13 husvagnar kvar i Kalmar efter Salvestängningen

Efter Salvestängningen har polisen och kommunen lokaliserat 13 uppställda husvagnar varav åtta av dem på Svinö.

delningar

Efter stängningen av Salvelägret har polisen och kommunen haft koll på vart EU-migranterna bosatt sig. Vid ett avstämningsmöte på torsdagen med polisen konstaterades att 13 husvagnar lokaliserats, varav åtta på Svinö.

– Sedan har tre husvagnar stått på Karlssons Äng, någon vid återvinningsstationen i Lindsdal och någon i Kalmarsundsparken, säger Benny Wennberg som är chef på serviceförvaltningen.

De som parkerat husvagnarna där det inte är tillåtet, eller på annat sätt brutit mot regler och lagstiftning, har fått information om detta på sitt eget språk.

– Vi är tydliga med vad som gäller: De får stå på campingplatser eller hos privata markägare. Ingen annanstans, om de står mer än det dygn som lagen medger säger Benny Wennberg.

Benny Wennberg säger att EU-migranterna flyttat på sina husvagnar när de blivit tillsagda. Hur situationen ska lösas långsiktigt är inte fastslaget i nuläget.

– Det är givetvis inte lätt för de som tigger, och nu är det så att många är kvarjulhandeln står för dörren med de förtjänstmöjligheter som då finns. Vi får se vad som händer efter jul, säger Benny Wennberg.

Kommunen ska fortsätta hålla koll på situationen och ha ett nytt avstämningsmöte med polisen i nästa vecka.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar