårda slit på banan och några mål kanske man kan bidra med också. Jag är här för att vinna guldet och det är självklart kul om man kan få bidra med mål så att vi vinner för min del räcker det om jag bidrar med ett hårt jobb och en bra känsla.

Av de här 45 poängen så är det 32 mål. Ett målsnitt på 1,68 per match och ett totalt poängsnitt på 2,37 poäng per match.

Vet du vad målrekordet i ett VM ligger på?
– Nej, jag har inte kollat upp.

Om jag säger 20 mål på 6 matcher under VM. Är det möjligt ?
– Det beror på vilket flow man kommer in i men Anna Jakobsson gjorde ju 10 mål i en SSL-match så tekniskt sett så är det väl fullt möjligt.

Målrekordet i ett VM är från 2009 då Emelie Lindström gjorde 17 mål. Ett rekord som inte är omöjligt för Joelsson. Under Euro Floorball Tour i november gjorde hon 7 mål på 3 matcher och då var det mot Finland, Tjeckien och Schweiz. Under VM möter Sverige sämre nationer som Tyskland och Polen i gruppspelet. Även kvartsfinalen kommer att vara mot en sämre nation vilket ger Joelsson förutsättningar att kunna höja sitt målsnitt och kanske då kunna slå 17 mål.

– Självklart vore det häftigt om man kunde slå in sig i rekordböckerna, det går ju inte att ta bort. Det hade varit hur kul som helst om man lyckades göra det. Men det inget jag fokusera på att göra ett visst antal mål. Då är de viktigare att få in de viktiga målen i de tajta matcherna.

Hur ser du på att ni börjar mot ett enklare motstånd?
– Det är väl lite både och. Det är väl rätt skönt att ha en förstamatch som är lite enklare även om vi inte ska underskatta Tyskland. Men att få komma in i det och sedan få trappa upp mot Schweiz i gruppen och då får lite mer matchning.

Hur många mål blir det idag mot Tyskland?
– Det blir fyra, avslutar Joelsson.

Fyra mål idag skulle ge en bra start för Joelsson att eventuellt nå upp till ett målrekord. Om det blir så återstår att se. Matchstart 15:00 och matchen sänds på CMore.se och TV12. Den går även att se här:

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng