Veckans Företag

Kalmar Hudvårdsklinik: ”Jag hjälper andra att blomstra”

Det började med ett intresse för plastikkirurgi och slutade med en alldeles egen hudvårdsklinik där Michaela Cegrell hjälper människor att må bättre med sig själva.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.18:30, 21 december, 2017

Kalmar Hudvårdsklinik: ”Jag hjälper andra att blomstra”
Michaela Cegrell. Foto: Hanna Thulin

För 12 år sedan skrev Michaela Cegrell ner på ett papper att hon inom tio års tid skulle driva en egen hudvårdsklinik. Hur och när hon skulle nå dit visste hon inte.

– Mitt intresse bottnar i plastikkirurgi men jag var inte så pluggsugen så jag la det på hyllan. Jag har själv haft dålig hy ganska länge och fick ingen hjälp med det, då väcktes intresset med att hjälpa andra bli nöjda med sitt yttre. Jag utbildade mig och hade några andra jobb däremellan innan jag anställdes av Sofie Tränk som drev Kalmar Hudvårdsklinik, säger Michaela.

LÄS MER: Zilox: ”Vi kommer växa mer och mer”

Hon insåg snabbt att här fanns ett befintligt företag där allt fungerade så hon frågade Sofie om hon fick ta över. Sofie sa först nej men när förslaget hade marinerat ett tag så sa hon till slut ja. Den första mars 2016 tog Michaela över verksamheten.

– Plötsligt var jag egenföretagare och någons ledare eftersom jag fick en anställd på köpet. Det blev lite av en chock att lista ut hur en chef ska vara och hur jag ville att företaget skulle vara. Jag var lite vilsen under den första tiden men det har rullat på bra.

Idag erbjuder Michaela bland annat tatuering av ögonbryn, ansiktsbehandlingar samt hårborttagning, tatueringsborttagning och hudföryngring med hjälp av laser. Kliniken är ansluten till SHR och just arbetet med laser har blivit företagets nisch.

– Lasermaskinerna är mina största investeringar och min största utmaning just nu är att marknadsföra satsningen på laserbehandlingar. Jag vill att det ska vara mer av en ”klinikkänsla” när man kommer, vaxning hör till exempel inte hit. I framtiden vill jag ha en ännu mer renodlad klinik där behandlingarna är mer resultatinriktade.

Många kan säkert tycka att Michaela jobbar i en ytlig bransch där man bara bryr sig om utseendet men hon har det perfekta svaret till kritiker.

– Tänk dig en kvinna med skäggväxt som inte velat gå utanför huset. Jag kan hjälpa den kvinnan så pass mycket att hon börjar blomstra och kanske gå till jobbet igen. Hur kan det vara dåligt? Det handlar inte om att ha perfekt hy eller perfekta bryn. Fördomen är också att man ska vara en Barbie för att vara intresserad av det här men jag själv är en motsägelse till det, jag har acne och ser lång ifrån perfekt ut, säger hon.

Det bästa i hennes jobb är just att få träffa kunderna som längtat efter att få komma på sin inbokade tid.

– Det finns de som blir jättebesvikna över att jag vabbar en dag. Jag är glad över att jag får träffa tacksamma, friska och glada människor. Jag kan vara hur trött som helst en dag och bara vilja logga ut men så möts man av så mycket energi.

Det tråkiga med jobbet är de gånger hon inte lyckats möta kundens förväntningar.

– Ibland har inte kunden de rätta förutsättningarna och det är tråkigt att behöva göra någon besviken. Tack och lov händer inte det så ofta. Jag försöker att vara professionell i bemötandet och ärlig istället för att måla upp en drömvärld där resultatet blir perfekt.

Hur är det att driva företag i Kalmar?
– Jag har ju inte något att jämföra med men jag måste säga att det är fantastiskt. Folk häromkring är så ödmjuka och gillar att ta hand om sig själva. Jag är glad att jag började i en sån här stad, avslutar Michaela.

Veckans företag
Vet du något företag som du tycker att vi borde uppmärksamma? Tipsa oss genom att mejla redaktionen@24kalmar.se eller skriv till oss på Facebook.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Entreprenör från Kalmar kan bli bäst i Sverige

Prisades vid regionala galan. Nästa vecka är det dags för Sverigefinalen. "Vi tror på vinst."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:30, 18 januari, 2018

Entreprenör från Kalmar kan bli bäst i Sverige
Magnus Johansson, Kalmar Motor AB, har chans på nytt fint pris. Foto: Pressbild.

I november månad kammade Magnus Johansson från Kalmar Motor AB, hem det prestigefyllda priset för Bästa internationella tillväxt i östra Sverige-galan i tävlingen EY Entrepreneur of the year, som ägde rum i Växjö.

Nästa vecka avgörs Sverigefinalen och då har Johansson chans på priset för hela landets Bästa internationella tillväxt.

LÄS MER: Kalmarentreprenör prisades vid gala

– Vi tror på vinst, det måste man göra. Jag är införstådd med att konkurrensen är hård, men vi måste ju tro på oss själva, sa Magnus Johansson till 24Kalmar efter den regionala triumfen.

Företaget har i dag cirka 40 anställda och en omsättning på 150 miljoner kronor, varav 90 procent är export.

