KLART: IFK-spelare spelare till Asarum | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

KLART: IFK-spelare spelare till Asarum

"Det är jätteglädjande".

Viktor Andersson

Kl.21:23, 12 januari, 2018

2 bilder
  • Foto: Asarum.
    Foto: Asarum.
  • Foto: Asarum Twitter.
    Foto: Asarum Twitter.

Under fredagsmorgonen rapporterade Blekingesporten att IFK Kalmar-mittfältaren Sofia Olsson, med Emmaboda som moderklubb, var på väg att skriva på för Elitettan-nykomlingarna Asarums IF.

Under kvällen blev det klart. Det meddelar klubben på sin Twitter och kommenterar förvärvet så här:

– Sofia Olsson, tidigare IFK Kalmar o Emmaboda har skrivit på för Asarums IF 2018. Vi är så glada att hon vill fortsätta utvecklas hos oss. Vi tror Sofias kvalitéer kommer bidra till vår målsättning att etablera oss i Elitettan. Välkommen Sofia.

Tränaren Stefan Ekstrand:

– Det är Jätteglädjande. Vi har varit i kontakt med henne under en längre tid. Det är en duktig spelare som redan fått en del speltid i Elitettan, säger Stefan Ekstrand och fortsätter.

– En klok 20-åring som jag tror att hon kommer kunna spela en viktig roll för oss. En spelare med jättebra fysik, trots sin unga ålder med en trygg teknik samt bra positionsspel – och som vi tror kan utvecklas här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fantastiskt andra halvlek gav IFK Berga-seger

På lördagen spelade IFK Berga mot Asarums IF. Efter en bra insats och fyra mål gjorda kunde IFK Berga räkna in tre poäng på kontot.

Filip Edvardsson

Kl.17:29, 22 april, 2017

Fantastiskt andra halvlek gav IFK Berga-seger
Foto: Arkiv

I Berga vankades det divison 2-match mellan IFK Berga och Asarums IF. En match som på förhand inte var helt lätt att förutspå, utvecklades till att bli en uppvisning av hemmalaget.

– Det kändes fantastiskt bra. Andra halvlek är den bästa vi har gjort denna säsongen. Vi har tålamod i vårt spel vilket leder till att vi tröttar ut våra motståndare, säger Ola Petersson, tränare i IFK Berga.

Trots detta var det Asarum som tog ledningen efter en kvart. Berga lyckades dock kvittera innan halvtid. Det var enligt Ola Petersson psykologiskt viktigt.

– Vi har mycket målchanser i första men får inte riktigt till det. Men efter 2-1 öppnas matchen upp mer och mer och vi lyckas kontra in två mål till.

Efter 4-1 målet var matchen avgjord, och Berga kunde avslappnat rulla boll, innan domaren blåste av matchen.

När vi frågar om Ola Petersson vill lyfta någon enskild spelare, är svaret nej. Han vill istället lyfta hela laget som han är väldigt stolt över.

– Hela laget gör en jätteinsats idag. Jag kan inte välja ut någon enskild spelare.

Målen för IFK Berga gjordes av Andre Larsson, Filip Stenmark, Tom Stahre och David Garett.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Asarums supertalanger nära allsvensk klubb: ”De har tackat ja”

Asarums 15-åriga talanger Nils Küchler och Elliot Persson är på väg till allsvenska Kalmar FF. "De har tackat ja till sina platser", säger David Bergqvist, akademiansvarig för Kalmar FF.

Jesper Hallberg

Kl.13:19, 26 februari, 2016

Asarums supertalanger nära allsvensk klubb: ”De har tackat ja”
Asarums talangfulla 15-åringar Küchler och Persson är på väg till Kalmar FF. Arkivfoto: 24Kalmar

Asarum IF:s 15-åriga supertalanger Nils Küchler och Elliot Persson, är på väg till Kalmar FF. Det bekräftar både David Bergqvist, akademiansvarig för Kalmar FF, och Asarumstränaren Nickas Olsson.

– Det stämmer. Vi har flyttat upp dem i a-truppen i år, men det verkar som att både Nils och Elliott kommer att flytta till Kalmar, säger Olsson.

Anfallaren Küchler står noterad för flera pojklandskamper, och mittbacken Persson har varit uttagen till landslagsläger.

– Nils är en snabb, vänsterfotad forward som kan hota i djupled. Elliot är en tuff, fysisk och ganska traditionell mittback, säger David Bergqvist.

De båda talangfulla tonåringarna fick antagningsbeskedet i slutet av december, och har tackat ja till platserna. De förväntas representera Kalmar FF till höst när gymnasiet drar igång, och båda kommer bosätta sig i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng