Fokus på värdegrunder i ny podcast: ”Tänker inte på att andra lyssnar” | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Fokus på värdegrunder i ny podcast: ”Tänker inte på att andra lyssnar”

Hur ska man egentligen bete sig? Det reder Anna Larsson och Henrik Rydström ut i den nya podcasten Bete dej.

Hanna Thulin

Kl.11:51, 8 april, 2018

Fokus på värdegrunder i ny podcast: ”Tänker inte på att andra lyssnar”
Anna Larsson och Henrik Rydströms röster hörs i podcasten Bete Dej. Foto: Hanna Thulin

Ett avsnitt i veckan – det är ambitionen för gänget bakom podcasten Bete dej. En av de största utmaningarna hittills har dock visat sig vara att få en av rösterna i podden, Henrik Rydström, att finnas på plats för att kunna spela in avsnitten.

– Fotbollsyrket är ju speciellt då det inte är ett åtta-till-fem-jobb och vi i KFF är nog extremt dåliga på framförhållning också, säger Henrik som är assisterande tränare i Kalmar FF.

Anna Larsson, den andra rösten man kan höra i podden, håller med. Hon vet mycket väl hur schemat för en fotbollsspelare i KFF kan se ut då hon lever med en. Trots detta har de lyckats få ihop fyra avsnitt som ligger ute för lyssning. Allt är tack vare Malin, hjärnan bakom podcasten, som tyckte att det skulle vara intressant att lyssna på när Anna och Henrik diskuterar olika ämnen och delar med sig av sina åsikter.

– Vi bestämde oss för att vi skulle prata om värdegrunder. Vi funderade på att döpa podden till Gränser då vi ville prata om olika gränsdragningar och normer i samhället, säger Anna.

Vid tillfället för intervjun så ligger fyra avsnitt ute på Bete Dejs hemsida. Hittills har man bland annat pratat om #metoo, cyklister och intervjuat Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson. I framtiden hoppas de ha med fler kända namn som sträcker sig utanför Kalmars lyssnargrupp.

– Jag vill att folk ska känna att de kanske inte var så intresserade av ämnet till en början men tycker att det är intressant att lyssna på ändå. Ämnena kommer att vara spretiga men med den röda tråden att man kan lära sig något. De här avsnitten har fått mig att börja reflektera så jag har fått ut något personligt av det också, annars hade jag nog inte varit med på det, säger Henrik.

På frågan om de har något drömämne eller drömgäst så dröjer svaret ett tag.

– Jag tror att jag skulle vilja ha Stina Wollter, Mia Skäringer eller Linnéa Claeson. Eller någon som håller på med samma saker som dem, säger Anna.

– Jag tycker att du och Nanne (Bergstrand, tränare Kalmar FF, red.anm.) borde sätta er ner och så ställer du frågor utifrån ditt perspektiv då du lever ihop med någon som i princip levt med honom. Sen spökskriver jag några frågor också, skämtar Henrik.

Just fotbollen kan mycket väl komma upp i ett framtida avsnitt men kanske inte på de sätt som många förväntar sig.

– Det vore intressant att diskutera jargongen som som finns mellan killarna, det typiska omklädningsrumssnacket, säger Anna.

Hur känns det att fler personer utanför ert lilla inspelningsrum till slut hör era resonemang?
– Jag tänker inte på att andra lyssnar. Efteråt kan jag tänka: sa jag det här? Då får man klippa bort det i efterhand. Vi vill ha spontanitet, är det för uppstyrt så blir det tråkigt, säger Anna.

Med två stycken som gillar att prata så mycket som Anna och Henrik gör så lär lyssnaren inte känna att de håller något tillbaka.

– Jag pratar jävligt mycket och vill inte ta Annas utrymme, vilket lätt händer. Det blir en form av genustänk i det. Vi spelade in ett avsnitt där jag försökte, och tyckte, att jag var tyst men efteråt sa Malin till mig att jag pratade hela tiden. Då tänkte jag va fan, jag sa ju ingenting utan fick till och med skriva av mig när jag kom hem, säger Henrik.

– Det tar ett tag innan du kommer till saken och det är för att du pratar och tänker samtidigt. Men du hade ju inte heller varit med i podden om du inte hade pratat mycket, säger Anna.

Vad har ni för mål med podcasten, tänker ni tävla med Alex och Sigge vad det gäller lyssnarsiffror?
– Haha, kanske inte än. Men visst hade det varit kul att få en lyssnarskara, det är ju den relationen som man gärna vill ha. Men sen om det är 3, 33 eller 133 stycken spelar ingen roll. Det räcker med att det är två som hör av sig och vill att vi ska spela in ett nytt avsnitt, då blir jag glad, säger Henrik.

– När jag jobbade på radio innan så hörde lyssnarna av sig vilket gjorde att man skapade en relation med dem. Det vore roligt att få ett sådan samarbete mellan de som lyssnar och oss, säger Anna.

Än är det inte helt klart när nästa avsnitt kommer att släppas men ämnet som de ska diskutera är bestämt – nämligen läxor.

– Ämnen att prata om kommer vi nog alltid att komma på, de kommer inte att ta slut, avslutar Anna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

David Elm målskytt direkt i division 6

På torsdagskvällen gjorde KFF-profilen efterlängtad comeback i sin moderklubb.

Andreas Norinder

Kl.08:54, 20 april, 2018

David Elm målskytt direkt i division 6
David Elm och Stefan Larsson tackades av inför matchen mot Djurgårdens IF i höstas. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

I november blev det klart att Kalmar FF:s anfallare David Elm avrundar sin karriär i moderklubben Johansfors IF i division 6.

På meritlistan finns bland annat SM-guldet 2008 och matcher i Premier League med Fulham.

LÄS MER: BEKRÄFTAT: David Elm klar för ny klubb

I torsdagskvällens comeback i Johansfors blev Elm målskytt direkt. Nybro IF ungdom tog ledningen i den 21:a minuten genom Elias Rylander innan Elm kvitterade till 1-1 bara en minut senare.

Under matchen spelade han både mittback, mittfältare och anfallare.

I den 43′ minuten utökades ledningen genom Nasri Ahmed och slutresultatet fastställdes i minut 67 genom Ali Jamal Adan.

Den officiella publiksiffran hamnade på 30 personer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tränaren sparkas efter tre omgångar – ölänning tar över

Förre KFF-profilen blir ansvarig för krisande superettanlaget.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.13:19, 19 april, 2018

Tränaren sparkas efter tre omgångar – ölänning tar över
Christer Persson. Foto: Stefan Lantz/Bildbyrån.

Jönköpings Södra har inlett säsongen på sämsta tänkbara sätt med tre raka förluster. Nu agerar klubben och sparkar tränaren Jörgen Wålemark med omedelbar verkan.

Huvudansvaret tas över av Algutsrums-fostrade Christer Persson, som bland annat har en rad säsonger i Kalmar FF i bagaget.

Persson har tidigare varit assisterande tränare i J-Södra till både Jimmy Thelin och Wålemark. Hans nya titel blir manager medan Stefan Jörgensen flyttas upp från Södra II och tar över rollen som huvudtränare, det meddelar klubben på sin hemsida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Svante Ingelssons första mål i Serie A

Den förre KFF-spelaren nätade på volley mot storlaget Napoli.

Samuel Slättman

Kl.22:33, 18 april, 2018

TV: Svante Ingelssons första mål i Serie A

Svante Ingelsson vet numer hur det känns att göra mål i italienska Serie A. I bortamatchen mot det klassiska laget Napoli, på stadion San Paolo, gjorde den förre KFF:aren 2–1-målet för sitt lag Udinese.

För att se Ingelssons första mål i Serie A – klicka här så kommer du till Viafree.

Målet föll i den 55:e minuten och kom till efter ett volleyskott. Trots Ingelssons ledningsmål fick Udinese vända hem tomhänt. Sena mål från hemmalagets Raul Albiol, Arkadiusz Milik och Lorenzo Tonelli innebar att Napoli vann med 4–2.

Udinese ligger i tabellen på 14:e plats med fem omgångar kvar att spela. Avståndet ner till Crotone på nedflyttningsplats är fem poäng.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KALMAR FF–ÖSTERSUND FK

Romario: ”Visste att jag någon gång kommer missa”

Brassens första straffmiss i KFF-tröjan blev kostsam.

Samuel Slättman

Kl.21:46, 18 april, 2018

Romario: ”Visste att jag någon gång kommer missa”
Romario brände en straff i matchminut 57 vid ställningen 1–1. Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic.

Bara minuter efter att Hiago hade tryckt in 1–1-målet fixade han även straff för Kalmar FF. Fram trippade landsmannen Romario – men ÖFK-målvakten Andreas Andersson gick åt rätt håll och räddade.

– Jag har inte missat någon straff tidigare och jag visste att någon gång kommer jag att missa. Tyvärr blev den dagen i dag. Det är tråkigt men det gäller bara att köra på, säger Romario.

LÄS MER: SLUT: Kalmar FF kryssar mot Östersund

Under säsongsinledningen har Kalmar FF haft svårt att skapa heta målchanser i spelet. Två av tre mål har kommit efter hörnor när mittbacken Viktor Elm har hållit sig framme och vunnit höjddueller.

– Vi är så klart medvetna om att det mest har blivit mål på fasta, men det är 26 omgångar kvar att spela. Det är inte så att vi tränar mer på fasta situationer än det andra i anfallsspelet, utan det kommer att komma, säger Romario.

Hur märks det i ert anfallsspel att Rasmus Elm och Erton Fejzullahu saknas?
– Det är två jättebra spelare och de hade saknats i alla lag i allsvenskan. Men de som kommer in och spelar i stället gör det bra och det är vi tillsammans som ska vinna matcher, säger brassen och tillägger:

– Men det är klart att vi känner att de saknas. Just nu kan vi inte jobba med dem och kör på med det vi har.

FaktaMatchfakta:
0–1, 33', Brwa Nouri (Ken Sema)
1–1, 53', Hiago.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KALMAR FF–ÖSTERSUND FK

Betygen: Så bra var KFF-spelarna mot Östersund

Trots underläge – Kalmar FF en missad straff från seger mot Östersund.

Samuel Slättman

Kl.20:56, 18 april, 2018

Betygen: Så bra var KFF-spelarna mot Östersund
Foto: Bildyrån.

Lucas Hägg-Johansson 4

Överraskades nog något av Nouris välplacerade skott som gav 1–0. Hade inte mycket annat att stå i men löste de få avsluten på ett bra sätt.

LÄS MER: Romario: ”Visste att jag någon gång kommer missa”

Isak Magnusson 5

Fortsatte med sin respektlösa spelstil i försvarsspelet och lyckades även hänga med upp i flera anfall. Växte in i matchen och blev allt bättre. Tog på allvar upp kampen med Eriksson om en startplats. Varnad.

Viktor Elm 5

Vågade inte, på grund av risk för straff gå in i närkamp med Nouri innan 1–0-målet. Tog revansch på sig själv när på hörna vräkte sig fram och nickade fram bollen till 1–1.

Viktor Agardius 4

Skottet som gav 1–0 till ÖFK gick oturligt mellan benen på mittbacken. Annars stabil och placeringssäker.

Chima Akas 5

Skötte sitt bakåt och bidrog även i offensiven – bland annat med sina långa inkast. Hade ett härligt volleyskott som smet utanför.

Papa Diouf 4

Inledde som högermittfältare men klev upp som anfallare efter ÖFK:s ledningsmål. Hade problem att på allvar oroa mittbackarna Pettersson och Papagiannopoulos.

Herman Hallberg 4

Visade i första halvlek att han inte bara kan stänga ytor utan också har fina fötter. I inledningen av andra spred han dock bollarna till höger och vänster.

Melker Hallberg 4 (ut 84)

Inledde med en frenetisk press från sin centrala mittfältsposition. Försvann ur matchbilden när han flyttades ut på en kant. Slet kopiöst. Utbytt.

Hiago 4 (ut 82)

Inte mycket stämde för brassen fram till dess att han tryckte in kvitteringen. Fixade bara minuter senare straff när han skyfflade bollen på ÖFK-försvarares hand. Vägde dock ofta lite för lätt och slarvade en hel del i passningsspelet. Utbytt.

Romario 4

Startade återigen som anfallare men klev sedan ner på mittfältet. Brände straffspark och det drar såklart ner betyget rejält. Höll direkt på att ta revansch på sig själv men volleykanonen gick i ribban. Var inblandad i mycket men slog bort fler passningar än vanligt.

Måns Söderqvist (ut 78) 4

Slitvargen klev ner på mittfältet efter en halvtimme och skötte sina primära uppgifter bra. Lyckades inte hitta de spetsiga chanserna. Utbytt.

Gbenga Arokoyo (in 78)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Filip Sachpekidis (in 82)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Adrian Edqvist (in 84)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchfakta
0–1, 33′, Brwa Nouri (Ken Sema)
1–1, 53′, Hiago.

FaktaBetygsskala:
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng