Skattekaoset: 80 000 har fått fel uppgifter i deklarationen | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Skattekaoset: 80 000 har fått fel uppgifter i deklarationen

På grund av ett fel hos storbanken riskerar många att missa tusentals kronor i skatteavdrag.

Josefine Göransson

Kl.15:34, 12 mars, 2018

På grund av ett datafel hos Swedbank saknas ränteinbetalningar i deklarationen för 80 000 kunder, rapporterar Aftonbladet. Det gör att många riskerar att missa tusentals kronor i skatteavdrag.

– Det har varit tekniska problem i överföringen av ränteuppgifter till Skatteverket från kunder i Swedbank Finans. Det drabbar framförallt personer som har lån på bil, båt eller andra fordon, säger Josefine Uppling, bankens presschef till Aftonbladet.

Ränteinformationen ska Swedbank skicka in till Skatteverket, som i sin tur för in uppgifterna i deklarationen. Efter att felet uppmärksammats har Skatteverket nu fått informationen och deklarationerna kommer att uppdateras. Det innebär att informationen kommer att ändras automatiskt för alla som deklarerar digitalt.

De som deklarerar på papper måste däremot lägga in ränteinformationen själva.

– Vi uppmanar kunder i Swedbank Finans som ska deklarera på papper att kontrollera sina uppgifter noggrant, och ta kontakt med Skatteupplysningen om man har frågor, säger Josefine Uppling.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Anrik stiftelse avvecklas – skänker bort 900 000 kronor

Den nästan 50 år gamla Kalmarstiftelsen försvinner. "En människa som har en idé kan bidra med väldigt mycket".

Samuel Slättman

Kl.13:31, 23 maj, 2018

2 bilder
  • Barbro Wernersson, Stiftelsen för långvarigt sjuka, skänkte 900 000 kronor till Sinnenas park. Landstingsdirektör Ingeborg Eriksson, till höger, tog tacksamt emot gåvan. Foto: Samuel Slättman.
    Barbro Wernersson, Stiftelsen för långvarigt sjuka, skänkte 900 000 kronor till Sinnenas park. Landstingsdirektör Ingeborg Eriksson, till höger, tog tacksamt emot gåvan. Foto: Samuel Slättman.
  • Gunnar Silfwersvärd, till vänster, advokat och ledamot i Stiftelsen för långvarigt sjuka. Foto: Samuel Slättman.
    Gunnar Silfwersvärd, till vänster, advokat och ledamot i Stiftelsen för långvarigt sjuka. Foto: Samuel Slättman.

År 1969 grundade överläkaren Lars Wernersson tillsammans med sin hustru Barbro Wernersson Stiftelsen för långvarigt sjuka. På onsdagen delade stiftelsen ut en av sina sista gåvor – 900 000 kronor till driften av Sinnenas park vid Länssjukhuset i Kalmar.

– Det är av åldersskäl, egentligen. Vi hade pengar men ingen annan verksamhet och då letade vi upp ”vem behöver pengar”, säger Barbro Wernersson.

Lars Wernersson gick bort 1997 i cancer, men hans anda har levt kvar genom stiftelsens arbete. Bara under förra året delade man ut 600 000 kronor till bland andra Jutegården i Nybro, handikappföreningen Calmif, Smedängen i Smedby och Sandby-Gårdby hembygdsförening.

– Det har varit väldigt mycket pengar och det har varit en mans bedrift, och visar alltså fortfarande att en människa som har en idé kan bidra med väldigt mycket, säger Gunnar Silfwersvärd, advokat och ledamot i stiftelsen.

Landstingsdirektör Ingeborg Eriksson var på plats och tog tacksamt emot gåvobrevet.

– Detta innebär att det finns en tydlighet i att Sinnenas park hör hemma här och att vi kommer att förvalta den, utveckla den och ha den här som en bestående punkt i sjukhuset, säger Eriksson och fortsätter:

– Det vi får är 900 000 mot att vi avser att använda gåvan på det sätt som stiftelsen vill – nämligen att vi åtar oss att utveckla och underhålla parken över överskådlig tid. Det är vi jättetacksamma över för det är en fantastisk del i ett sjukhus på det här sättet.

FaktaÄndamål för Stiftelsen för långvarigt sjuka:

  • Skapa trivsel och omtänksam miljö med någon form av meningsfull och stimulerande omväxling i rutinlivet för långvarigt sjuka och handikappade på vårdinrättningar och för så många som möjligt som tillhör hemsjukvården, dagvården, växelvården och den lasarettsanslutna hemsjukvården.

  • Ge de handikappade i samhället som inte funnit lämplig arbetsmiljö ett individuellt anpassat och meningsfullt arbete eller en hobbyy som ger dagarna innehåll.

  • Stödja tillverkningen av tekniska hjälpmedel.


 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De öppnar ny butik: ”Vill vara tillgängliga”

Då slår de upp portarna: "Våra produkter har varit populära.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:22, 23 maj, 2018

De öppnar ny butik: ”Vill vara tillgängliga”
Foto: Arkiv/Karl-Oskar Karlsson

Sedan ett antal år tillbaka driver bönderna Tony Åhlund och Emanuel Olsson en butik under namnet Mysinge Kött i Bårby på södra Öland. Om knappt en månad slår de upp portarna till ytterligare en, i Färjestaden.

– Vi tycker att butiken i Bårby fungerat bra och våra produkter har varit populära. När det här tillfället dök upp bestämde vi oss för att testa, säger Emanuel Olsson.

Mysinge Kött har övertagit Skördebutikens tidigare lokaler och invigningen sker onsdagen den 13 juni.

– Då kommer vi ha en premiärkväll med lite provsmakning med olika leverantörer på plats.

Känner ni er redo?
– Ja, men det tycker vi. Många grejer är på plats redan och vi vill göra det här för att komma närmare kunden och dessutom vill vi vara mer tillgängliga, säger Emanuel Olsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Målvaktstalang skriver långtidskontrakt med FBC

17-åringen är klar för tre nya säsonger i Kalmarsund.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:15, 23 maj, 2018

Målvaktstalang skriver långtidskontrakt med FBC
FBC-damerna jublar över ytterligare en förlängning. Den här gången är det 17-åriga Wilda Svanberg som är klar för tre nya säsonger. Foto: Arkiv.

Under förra säsongen kallades Wilda Svanberg upp i a-truppen på ett så kalalt u-avtal. Inför nästa säsong blir hon en permanent del i FBC Kalmarsunds allsvenska lag. Kontraktet är skrivet över tre säsonger.

– Vi vill satsa på unga och talangfulla spelare och ge dem förtroende så de kan utvecklas. Wilda är en ung och talangfull målvakt som kan bli hur bra som helst om man ger henne chansen, säger André Piechowicz, sportchef i FBC Kalmarsund, i ett pressmeddelande.

Målvaktstalangen, född 2001, har spel i Smålandslaget på sin meritlista liksom Gothia Cup-guld- och silver.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya besiktningsreglerna – så många fick körförbud i länet

Dessutom riskerar fler körförbud i länet nästa vecka.

Matilda Larsson

Kl.11:13, 23 maj, 2018

Nya besiktningsreglerna – så många fick körförbud i länet
Genrefoto: Matilda Larsson.

I söndags, den 20 maj började de nya besiktningsreglerna att gälla i Sverige. Då skulle över 160 000 bilar och nästan 7 500 A-traktorer besiktats.

Dock var det hela 36 000 bilar och 7 000 A-traktorer som fick körförbud i förra veckan eftersom de aldrig besökte en verkstad för besiktning.

Som 24Kalmar tidigare har rapporterat, är reglerna en anpassning till EU-lagstiftningen och påverkar ungefär 4,5 miljoner fordonsägare i Sverige, enligt Transportstyrelsen.

De nya reglerna innebär bland annat att det inte längre är registreringsnumrets slutsiffra som avgör när bilen ska besiktas.

Istället är det upp till bilens ägare att besikta bilen senast 14 månader efter den förra besiktningen, om bilen är äldre än fem år.

Det innebar att det var många fordonsägare som behövde besikta sina fordon mycket tidigare än väntat.

Enligt Transportstyrelsen var det 623 fordon i Kalmar län som fick körförbud i söndags på grund av de ändrade reglerna och det är 1 096 fordon i länet som riskerar körförbud den 31 maj, då det är ytterligare 43 000 bilar och 6 000 A-traktorer i Sverige som måste besiktigats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man fortsatte röka på – döms till fängelse

28-åringen har erkänt att han fortfarande brukar cannabis.

Samuel Slättman

Kl.11:10, 23 maj, 2018

Man fortsatte röka på – döms till fängelse
Foto: Arkiv.

En 28-årig man från Kalmar kommun dömdes förra vintern till skyddstillsyn och samhällstjänst för misshandel, olaga hot samt ringa narkotikabrott.

Nu ändras påföljden av Kalmar tingsrätt till tre månaders fängelse då mannen ”allvarligt åsidosatt sina åligganden genom att inte infinna sig på möten hos Frivården”.

I tingsrättens dom erkänner 28-åringen att han under övervakningstiden har brukat cannabis dagligen. Mannen motsätter sig dock beslutet att straffet ska omvandlas till fängelse.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng