Olycka ledde till begränsad framkomlighet

En personbil körde in i ett mitträcke söder om Kalmar under lördagen. Föraren kunde ta sig ur bilen på egen hand, enligt uppgifter från SOS.

Linus Vedmar

Kl.15:37, 3 februari, 2018

Olycka ledde till begränsad framkomlighet
FOTO: Arkivbild.

Under lördagen inträffade en trafikolycka på E22 vid Söderåkra, söder om Kalmar. Larm om händelsen inkom vid klockan 15.22 och det rörde sig om en personbil som kört in i ett mitträcke.

Enligt uppgifter från SOS så kunde föraren av bilen ta sig ut ur fordonet på egen hand efter olyckan. De uppgifterna kunde däremot inte polisen bekräfta, som skickades till platsen.

– Det vet jag faktiskt inte. I nuläget har jag inget om det, sade Anna Göransson vid polisens ledningscentral i region Syd, vid 16-tiden.

Bilen som körde in i mitträcket bogserades bort från platsen en dryg timme efter det att olyckan inträffade, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt Trafikverket hade olyckan en stor påverkan på trafiken. Fram tills 17.00 på lördagen så räknade man med att framkomligheten skulle påverkas.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Renovering låg bakom larm om brand

Räddningstjänsten kallades till platsen men kunde snabbt vända hem igen.

Michael Olsson

Kl.19:54, 22 februari, 2018

Renovering låg bakom larm om brand
Foto: Arkiv

Klockan 19.43 på torsdagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut efter att SOS fått larm om en brand. Enligt larmet skulle en industribyggnad på Hangarvägen, nära Kalmar Öland Airport, börjat brinna, men vad som orsakat branden var oklart. Det visade sig senare att det inte var särskilt dramatiskt.

– Det är en större fastighet som man renoverar i. Hantverkarna höll på att köra hål på innertaket och i samband med det uppstod något form av rökutveckling, säger Daniel Åström vid räddningstjänsten Kalmar.

– Det var aldrig något brand. Vi kunde ventilera lite och nu är vi klara på platsen, fortsätter han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor polisinsats – 24 personer misstänkta för brott

Efter en instats mot en person som sålde droger på nätet kunde polisen identifiera ett stort antal säljare som nu misstänks för brott.

Michaela Ekström

Kl.15:52, 22 februari, 2018

Stor polisinsats – 24 personer misstänkta för brott
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

En nationell polisinsats mot fentanylförsäljare ledde polisen till fler husrannsakningar på olika orter i region Syd. Hittills är 24 personer brottsmisstänkta och 7 personer är under vård för missbruk. Detta skriver Sydsvenskan.

– Det som ligger bakom den här lyckade insatsen är ett fantastiskt bra arbete ute i lokalpolisområdena, säger Mats Berggren, underrättelsechef i region Syd i en kommentar på polisens hemsida.

I husrannsakningarna har polisen bland annat påträffat en cannabisodling, 1,5 kilo cannabis, cirka 1 000 narkotikaklassade tabletter, 200 doser LSD, tre jaktgevär och en pistol. Man har även tagit mindre mängder fentanyl och amfetamin i beslag.

Det som började mot som ett tillslag mot en person som sålde fentanyl på nätet ledde vidare till 35 misstänkta köpare i region Syd. Hittills har polisen gjort hembesök hos 24 av dessa och inlett förundersökningar mot 8 personer, varav två sitter häktade.

– När vi gör de här hembesöken blir det påfallande vilken misär den som är missbrukare lever under. Därför gläds vi också åt att insatsen lett till att sju medborgare nu är under vård för sitt missbruk, säger Mats Berggren.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lång avstängning på E22 efter lastbilsolycka

(Uppdaterad onsdag 06.06) Chauffören fick föras till sjukhus med ambulans.

Magnus Jansson

Kl.09:18, 20 februari, 2018

Lång avstängning på E22 efter lastbilsolycka
Foto: Arkiv

Det norrgående körfältetet på E22, norr om Kåremo, var avstängt under tisdagen efter att en lastbil med släp varit inblandad i en singelolycka. Larmet kom in till SOS vid nio-tiden på morgonen. Trafiken fick ledas om via Pataholm och väg 602.

Chauffören fördes till sjukhus med ambulans.

LÄS MER: Väg stängdes av två gånger efter lastbilsolycka: ”Vi ber om respekt”

– Skadebilden är oklar, men chauffören klagade på rygg- och nacksmärtor och även buksmärtor, säger Roger Andersson, yttre befäl på räddningstjänsten.

Enligt uppgifter från polisen blåste föraren negativt vid polisens kontroll. Klockan 10.30 hade alla räddningstjänstens enheter lämnat platsen och överlåtit arbetet till bärgningsföretaget.

– Trailern ligger halvvägs ute i vägbanan, så den inkräktar för mycket på vägen. Därför stängs körfältet av.

Här ska olyckan ha inträffat. Foto: Skärmdump/Trafikverket.se

Här ska olyckan ha inträffat. Foto: Trafikverket.se

Trafikverket varnade för besvärligt väglag under tisdagen, men Roger Andersson tror inte att olyckan berott på halka.

– Jag bedömer det inte som halt på platsen, så det måste vara någon annan anledning. Jag tror inte att det är halka, säger Roger Andersson.

Ett omfattande bärgningsarbete pågick på platsen och det beräknades först vara klart till klockan 16, varpå det sedan förlängdes till 22 och sedan till 03.
Vid 03.25-tiden meddelades att vägen återigen var öppen. Enligt uppgifter ska det vara saneringsarbetet på platsen som dragit ut på tiden.

Tidigare på tisdagsmorgonen inträffade ytterligare en singelolycka då en lastbil körde i diket på väg 25 väster om Kalmar.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Väg stängdes av två gånger efter lastbilsolycka: ”Vi ber om respekt”

(Uppdaterad 13.35) Vägen stängdes av två gånger på tisdagen för att bärgning skulle kunna genomföras. Personalen på räddningstjänsten var rejält irriterade efter morgonens olycksarbete.

Magnus Jansson

Kl.06:09, 20 februari, 2018

Väg stängdes av två gånger efter lastbilsolycka: ”Vi ber om respekt”
Foto: Läsarbild

Uppdatering 13.35: Strax efter klockan tio inleddes bärgningsarbetet efter morgonens olycka. Trafikverket meddelade att trafiken fick ledas om via Hossmo och Ljungbyholm. Vid 13.30-tiden var lastbilen bärgad.

*****

LÄS MER: Lång avstängning på E22 efter lastbilsolycka

Det var stora trafikproblem på väg 25 strax väster om Kalmar under tisdagen. Detta efter att en lastbil med släp körde i diket i höjd med Smedby. Larmet kom klockan 04.25 och vägen stängdes av under en period.

– Ingen person ska ha skadats. Tungbärgare beställdes och bärgningen ska nog vara klar vid det här laget. Så trafiken släpps nog på när som helst, om den inte redan gjort det, sa Kim Hild, presstalesperson på polisen, inledningsvis.

I samband med händelsen inträffade ytterligare en olycka.

– Det blev en följdolycka då en bil körde in under en annan lastbil. Det är snorhalt och moddigt samtidigt som folk är stressade. Men lastbilen står fortfarande kvar i diket just nu, det var släpet som bärgades inledningsvis, säger Tomas Jonsson, yttre befäl på räddningstjänsten.

Bärgningen av lastbilen genomfördes under förmiddagen. Då väg 25 att stängas av igen.

– Vi ber om respekt. Många bilister sköter sig bra, men en del kör alldeles för fort och respekterar inte våra skyltar. När vi sätter upp våra skyltar med blinkande ljus innebär det att man ska sänka hastigheten för att det är en olycka längre fram. Bilar susar förbi i 70-80 kilometer. Både jag och min personal höll på att bli påkörda. Det verkar vara väldigt stressigt för många, säger Jonsson irriterat.

I bilköerna som uppstod fastnade bland annat en gravid kvinna som var på väg in till förlossningen. Men enligt räddningstjänsten ska allt ha gått bra. Lastbilsolyckan orsakades på grund av det luriga väglaget på platsen.

– Killen som körde lastbilen har varit chaufför i nio år men hade aldrig varit med om en olycka tidigare. Det är halkan i kombination med snöandet som ställer till det. Det låg fem centimeter nysnö på vägen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

E22 fick stängas av efter flerfordonskrock

En olycka inträffade på E22 under söndagskvällen.

Mia Martelleur

Kl.17:49, 18 februari, 2018

E22 fick stängas av efter flerfordonskrock
Foto: Bildbyrån

Klockan 17.41 inkom ett larm till om en trafikolycka som inträffat på E22 norr om Rockneby. Två personbilar kolliderade med varandra i norrgående riktning och blåljuspersonal skickades till platsen.

– Det var en bil som hade kört upp på mitträcket efter att ha kört in i baken på en annan bil, säger Roger Andersson vid räddningstjänsten Kalmar.

Inga personer skadades i samband med olyckan, men bilen som körde upp på mitträcket fick bärgas från platsen. Vägen fick stängas av under en period.

– Det är ett antal stolpar som är nedkörda, annars är det lugnt. Trafiken har letts om så det går att ta sig förbi. Det står inte still även om det är i reducerad hastighet, säger Roger Andersson vid 18.30-tiden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng