18 säsonger i Vikings tjänst – nu står han på andra sidan: "Speciell match"

Andreas "Hola" Holfelt.

Viktiga poäng står på spel när Nybro Vikings gästar Kalmar HC i VårEttans toppstrid.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter 18 säsonger som både spelare och tränare i Nybro Vikings färger står Andreas "Hola" Holfelt och coachar ett annat lag mot just Nybro Vikings. Viktiga poäng står på spel i VårEttan i jakten på en playoff-plats.

Inför säsongen 2018/19 valde Vikings att inte förlänga avtalet med Holfelt och antagonisten tillika största derbyrivalen, Kalmar HC blev hans nästa klubb.

Grundserien är avklarad och under fredagen väntar säsongens hittills kanske viktigaste match då Nybro Vikings gästar Kalmar HC i Iffehallen.

– Det är klart att det är en speciell match, men mer för att det är mycket folk och en rolig stämning. Det är mer på det sättet, säger Holfelt.

Du har kunnat lämna Vikings bakom dig?

– Ja absolut, nu jobbar jag med den här gruppen som är här inne i Kalmar. Sen känner jag 80 procent av spelarna i Vikings så det är klart att just det är lite speciellt men det är ingenting man har fokus på under matchen.

Matchen är av hög dignitet. Inför fredagens derby toppar Vikings tabellen, fem poäng före Kalmar, men med en match mer spelad. Båda lagen är hittills obesegrade i VårEttan.

– En seger så är vi absolut med på banan. Det är vi såklart ändå, men om vi säger att vi alltid gör samma resultat som Vikings, då behöver vi vinna två av tre matcher mot dem, då går vi förbi dem. Skulle vi förlora den första matchen, ja då måste vi, rent matematiskt, vinna de andra två matcherna mot dem utan att förlita oss på någon annan.

– Man kan inte hänga upp sig på att det är på liv och död, utan torskar vi och vinner de två andra, då har vi tagit in de poängen som vi ligger efter.

Till matchen mot HC Dalen saknades Jarkko Oikarinen, Kenny Bradford och båda målvakterna Andreas Henriksson och Robert Hestmann. Hestmann och Henriksson ser inte ut att komma till spel till derbyt utan istället kommer Oskarshamnslånet Alexander Nilsson att vakta buren. Oikarinen och Bradford är fortsatt ett frågetecken.

– Kenny var med och körde på is under torsdagens träning, men vi kommer att ta beslut på fredagsmorgonen. Det är en derbymatch och den är viktig, men vi ska spela flera matcher och vi vill ha med honom i mer än bara en match.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar