Kalmar Mini Tri släpper 100 extra startplatser | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Kalmar Mini Tri släpper 100 extra startplatser

Hann du inte klicka hem en startplats förra gången kommer här en ny chans.

Hanna Thulin

Kl.10:39, 25 april, 2018

Kalmar Mini Tri släpper 100 extra startplatser
Foto: Arkiv

Startplatserna till årets upplaga av Mini Tri gick åt som smör i solsken och sålde slut på bara 68 timmar vilket blev ett superrekord då det förra året tog 21 dagar för platserna att gå åt.

Nu meddelar Ironman Sweden på sin hemsida att man utökar startplatserna. Hela 100 nya platser har man lyckats trycka in i startschemat.

– Ni frågade och vi gjorde vårt allra bästa för att uppfylla era önskningar om att utöka platserna till Kalmar Mini Tri-festen 2018, skriver de.

Under onsdagen vid klockan 16.00 släpper organisationen 100 nya biljetter varav 70 stycken är individuella och tio platser är vigda till lagtävlingen.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att biljetterna skulle släppas under torsdagen. Det är nu ändrat till onsdagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Från soffpotatis till Ironman: ”Köp snygga träningskläder”

Snart har Patrik Mizera hunnit med fyra svenska klassiker och fyra Ironman i rad. ”Jag kommer aldrig att vinna ett lopp i hela mitt liv men det är inte därför jag gör det, det är bara så sjukt kul.”

Hanna Thulin

Kl.20:58, 6 maj, 2018

Från soffpotatis till Ironman: ”Köp snygga träningskläder”
Patrik vid starten till Ironman där han kommer att kasta sig ut i vattnet för fjärde året i rad i augusti. Foto: Hanna Thulin

År 2013 skulle Patrik Mizeras sambo och hennes syster göra en plankanutmaning som gick ut på att man skulle stå i plankan i tre minuter i vanlig ställning och sedan tre minuter på höger och vänster sida, gånger tre. Inga problem, sa Patrik, och hakade på utmaningen.

– Men efter 20 sekunder av första omgången så märkte jag att det inte gick, det var så illa. Jag trodde verkligen inte att jag var i så dålig form, säger han.

Hans uppvaknande fick honom att börja promenera. Han vägde nästan 120 kilo men märkte snabbt att saker började hända och la då även om kosten. Redan under det första året med sin nya livsstil så satte han ett ambitiöst mål – nämligen att göra en svensk klassiker.

– Jag anmälde mig till Vätternrundan utan att ens ha en cykel. Jag måste hela tiden ha ett mål och något att se fram emot.

Hans första lopp var Sylvesterloppet i Kalmar där han sprang milen på 52 minuter tillsammans med sin bror.

– Jag var jättenervös när jag stod på startlinjen för jag hade aldrig sprungit en mil i mitt liv, jag hade nog sprungit sju kilometer som längst. Men jag visste att jag hade bra stöd i min bror. Jag var så nöjd när jag kom i mål för vi stannade inte en enda gång.

Då innebar en mil att Patrik tog ut sig till max, idag är en mil snarare ett träningspass för honom. Han har nämligen hunnit mer ett otal lopp sedan dess varav tre stycken svenska klassiker och tre stycken Ironman i rad. Nu är han inne på sin fjärde medalj i båda tävlingarna.

– När jag gjorde min första klassiker fick jag reda på att man får en medalj i brons det första året, en medalj i silver det andra året och en guldmedalj år tre. Det ska tydligen finnas olika medaljer för 30 år framåt men så många tror jag inte att det blir, säger han och skrattar.

Patrik dokumenterar sin träning på sitt Instagramkonto. Foto: Privat

Patrik dokumenterar sin träning på sitt Instagramkonto. Foto: Privat

I Ironman ligger hans rekord för närvarande på 12:52 och togs förra året, bara månader efter att hade varit med i en mc-olycka där han fick en fraktur i skulderbladet. I år hoppas han komma under den magiska 12-timmarsgränsen.

– Jag kommer aldrig att vinna ett lopp i hela mitt liv men det är inte därför jag gör det, det är bara så sjukt kul. Att passera mållinjen i alla lopp är skitkul. Trots att man blir mentalt trött under alla lopp och undrar varför man håller på så inser man några timmar efter målgången exakt varför.

Patrik har bara kastat in handduken en enda gång under hela sitt liv. Inte ens då han åkte Vasaloppet med magsjuka och sedan bröt tummen efter att ha ramlat i en backe så klev han av. Det som till slut tog musten ur honom var när han och två andra skulle simma mellan Kalmar och Öland.

– Det var så strömt och mycket vågor. Vi skulle hålla ihop i en klunga men det gick inte, följebåten kunde inte ens se oss. Vi har bestämt oss för att testa det igen men vill ha det lite lugnare i vattnet när det beger sig. Annars krävs det pannben för att orka ta sig igenom vissa lopp, säger han.

Patrik tränar i snitt tio timmar i vecka, hade han inte haft familj med två barn och heltidsjobb hade det garanterat blivit mer. Han berättar att han har en väldigt bra supporter hemma i form av sin sambo som pushar honom till att göra de ungefär 16 loppen per år som det har blivit. Själv funderar han på att kanske varva ner en aning och endast fokusera på en grej men problemet blir då att välja vad.

– Det bästa och roligaste är simningen och jag har verkligen fastnat för Swimrun. Jag är lite sugen på att köra något lopp utomlands där det är lite finare vatten.

Innan han får åka utomlands är det dock dags för både Mini Tri och Ironman i sommar. Mini Tri ska han göra tillsammans med sin bror och sin mamma som bland annat lider av reumatism.

– Hon ska köra sin första Mini Tri och det visar att alla kan göra det här. Det är något särskilt att göra Ironman i Kalmar, det säger alla som varit här, den supporten och publiken som finns här är helt galen och gör att man har ett stort leende på läpparna hela dagen.

Hans tips till de som vill börja träna mer regelbundet är enkla.

– Ta det lugnt från början och ha kul! Sen ska man köpa de absolut snyggaste träningskläderna som du kan, det gör att det blir mycket roligare att träna. Det är de två bäste tipsen som jag har.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar Mini Tri slutsålt på rekordtid: ”Givetvis jätteglada”

68 timmar räckte för att sälja slut på alla startplatser.

Hanna Thulin

Kl.13:11, 4 april, 2018

Kalmar Mini Tri slutsålt på rekordtid: ”Givetvis jätteglada”
Foto: Arkiv

Kalmar Mini Tri går av staplen onsdag kväll 15 augusti 2018 och startplatserna till tävlingen släpptes under söndagen. Nu meddelar man att platserna redan är slutsålda.

– Vi är givetvis jätteglada över att intresset för Kalmar Mini Tri fortsätter att växa och att loppet säljer slut på 68 timmar är en rekordtid som vi ser som ett kvitto på att deltagarna verkligen gillar tävlingen och återkommer till den år efter år. Förra året tog platserna slut 21 dagar efter att vi öppnade anmälan, kommenterar tävlingsledaren Henrik Brovell.

Distanserna i Kalmar Mini Tri är 520 meter simning, 18 kilometer cykling och 4,2 kilometer löpning. Loppet är också Sveriges 4:e största triathlontävling efter Ironman Kalmar, Ironman 70.3 Jönköping & Stockholm Triathlon.

Se bildspelet från förra årets härliga folkfest i form av Kalmar Mini Tri här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han blir ambassadör för Ironman

Utdömd av läkarna – i sommar gör han sin andra Ironman.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:03, 18 mars, 2018

Han blir ambassadör för Ironman
Mattis Andersson blir ambassadör för Ironman. Foto: Privat.

Debutåret i fjol gav mersmak. Inför årets upplaga av Ironman är Mattis Andersson anlitad som en av ambassadörerna för evenemanget.

– Jag tog kontakt med några för att eventuellt inleda lite samarbeten och så är jag aktiv på sociala medier. Där kom jag i kontakt med en inom Ironman och nu har jag fått uppdraget att promota och hjälpa dem att nå den yngre målgruppen, säger han.

Den 26-årige fotbollsdomaren har haft stora problem med knäna och varit utdömd flera gånger.

– Egentligen ska jag inte hålla på med Ironman och sånt säger de som förstår sig på. Jag vill visa på att allt är möjligt, för alla. Man behöver inte lägga om hela livet för att göra Ironman.

En av anledningarna till att han fick jobbet som ambassadör för Ironman är att han själv är i åldern som Ironman har svårt att nå ut till.

– De vill få in fler i den här åldern och bredden för Ironman är jätteviktig. Att man visar att folk som kanske inte är födda till triathleter också kan hålla på med det här, säger Mattis Andersson.

Förra året gick han i mål på tiden 11,44,55. I år hoppas han kunna slå den.

– Det är målet. Så länge de yttre förutsättningarna är goda och jag får hålla mig skadefri, så ska jag slå den tiden, helt klart.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IRONMAN

Samtliga platser till Ironman slutsålda

Fortsatt stort intresse för den populära tävlingen.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.13:18, 12 december, 2017

Samtliga platser till Ironman slutsålda
Foto: Arkiv

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ironman utsedd till årets sportevenemang

"Vi är väldigt glada att ha vunnit".

Linus Vedmar

Kl.21:00, 30 november, 2017

Ironman utsedd till årets sportevenemang

Under torsdagen utsågs Ironman Kalmar till årets sportevenemang vid konferensen Sport & Pengar i Stockholm. Ironman var ett av åtta nominerade evenemang, och knep segern före bland annat SM-veckan i Norrköping och Swedish Open i Båstad.

– Vi är väldigt glada att ha vunnit denna utmärkelse ibland övriga fantastiska event och det är roligt att vara en del av idrottsrörelsen i Sverige. Återigen visar vi att vi är ett event som sätter Kalmar/Öland på kartan med vår unika atmosfär kring eventet, säger Ironman Kalmars tävlingsledare Henrik Brovell i ett pressmeddelande.

Varje år lockar Ironman Kalmar drygt 2 700 triathleter till Småland.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng