Laddar

15-åriga Stina publiceras i novellsamling

Hennes novell handlar om en person som upptäcker att allt inte är som det brukar vara.

delningar

15-åriga Stina Wangejad från Kalmar kan numera kalla sig för författare då hennes text ”Himlen mörknar” blivit utvald att publiceras i novellsamlingen ”Kristallhjärta och andra berättelser”. Ungdomar mellan 6–19 år från hela Sverige fick skicka in egenskrivna berättelser på temat fantastik.

– Jag och min kompis tycker båda om att skriva. Hon letade efter några skrivartävlingar och hon hade då hittat denna tävlingen. Jag tyckte det verkade roligt att i alla fall testa skriva en novell till tävlingen. Det slutade med att jag valde att skicka in novellen som jag skrev medan min vän valde att inte göra det, berättar Stina.

Hennes novell handlar om en person som upptäcker att allt inte är som det brukar vara.

– Fler och fler personer upptäcker sedan att något underligt håller på att hända. De blir uppstressade och rädda. Sedan kommer något som ingen kunde föreställa sig. Det landar en främmande rymdfarkost i deras hem vilket skapar oroligheter.

Hur fick du inspiration till novellen? – Jag fick inte direkt min inspiration från något speciellt. Det fanns några måsten inom tävlingen. Det fanns tre olika punkter om vad novellen var tvungen att handla om och man var tvungen att välja att ha med en av punkterna. Jag har ganska bra fantasi och jag fick några olika idéer, men den idé jag valde att skriva om gillade jag bäst, säger Stina.

Hon föredrar att skriva skönlitteratur men genren kan variera mellan fantasy, science fiction, spökhistorier med mera.

– Det jag tycker är enklast med att skriva är att komma på själva historien, jag brukar föreställa mig den som en film i huvudet. Det som kan dock vara lite svårt är att föra ner historien i skrift eftersom det är en massa mellanled som ska in, om du förstår vad jag menar. Men när jag väl får flyt på skrivandet är det extremt roligt att skriva.

Har du något mål med skrivandet? – Inte just nu, men jag har en dröm att få kunna ge ut en egna bok någon gång i framtiden, avslutar Stina.