Laddar

30 år senare – allsvenska skyttekungar gjorde upp i Nybro Open

Tidigare skyttekungsduon i Kalmar FF, Billy Lansdowne och Peter "PK" Karlsson, stod på var sin sida i Länsturneringens final i Nybro Open. Vinnare? "PK":s IFK Påryd, som vann med tennisiffrorna 6–0 mot Lansdownes Läckeby.

delningar

För 30 år sedan bildade duon ett sylvasst forwardspar i Kalmar FF. Tillsammans gjorde Billy Lansdowne och Peter ”PK” Karlsson 20 mål (tio mål vardera), vilket innabär att anfallsparet delade skytteligatiteln i allsvenskan. Duon var starkt bidragande till en av KFF:s bästa säsonger genom tiderna. KFF blev tvåa i serien 1985, men åkte ut i SM-semifinalen mot Örgryte, som senare vann SM-guld.

30 år senare gjorde anfallarna upp i finalen av Nybro Opens Länsturnering som tränare där ”PK”:s IFK Påryd och Lansdownes Läckeby möttes i finalen. – Vi sa det innan slutspelet att vi inte kunde mötas förrän i finalen. Det var ingen av oss som trodde att det skulle bli så, säger Peter ”PK” Karlsson.

Påryd fick en drömöppning på finalen och gick snabbt upp i en 2–0-ledning genom mål av Martin Östensson och Kim Nilsson. Med mindre än halva finalen kvar punkterade lillebror Nilsson (Adam) finalen genom att sätta 3–0 på straff. En annan broder Nilsson, Pontus Skruvik Nilsson gjorde en godkänd final, höll nollan. Till slut vann Påryd finalen med hela 6–0. – Vi fick upp farten ganska bra i de sista matcherna. Vi var lite starkare och hade mer fysik, säger ”PK”.

Speciellt att möta Billy? – Klart att det var. Det var bara glada miner, säger ”PK”.

Påryds målvakt Pontus Skruvik Nilsson efter cuptriumfen: –Vi var lite tyngre och större än Läckeby. De har ett jätteduktigt lag, som kommer att leka i sexan. Tidigare i turneringen hade vi backat hem. Men inför finalen sa ”PK” att vi skulle press högt och det gav utdelning, säger Skruvik Nilsson.

24Kalmar.se har förgäves sökt Billy Lansdowne för en kommentar.

  Vinnare i Nybro Opens Länsturnering – IFK Påryd.    Foto: Patrik Berg

Relaterade artiklar