– Det kommer bli en fantastisk galakväll med mycket skratt och välförtjänta hyllningar. Då jag själv är entreprenör vet jag verkligen vilket slit som ligger bakom våra finalisters framgångar, och jag måste säga att jag är mäkta imponerad över alla makalösa entreprenörer som vi har runt om i landet, säger Hannah Widell från EY Entrepreneur of the year.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

E-handelsgigant stänger i Göteborg – flyttar tjänster till Kalmar

Kalmarbaserade företaget flyttar hem tjänster från Sveriges näst största stad.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.15:28, 17 januari, 2018

E-handelsgigant stänger i Göteborg – flyttar tjänster till Kalmar
Foto: Arkiv

Det populära e-handelsföretaget Royal Design flyttar all sin verksamhet från Göteborg. Istället omfördelas 14 stycken tjänster till Kalmar, där bolaget har sitt säte, och sex stycken till Stockholm.

Flytten innebär att kundtjänst och it koncentreras till Kalmar och inköp och marknad till Stockholm, det rapporterar P4 Kalmar.

LÄS MER: Kalmarföretag värvar toppnamn inför börsnotering

Lagret kommer inte att beröras av omstruktureringen, utan kommer fortsättningsvis att ligga kvar i Orrefors.

– Det här är bra för bolaget och ett nytt steg för att stärka organisationen, säger Andreas Ekberg, som är en av grundarna av företaget, till P4 Kalmar.

Orsaken till flytten är att hyran för lokalen i Göteborg har blivit för hög.

I dag arbetar 50 personer på Royal Design i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

"silly season"

Här är KFF-profilens nya jobb – byter benskydd mot kostym

"Inspirerande att få använda sin erfarenhet och kompetens i näringslivet", säger guldhjälten från 2008.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.09:49, 17 januari, 2018

Här är KFF-profilens nya jobb – byter benskydd mot kostym
Mats Ekenstam, vd för One partner group sydost, tillsammans med "värvningen" Stefan Larsson. Foto: Pressbild/Bildbyrån.

I höstas tackade vänsterbacken Stefan Larsson för sig och lämnade Kalmar FF efter nio säsonger. Nu är det klart vad som blir Larssons nästa steg i karriären – kundansvarig på bemanningsföretaget One partner group i Kalmar.

– Det finns stora synergieffekter mellan idrotten och näringslivet i Kalmarregionen. Med Stefans erfarenhet och egenskaper finns goda förutsättningar för fortsatt tillväxt hos oss, säger Mats Ekenstam, vd One partner group sydost, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Guldhjälte lägger skorna på hyllan

I sitt nya yrke kommer Larsson arbeta med försäljning av tjänster inom rekrytering och bemanning. Det nya jobbet kommer han kombinera med sitt ledaruppdrag i Kalmar FF:s fotbollsakademi.

– Som lagspelare känns det roligt och inspirerande att kunna få använda sin erfarenhet och kompetens i näringslivet. Jag ser verkligen fram emot den här möjligheten att med One partner group tillsammans bidra till företag och människors utveckling, säger Stefan Larsson.

Bemanningsföretagets Kalmarkontor öppnade så sent som i våras och drivs av Annika Lundberg och Sofia Nyberg. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Matbutik stänger: ”Har haft lönsamhetsproblem”

Coop-butiken försvinner i vår – flera personer riskerar att bli arbetslösa.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:51, 16 januari, 2018

Matbutik stänger: ”Har haft lönsamhetsproblem”
Foto: Pixabay.

Coop-butiken i Mörbylånga stänger under våren, det meddelar Jerry Svennerlid, vd för KF Göta som äger ett 50-tal Coop-butiker runt om i Småland.

– Ja, styrelsen i föreningen har fattat ett inriktningsbeslut. Innan ett definitivt beslut kan fattas måste vi ha MBL-förhandlingar (förhandlingar med facket), säger Svennerlid.

I butiken arbetar i dag fem fast anställda samt ett antal timvikarier.

– Vi har haft lönsamhetsproblem under ganska många år. När vi gör bedömningen framåt i tiden ser vi också ett underskott. En stor del i det är att fler och fler väljer större köpcenter även för dagligvaror, förklarar Svennerlid.

Exakt datum för stängningen bestäms efter att MBL-förhandlingarna är slutförda.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Köpingbadens camping såld – de tar över

Det växande företaget har på kort tid blivit en maktfaktor vid Köpingbukten. "Känns helt naturligt för oss att fortsätta investera", säger vd:n.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.11:36, 15 januari, 2018

Köpingbadens camping såld – de tar över
Kapelludden tar över Köpingbadens camping i Köpingsvik. Foto: Köpingsbaden camping.

Förra våren köpte Kapelludden AB campingen Grönhag i Köpingsvik. Efter en lyckad sommar förvärvar nu företaget ytterligare en camping i KöpingbuktenKöpingbadens camping.

– Vi gör den här investeringen mot bakgrund av flera faktorer. Dels ökar camping som företeelse stadigt och Öland är Sveriges mecka för campare, säger Thomas Nilsson, vd för Kapelludden, i ett pressmeddelande

LÄS MER: Stor campingaffär på Öland genomförd

Tillträde har redan skett och avtalet sträcker sig över de kommande fem åren.

– Borgholm och Köpingsvik har unikt goda förutsättningar att leverera och tillgodose rätt upplevelse till gästen. Vi har sevärdheter, kultur, natur, nöje och inte minst stranden i Köpingsvik. Det känns helt naturligt för oss att fortsätta investera i näringen och aktivt utveckla camping på Öland, säger Nilsson.

Kapelluddens verksamhet innefattar nu Kapelluddens camping i Borgholm samt Grönhag och Köpingbaden i Köpingsvik. De tre campingplatserna erbjuder tillsammans nästan tusen campingplatser i området.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng