BILDEXTRA: Gemenskap i fokus när Kalmar HC stängde året | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

BILDEXTRA: Gemenskap i fokus när Kalmar HC stängde året

Föreningen jobbar hårt med att få fler ungdomar att spela ishockey. Under torsdagskvällen var isen full av hundratals spelare – från a-laget till det minsta knattelaget.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:10, 22 december, 2017

BILDEXTRA: Gemenskap i fokus när Kalmar HC stängde året
Foto: Karl-Oskar Karlsson

Totalt har Kalmar HC drygt 200 spelare på ungdomssidan. Under torsdagskvällen summerade föreningen ett framgångsrikt 2017 med en julavslutning där a-lagsspelarna var med och lirade med de allra minsta knattarna.

– Det var väldigt länge sedan vi körde något liknande. Syftet är enkelt. Det är att få ihop gemenskapen i föreningen och göra den tightare. Vi har varit lite spretiga innan, kan jag tycka. Det har varit a-laget för sig, damerna för sig och ungdomarna för sig, säger Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC.

Inför den här säsongen har Kalmar HC-stjärnan Jarkko Oikarinen klivit in som sportchef på ungdomssidan.

– Han har gjort ett jättejobb och brinner verkligen för det här. Sedan är han väldigt duktig med barnen också. Imponerande att han hinner med detta samtidigt som allt sitt eget, säger Johansson.

KHC-ordföranden belyser vikten av att det finns förebilder inom den egna föreningen.

– Det är extremt viktigt att man kan komma dit. Att de unga spelarna ser upp till a-lagsspelarna och att de strävar efter att få komma dit en dag. Att man bygger upp det där suget att nå hela vägen till klubbens a-lag. Idolerna behöver inte finnas i NHL eller SHL. De kan lika gärna finnas här i Iffehallen.

Hur ska vi summera ishockeyåret 2017?
– Jo, men det har varit ett bra år. A-laget var nära att ta klivet upp förra säsongen och den här säsongen har ju inletts bättre än på många år, och då snackar vi sent 90-tal. Damerna spelar matcher och utvecklas hela tiden och vi fortsätter att växa på ungdomssidan. Summa summarum har det varit ett väldigt bra år för Kalmar HC.

Se vårt bildspel från julavslutningen här nedanför.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Heta hockeyderbyn väntar: ”Bygger upp stämningen”

I höst spelar de för första gången i samma division, men redan i augusti är det dags för derby.

Andreas Norinder

Kl.10:38, 16 april, 2018

Heta hockeyderbyn väntar: ”Bygger upp stämningen”
Foto: Arkiv/Faton Pasho

För några veckor sedan blev Kalmar HC klara för Hockeyettan. Där finns sedan tidigare lokalkonkurrenten Nybro Vikings. Nu är det klart att lagen kommer att mötas i två träningsmatcher i slutet av augusti.

Den 18 augusti möts man i Liljas Arena i Nybro och en vecka senare är det derby i Iffehallen.

– Det kommer att bli två bra och intressanta träningsmatcher mot Kalmar HC som bygger upp stämningen för både spelare och publik till när vi spelar mot varandra i serien, säger Nybro Vikings tränare Sami Lehtinen till klubbens hemsida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HC till division 1

TV: Här firar KHC-fansen avancemanget med fyrverkerier

Precis som laget i kvalserien – avfyrade supportrarna en och annan kanon när uppflyttningen till Hockeyettan var säkrad.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.00:47, 3 april, 2018

Kalmar HC har dominerat i kvalserien mot division 1. På måndagseftermiddagen säkrades platsen i Hockeyettan via en komfortabel 6–0-seger borta mot Borås – framför ett hundratal tillresta supportrar.

När KHC-fansen kom hem till Kalmar igen firade de avancemanget med ett hejdundrande fyrverkeri utanför hemmaborgen Iffehallen.

LÄS MER: TV: Här går Kalmar HC upp i Hockeyettan

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO VIKINGS – BODENS HF 1-2 E.Förl.

Matchboll Boden efter förlängningsavgörande

Tung uppförsbacke för Nybro Vikings efter 2-1 förlust i första mötet mot Boden.

Faton Pasho

Kl.23:07, 1 mars, 2018

Matchboll Boden efter förlängningsavgörande
Foto: Faton Pasho

De kom, de small och de segrade. Bodens HF gjorde allt de kunde för att rucka på Nybro Vikings och de lyckades.

Hemmalaget Vikings fick en pangstart i det första mötet mot Bodens. Redan efter 18 sekunder satte Kim Runermark ledningsmålet som höll sig ända fram till mitten av tredje perioden. Då klev Kim Johansson fram och spräckte Alexander Johanssons nolla och kvitterade till 1-1.

Efter att 1-1 resultatet stått sig efter 60 spelade minuter krävdes det 32 minuter till innan publiken i Liljas Arena fick se ett avgörande. Det kom dock i fel kasse för hemmapubliken. Oliver Lindgren kom in i offensiv zon, sköt ett skott mellan benen på Alexander Johansson och fixade matchbollen till gästerna från norr.

– Det är klart att det är extra tungt när man får ett sådant avgörande i sudden. Det blir som att luften går ur en lite. Vi har spelövertaget sett över hela matchen och har fler lägen att avgöra. Det får bli en extra morot där uppe nu, säger backen Erik Lindström. 

Vad var det som fattades där ute ikväll?
– Det lilla extra. Den sista desperationen framför mål. Vi har mycket lägen och frilägen, men det är det sista desperata. Vi måste in där det gör ont, säger Lindström.

Nu väntar en tuff match för Vikings redan på lördag. Ska säsongen leva vidare krävs det att Nybro vinner två matcher på bortais.

– Jag tycker vi gör mycket som är bra här ikväll som vi kan ta med oss upp. Vi har lägen där vi kan avgöra den här matchen men inte lyckas, så det handlar om att sätta det lilla extra inför lördagens möte, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

NYBRO VIKINGS – KRISTIANSTADS IK 1-3

Förbannelsen fortsätter för uddlösa Vikings

Mardrömsmotståndarna vann sista hemmamatchen i Allettan.

Faton Pasho

Kl.21:50, 21 februari, 2018

Förbannelsen fortsätter för uddlösa Vikings
Foto: Faton Pasho

Tolv raka segrar i Nybro. Det hade Kristianstads IK inför onsdagens möte mot Nybro Vikings. Efter 60 spelade minuter har gästerna förlängt den sviten när laget vann med 3-1.

– Det är surt så klart. Jag tycker vi har dem på linan samtidigt som de gör en bra bortamatch. De spelar tråkigt och chippar ut pucken, vi får hämta den i egen zon och det tar mycket kraft, säger backen Rasmus Johansson och fortsätter.

– Jag tycker att vi kan göra några mål men får inte dit pucken. Sedan släpper vi in två billiga mål och då blir det svårt att vinna matcher.

Hemmalaget Nybro Vikings bjöd på vinsten ikväll. I mitten på den första perioden chippade Kristianstads Herman Hansson ner pucken i offensiv zon. Målvakten Hugo Fagerblom missbedömde höjden och istället för att låta pucken gå över kassen så försökte han plocka ner den. Det slutade med att målvakten fumlade in pucken i egen kasse.

– Jag ser inte så mycket mer än att han ska ta ner den och fumlar till. Det är sådant som händer givetvis men vi och Hugo lyfter oss igen och kommer in i matchen, säger Johansson.

Trettonde raka förlusten mot Kristianstad på hemmais – förbannelsen verkar fortsätta för Vikings. 

– Jag vet inte, visst de är ett bra lag. De ligger först i serien men samtidigt har vi saknat det där lilla extra för att trycka dit dem, säger Johansson.

Nu väntar Kallinge/Ronneby i den sista matchen i Allettan innan Nybro får spela playoff.

– Jag tycker vi kan ta med oss mycket från kvällens match. Vi spelar jämnt mot de bästa lagen så det handlar om att gå hårt på mål och trycka dit våra chanser, avslutar Rasmus.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Borås HC–Kalmar HC

Åkesson om bandet till Kalmar HC: ”Vill dra mitt lass”

Trots att han egentligen har lagt av – återfinns den förre lagkaptenen i Kalmar HC:s trupp när laget gästar Borås på söndagen. "Jag känner väldigt mycket för föreningen", säger Martin Åkesson.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.06:33, 21 januari, 2018

Åkesson om bandet till Kalmar HC: ”Vill dra mitt lass”
Martin Åkesson. Foto: Arkiv

Martin Åkesson har varit en av de absoluta nyckelspelarna i Kalmar HC sedan han kom till föreningen inför säsongen 2013/2014. Inför det här spelåret aviserade 28-åringen tidigt att han skulle få svårt att få ihop livspusslet med ishockeyn.

När det krisade i grundserien gjorde han comeback i två matcher och såg till att fylla ut truppen. I onsdags hade KHC återigen ont om spelare – då var Åkesson tillbaka på isen när laget förlorade för första gången i alltvåan, borta mot Mörrum. Till söndagens match mot Borås är han med i matchtruppen igen.

– Det är svårt att säga nej när man är hemma i Kalmar och är frisk och tillgänglig. Då är det klart att man ställer upp. Jag känner väldigt mycket för föreningen och många av dem som sliter varje dag för att Kalmar HC ska kunna ställa ett lag på banan, säger Martin Åkesson.

Hur känns kroppen?
– Den känns bra. Jag tränar väldigt mycket själv, så fysbiten är det inga problem med. Det är lite timing och sådana saker som inte är vad det en gång har varit, men man får gå på lite rutin.

I tisdags kväll fick han frågan om att vara med mot Mörrum. Då åkte han raka vägen ner till Iffehallen och gick på is med damlaget för att få in känslan. Inför söndagens match återfanns han med på isen när laget tränade i fredags.

– Man måste förbereda sig och hitta tillbaka till känslan och rutinerna.

Kan det bli aktuellt med en mer permanent lösning?
– Genom att vara med nu visar man att man vill och att det ska bli bra. Jag känner ju som sagt, starkt för föreningen, och vet hur hårt de jobbar. Det är flera spelare som bara har stuckit, skador och sjukdomar. Då känner jag att jag vill dra mitt lass i det här.

– Sen byter jag jobb i månadsskiftet och vet inte vad som händer med arbetstider och sånt. Kalmar vet om läget och det är delvis därför som jag inte varit med.

Vad vet du om söndagens motståndare Borås?
– När de spelade högre upp minns jag att de var väldigt puckskickliga. Nu har jag ingen koll alls, men eftersom de slog Mörrum för någon match sen, är de givetvis ett bra lag. Det finns inga dåliga lag i den här serien.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng