Laddar

17-åriga Lina skänker alla intjänade UF-pengar

Efter att släktingen tagit sitt liv var valet enkelt. "Jag hade bestämt mig".

delningar

I september startade Lina Nilsson på gymnasieskolan CIS (Calmare internationella skola) UF-företaget Colors for life. Företaget säljer tavlor med blommor- och naturmotiv som Lina själv har fotograferat.

– Jag hade bestämt mig redan när jag startade att pengarna skulle gå till organisationen Suicide Zero, berättar Nilsson.

Varför just den organisationen?

– Därför att jag har en släkting som har tagit sitt liv. Min kusin tog sitt liv för tre år sedan.

Suicide Zero arbetar för att ”radikalt minska självmorden” i Sverige och har funnits sedan 2013. Den 29 maj kommer Lina att överräcka en check med alla intjänade pengar till Maria Pedersen, volontär i organisationen.

– Jag känner att jag vill få folk att börja prata och diskutera självmord. Om andra ser att jag vågar så kanske de också vågar, säger Nilsson.

Nästa lördag (den 20 maj) är sista datumet som det går att beställa tavlor från Colors for life. I nuläget ser det ut som om runt 2 000 kronor kommer att skänkas.

Vill du se några av tavlorna kan du besöka företagets Facebook-sida.

 

Suicide Zero:

Den ideella organisationens vill öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid, lyfta fram nytänkande och konkreta lösningar för att rädda liv samt minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

Källa: suicidezero.se

Relaterade artiklar