Gislaveds SK–Kalmar HC

Allsvenska juniorer till Kalmar HC – spelar mot Gislaved

KHC lånar in två unga talanger från Vita Hästen. "Spännande att se hur de tar för sig".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.08:00, 13 december, 2017

Allsvenska juniorer till Kalmar HC – spelar mot Gislaved
Reine Rydberg. Foto: Arkiv/Tove Dolff.

Kalmar HC har redan säkrat en plats i Alltvåan efter jul. I de två avslutande matcherna mot Gislaved (borta) och Boro/Vetlanda (hemma) handlar det i stället om att ta fler poäng än tabellettan Mörrum och därmed vinna serien.

– Det är det vi jobbar för, plus att vi vill behålla vår vinnarrad. Att vinna flera matcher på raken är sådant som bygger självförtroende, säger tränaren Reine Rydberg. 

I onsdagens match saknas David Algulin (sjuk) och dessutom är Jarkko Oikarinen krasslig och riskerar att missa bataljen.

På pluskontot finns Niklas ”Sjöa” Sjöström som är tillbaka i truppen. Dessutom har man lånat in de båda juniorerna Anton Lindqvist och Oscar Jacobsson från allsvenska laget Vita Hästen. Båda är forwards, är födda -98 och har tränat med KHC under veckan.

Potentiella nyförvärv?
– Det är svårt att säga. Allsvenskan är stilla nu så det är därför de kan komma och visa upp sig. Det ska bli spännande att se hur de tar för sig, säger Rydberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HC–Kungälvs IK

Assistkungen om KHC:s drömstart: ”Målet är att vinna serien”

Det blev succé direkt för den nykomponerade kedjan. "Det stämde bra för oss."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:32, 14 januari, 2018

Assistkungen om KHC:s drömstart: ”Målet är att vinna serien”
Niklas Sjöström. Foto: Arkiv

Kalmar HC har fått en flygande start på alltvåan. Två uddamålssegrar innebär sex poäng och tätkänning för det hårdsatsande laget.

Senast mot Värnamo var det den nykomponerade kedjan med nyförvärvet Adam Persson, Mikael Friberg och Niklas Sjöström som visade vägen och stod för KHC:s samtliga tre mål i matchen.

– Vi byggde vidare från den första matchen där vi spelade bra, men inte fick in pucken. Mot Värnamo stämde det bra för oss och det kändes bra i helheten. Det var inte bara att målen kom, utan vi jobbade hårt över hela banan och flera av målen kom till för att vi stressade dem högt upp, säger Niklas Sjöström, som stod för tre assistpoäng i matchen.

– Kul att både Adam (Persson) och ”Micke” (Friberg) fick göra mål. Det är viktigt att fler enheter kan leverera och inte bara förstafemman.

Vad tycker du om er start av alltvåan?
– Självklart är vi nöjda med att stå på sex poäng efter två matcher. Men samtidigt vet vi om att det kommer bli tufft i varje match och tummar man på något kommer man åka på stryk. Men vi är så pass bra att vi kan ta tre poäng i alla matcher. Målet är att vinna serien.

Söndagens gäster från Kungälv, vad vet du om dem?
– Egentligen inte mycket alls. Jag mötte dem för några år sen när jag spelade i ettan. Då var de ett lag i de nedre regionerna, men lånade in lite juniorspelare från Frölunda. Nu vet jag inte så mycket, men vi ska gå in och sätta prägel på matchen med vårt spel, så får motståndarna rätta sig efter oss.

Shawn Mueller är tillbaka i matchtruppen och Jimmie Svensson som fick en otäck smäll mot huvudet i onsdagens match körde på för fullt på fredagsträningen och räknar med spel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Värnamo GIK–Kalmar HC

Kalmar HC:s drömstart på alltvåan: ”Riktigt skönt”

Båda matcherna i grundserien slutade 3-2 till Kalmar HC. Det gjorde även den tredje – men den här gången i alltvåan. "Vi hanterar det bra", säger KHC-coachen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.22:01, 10 januari, 2018

Kalmar HC:s drömstart på alltvåan: ”Riktigt skönt”
Foto: Arkiv

Söndagens premiärseger mot Mjölby följdes upp med en ny trepoängare för Kalmar HC mot Värnamo. Men det satt hårt inne. Efter två olyckliga byten i tredje perioden åt Värnamo ikapp 3-0-underläget och var nära att kvittera vid ett antal tillfällen.

– Vi vet om att Värnamo spelar frejdigt med en jäkla fart och har ett långt lag. Det är svårfångat och det blir liksom lite spel på chans känns det som. Men jag tycker ändå att vi hanterar det bra och skulle nog ha punkterat matchen när vi hade 3-0, säger Reine Rydberg, tränare i Kalmar HC.

Kedjan med Niklas Sjöström, Mikael Friberg och Adam Persson stod för samtliga KHC-mål för kvällen.

– De fick bra snurr på det och Sjöström ska ha stor beröm för sina tre assistpoäng, berömmer Rydberg.

Smolk i bägaren för Kalmar HC att Jimmie Svensson tvingades utgå på grund av skada.

– Vi vet ännu inte hur pass allvarligt det är med Jimmie, men han ska vila i morgon i alla fall, säger Reine Rydberg.

I och med vinsten parkerar Kalmar HC i topp av alltvåan tillsammans med Mörrum, som är de enda två lagen med full pott efter två spelade omgångar.

– Riktigt skönt med en sådan start, konstaterar KHC-coachen.

FaktaISHOCKEY, ALLTVÅAN:
Värnamo GIK–Kalmar HC 2–3 (0-1, 0-2, 2-0)
Målen, KHC: Adam Persson 2, Mikael Friberg.
Skotten: 39–42.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Värnamo GIK–Kalmar HC

KHC-tränaren vill se ett rakare spel: ”Mer in på mål”

Går för andra raka segern i alltvåan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:33, 10 januari, 2018

KHC-tränaren vill se ett rakare spel: ”Mer in på mål”
Reine Rydberg. Foto: Arkiv

Båda mötena i grundserien slutade med 3-2-segrar för Kalmar HC. På onsdagen reser laget återigen till Värnamo, som även de inledde alltvåan med en seger.

– Det har varit jämna matcher oss emellan. De är ett spelande lag och det är roliga matcher att spela. Om jag inte minns fel så var båda våra matcher i grundserien nästan identiska. Vi hade 3-1 och slarvade till det och släppte in dem i matcherna, säger tränare Reine Rydberg.

Premiärsegern mot Mjölby satt hårt inne för Kalmarlaget.

– Vi fick jobba hårt och jag tycker att de nya grabbarna gjorde det väldigt bra. Dale Deon och Adam Persson kommer bli fina tillskott och Jimmie Svensson vet man alltid vad man får ut av.

Den sistnämnde noterades dessutom för ett mål i comebacken i KHC-tröjan.

Vad blir nyckeln mot Värnamo?
– Eftersom de spelar med ett långt lag gäller det att värdera bra i forechecking att pressa och styra. När de spelar som de gör kan man inte bara åka rakt på om de fått vända upp, utan kanske mer skära av och krympa ytorna. Sedan vill jag se lite rakare spel än senast och att vi går mer in på mål, säger Rydberg.

Shawn Mueller är skadad och missar matchen. Hans ersättare i matchtruppen blir Olivier Oulette.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HC–Mjölby HC

Ineffektivt Kalmar HC vann i premiären

KHC inledde alltvåan med en planenlig hemmaseger mot Mjölby.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:02, 7 januari, 2018

3 bilder
  • Jimmie Svensson var tillbaka och nätade direkt för Kalmar HC. Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Jimmie Svensson var tillbaka och nätade direkt för Kalmar HC. Foto: Karl-Oskar Karlsson
  • Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Foto: Karl-Oskar Karlsson
  • Över 700  åskådare på plats när Kalmar HC premiärvann i alltvåan. Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Över 700 åskådare på plats när Kalmar HC premiärvann i alltvåan. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Trots ett kraftigt spelövertag för Kalmar HC var det gästande Mjölby som satt i förarsätet efter den första perioden i alltvåan-premiären. Yushiroh Hirano satte ledningsmålet tidigt men därefter var det gästerna som stod för de två övriga målen i den första akten.

– Vi spelar riktigt bra i första men nyper inte till direkt, vilket gör att det hänger kvar. Det är våra egna misstag och slarv som gör att vi ligger under efter en period, säger Reine Rydberg, tränare i Kalmar HC.

Tidigt i andra satte japanen Yushiroh Hirano sitt andra mål för kvällen och strax därpå tryckte comebackande Jimmie Svensson in 3-2 för hemmalaget.

– Det blir lite flängigt i andra, vilket gynnar dem, tycker jag. Sedan får vi inte riktigt hål på dem i tredje och i ärlighetens namn borde vi nog ha avgjort i powerplay, säger KHC-coachen.

Och visst borde Kalmar HC ha avgjort matchen när Simon Eriksson och Emil Lagerfeldt satt utvisade för gästerna och hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre.

– Känslan är att vi är lite nervösa. Det är första matchen efter uppehållet och allt det där. Sedan måste vi skjuta mer. Även om puckarna inte går in blir det en reaktion hos motståndarna. Som det var i dag spelade vi runt, runt, och letade passningar hela tiden.

Istället för ett matchavgörande 4-2-mål kom kvitteringen till 3-3 när gästerna fick chansen i numerärt överläge.

– De skjuter och gör mål på en retur när en av våra killar tappar klubban.

Med drygt tre och en halv minut kvar kom det förlösande 4-3-målet. I powerplay stötte Linus Dahlstedt in pucken som betydde seger och tre inkasserade poäng till Kalmar HC i premiären.

– Det satt hårt inne, men är ändå helt klart godkänt. Det kommer bli så här tätt och jämnt hela serien – och det är ju de här matcherna man vill spela, säger Rydberg.

FaktaISHOCKEY, ALLTVÅAN:
Kalmar HC–Mjölby HC 4–3 (1-2, 2-0, 1-1)
Målen, KHC: Yushiroh Hirano, Jimmie Svensson, Linus Dahlstedt.
Skotten: 29–21.
Publik: 705, Iffehallen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Allsvensk center klar för Kalmar HC

Spetsvärvning inför starten av alltvåan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:15, 3 januari, 2018

Allsvensk center klar för Kalmar HC
Adam Persson är klar för Kalmar HC. Foto: Kalmar HC.

Han har gjort 101 allsvenska matcher för Tingsryds AIF och stod för totalt elva poäng förra säsongen, fördelat på ett mål och tio assist. Nu är den 23-årige centern klar för Kalmar HC i jakten på en plats till hockeyettan.

Sedan förra säsongens slut har Adam Persson varit i från hockeyn. Nu har han gjort två träningar med sitt nya lag.

– Formen har varit mycket bättre eftersom jag inte varit på is sedan i mars, så det finns lite att jobba på. Men jag hoppas kunna komma in i det snabbt, säger Persson i en intervju till Kalmar HC:s hemsida.

Under hösten har 23-åringen varit i väg och rest.

– Nu under vintern har jag fått tillbaka suget och Kalmar hörde av sig. Det kändes bra från början och jag känner Reine (Rydberg, tränare) sedan innan och flera spelare i laget. Det ska bli spännande att vara med här under vårsäsongen. Det är trevliga grabbar och det har tagit hand om mig. Klubben känns också bra och Kalmar är en bra stad. Så det är bara positivt än så länge, säger Tingsryds-produkten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng