100 mil på tre dagar för FBC: "Tränat för det här"

FBC Kalmarsunds damer åker till Linköping – för andra gången på tre dagar.

delningar

I onsdags åkte FBC Kalmarsunds damer till Linköping för att spela en av de två matcher som blev uppskjutna när laget olyckligt krockade med en älg den 20:e oktober. Matchen som fick spelas en och en halv månad senare än planerat – vanns av FBC Kalmarsund efter att Rebecka Johansson avgjort i förlängning.

Under fredagen väntar en ny match i Linköping. Men att hinna ladda om, det ska inte vara några problem.

– Jag skulle väl inte säga att det är jobbigt, men det är klart att det tar lite på orken. Men å andra sidan har vi tränat hela försäsongen för det här och det känns som om vi har mycket energi att ta av, säger forwarden Emelie Rosenqvist.

Fredagens motståndare Linköping IBK ligger femma i den västra serien och har på nio matcher inkasserat 17 poäng. FBC Kalmarsund däremot, toppar sin serie med 21 inspelade poäng på nio spelade matcher – och laget har inte förlorat sedan omgång två, den sjätte oktober hemma mot Västra Mälardalen IB.

– Det är nästan så att man glömt hur det känns, så jag vill inte uppleva det på ett tag igen, säger Rosenqvist med ett skratt och fortsätter:

– Nej men det är riktigt kul nu, vi har ett bra flow och det är två matcher kvar innan juluppehållet så jag hoppas att vi kan hålla i det hela vägen tills dess i alla fall.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar